- 12 Kasım 2010
- 646
- 110
- 123
- Konu Sahibi duygu_seli
-
merhaba gençler
ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.
Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.
Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.
Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.
Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum gençler.
Cehaletten uzak, kitap okumuş , gezmiş görmüş, iletişimi yüksek bir insan kendini nasıl belli ediyor.. Tam bir hanımefendisiniz hayran kaldım düşünce tarzınıza. Burdan çıkardığım bir sonuç var benim. Kızlar evleneceğiniz adamın anneside lütfen kendini geliştirmiş olsun. Eşiniz ister mühendis ister doktor olsun. Ailesiylede evleniyorsunuz sözü o kadar doğru ki..
Merhaba gençler
Ben evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk annesi emekli bir öğretmenim. Kızım evli, bir de torunum var. Oğlum da nişanlı, çok cici bir gelinim var. Allah kısmet ettiyse yaza düğünümüz olacak.
Zamanında üç kooperatif evine yazıldık, çok şükür ödemelerimiz bitti. Kurada iki daire karşılıklı çıktı. Diğer daire farklı blokta çıktı, kızımı da oraya evlendirdik.
Gelinim aile ortamına hasret bir kız. Her zaman yanımızda olsun, girelim çıkalım istiyor ve karşımdaki dairede oturmak istiyor. Açık söylemek gerekirse ben buna pek taraf değilim. Karşılıklı olduğumuzda, mahremiyetlerinin kalmayacağını düşünüyorum. Oğlum da karşımızda oturmak istiyor, nihayetinde evladım ona anlatmak daha kolay oldu. Bizim düşünemediğimizi sen düşünmüşün anneciğim, ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğiz, yanlış anlamasından sizden soğumasından korkuyorum dedi.
Gelinimi öyle çok seviyorum ki, bakarken içim titriyor. O da evlenince şöyle yaparız anne, böyle yaparız anne diye hayaller kuruyor. Henüz çok genç, karşılıklı oturmanın mahremiyetlerini tehdit edeceğini hesaplayamıyor. Benim niyetim o daireyi satıp, onlara yakında da olsa başka bir siteden ev almak. Elbette ihtiyaçları olduğunda yine ben koşacağım.
Gelinime bunu nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyorum. Daha çok genç, üzülüp yanlış anlamasını hele hele istenmediğini düşünmesini hiç istemiyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum gençler.
Ah canım ya keske olsa ama nerdeee..
Dediklerinizle de ilgisi var ama bence insanın kisiligi cok önemli.
Yapı meselesi yani.
En cokta kendisi cekmis olup, kendi kayınvalidesiyle görüsmeyen ama gelinine huzur vermeyen insanlara sinir oluyorum..
Kayınvaliden senin yaptıgından farklı ne yapmıs olabilir ki sana?
Seni rahat bırakmamıs, oglun' dan kıskanmıs, sürekli icinizde olup, huzur vermemistir..
Sana kayınvaliden bunları yapınca suclu oluyor da sen yapınca nasıl sucsuz oluyorsun?
Böyle bir durumda 2 tane seçenek çıkıyor işte insanın karşısına.
1. seçenek- Ben çektim o da çeksin hatta daha beterini yapaym bana yapılanın intikamını ondan alayım. ( bunu basitler seçer.)
2. seçenek- Ben çektim biliyorum nasıl kötü bişey olduğunu nasıl huzursuz olduğumu o kızcağızın ne günahı var ben edebimle durayım elimden geldiğinde rahatsız etmeyim bana yapılanı yapmayım. (bunuda asil insanlar seçer)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?