Gelinin tutum ve davranışları?

valla bilmiyorumda bence o yazılanlarıda kendi yazıyor gibime geldi benim Kendine yandaş bulmuş gibim hissettirmek için.baksana görümce birden kayboldu ortadan Kesin oda bekar ya abisi var yada sevmediği bi gelinleri

benim anlamadığım ben bir konu hakkında fikir soruyorsam eğer ve bu kadar insan haksızsın sen karışma diyorsa ben dinlerim yaaa

bu kadar insanın bir bildiği vardır derim kafamı kuma gömmem aklımı kullanırım düşünürüm iğneyi batırırım kendime
bukadar insan bilmiyor bi tek ben bilirim siz ne bilirsiniz demem ya

artık bunun adı körlüktür başka birşey denmez...

benim anladığım şu;
sizde kendinizce gelininize iyilik yapmak istiyosunuz ama bi şekilde ondan soğumuşsunuz ve artık ne yaparsa yapsın size kötü görünüyo;
o da kendince haklı, ben ne yapıyorum ki diyo ve o da sizden soğumuş artık ne yaşandıysa aranızda, dolayısıyla anneniz yada siz ne yapsanızda ne desenizde o "bana gıcıklığına yapıyolar" olarak algılıyo ve savunma durumunda sürekli size karşı..
yani vakti zamanında bilerek yada bilmeyerek yapılan şeyler veya tamamen gelin-kaynana algısıyla bilinçaltındaki olumsuz düşünceler bu duruma getirmiş ilişkinizi..
şuan kim ne yapsa karşısındakine yaranamayacak o belli..
ama burda suçun büyüğü ne annenizde ne yengenizde..
suç abinizde..
olan biteni, onun abinize dediğini, abinizle kavgalarını vs herşeyi size anlatıyo belliki..
bu çok yanlış..
belki sizin dediklerinizide direk gidip ona anlatıyodur ve belki bu yüzden birbirinizden soğudunuz bu kadar..
abiniz onun yaptığı olumsuzlukları anlattıkça siz ondan soğumuşsunuz, belki gidip onada sizinle olan kavgalarını veya sizin onun hakkında dediklerinizi anlattı o da sizden soğudu o yüzden böyle oldu aranız..
velhasıl, abiniz eğer nişanlısıyla olan herşeyi size bu kadar yansıtmazsa, bişeyler düzelir diye düşünüyorum..
sorun bu bence..
inşallah herşey iyiye gider, bu şekilde olmak hem sizin için hem yengeniz için evlilikten sonrada sıkıntı yani :26:

Son düzenleme:
allah allah bide gelin gelinliğini bilecek demiş yaa
sen biliyormusun görümceliğini , ayrıca o senin gelinin değil yengen bir ablan cnm
wallaa kıza sabır diliyorum,ayrıca burada eşlerimizin ailesi kötü kaka
demiyoruz ille bizim ailemizle görüşülsün onları silelim demiyoruz
haklıya haklı jhaksıza haksız diyoruz zaten

zaten diğer konuların da da resim çekilmişisin de çıkarmamışlar bir ton surat asıp abine
yengeni de kötülemişsin.yok efenim kuzenin resmi olsaymışta çıkarırmış ta benim sresmim diye çııkarttırmadıı nişanlında
çok güldüm yaa sen daha olgunlaşmamışsın cnm....haa bide kendi ailesinden biriyle resim çekilince yengesinin 32 dişi birden görünüyomuş sinirmi oldun sen ne yazıık kızcağıza yaaaa

bi daha okusana canım açıkgözlülük mü açgözlülük mü yazmışım acaba? ama doğruya doğru değilmi?yaşı büyüdükçe insan daha da açıkgözlü oluyo,resimlerinden gördüm kızı yaşı büyük sanırım dedim...

Bu konuda gerçekten özür dilerim, ben "açgözlü" olarak okudum, ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim şayet "açıkgözlü" olarak okusaydım da yine aynı yorumu yapardım, nitekim "açıkgözlü" demenin de aşağı kalır bir yanı yok

Son düzenleme:
bunları bir kadının yazdığına cidden inanamıyorum.sende hayatını kayınvaliden ve onun soyağacınamı adadın.çok yazık cidden çokkkk

benim de erkek kardeşim var,onu hesaba katarak yapıyorum yorumlarımı...evet çok yazık değilmi,ailelere saygı duyulmasını istemek bu devirde çok yazık.kendisini düşünen yardım etmeye çalışan 20 yaşındaki bir kız ve de kendisinin istediği olmadı diye istediği koltuk takımı rengini kendisine sürpriz yapmak için alan bir anne,ve evinde doğalgaz sobası olup hanımefendi orda oturmak istemiyor diye hiç mecburiyeti olmadan evinin peteklerini yaptıran bir baba ya yazık değil...bana yazık:)

gerçekten çok şaşırdım ya konu almış yürümüş bir sürü insan cevap yazmışş konu sahibinin verdiği cevap gelin gelinliğini bilecek
yahu amma kıskanıyorsun kızı elinden gelse bir kaşık suda boğucaksın yani
kusura bakma ama bariz kıskançclığından çatlıyorsun canım ya
allah sanada nasib etsin inşallah bir yuva kurmayı
ama senin gelininize yaptığına sana yaparlarsa bir gün sakın buraya gelip konu açma

İyi de gelin adayı salon takımını kırmızı istemiş, ona izin vermemişler, sonra sırf gönlü olsun diye kız oturma odası yapmak istemediğini söylediği halde kırmızı oturma odası almışlar. Bence bu iyiniyet değil "her zaman bizim dediğimiz olacak" demektir. Gelin adayı çamaşırlık yapmak istediğini söylemiş.

yahu gelinin yaşı büyük diye bişey istemeyecekmi yani hayret bişey
bide gelini kötüle abine demişsiniz yazık günah

siz bu mantıkla abinizi annenizde oğlunu kaybeder ben söyleyim
abi şu an olanın bitenin farkına ayamamış belli
ama gözü açılır yapılan iyi niyet altındaki kıskançlıkları bi gün gelir o da anlar
adam gibi adamsa size öyle bi anlatır ki durmanız gereken yeri
o beğenmediğiniz gelinin bile yüzüne hasret kalırsınız
ne kadar dedikodu yapıyosunuz yengeniz hakkında böyle
o da hissetmiştir art niyetinizi
böyle bi insanla insan neden samimi olmak istesin ki
kızı abinize çekiştirin şikayet edin
sanmayın ki kızın haberi yok
size laf taşıyan abi ona da taşıyodur kesin
yapmacıklığın desinlerin adını iyi niyet koymayın bari
itici geliyosunuzdur geline böyle..
sizi ilgilendirmeyen büyüklerin meselerine karışmayın
evlilik iki kişiyi ilgilendiren bi olay
3. kişiler afedersiniz ama zurnanın son deliği olur.
gençleri rahat bırakın kendinize de yengeniz dışında bi meşgale bulun bence.
hayat abiniz ve yengenizden ibaretse evlendiklerinde baya bi sıkılırsınız yoksa.

ayrıca gelin dünyanın en kötü kadınıda olabilir abi bukadar saf bir insanmıda farkedemiyor
20 yaşındaki kız kardeşine kaldı gelinin davranışlarını düşünmek
kendi ailesiyle fotoğraf çekinirken gülüyormuşda falan filan çok çocukça mesele bunlar ya
3 günlük dünya allah aşkına niye birbirinize eziyet ediyorsunuzki
en çok da kendine yaparsın arkadaşım kuru bakmada abinle yengen ayrılsa bile
hiçbişey olmaz hayırlısı buymuş denir kapanır konu
ama sen napıcaksın abinin her eş adayı için böyle konular açarsan oooo
hayatın müstakbel gelin ve gelin adaylarının ne yaptığıyla ne dediğiylemi geçiçek

Bak arkadaşım, ne yazık ki tek taraflı bakıyorsun.

Yardım etmeye çalışan görümce bu kadar dillendirmez işi, yardım etmek niyetindeyse yengesinin isteklerini göz önünde bulundurur, keza anne için de bu geçerli.

Kızın ettiği ilk lafı hemen oğluna yetiştiren bir kayınvalidenin iyi niyetine de ben inanmam. Hadi lafı görümce yetiştirse neyse, ama annesi abisine söylemiş. "Cahildir, yanlış konuştu." dememiş, "kızım neden böyle diyorsun, derdin ne" diye de sormamış. Açıkçası ara bozuculuk yapmış.

Konu sahibi başka konusunda da yengesinden şikayetçi, alıp veremediği nedir anlamadım. Yengesi onu sevmek zorunda değil, aralarının yağ bal olmasına da gerek yok. Sırf mesaj atmıyor diye mi bu yaygara? Kendisini nişanlısına şikayet edenlere ilgi göstermiyor diye mi? Yoksa resimleri basılmadı diye mi?

Burada öyle büyük bir saygısızlık okumadım ben gelinden taraf. Yok ailesi kızın fikirlerini etkiliyormuş. Etkilesin, ne olacak? Moda mod nişanlısına ve onun ailesine mi uymak zorunda? Belki kızın aklı kesmiyor, ailesi yol gösteriyor? Ki mesele altın falan da değil, kalorifer peteği! Sanki gelinin ailesi oturacak da rahatlarını düşünüyorlar.

Ha dese ki biz karışmıyoruz ama gelinin ailesi her işin içinde anlarım bir derece, ama yoo annesi koltuk takımının rengine kadar tavsiye vermiş işte, bıraksınlar da kız tarafı da kızlarını düşünsün. Damat zaten annesi kırmızı kanepe fikrini ortaya atmasa umrunda olmayacakmış. Madem damat umursamıyor, kızın ailesi umursasın. Sanki kocasını değil de ailesini dinlediğinden bahsediyor!

evet sana hala yazık.sen herhalde kara gürültüye evlendin,kendini kayınvaliden ve onun soyağacına adadın.benimde 2 erkek kardeşim var ama hiç birinin bişeyine karışmadım karışmam.çünkü ben bu konuda çok üzülmüştüm aynısını hemcinsim yaşasın istemedim.ne demek mecburiyeti yok mecbur elbet ev kuruluyor yapılaca elbet.bunları neden dayatma olarak görülüyor.sen evliysen tabiki ama böle ezbere konuştuğuna göre değilsin farzet eşinden bişe istedin sana bak hanımefendiye neyine gerek senin dediğinde aslan kocam deyip sırtınımı sıvazlayacaksın.
süpriz yapacakmışmış.bikere madem alışveriş yapılıyor neden başkası seçiyor.ben kendi oturacağım kendi temizleyeceğim evimi zevkime göre döşemek isterim bundan kimene?sen eşya alırken başkalarının zevkine göremi alıyorsun kendi zevklerin isteklerin yokmu?bir babanın evladını evlendirmek boynunun borcudur.madem koltukları süpriz yapacakmış o kadar iyi niyetli çağırırsın gelinini gel kızım sana bi süprizim var dersin götürürsün bi mağazaya istediğin rengi al kızım içimde ukte kaldı benim dersin.belki ozamanda bu davranış gelinin yüreğini okşardı almaktan bile vazgeçebilirdi.ben bu konuda hiç iyi niyet göremedim.senin erkek kardeşinin ve onu sevecek kızın vay haline.ben anlamıyorum cidden nasıl böle katı düşüncelere sahipsiniz

bide konu sahibi yenge die hitap etmiyoki o kız yada bu kız kızda kız die hitap ediyor.antipatisi olduğu burdan belli zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…