- Konu Sahibi duygusuzum
-
nısanlının babasına senmı dıyecekmıssın evlenmıyorum dıye anlamadım
2 ay önce nişanlandım 1 ay sonrada düğünüm varama bu düğün olmamalı nişanlım yurtdışında ve düğünden sonra birlikte gidicez.evimizi tuttu,eşyalarımızı aldı,biletlerimiz alındı ve gelinliğim arkamda 2 yıldır birlikteyiz nişanlımla ilk günden beri ne kadar zor bir insan olduğunu biliyorum-anneside söylüyor bunu- onu kazanmak için o kadar uğraştım ki ama gururundan kurallarından hakaretlerinden bıktım usandım kız kardeşimde boşandı 4 yaşındaki kızıyla bizimle birlikte yaşıyor.annemle babamda boşandı.ben çoğunlukla babamla, kardeşim annemle yaşıyor.kardeşimin 1 yıllık kesinleşmiş cezası var boşandığı eşinin başına açtığı belalar yüzünden.hangisini anlatsam bilmiyorumki 2 ay önce evde nişanımı kendim yaptım bütün hazırlıklarımı ve nişanlımın ailesi uzakta olduğu için 2 gece kaldılar.tek başıma 3 gün hizmet ettim onlara ama babası giderken bana,bana danışılmadan hiçbir iş yapılmayacak kızlara sor gazabımı anlatsınlar sana dedi bir Allah razı olsun diyeceğine.kaç gün ağladım bilmiyorum nişanlımda babam böyle işte boşver dedi.birkaç hafta önce teyzemin oğluna kalmaya gittim eşiyle çok yakınız.izin verdi gitmeme ama sonra teyzenin oğlu elinoğlu dedi bana bende çok sinirlendim tabiki biz kardeş gibi büyüdük diye tepki verdim kavga çıktı.vay efendim dünya güzelimiymişim ben,bu kadar sorunlu bi ailem varmış ama o yinede beni kabul etmiş böyle,zaten okumamışımda (o lisans ben önlisans mezunuyum),aynı yaştaymışız bide ben küçükte değilmişim...o an yüzükleri çıkartıp fırlattım kafasına nasıl ağlama krizindeyim anlatamam metroda rezil olduk.o gün gitti tekrar yurtdışına akşama kadar özür diledi hatta 5 gün boyunca gittikten sonra.orada yalnız ya bunaldı iyice.annesini aradım bitti diye bana kızım sende söyleme herşeyi git nereye gidiyosan dedi ama bugünlük iş mi bu hiçbir zaman izin vermeyecek demekki.ben ilk geceden çok korkuyorum nişanlımda bunu biliyo.2 gün önce galiba ben düğünde regl olucam dedim kıyamet koptu.biz düğünden sonra köyde babasının evinde kalıcaz 3 gün, sonra yurtdışına gidicez ve ben bunu kabul etmişim.valla hiç farketmez öyle bile olsan kaçarı yok o gece olacak bi daha ben mümkün değil ailemi kız olduğuna inandıramam dedi.nasıl şoktayım anlatamam.15 yıldır istanbulda yaşayan çok iyi bir üniversiteden mezun adamın cahilliğine bakar mısınız?birde üstüne düğünde amcanın çocukları hariç hiçbir kuzeninle öpüşmeyeceksin sadece tokalaşacaksın dedi bana iyice zıvanadan çıktı.dün akşam kardeşimi aldılar şu an cezaevinde.annem perişan,yeğenim deseniz arkamda annesini sorarak ağlaya ağlaya uyudu.nasıl bir haldeyim anlatacak cümle bulamıyorum bu akşam nişanlıma bu işin olamayacağını yurtdışına gelemeyeceğimi 1 aya kadar kendimi ve ailemi toparlayamayacağımı söyledim yine kıyamet koptu tabi ama asıl kayınpederim ne diyecek ne yapacak uyuyamıyorum artık Allah rızası için bişey deyin bana ne olur
canım öncelikle Allah kardeşini cezaevinden kurtarsın ve o yiğenine acısın rabbim....
nişanlına gelince sakın ama sakın geri adım atma...seni anlaması lazım...çok bencil biri belli...diploma insanı cehaletten kurtarır eşşeklik baki kalır misali...
k.pederi hiiç düşünme ne hali varsa görsün...korkma... herşey hazır,ev oldu,biletler alındı fln diye sakın ama sakıın geri adım atma,düşünsene yurtdışında tek başına naparlar bunlar sana((
sen eşyadan da biletlerden de daha önemlisin....
Sakin yurtdisina gitme, ben o hataya düstüm ve kisa bir zaman sonra esim ile ayrilacagiz.. Burdaki hayatlar hep yalanlar üstüne, seni sadece kullanirlar asla mutlu olamazsin.. Benim konularimi okuyabilirsin veya diger yurtdisinda yasayan kisilerin.. Ordaki düzenini kesinlikle bozma derim..
evet ben diyecekmişim ya da babanı ara o desin dedimümkün değil arayamam babamada aratmam
yani bu kadar şey söyledim ona ne kadar ağlak bi tip olduğumuda biliyo demiyoki aşkım bitanem bu kadar yol katetmişiz ben meselede senin suçsuz olduğunu biliyorum birbirimize destek olur bi şekilde aşarız bu günleri demiyo bana2 yılım gitmiş ne fedakarlıklar yaptım onun için ne dese yaptım gurur murur kalmadı gitti ama sevgide bitti tabi
ılk once rabbım ablanın ve cocugunun yuzune baksın ınsaallah.
dunyanın sorununu cek defolup gıderken de sıkıntı verıyor ıse bak yaa yaptıgı haltları babasına kendısı anlatsın hem nısanda kayınpeder senı acık ve net uyarmıs bu nasıl bır sey boyle kendını ne sanıyor.
sen bosver bu karakterde bırı ıcın ınan degmez yurtdısında ana yok baba yok kardes yok canını cıkarırlar senın bende almanyada tek basımayım. bırazcık aklın varsa sımdıden bu sekılde davranan bırını at hayatından.
dogru karar vereyım demıssın bır yorumunda, senın tek dogrun bu adamı hayatından cıkarmak olur.
bu devırde ıspatda neymıs hayret bırsey ayyy delırcem yaaa
Böyle biriyle eylenipte yakma kendini galiba bunlar ailece problemli hasta insanlar ne demek kiz olduguna inanmazlarmis bence baslangicta sen bu adama çok fazla taviz vermisin şimdide tepene binmiş ne yaparsa yapsinonu birakmicani zannediyor
Bak kardesim evlendikten sonra hersey çok çok farklı oluyor ask falan kalmiyor bAska bir boyuta geciyorsun adeta uubu adamla evlenirsen şimdiki yaptıklarının kat ve kat fazlasını yaşatacak sana hemde Asıri kıskanç çok zor biri olduğunu söylüyorsun böyle insanciklar hiç bir zaman memnun kalmazlar ne yaparsan yap nasıl olursan ol her zaman şikayet ederler küçük seyler yüzünden kavgayı koparırlar bak yol yakinken vaz geç evlenme sakın yolla bohçalarını kurtul bir an önce bu şimdi özürler dileyecek belki ayaklarına kapanır ama Kanipta barisirsan düğünden sonra acisinida fena çıkarır hem yurt dısında yasayacakmisiniz Buda ayrı problem valla evlilik zor zanaat hele böyle biriyle hiç çekilmez allah yardımcınız olsun sanada kardesinede küçük yegeninede sabır versin sakın böyle biri için yakma kendini inşallah iyilere es olursun
amin
uzun zamandır benim göremediğimi ailem gördü (dayımlar,kuzenlerim birçok arkadaşım) ve bende onlara kulak asmaya başladım tabiki çünkü kardeşimde kimseyi dinlemeyerek evlendi.ama nişanlımın yaptıkları sözleri artık görülmek değil çekilmeyecek hale geldi.aileside cabası annesi hariç özellikle ,çok sevmiştim kayınvalidemi çünkü oda kocasından çok çekmiş.bide abisinin düğün gecesinin ertesinde hep beraber pikniğe gidelim demesi yok mu şimdi aklıma geldi delirmemek için zor duruyorum.
amin inş.çok tşk ederim öncelikle .
kesinlikle çok taviz verdim hala da veriyorum.daha 2.ayımızda yine bir hakaretinin ardından telefonda bitirmişti ilişkimizi bende o sinirle kapısına dayanıp haddini bildirmiştim ona.ben eve dönerken tren istasyonunda o kadar insanın içinde bildiğiniz önüme diz çöküp ayrılmayalım diye resmen yalvardı bana ki hiç barışmayacaktım o gün.
amin inş.çok tşk ederim öncelikle .
kesinlikle çok taviz verdim hala da veriyorum.daha 2.ayımızda yine bir hakaretinin ardından telefonda bitirmişti ilişkimizi bende o sinirle kapısına dayanıp haddini bildirmiştim ona.ben eve dönerken tren istasyonunda o kadar insanın içinde bildiğiniz önüme diz çöküp ayrılmayalım diye resmen yalvardı bana ki hiç barışmayacaktım o gün.
Valla ne denir bilemedim canım,daha nişan günü babasının sana bu tarz konuşması bir garip.Nişanlın desen hakikaten çocuk mu ne.Milletin lafına mı bakacak kız olup olmadığını anlamak için.Evde de bunalmışsın zaten.Ben de nişanlıyım ve benden sna bir kardeş tavsiyesi kafana takarsan hasta falan olursun.iyi düşün taşın bence.
ay bu erkekler tam mal yaa.şimdiki aklım olsaa ahhh ahhh asla dönüp bakmazdım assssssssslaaaaaaaa
ne desem bilemedim ama güzel kardeşim içimden geçeni söyleyeyim sana al abdestini ibadetini yap huzura er ve gönülden dua et ALLAHIM hayırlıysa olsun hayırsızsa olmasın diye
zaten o zaman hayırsızsa bir şekilde bozulur o iş
ALLAH hakkında hayırlısnı versin evlilik zor kimse kavun değil dibini koklayıp hıı bu olgun içi güzel diyip alasın yani kumar gibi bişi şans işi RABBİM sevdikleriyle yakınlaştırsın bizleri
AMİN
bu arada bekaret olayında da düşündürdü beni güven herşeyden önce gelir arkanda kapı gibi durmalı erkek dediğin her yönden :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?