Gelinin tutum ve davranışları?

wallaa konu sahibi zaten olgunluga ulaşamamış ki
uaşmış olsa ne böyle bir konu açar nede bu gibi yengesine ggelin diyecek kadar
komplekslş olurdu...maalesef kendi düşen aglamazmş:18::18:

demekki diğer konular kesmedi arkadaşıı...birilerinden onay bekliyor iyi yapmşsın aferin biz olsak bizde yapardıık giibi
kanaaat getirmesi için daha başka konularda açar emin olun yanii

Evet öyle oldu galiba. Bir an önce umarim kendisi icin bir Damat adayi cikarda, konu basligi "Ben Koltuk takimini kahverengi istiyorum, onlar tuturdular ille kirmizi olacak - Kayinvalie, Görümceyle nasil basedebilirim?"

Buarada söylemeyi unuttum yengenizle abinizin resimlerine baktımda maşallah pek güzelmiş yengeniz abinizle de pek yakışmışlar bi söz vardı 'mutlu bir çift gördüğünüzde Allah bozmasın demeyin çünkü rabbim fesat değildir insanlar bozmasın yeter'' diyorum ve susuyorumm :114:

genel bir yorum yapmayacagımm çok haklı yada haksız ama her tarftada kusurr buldum aneneiz iy niyetle yaklaşmış olsa bile geri teper ! siz görümce olarak sadece onaylamak mecburitetiniz olmalı eger mutlu olmalrını içten istiyosanız abiniz de biraz dediğim dedik tavır alamlıydı gelinize gelice yani yengenize ev onun istedigini alır döşer ama nezaket kuarlarını unutmamk kaydıyla hepsi bukadar !

Hiç bu kadar eleştirdiğimi hatırlamıyorum, benim de içim karardı vallahi.

Konu sahibi hakkını helal etsin, kusura da bakmasın lütfen, sen sordun biz söyledik. Yengene de abine de biraz nefes aldır, onlar kendileri için doğru olana kendi başlarına karar verebilirler. Annen ve sen böyle yaparak mutluluklarına mani olmayın, en güzel dönemlerini sıkıntıyla geçirmesinler. Koltuk rengine yanlış da karar verseler, bırakın onların kararı olsun, huzurları bozulmasın yeter ki.

Tüm yorumları okumadım ama bir koltuk için sevdiği,evlenmeyi düşündüğü adamın annesine bu şekil de davranacaksa hiç gelmesin zaten.
Ben bu gelinleri hiç anlamıyorum .Benim evimin rengini kayınvalidem seçti,beyaz eşyalarımı gri istiyordum hepsi beyaz oldu.Milattan kalma avizeler takıldı .Birde bardağın dolu tarafı var yapılmayanları gördüğü kadar insan yapılanıda görmeli...
Daha sonra benim kendi evime istediklerimin hepsini yeni evine geçtiğin de kendisine yaptı.Kin mi güdeyim şimdi ben yeni gelindim bana yapmadınız da yaşlı başlı kadınsın ne diye bunlar.Hakkı yok mu yani.
Eşya için mi evleniliyor anlamıyorum ki.
İçin de huzur olmayan bir ev en lüks eşyalarla döşenmiş olsun ne anlamı var...Dese ya açık açık oğlun benim sen artık onun için önemli değilsin ,benim dediğim benim istediğim olacak çünkü ben senden daha değerliyim diye.Rekabet edilen kişi bir anne .Hep diyorum insanın olgunlaşması ne kadar çok zaman alıyor...
Konu sahibi bu arada gelin böyle davranıyor diye kötü davranmayın sakın siz yine gönlünü güzel tutmaya çalışın.Her insanın belli konular da cahil olduğu dönemler olabiliyor zamanla oturuyor .Anlayışlı olun:))

Son düzenleme:
Birbirinizin yorumlarını alıntılayarak konuyu tartışma ortamına çevirmeyin lütfen. Bu mesajı buraya yazıyorum ki nereden başlayacağımı bileyim.

Güzel forumlar dilerim..

insanın kendi evine istediği eşyayı almak istemesi kendini k. validesinden daha değerli görmesi midir? bu mantığınızı anlamadım. ayrıcada insanlar eşya için evlenmez evet ama o evde oturmayacak olan insanların karışması doğru değil kesinlikle.

alıntı ile cevap vermek yasak mı. eğer yasaksa neden "alıntı ile cevapla" seçeneği var.

canım yaa inanki üzüldüm şaşırdım büyük büyük ihtimal kız ailesinin yada çok yakınının aklına gidiyor :44: hep çelişkili :26: zamanla mesafe koymalar filan :44: inşallah herşey yoluna girer abinle mutlu mesut hayat sürerler

alıntı ile cevap vermek yasak mı. eğer yasaksa neden "alıntı ile cevapla" seçeneği var.

Alıntı yapmanın yasak olduğunu kim söyledi ? Size yanlış bilgi verilmiş

Sadece günlük bölümünde günlüğün yapısına uysun diye (zira günlük size özel olduğu düşünülür) orada alıntı yasaktır. (günlük için tıklayın)

Diğer konularda alıntı yasak değildir fakat konu hakkında yorum yapmak yerine yorum yapanların yorumlarını yorumlamak komik bir durum teşkil etmektedir. Bunu yanlış anlamış olabilir misiniz ?

Tabi ki en doğal hakkı bu tartışılamaz bile .Şöyle diyelim o zaman alışverişe çıktınız kız kardeşiniz de yanınızda kıyafet alacaksınız beyaz almaya karar verdiniz kardeşiniz dedi ki bu renk olmaz abla kirlenir giydiğine değmez misal. Bunu söyleyen kızkardeşiniz olduğun da batmaz ama kayınvalide olursa karıştı oluyor :)
Ayrıca durumlar, şartlar değiştirir mantığı da düşünceyi de şahsen bana süpriz yapmak isteyen insana vay efendim ben orayı ütü odası yapacaktım diye çıkışması saçma.
Şimdi düşündüm de tek taraflı dinlemek anlamaya yetmiyor koltuk olan odada eşya ütülenmiyor mu? Gelinin bunun için nişanlısıyla tartışması gereksiz ve evet rekabet gibi geldi.

Son düzenleme:

daha önce bir konuda biri demişti. birde demin yağmurluk öyle birşeyler yazmışta. onun üzerine öyle sordum.

katılıyorum...

ayrıca kız başka renk koltuk alındı diye birşey dememiş.. kayınvalidesi ona sürpriz olsun diye (salon koltukları dışında, oturma odasına koymak için) kırmızı koltuk aldı diye istememiş.

konu sahibi de salon koltukları çok pahalı niye oturulsun salonda, oturma odası yapılsın annemin aldığı koltuklar da oturma odasında dursun, onlar kullanılsın görüşünde..

kız da ben oturma odası yapmayacağım o odayı ütü yapacaktım demiş..

ee haklı!! evinde oturma odası istemek zorunda mı? sırf pahalı diye salon koltuklarını kullanmasın mı bu kız yani?

herkesin yaşam biçimi farklı. benim ailemde de ayrıca salon olmadı hiç. salon ve oturma odası hep bir oldu. o yüzden bana da oturma odası fikri hep şaçma gelirdi. kızda bu düşünceye sahip olabilir. ne gerek var diyebilir. ayrıca bir ıvır zıvır odasını daha gerekli görmüş. o yaşayacak sonuçta. karışılması doğru değil. ayrıcada süpriz bir insanın sevdiği şeylerin yapılması ve alınmasıdır. aksi türlüsü kötü süprizdir. insanın öz ailesinin söyledikleri batmaz evet bu nedenle kayınvalide ve görümcede daha hassas davranıp hiç karışmamalı. benim annem benim eşyalarımda fikrini belirtirken abimin nişanlısı eşya alırken hiç belirtmedi mesela. birde ben anneme fikrini sormuşumdur ondan söylemiştir. gelin sormadı. oda kendi çevresine sordu çünkü bir insanı 20 küsür senedir yaşadığı ailesi daha iyi bilir. zevkini yaşacağı zorluğu vs. kayınvalide ve görümceler az geri dursun :)

Birbirinizin yorumlarını alıntılayarak konuyu tartışma ortamına çevirmeyin lütfen. Bu mesajı buraya yazıyorum ki nereden başlayacağımı bileyim.

Güzel forumlar dilerim..

daha önce bir konuda biri demişti. birde demin yağmurluk öyle birşeyler yazmışta. onun üzerine öyle sordum.

Öyle birşeyler yazdı dediğiniz yorum yukarıda ! Bence 2-3 kez okuyun ! öyle birşeyler üzerine değil kesin yargılar üzerine bizi zor duruma düşürmeye çalışın !

Alıntı butounu böyle durumlarda kullanılır işte .....

Adamı ipe götürür bu düşünce yapısı !

Konuyu böldüğüm için diğer arkadaşlardan özür dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…