Gelinin tutum ve davranışları?

Diğer konularınıza da baktım da Yengenizle probleminiz nedir ? Belli ki onu çok kıskanıyorsunuz. Her konuda onunla alakalı bir kötüleme gördüm. Bir konunun sonunda hatam nedir diye sormuşsunuz hatanız ; Herşeye olması gerektiğinden daha fazla karışıp yengenizin gözünde itici duruyorsunuz. "Şuna bak sanki o evleniyor" demesine sebep oluyorsunuz.

Önceki konularını da bildiğim için söylüyorum, annen ve sen abine kızı sürekli kötülediğiniz için kızın kafası haklı olarak karışık. Bu son anlattığın olayda da evlilik hevedinde olan bir genç kız için sonuna kadar haklı. Kız kırmızı istemiş ama oturma takımı değil salon takımı istemiş. Arada dağlar kadar fark var.

Böyle yazılarını okuyunca acaba bende gerçekten tuhaflıkmı var diyorum.çünkü benim abimde evlenecek daha yeni nişanlandı.hazirandada düğünü var.küçük bebeğim ve maddi sıkıntılarım olduğu için nişanına gidemedim.niaşnlısını değil yüzyüze telefonda bile konuşmadım.ne abim arar beni ne nişanlısı arar.ben arada abimi arada kız kardeşlerimi (şuan abimle beraber kalıyorlar) arar haber alırım abimler ev tuttularmı ne aşamadalar diye.hatta abimi aradığım bi gün dedim abi yengemin içine sinmeyen eşyayı uygun diye alıp evine sokma diye.abim de işte yengenin istedikleride pahalı falan dedi.dedim abi olsun ben nasıl bişey olduğunu biliyorum istemediğin eşyanın sürekli burnunun dibinde olması nasıl bişey diye.nasılsa çalışıyorsunu ikinizde öğretmensiniz ve beraber ödeyeceksiniz.bırak içine sinen eşyayı alsın dedim.dün kız kardeşimi aradım abimle yengem evlerini boyattırıyorlarmış. Neden bu yeni evlenecek çiftler rahat bırakılmazki.

ben de sizi fazla müdahaleci gördüm.mesela bi yerde ben ona gelinlik modelleri gördüm gösterdim o ilgilenmiyor demişsiniz. gelinlik onun porblemi siz neden dert ettiniz ki. kendine yakışanı almaını oda bilir elbet

vallahi abin tez elden ayrılsın, başı yanacak çocugun. düğünden sonrada sürekli pohpohlayacakmısınız, herşeyi tamtakır....boş saçma sapan şeylere sarmış bu kız...
ne dediğinin farkında değil, ama bende sizi biraz pasif buldum, kız nişanlım anneme bilmem tavır alırsa falan bende size alırım diye bir konuşma geçince anneniz bence tepki vermeliydi..
o nasıl laf kızım, kimse kimsenin ailesine tepki vermesin, kaldıki biz oğlumuzun her an ne yaptıgını kontrol edecek değiliz ama sen şimdiden böyle konusuyorsan çok yanlış yaparsın, ters teper bu hareketin
diye yumuşak bir tehdit verseydi...
ayrıca gelinin direterek hiç bişey yaptıramayacagını anlaması lazım, siz ona anlatana kadar oğlan elden gidecekkkk...
tamam biz burda sürekli gelinlerin hakkı korunsun , ezdirmesinler diyoruz amasizin gelininizin ne yapmak istedigi çok aşikarrr

Canım bak burada yengenin hatalı olduğu yönler olduğu kadar sizlerin de var. Yengenle ilgili ne kadar da konu açmışsın. Öncelikle abin ve yengenin kendilerinin vermesi gereken kararlara annen ve sen üzülerek söylüyorum ki çok müdahil oluyorsunuz. Evlilik çok farklı bir olgu, evlenmeden yengeni anlaman mümkün değil. Tutacakları evden düğün salonuna, koltuk takımından kuaföre kadar bir çok şeye karışmanız hiç doğru değil. Ha keza yengenin bazı söylediklerini de abine taşımanız çok yanlış. Abin ister istemez kendisini baskı altında hissediyordur. Bırakın onlar ikisi nerede ev tutmak istiyorlarsa tutsunlar hangi eşyaları almak istiyorlarsa alsınlar. Yapmayın etmeyin. Kızın gönlünde ne varsa (maddi açıdan zorlamayacağı sürece) alsın. Bu kadar karışmayın...

canım sen burdan sorarsan herkes gelinin tarafını tutar,yazık değilmi çocuğun babasına petekleri o yaptırıyor,10000 tllik koltuk takımı alınıyor,ve annesi tamamen iyi niyetle istediği renk koltuk takımı altığında hır çıkarıyor,seni arayıp sormak yerine,köprüyü geçene kadar muamelesi görüyorsun,yazık değilmi?

bence abin düşünsün taşınsın iyice bir kararını gözden geçirsin,daha şimdiden bu kadar yapıyorsa evlendikten sonra abinin başının etini yer demedi deme.hayırsızsa ayrılsınlar inşallah.çünkü anlattığın kadarıyla sizde kimse kötü niyetle bişey istememiş. ay niye cadalozlara iyi aile düşsünki,cadalozların hepsi haklarından gelecek kişilere düşsün inşallah.

Boş saçma sapan dediğiniz şeyler insanın hayatında önemli bir yere sahip hanımefendi. Hiçbir kız evlenirken eşyasından evine gelinliğinden düğün salonuna hiçbir şeye bu kadar karışılmasını istemez ki istememesi de çok normal. Konu sahibinin annesi sizin dediğiniz gibi uygun bir dille (tehditvari olarak değil) müstakbel geliniyle konuşsaydı gidip oğlunu doldurmasaydı çok daha iyi olurdu. Evlenecek, yeni bir hayata başlayacak, ev kuracak bir kadının veya erkeğin isteklerini belirtmesi kadar doğal bir şey yok. Evlilik arefesinde kayınvalide görümce her olaya bu şekilde müdahil olmaya devam ederse bu çiftin evlendikten, çoluk çocuğa karıştıktan sonraki halini düşünemiyorum...

orkide_m bu defa gerçekten beğendim,bravo, senle aynı fikirdeyim,belki aynı fikirdeyiz deiye değiştirirsin fikrini,çok yazık aileye.bir de bence kızın ailesi de problem yaratması için kıza gaz veriyo.

sizin aile bağlarınız kopuk diye herkesin de öyle mi olmalı,nasıl oluyor aklım almıyor abinizin ömrünü geçireceği kızla telefonda bile konuşmuyorsunuz,nasıl abiniz bir şekilde sizin (madden yapamıyomuşsunuz ya),ben kardeşimi nişanımda yanımda isterim diyerek yol masrafınızı karşılamıyor sizi getirtmiyor,aklım almıyor.
işte herkesten böyle bir aile tutumu bekleyemezsiniz.kıyametler kopar bizde mesela,kardeş nişanına gelmemek ne ya.

sahsı fıkrım ,ben de evlenecek olsam evımı kendı zevkıme gore dosemek ısterım .
ama tabıkı de esımın aılesının de fıkırlerını onemserım .
basıma buyruk degıl de,onların da onayını alıp orta yolu bulmaya calısırım .
kız daha onceden kırmızı koltuk takımı ısteyıp de,leke olur şu olur dıye alınmyaıp
abınız de bu durumu onaylıyor. sonrasın da ıse annenız suprız yapmak ıcın
gelınıne ıstedıgı renkte koltuk takımı alıp ,abınız de bu durumu onaylıyor ıse
gelının haklılık payı vardır cunku ; abınız daha once annesının lafıyla kırmızı koltuk ıstemeyıp
sonra annesının suprızıyle kırmızı koltugu ıstemesı demek ,bıraz annesının lafıtyla hareket ettıgını gosterır.
ayırca burada en buyuk suclu da abınız .her ıkı tarafa da sureklı laf tasıyarak ortamı ıyıce gerıyor .
ıkı tarafı da ıdare etmeyı bılmıyor .ıs abınız de bıtıyor.nısanlısının sızı aramayıs sebebını ne dıye sıze
anlatıyor kı .laf tasımaktır bu .yapıcı olacagına ıdare edecegıne yıkıcı davranıyor.
sızın dıger konularınıza da bıraz goz attım da hep yengenızle ılgılı sorunlar .
oncelıkle sız yengenızı yenge degıl de gelın olarak goruyorsunuz .
o sızın yengenız ,anne ve babanızın da gelını .bu durumu oncelıkle asmanız lazım .
sız bıraz yengenıze karsı gorumcecılık oynamak ıstemıssınız ,dogal olarak da karsı taraf bunu hıssetmısdır .
yanı ılla acık acık soyleme gerek yok kı ,davranıs bıcımınız de sızın hıssettıklerınızı ele verır.
yengenızın de mesafesı buyuk ıhtımal bundandır .
siz onu yenge olarak degıl de sadece gelın olarak gorursenız zaten arada bır samımıyet olmaz .
mesafe olması cok daha saglıklı olur .yengenız de dogru olanı yapmıs ,mesafesını koymus sıze karsı .

Son düzenleme:

bu arada istersen albümlerine bak kızcağızın,abisinin nişanlısının nişan resimlerini koymuş,yengesini de görürsün nesini kıskanacak allahaşkına? kızcağız belli çıtıpıtı kendi halinde bişey, ve ailesinin huzuru bozulmasın istiyor.ki çok da haklı sonuna kadar arkandayım arkadaşım.

canım bence sen yengenin davranışlarına sinir olmaktan vazgeç,gelinlik gösteriyorum umrunda değil çok rahat demişsin diğer konunda o kendisi için en iyisini düşünür merak etme..eşya konusuna gelince her genç kız istediği şeylerin hayalini kurar ve evlenirkende böyle olmasını ister...bir gün sende evlilik hazırlıkları yapıcaksın ve kendin karar vermek isticeksin,işte o zaman anlayabilirsin yengeni ancak..olaylara biraz ılımlı yaklaşmaya çalış,abin evleniyor sende haklısın,belki bazı şeylerde fikir vermek isteyebilirsin ama birde yengenin yerine koy kendini o istemiyebilir...şahsen bende karışılmasını istemezdim...umarım biraz abarttığının farkınsındır..

bence fazlaca dahil olmuşsunuz siz
benimde erkek kardeşim var henüz evlenme gibi durumu yok ama olursada onlar bana fikrimi sormadan hiçbişey için fikir belirtmem
annemide bu konuda uyarırım mesela koltuk takımı almışsınız 10 milyarlık çok pahalı diye birde oturma odası yapılsın diyorsunuz
bırakın buna abinizle gelininiz karar versin bence
ev konusundada size yakın olmak istemiyordur her kadın gibi korkuları vardır
kararsız olabilir sürekli fikir değiştirebilir bu sizi ilgilendirmezki abinizi ilgilendirir ayrıca abinizinde sürekli anneme sor demesi yanlış
annanizlemi yaşıcak bu kız canım siz çekilin bence bu sataten sonra 2si karar versin her şeye

kimse tabiki karışılmasını tabiki istemez evinin düzenine, bende istemem; ama herşeye muhalefet bir gelin adayı var konu sahibinin anlatıgına göre,kalorifer petegi yaptırılan evden bile vaz gecmek istiyor, gelinliği begenmiş cayabilirim diyor, kayınvalidesi takım almış begenmiyor, altı üstü eşya değilmi, 3, 5 sene kullanır, verir birisine,borçsuz eşya alınıyor daha ne istiyor ayol...
cazgır gelin durumlarına sokuyor kendini... kayınvalide adayına daha şimdiden diş bilerse bu iş çok zor...

orkide_m bu defa gerçekten beğendim,bravo, senle aynı fikirdeyim,belki aynı fikirdeyiz deiye değiştirirsin fikrini,çok yazık aileye.bir de bence kızın ailesi de problem yaratması için kıza gaz veriyo.

bende şaşırdım, bu konuda hem fikir olmamız bir mucize

herşeye muhalaefet gelin adayı mı
ayol gelin muhalafet olmayacak bakkalmı olucak
gelince damat oturucak o evde gelin giyecek gelinliği
nişanlısıyla gitsin baksın herşeye kimse sesini çıkarmasın
kararsızda abisi çözsün durumu kaynana görümce bukadar işin içinde olursa
evlendikten sonra ne yapıcak bunlar abisi en ufak bir tartışmada gelip annesine kızkardeşinemi anlatıcak arayı yapın vs diye

msaj tekrarıı........................

Son düzenleme:

buna aile bağları kopuk denmez.buna halden anlamak denir.elbetteki oda ister bende isterim yanında olmak.ama şartla öyle gerektirdi.şimdi abim küssün bana.yada abim zaten nişanlanacak madden zaten zordayken bide ben nişanına gitmem için benim yol masrafımıda karşılamasınımı isteyeyim.gelinimiz beni aramadı diye ben ona küseyim abime şikayetmi edeyim neden beni aramıyor neden görüşmüyoruz diye olaymı çıkartayım.benimle değil abimle hayatını birleştirecek.abmle mesut olsun huzurlu olsun yeter bana.vıcık vıcık olupta seviyesiz ilişkiler kuracağıma masafeli seviyeli ilişkiler kurmak en güzeli.ayrıca benim aile bağlarımın kopuk olduğunu söylediniz ya buna kendi kendime çoookkk güldüm..

msaj tekrarı....................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…