Gelinin tutum ve davranışları?

yengesi 7 yaş büyükmüş canım önceki konusunda yazmış.Gelin hanım tabii aramalı bu yaşı küçük marifeti büyük görümceyi,hatta bayramda da elini falan öpmeli...

Israrla ve inatla haklılığınızı ispat etmeye çalışıyorsunuz ya...
Yok edemiyorsunuz.Sürekli kendinizle çelişiyor,hep aynı şeyleri söylüyorsunuz.
Ama evet bu kız da haklıymış dedirtemiyorsunuz bana.
Nasıl bu kadar sabit fikirli olduğuzu anlayamıyorum.
Bunca sayfa yorum yapılmış,hiç okumadığınızı düşünüyorum.
Kimse yengeniz %100 haklı demiyor,onun da hatalarını görebiliyoruz.
Ama siz hep kendi haklılığınızdan bahsederken ısrarla yapılan yanlışları görmüyorsunuz.

okumayın o zaman madem bunaltıcı ise veya yorum yapmayınben buarada okuyun yorum yapın demiyorumm allah allah

Bence gelinin bazı patavatsız konuşmaları var ama onun dışında pek bir suçunu göremedim.. Çok kararsız yok şunu beğenmedi onu beğenmedi filan demişsin de çok normal bence.Özene bezene olsun her şeyi istiyor... Bence biraz uzaklaşıp olaylara öyle bakman lazım.

okudummmm ,taikide haksız olduğu yazılmış ama neden bu kadar görümce kayınvalide olarak he konuşuluyor sadece kızda haksız tabi ama büyük haksız olan taraf oğlan tarafı diyorsunuz bende bunu anlamıyorummm.

üstünü çıkarır çıkarmaz mutfağa gitmesi hoş değil tabiki,eğer üstünü çıkarır çıkarmaz mutfağa girdi kimseye bir selam bile vermedi diye düşünüyorsan haklısın,ama oda sokakta içmemiş milletin içinde içmemiş onun açısından düşün birde kimseyle konuşmadan mutfağamı girdi ordaki ortamı sen biliyorsun biz bilemeyiz,isterse 1500 km uzağınızda ev tutsunlar yinede kimse kimseyi ailesinden koparamaz merak etme,yengen belkide ailesine yakın oturmak istiyodur bunu kimse engelleyemezki..sen yengenden soğumuş olabilirsin ama şu anda söz konusu olan abinin mutluluğu o mutlu olursa sende mutlu olmıcakmısın?

üstünü çıkarır çıkarmaz mutfağa gitmesi hoş değil tabiki,eğer üstünü çıkarır çıkarmaz mutfağa girdi kimseye bir selam bile vermedi diye düşünüyorsan haklısın,ama oda sokakta içmemiş milletin içinde içmemiş onun açısından düşün birde kimseyle konuşmadan mutfağamı girdi ordaki ortamı sen biliyorsun biz bilemeyiz,isterse 1500 km uzağınızda ev tutsunlar yinede kimse kimseyi ailesinden koparamaz merak etme,yengen belkide ailesine yakın oturmak istiyodur bunu kimse engelleyemezki..sen yengenden soğumuş olabilirsin ama şu anda söz konusu olan abinin mutluluğu o mutlu olursa sende mutlu olmıcakmısın?

Onu da ev sahibi düşünsün size ne. Kardeşin olsa uyarırsın ama el kızına bişey denmez yanlış anlayabilir ev sahibi çok rahatsız olursa bir dahaki sefere kibarca uyarır kızı. Ayrıca sabahtan akşama kadar annenle kızı çekiştirip durmayın insanların arkasından çekiştirmek dinimizce çok günahtır. Gıybet çekiştirmek demektir.

Hucurat 12-Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

O ortamda sigara içmesi uygun olmayabilir ama bu konu içerisinde bunu dile getirmen onun davranışlarının sana ne kadar battığını gösteriyor.

Bak kendin de diyorsun soğuttu kendinden diye. Siz kim bilir bu davranışlarınızla ne kadar soğuttunuz kendinizden. Bunu hiç düşündün mü? Bir kızın evlenirken ailesine yakın oturmak istemesi kadar normal bir şey yok. Şu bir gerçektir ki kızın annesi kızına ne kadar yakın oturursa o kadar iyidir. Sen de evlenirken emin ol annene yakın oturmak isteyeceksin.

okumayın o zaman madem bunaltıcı ise veya yorum yapmayınben buarada okuyun yorum yapın demiyorumm allah allah

Okuyun demiyorsunuz öylemi ? buraya açılan konuları hepimiz okuyoruz kim ne demiş acaba diye. Ki sizde okunsun diye açıyorsunuz ısrarla.

malesef ne yazarsanız yazın görümce daha bu yaşta böle acaip düşüncelere sahip değişmez.bi bayanın böle düşünmesini aklım cidden almıyor.abinin nişanlısı belliki sizden yılmış annesini destek olarak yanına almış.çünkü her halde siz ve anneniz heryere gideceksiniz rahat bırakmayacaksınız.resme kuaföre takmışsınız fena halde.benim düğünümden tek studyoda çekilen bi kare var.içimde öle bi ukteki fotolatımın olmayışı.keşke bende ozaman napıp ne edip yaptırsaymışım.gelinin en doğal hakkı bu.benimde 2 erkek kardeşim var.ama asla sizin gibi bi görümce olmadım olmamda.kardeşim nişandığında ben hamileydim gidemedim 1 ay vardı doğuma ve 9 saatlik mesafedeler.annemi aradım hep aman anne ne istiyorsa fazl fazla al bak biz ablamla göremedik içimizde kaldı die.istemeye gittiler kardeşime dedim sor hangi çiçekleri seviyorsa onlardan al götür mutlu olur gümüş kkaseye çikolatalar alın isterse götür kendi beğensin.biz el üstünde tuttuk.nedenmi çünkü bizler onu nasıl el üstünde tutarsak oda kardeşimi okadar mutlu eder.değerli olduğunu hissederse değer verir.ölede oldu.tlf arar ablam ablam die konuşur bende ararım.güzel bişe görsem alır gönderirim mutlu olur.halini hatrını sorarım.annemede hep derim aman annem bunaltma 2 kızından biliyon neler yaşanı sakın sen seslenme.gelin gibi görme sakın die.hiç sorunumuz yok şükür.

ama madem abinin belirli bi işi yok neden düğüne kalkıştınız.düzenli bi iş bulup öle yapsaydınız düğünü.iş yok düğün var herşeye karışmakk var ama gelin bişe isteyincede vay efendim dururumumuz yok.abinizde sizin ağzınıza bakıyor.iki tarafıda dengeleyememiş.hoş siz ve anneniz varken kıza ilgi bile gösterse ailesi aklını çeldi olur.ama gelin size ilgi göstermiyor diede hayıflanıyorsunuz ne saçma dimi?

bunca insan bi konuda hem fikirse böle laf yetiştireceğime bi düşünürüm!!!!hala iyi niyet türküsü söleyip kızı kötülüyorsunuz çok yazık.
bde bu içki olayınıda sevmedim.o bitane bira bile insana neler yaptırıyor.madem durumu yok evlenmez istiyor o içkisindende vazgeçsin bi katkı olur.

Bunca yazılana rağmen hala en büyük haksızlığı sizlerin yaptığını görmemeni de inan ben anlamıyorum... Bak canım çiftler yuva kurarken zaten maddi manevi binbir zorlukla mücadele ediyor. Bir de aileler girdi mi işin içine vay o çiftin haline. Senin şu an evlilik arefesinde olan birini anlaman mümkün değil, insan yaşamadan maalesef ki hiçbir şeyi anlayamaz. Neden bu kadar müdahaleci davranıyorsunuz? Bırakın abinle yengeni kendi haline. Bu yaptıklarını inan bir gün sen de yaşarsın o zaman anlarsın ama iş işten geçmiş olur.

önceden sevıyordum falan fılan laflarına hıc ınanmıorum, sen daha oncede fotografcıda senle resım cekılmedı dıye abıne karsı annenı doldurmustun bende cvp yazmıstım hatırlıorum.
senın ne derdın var bu kızla arkadasım??
sevmıosan sevme. gerıde dur. abin sevıo bu kızı. koltuk rengınden bılmem neyden sıze ne?
annen nıye karısıo? bıye bu kadar mudahale edıosunuz. bırakın onalr gıtsın alsın. ıster kırmızı alır ıster mor alır.. sigara külü düserse falan demıs annen, krem rengı koltuga duserse kötü durmaz sanki. verır dosemecıye yenıletır size ne! kız gormeden etmeden gıdıp oturma grubu alıosunuz. resmen emrıvaki bu.

su kızla ugrasmaktan vazgec artık yaaa...
evlenen abınle YENGEN. sen degılsın. bırak ıyılıgını de kötülüğünü de dusunme. kızın nıye sızın orda oturmak ıstemedıgı belli.
onun yerınde bende olsam aynı seyı yaparım.

siz bu gelini kıskanıyorsunuz yada abinizi paylaşmak istemiyorsunuz anlaşılan. gelin çok mu güzel ve akıllı da bu kadar sorun oluyor? Yeni evlenecek çiftleri rahat bırakın. Hem annenize ne oluyor da alıyor oturma odasını?? bırakın gelin ve damat kendi zevklerine göre döşeşinler. Valla gelini hoş tutun yoksa yarın birgün çocugunu bile uzak tutar sizden. ah bu kaynanlar görümceler neden paylaşamaz oğlunu kardeşini bilmem...

neden yengeni bir tarafa çekip terbiye vermeyi denemiyorsun,baksana kızın elle tutulur yanı yok.Yengecim de bu yaptığın ne kadar ayıp de,annen sana hiç terbiye vermedi mi de.Kız belki yakın hissetti girdi,belki kötüydü girdi sonuçta nişanın atıldığı dönem.Sen çok mu mükemmelsin ?Bak kaç konunda insanlar sana haksızsın yapma demişler tınladığın yok.İnsanların işine karışmayı bırak sana ne kızın evinden, barkından,elbisesinden, sigarasından.Yok salon takımı pahalıymıs sigara yanığı olursa ne olurmuş?Sana ne sen kendi evinde kullanma eşyalarını kapa bir odaya ne kirlenir ne sigara yanığı olur.Ama hatanın büyüğü abinde ve annende,çünkü sen daha çoook küçüksün ve belli kıskançlıktan ölüyorsun.Senin koltuğuna sigara düşer,yok oturma odası yapsın demen ya da demeniz doğrudan kızın ev düzenine karışmak.Neden bu kadar meraklısın karışmaya?Fotoğraf olayında seni en başta çağırmışlar,ve kuzenini çağırmış,küçüksünüz gönlünüz kalmasın diye usulen çağırmıştır.Kızın kendi kuzeni gitmemiş sen koşa koşa gitmişsin.Biraz anlayışlı olsaydın,yengecim abicim siz çektirin bizle nasıl olsa salonda çok çektiririz deseydin.Ayrıca bilmiyorsun ki tüm stüdyo fotoğrafları alınmaz,stüdyoya da sülalece gidilmez.O kadar yakın arkadaşlarımın düğünü nişanı oldu hep yanlarındaydım,kendi nişanım oldu;hiç kimse stüdyoda başkalarıyla fotoğraf çektirmedi.Giden kuzen arkadaş vs sadece yardım için gitti,ki yalnız çift olarak gidenler de çok var.Abinin ailesiyle karısının yerini ayrı tutması gerekirdi,ki o olgunluğa ulaşamamış.Annenin de olgun bir kayınvalide gibi davranıp ,yerini, karışıp karışmayacağı şeyleri bilmesi ve ona göre davranması gerekirdi.Seni söylemeye gerek yok almışsın sazı eline kendi çapında çalıyorsun.40 yıllık kaynanaymış gibi gelin de gelinliğini bilecek diyorsun,daha yaşın ne tecrüben ne?Abinin ablası mısın,annesi misin ? Bütün bu olanlar seni hiiiiç ilgilendirmez.O kadar kıskanmışsın o kadar dert etmişsin kendine ve o kadar içine oturmuş ki bu evlilik olayı kızı bir türlü rahat bırakmıyorsun.Herşeyi bırak mağazada seni gelin sanmaları bile ne kadar yanlış davrandığını gösteriyor,ama anlayana...Bir de çok kişi yazdı cevap vermedin,abimin ve gelinimizin en mutlu günü ,nişanımız diye çarşaf çarşaf fotoğref koyarken izin aldın mı fotoğraf sahiplerinden?merak ediyorum:))Sana abla tavsiyesi,bu dünya etme bulma dünyası,yarın öyle bir aileye düşersin ki yengeni bu şekilde huzursuz etmenin bedelini kat kat ödersin,o zaman anlarsın yaptıklarını.Dünyayı ne kendine dar et,ne de abinle yengene.

neden kıskanayım yahu,abimide paylaşmama gibi bir durum söz konusu değil ..bıraktık zatennn ne halleri varsa görsün bu saatten ..o bizi hoş tutmadığı müddetçe biz de onu hoş tutmayızzz.insanın alnında keriz mi yazıyor pardon yine bu gelinler bu kadar pohpohlamak isterler..

December yahu sizene abinizle yengenizin nerede ev tutup oturacağından ? nedir bu GELİN GELİN GELİN... Yengenizi getirip burada konuşturmak lazım kızın ardından demediginiz kalmadı yahu ayıp..Her konunuzda bir gelinden şikayetçi olma durumu şiştim vallahi YENGENİZ çok sabırlı çok :)

Kusura bakma da senin gibi görümce düşman başına :26:

ağzına sağlık bacım

Bak Hâlâ aynı tavırdasın buram buram kıskançlık kokuyorsun itiraf etmen lazım :) hoş tutmazsanız çok üzülecek sanki :) siz de bir bayansınız hatırlatırım GEL/İN olacaksınız belli bir zaman sonra korkarım sizi pohpohlamadıkları vakit foruma koşup size yaptıklarını anlatacaksınız bir bir ve biz de sana; Gel/inler niye pohpohlanmak ister anlamıyoruz diyeceğiz :))

ALLAH YENGENİZE sabır ihsan etsin :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…