gelinliğim arkamda bana bakıyor ben ona ağlaşıyoruz..:(

bundan 4 yıl önce eşimin en başta yani nişanlandığımızda azda olsa kendini belli ettiğinde ondan ayrılmadığıma nişanı atmadıma o kadar pişmanımki..evlendikten sonra ayrılmak daha zor emin ol..bunu söylememe gerek yok zaten annen baban ablanda ayrıymış yaşadıklarını en yakınlarında olduğun için en iyi sen bilirsin..bence nişanlın kendini belli ederek eline fırsat vermiş arkana hiç bakma derim..mutsuz bir evlilik yapacağına sonradan pişman olup boşancağına en iyisi yılanın başını büyümeden ezmek....böyle bir adamla ömür geçermi hemde yurt dışında aman allahım okurken daraldım daha...kendine değer ver biraz....

Merak ettim canım. eşin nişanlıyken neler yapıyordu?
Bende nişanlıyım şuan da tecrübe olsun dedim.

bazen demek öyle yazılmışki deyip teslim olup kötü birşey yaşadığımızda da bunun arkasına mı sığınıyoruz acaba diyorum ama sanırım hayır :S çünkü kader yol ayrımlarını verirmiş yalnızca. bazı yerlerde evleneceğin kişi değişmezmiş diye yazar ama ben zaten en başında bizim kimi neyi seçeceğimizi bilen Yaradanın buna göre yazdığını düşünüyorum.
ama yinede bir umut evlenince çok şey değişecek belki oda değişir diyerek giriyoruz o yola.bir umut yani :S çoğu şeyin hevesi çeliyor belkide aklımızı.
sizinde içinde hayırlısını diliyorum umarım eşinizle sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Çok zor olduğunu siz daha iyi bilirsiniz sonuçta o kadar sevip uğraşmışsınız birşeyler için ama adam bunların hiçbirisine değmez.O sizi HAK ETMİYOR! Lütfen bugün size bunları söyleyip yapan adam yarın öbürgün evlendiğinizde "Nede olsa artık karım" diye düşünüp kimbilir daha nekadar kalbinizi kırıcak ve sizde "Artık evlendim o benim kocam sabretmeliyim" diye diye dişinizi sıkıp sabır bırakmıyıcaksınız kendinize bu yaşta.Yaptığı hatayı farkında olsa pişman olup "Birdaha yapmıycam" dese neyse ama öyle bir olayda yoktur.Evlenmeden görmüşsünüz neyin ne olduğunu bu konuda şanslısınız.Biz kadınlar sevince cidden yürekten seviyoruz gözümüz kararıyor ama bukadar olmamalı lütfen biraz kendinizi düşünün böyle bir adamla ömür geçer mi? Lütfen yapmayın..

2 yıldır ilk kez bu kadar taviz verdi bana ciddiyetimi ve beni kaybettiğini anladığı için.her konuda hatalıyım herşey senin istediğin gibi olacak bak göreceksin dedi bikaç gün önce ama çok geç kaldı.dediğiniz gibi şimdiden bunu yapan evlenince zaten benim oldu babasınıda çok sever ikinci bir yıkım yaşatmamak için boşanamazda benden diyor bunları biliyorum.kör ölünce badem gözlü oldu.tipik bir aslan burcudur ama hayatının dersini aldı O da.burnu biraz inmiştir inş aşağı.
galiba artık sevmiyorum ki herşeyi gözüme batıyor en çokta buna şaşırıyor zaten ondan vezgeçebileceğime inanmıyor.böyle bir adamla ömür geçmez dedim sonunda bende çok şükür :)
tşk ler yorumunuz için.

Konunun başını okumuştum ama 19 sayfa olmuş kaçırdım galiba bazı şeyleri. Ayrıldın sanıyorum nişanlından. Hayırlısı olsun canım.

Canım sen bence bu adamla flört etmeyi, sevgili olmayı sevmiş uğraşmışsın, bu adamla evliliğe hazır değilsin gibi geldi bana. Allah uzun ömür versin o kocaaa ömrünü böyle huysuz bir adam ve babasıyla mı geçireceksin, yurtdışında kimsende yok kavga etsen susup evde oturmak zorunda kalacaksın kendini uzakta yalnızterkedilmiş hissedeceksin, kardeşin gibi çocukla mı dönmek istiyorsun eve? Hadi kıskançlığı anlarım maalesef mantık aranmıyor kıskançlıkta ama huysuzluk çok ayrı birşey, evlenip huzursuz olup geri dönmek ve bu kararı almak zordur ama şu an ki aşamanda hiçbirşey kaybetmezsin, seni sevip huyuna suyuna gidecek bi sürü insan etrafında dönebilecekken sen ne diye huysuzu yola getirmekle uğraşıyosun ki, hırs olmuşta olabilir seninkisi ama yakma gençliğini güzelliğini derim..

Merak ettim canım. eşin nişanlıyken neler yapıyordu?
Bende nişanlıyım şuan da tecrübe olsun dedim.

nelermi yapıyordu ? güzel soru...öncelikle ailesinin çok önemli olduğunu her fırsatta gözüme sokuyordu.annesine akrabalarına aşırı drecede bağımlı olduğunu onların ağzına bakıp onlardan çok fazla etkilendiğini görmüştüm.bilgisayar bağımlılığı olduğunu fazlaca takıntılı bir insan olduğunu da nişanlılığımız boyunca anlamıştım.kadınlara karşı zaafı olduğunu benim yanımdayken bile aç kurtlar gibi kadınlara baktığını görebiliyordum.belli etmesede kıskanç bir yapısı olduğunu anlamıştım.ben iyi bir analizciyimdir.işim gereği insan sarrafıyım diyebilirim.aile yapısını herşeyini şipşak çözmüştüm.haa diyceksinki peki neden atmadın nişanı..bana cazip gelen yönleri yok değildi..sakin yapılı efendi duruşu sigara kullanmayışı biraz da kadın ruhundan anlıyor gözükmesi beni her seferinde ona itiyordu.taki evlenip odun olduğunu anlayana kadar..yani özetliycek olursam eğer nişanlında hoşuna gitmeyen bir takım davranışlar varsa, kafalarınız uyuşmuyor fikir ayrılıklarına düşüyorsanız kesinlikle alışır düzelir değişir gibi fikirlere kapılmayın.kimse aşkından ölmez..aksine mutsuz bir evllik insanı aşırı derecede yıpratıyor..ha bir arkadaşım da demişki yaradanın takdiri.elbetteki buna en fazla ben inanıyorum.fakat bazı şeylerde bizim elimizde görmedim duymadım dersek maalesef sonuçlarınada katlanmak bize düşüyor....

Aklımdasın canım.
Biliyorsun yaşıtız bende bir belirsizlik sürecindeyim şuan.
İyi olmaya, güçlü durmaya çalışıyorum.
Konuşmuyoruz artık.
Sen nasılsın? Nasıl geçiyor günlerin?

Çok sağol canım...
Benim nişanlımın da( konuşmuyoruz artık) ailenin kadınlarına olan bağımlılığını gözlemliyorum.
Ve bende olumlu şeylere değil olumsuz birşeyler bulup ona odaklanma huyu var.
Dengesiz, sinirli tavırları mecvut ve kadın ruhundan anladığını da düşünmüyorum.
Zaten şuan düşünme aşamasındayım ben de...
Konuşmuyoruz dediğim gibi 2 gündür. O da aramıyor ben de...

canım çok sağol...inşallah çözmek için uğraşıyorum bunu en çokta kzım için yapmaya çalışıyorum.ben boşanmaya yol ayrımına çok geldim ama her seferinde bir adım geri attım kızım için..onu babasız büyütmek istemiyorum..ha şuda varki annesini akrabalarını evinden çocuğundan ve eşinden önde tutan bir erkekten ne kadar iyi bir baba olur orası tartışılır.bana iyi bir eş olmadı kızımada baba olmaz.. ve şunu üstüne basa basa söylüyorum nişanlı arkadaşlarda iyice okusunlar annemde annem diyen erkekten koca olmazz...herkesin annesi var biz ağaç kovuğundan çıkmadık..kimse annelerini atsında eşini tutsunda demiyor onlara.dengeyi kurabilsinler bu yeterli...annem anenm diyen ana kuzuları evlenmesinler otursunlar annelerinin dizinin dibinde..onların evlilik eş çocuk neyine..anneleri var onlara her şey olurr onlarr.bunları aynen eşimede söylemişimdir..ama söylemekle olmuyor bu denge kabiliyet işi karakter meselesi...

bişey değil canım..sen bence şanslısın yani olumsuz yönlerine odaklanman daha doğru dedğimi gibi olmlu yönlerini gördüğünde olumsuzları göremiyorsun zaten..bunlar sorun oluşturmuyor kafanda..nişanlıyken kendimdende iyi biliyorum ailemi düşünerek ve çok fazla duygusal davranmıştım...aman allahım sanki bir tek ben nişan atıcam dünya aleme rezil olcam sanmıştım..ve evliliğimin bana verdiği en güzel şey sadece kızım diyebilirm..onun haricinde 4 yılda 40 yıl yaşlandım ben ben olmaktan çıktım diyebilirm... çok kötü şeyler yaşamadım dayak şiddet aldatma küfür vs..ama pskolojik şiddet beni yedi bitirdi..değer görememe eşin tarafından anlaşılamama pskolojik baskılar oraya gitme bunu giyme vss..tek bir cümle aslında herşeyi anlatıyor dünyadaki en güzel şey seni anlayan ve seni mutlu etmek için uğraşan bir adamla evli olmaktır...bu benim düşüncem...kimse tatlı aşını bozupta o evin kapısından çıkmazz helede mutluysa sevipte seviliyorsa..yolun çok başındasın...nişanlın aramıyorsa arama ve bir süre bekle..aradığında onunla enine boyuna konuş istemediğin sevmediğin yönlerini söyle ona...düzeltebileceğine inanıyorsan devam et yok eğer düzelmez bu adam diyorsan veda et...evlenince veda daha zor oluyor emin ol..

Haklısın canım...
Benim nişanlım annesi ne dediyse onu uygular. Annesi benim hakkımda bir eleştiri yaptı diyelim aynısını gelir kendi düşüncesiymiş gibi bana söyler.
İkisinin ağzından aynı lafları duydum açıkçası.
İkisi de bana prenses gibisin derler. Annesi artık demiyor. Çünkü rest çektim.
Beni ailesine karşı koruyamaz. Bir kere demiş ona birşey konuşmayın o alıngan.
Ve sonra bana gelip sen alıngansın, kompleklisin demişti.
Aslında o beni hep yaralamış. Bunu görüyorum.

Canım inşallah sen de mutlu olursun.
Yanlış seçimler bütün hayatını etkiliyebiliyor. Belkide şanslıyım dediğin gibi. Ama ben şuan farkında değilim. Yada farkına varmak üzereyim.
Allaha gece bana güç ve sabır vermesi için dua ettim. Hatta karşıma bana güç vericek insanlar çıkarmasını istedim.
Ben aramıyorum. Bekliyorum anlıycakmı birşeyleri diye.
Bensiz daha huzurlu olduğunu düşünüyorum şuan için.
Elbet o da bir gün özliycek, anlıycak birşeyleri ama geç olabilir o zaman onun için.

inş canım teşk ederim.yaşın kaç nişanlınla aranızda sorunlar nedir ne değildir bilmiyorum.aşılmaz çözülmez şeyler değildir eminmki..ama şunu kesinlikle söyleyebilirmki nişanlıyken mideni bulandıran seni mutsuz eden, ufakta olsa gözüne batan şeyler varsa bunlar evlendiğinde kat ve kat artarak mutsuzluğa sebep oluyor..çünkü şimdi seni rahatsız ediyorsa düşünki aynı evin içinde onunla yaşamaya başladığında daha çok rahatsız edecek...şimdiden önlemini almalısın sen mutsuz olcana bırakta onlar mutsuz olsunlar ..ben hep sustum duydum duymadım dedim gördüm görmedim dedim.saygımı yitmedim büyükler dedim fakat birde baktımki gitgide insanlar üzerimde hakimiyet kurmaya kalkıyor annesi teyzesi ıdısı dıdısı herşeyime karışıyorlar yok artık dedim bunlara bir dur diyeyim dur dedim kötü gelin oldum..en başta dur demeyi bilmeli insan .. diyemezse sonrasında insanlar alıştıkları için zorlarına gidiyor..nişanlın sana alıngansın komplekslisin dediğinde evet ben buyum işine gelirse demeyi bilmelisin...kimse senden kymetli değil.. sevgi de değerde karşılıklı alınıp verilen şeyler tek taraflı olduğunda yürümüyor zatenn..nişanlını en iyi sen tanırsın zaaflarını en iyi sen bilirsin. nelerden taviz verebilir neler yapabilir gözlemle..sensiz huzurluysa zaten seni sevmiyor demektir.çünki seven bir erkek sevdiğinden ayrı huzur bulamaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…