Gelinin tutum ve davranışları?

Sürekli başkalarının yorumlarını alıntılıyarak tartışmak yasak.

edit: Patronla aynı zamanlarda cevap vermişim:18:

şöyle anlıyorum. tartışmak yasak aslında. kavgaya dönüşen tartışma yasak. ama başka birinin yorumunu alıntı yaparak yorumlayabiliyoruz. yanlış mı anlamışım.

Aman canım ya olan olmuş düğün dernek kurulmuş evlenmişler sanırım.Benim tek derdim kayınvalide,gelin ,görümce artık aileden kimse böyle zamanlarda daha anlayışlı olmalı.Çünkü hepsinin yeri farklı farklı kayınvalidenin, gelinlerin böyle rekabetlerden uzak durması lazım, huzursuzluktan başka hiç bir şey yapmıyor.Ayrıca kardeşim yıllar geçiyor neler neler yaşıyoruz evlilik hayatımızda çoğunu unutuyoruz ama evlilik aşamasındaki ,nişanlılık dönemindeki sorunlar unutulmuyor nasıl bir şeyse oda.

icinde kaynanalik yapayim diye ille direten bir his varsa herseyden once :

bu fesatlikla kiskanclikla bu kadar insanlarin hayatina mudahil olmanla seni kabullenecek kadar saf bir adam bulup ondan cocuk yapmak sans eseri o cucugunun erkek olmasi ve senin oglunu da sana ragmen bir kizin begenip koca diye almasi..

allah kizcagiza(sizin tabirinizle gelin) yani yengenize sabir versin..

insallah sizdeb uzakta sakin huzurlu mutlu kimsenin, ozellikle sizin ve annenizin burnunu sommadiklari bir evlilikleri olur..

p.s.: eski konularinizi okudum...

Son düzenleme:

akidem inanamıyorum sana bir evli kadın,bir gelin olaraktan nasıl savunmazsın gelini? gelin ak derse ak,kara derse kara olacak o kadar...

inşallah huzurlu bir evliliğin vardır canım,ben de senle aynı fikirdeyim çünkü,arkadaş aklınca beddua etti sağolsun inşallah ilerde burda kaynanam diye konu açarsın,senin sonun gözü mor evli biri falan diye...saygılı bir "gelin"sin anladığım kadarıyla.

bütün kadınlar kulübü tetikte bekliyormuş,
bir kaynana veya görümce gelsede hakkından gelsek diye.

konu sahibini onaylamıyorum bende,ama zaten söylenileceğin fazlası söylenmiş bence.hatta gereksiz fazlası.....
ama ben gelin hanımı da onaylamadım.
madem çok lüks isteklerin ,beğenilerin var,gelinliği bugün diktirir yarın başkasını alabilirim diyorsun,ona göre yağlı bir kapı bulsaydın evlenmek için o zaman diye geçirdim aklımdan.

Neden saygılı olmayayım ki canım sevdiğim ,eşim ailemin annesi Dünyaya getiren kadın.Vallahi kendi annemden ayrı tutmuyorum.
Oda hissediyor bunu bir koltuk için neden kırayım değer mi .Oğlumun eşi beni üstelik iyi niyetlerle süpriz yapmayı düşünsem oda bunun için oğlumla tartışsa çok üzülürdüm ömrü billah karışmazdım da.Ayrıca size beddua eden kişi de çok ayıp etmiş o ne kadar çirkin bir beddua.

evet unutulmuyor. neden acaba :) sanırım evlilik ve evlilik hazırlıkları ile ilgili beklentilerimizin yüksek olmasından. benim hiç evlilikle ilgili hayalim yoktu. gelinlik hayali bile kurmamıştım. 3 yıla yakın eşimle çıktık ve baştan beri ciddi düşünüyorduk. o süre içinde bile evdir düğündür hayali kurmadım. ta ki nişanlanana kadar. beynime kodlanmış ev kızı ortaya çıktı :) çeyiz , dantel faln meraklısı olmayan ben birden herşeye heves eder oldum. ve o kadar çok şey içimde kaldı ki. benim kayınvalide eşyaya falan karışmadı. ama alışverişe birlikte gittiğim kişiler fikirleriyle beni az da olsa etkiledi. düğün tarihi yakın olduğu için tam olarak beğenmediğim, orta derecede beğendiğim eşyalar aldım. ve sonra çok pişman oldum. keşke önceden kendim ön eleme yapsaydım diye. ki eşyalarımı da herkes beğenir. ama önemli olan benim beğenmem. birde üstüne kayınvalidem karışsa falan cıngar çıkarırdım heralde. sakin ve uysal yapıda biriyimdir ama eşyalarıma karışılmasını istemem. kayınvalidemle birlikte yaşıyorum. o da bu eşyaları kullanacak ama yinede karışmasını istemezdim Allah tan karışmadı da. çünkü kayınvalide kendi evini kurmuş vaktinde dimi. o gelin olmuş. bıraksınlarda iyi yada kötü bu kızcağızlarda gelin olsun. yani belki gelin kötü niyetli de olabilir. ama yine de ne olursa olsun onun yuvası. ve evin dişisi gelin. o yapcak bu yuvayı. kaynana görümce taşımasın onların yuvasına çalı çırpı.

Gece gece beni nasıl güldürdün .Rabbim iyiliğini versin

ay,canımı ye sen benimm:) ne güzel valla,eşin çok şanslı,allah daim etsin...

Bir arkadaşında yazdığı gibi o bayan sizin gelininiz değil,yengeniz.Onun davranışlarını bu kadar eleştirmeniz doğru değil.İyi niyetle başlanan bir işte karşı tarafın fikirleri alınır.Salon takımı pahalı orada sigara içmeyin,kırmızı koltuk alalım ...vs.Size göre iyilik olan davranışlar,o kıza göre kendi evinde nasıl oturup kalkacağının,hangi odada ne yapacağının söylenilmesi oluyor.Bu forumda buna sıcak bakacak hiçbir bayan yoktur sanırım.
Her konuda kararsız olabilir size ne bundan?Bu durumun muhatabı abiniz siz değilsiniz.Bende görümceyim.Aileye dışarıdan giren herkesin bir alışma süreci var.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.Abim evlendiğinde bende kabullenmekte zorlandım.Her tatilde beni gezdiren abim,başkasıyla beraberdi artık.Ama iyi niyet varsa zamanla herşey düzeliyor.Şuan ablamla bir tutarım yengemi.İkisinede aynı hediyeleri alırım yanlarına giderken.Akıl danışırım bazen.Oda bana atkılar örer mesala maddi olmasa bile emek harcar.El kızı değil gözümde,onsuz ailemiz eksik.
Eşimin ailesine gelince yeni evliyim 3 görümcem var.İkisi benden büyük ve beni aşırı kıskandılar, biri ise üni.öğrencisi.En küçüğüne harçlık veririm sürekli yengem der,gözlerinin içi güler şimdi kıza neden kızayım?Diğer ikisi ise laf sokma çabasında onlara ise sinir oluyorum.Demek ki davranışlarımız karşımızdakilerin davranışlarına göre değişiyor.Siz yengenize saygı gösterir o evin hanımı gibi davranırsanız,isteklerine saygı duyarsanız oda size saygı gösterir.Sevmese bile saygı gösterir.Hem görümce hemde görümceleri olan bir gelin olarak tek tavsiyem sessiz kalın ve zamana bırakın.Hayatlarına müdahele etmeyin.Kimseye,özellikle abinize yengenizle ilgili yorum yapmayın.

Şu gelini rahat bırakın
Sizde bir gün gelin olacaksınız

onlar gelin değil damat olcaklar nöbetçi görümcelerle konu sahibi çünkü sankim bayan değillerde şu gelinleri anlamıyorum diorlar ne saçma dimi.böyle düşünen kadınlar olduğuna inanamıyorum.sen karşındakine saygı gösterme ama saygı bekle,herşeyine burnunu sok ama ses çıkarındada edepsiz ol......neyse ne demeişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.ben çok gördüm abisi kardeşi evlenirken çen çen konuşupta kendi başına gelince yandım anam dienleri.biz bu kel görümceleri göremeyiz ama rabbim görür....

haklısın arkadaşım ne demişler yapana yapıcı bulunurr

kayınpeder dışında herkes bir alemmiş..
gelin arada diş gösteriyor,
kayınvalide benim dediğim olsun diyor,
görümce sürekli gelini eleştirmede..
abi dengeyi kuramıyor
olan pedere olmuş..yazık ,peteklere bi ton masraf yapmıştır adamcağız

Çok güldüm bu yoruma ya, gece gece iyi geldi.

Nedir bu gelinin sizden çektiği, ha bire onunla ilgili konu açıyorsunuz, her açtığınız konuda hatalı olduğunuz söylenince ya uzun bir suskunluğa giriyor ya da ama biz de bunu bunu yaptık deyip maddi durumları öne sürüyorsunuz....
Sizdeki bu sitemcilik oldukça o kız daha çok huzursuz olur...
Her hareketi batıyor size, her davranışı ters geliyor, azıcık sevmeye çalışsanız ve her olayı büyütmeseniz bu üzüntüleri de kendinize yaşatmaz, gereksiz şeyleri dert edinmezsiniz....

bu zamana kadar her istediğini oldu,gayet normal bir şekilde,benim abim işten çıktı,başka yere girdi olmadı.o zamanlarda hiç bişeyliliği yoktu ,o zamnlarda söylemiş resim,kuaför olayını halada söylüyor bu bizim durumumuzu bilmiyor muydu biliyordu kinişanlısı işten çıkmış yani.. insan biraz düşünmeliii ,biz onu saydık ama kendini kaybetti arkadaşım,niye saymıyalım allah allah bizim eve gelicek olan bir gelin abimin eşi olacak insan ama benim annem hakkında öyle konuşma hakkını kimse vermedi ona,tamam koltuk takımını annem almadı,abim aldı dedi ama o ben annenin aldığını istemiyorum ne demek orta yolu bulup keşke bende görseydimmm beraber baksaydık diyebilirdiiiii arkadaşımm.bu zamana kadar annem iyiliği için yaptıı ama burda hemcinsim için saygı göstericekmişim ,size yapıla emin olun sizde aynı şekilde yaparsınız...niye hemcinslerşine saygı dyorsunuz ama kayınvalide ,görümcede hem cins ,zaten adın görümce ,kayınvalide olunca malesef iyi de kötü olsan sevilmiyorsunnnn..

Resimleri görümce adayı eklediği için özellikle öyle seçmiş olma ihtimali mümkün.Mesela neden stüdyo fotoları paylaşılmamış Çünkü
onlarda görümce yok.

yooo var o zamanlarda elimde laşmadğı için eklemedimm,çok istiyorsan eklerimm hiç sorunn değil hahahaha

bebeğim kimse gelininiz bi melek mükemmel 4 4lük demiyor, tabi ki hataları olabilir neden anlamamakta ısrar ediyorsun ki?? algıda bi problem mi var yoksa milleti biraz sinir edeyim mi diyorsun?
nereye kaybetmiş kendini? gayet olgunca senin huyunu anlayıp umursamaz davranmış..
senin arkasından pabuç kadar dille car car car sıraladıklarına, konuştuklarına cevap yetiştirseydi asıl o zaman kendini kaybetti diyebilirdik ki onu yapsaydı bile çok kınamazdım ben açıkçası.. sen cadı görümcelik yaparsan adın görümce kaynana olur yoksa kızkardeş, anne, ama gorunen o ki sen secimini coktan yapmissin sana ne dense bos tikamissin kulaklarini papagan gibi ayni seyleri soyleyip duruyorsun..

birak da yengenin iyiligini kendisi ve abin dusunsun.

arkadaşım ben seni iyi anlıyorum koltuk bakmaya gittiklerinde,ne bilim başka şeyler almaya gittiklerinde kız annesiyle gidiyor,ee abimde annemi çağırıyor sende gel diyeee.annemde gidiyor ..aralarında sorun olduğunda en basiti yüzüğünişanı attığında gittiler konuşmaya,abime,anneme ,babama başka konuşuyor,inşaatta yüzüğü atmış demiş,halbuki öyle bişey yokmuş,annem yalanlarını yakaladım diyor.ama yüzüne vurmuyor,daha yeni söyledi bize bu yüüzk olayından sonra.saygı diyorsunuz ya en basiti geçen hafta düğüne gittiler ,ordanda yengeme gitmişler hemen gitmiş mutfağa sigara içmeye ,yani bu saygısızlık değilde ne ?belki insanların mutfağı dağınık,sigara içmeni istemicekler bunları düşünmüyor ama ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…