Gelin olan görümceler

Gorumce degilim. Gorumcelerim var, en ters davranan hatta şuan gorusmedigim kendini halt sanan gorumcem bu sene boşandi.

Kendi yuvasinda huzursuz oldugu için, eşine, esinin ailesine yapamadiklarinin hirsini gorumcelik yaparak cikartmaya calisiyordu heralde bilemiyorum artik.

Ben de gorusmuyorum kendisiyle, kendi başini yesin oturup.
Demek gerçekten içten içe mutsuzlar ki böyleler

ben hem gelinim hem gorumceyim gorumcemin okadar cok sacmaliklarina denk geldim ki gelinimizi acaba oda benden rahatsiz olurmu diye arayamiyorum bile.
gorumceme ne oldugunj merak ediyorsaniz onuda yazayim
evlenirken kendisi bana ne yaptiysa fazlasiyla kendisi gordu
ben bana yapilan hic bir seyi buyutmeyip kendileriyle gorustum ama hep mesafeli durdum.
kendisi hala kayinbabasigile gitmedi 5 aydir evli.
umarim biraz anlamistir .
bekliyorum hamile kalamdigim donemde bana yaptiklari soyledikleride kendisinden ciksin istiyorum allah buldurmasin demiyorum ama aratsin ayni sacma laflari oda duysun kirdigi yerden onuda kirsinlar.
Amin benimde tek isteğim bu ne yaşattıysa görsün

Tek bildigim bunun elti ya da gorumce olmakla ilgidi yok. Bir insan kendiyle barisiksa, diger insanlarla sorun yasamiyor. Sorun cikaran insanlar genelde hep problem tipler, baskalarinin mutsuzluguyla beslenenler..kim ne ederse hep kendine eder, ah bi bilseler...

Tek bildigim bunun elti ya da gorumce olmakla ilgidi yok. Bir insan kendiyle barisiksa, diger insanlarla sorun yasamiyor. Sorun cikaran insanlar genelde hep problem tipler, baskalarinin mutsuzluguyla beslenenler..kim ne ederse hep kendine eder, ah bi bilseler...
Bilseler kötülük olmaz zaten 🤦🏻‍♀️😞

Hem görümceyim hem gelinim yengemle hiiiç görüşmüyoruz telefonla bile görüşmeyiz ama görümcelerim öyle böyle değil keza kayınvalidemde aynı şekil ne diyim kaynanamın da iki tane bekar kızı var ikiside el kapısında ettiğini bulsun sonrada kendi kendine düşünsün çektirmesin artık.

Hem görümceyim hem gelinim yengemle hiiiç görüşmüyoruz telefonla bile görüşmeyiz ama görümcelerim öyle böyle değil keza kayınvalidemde aynı şekil ne diyim kaynanamın da iki tane bekar kızı var ikiside el kapısında ettiğini bulsun sonrada kendi kendine düşünsün çektirmesin artık.
Amin

Bende görümceyim, hatta görümce deyince gülesim geliyor cünkü biz daha doğrusu kız kardes gibi olduk. Beraber gezeriz,kuaföre gideriz, bakım yaptırmaya gideriz,alısverise cıkarız. Dügün sürecimde bana cok yardım etti hep yanımda oldu.. insallah bende onun olacağım yanında dügün sürecinde.
Benimde görümcem var, aramız kötü değil,cok samimide degiliz. Ama yanyana geldigimizde oturup normal sohbet ederiz. Aslında görümcelik yapmak diye bir sey yok. O karsındaki insanla alakalı. Karakterli,iyi bir insansa kendinin yerine koyup öyle davranmaz. Hı diyelim kötü davranıyor burda da top eşinize düşer.
Bu sefer onun o çizgiyi çekmesi gerekir.

Bende görümceyim, hatta görümce deyince gülesim geliyor cünkü biz daha doğrusu kız kardes gibi olduk. Beraber gezeriz,kuaföre gideriz, bakım yaptırmaya gideriz,alısverise cıkarız. Dügün sürecimde bana cok yardım etti hep yanımda oldu.. insallah bende onun olacağım yanında dügün sürecinde.
Benimde görümcem var, aramız kötü değil,cok samimide degiliz. Ama yanyana geldigimizde oturup normal sohbet ederiz. Aslında görümcelik yapmak diye bir sey yok. O karsındaki insanla alakalı. Karakterli,iyi bir insansa kendinin yerine koyup öyle davranmaz. Hı diyelim kötü davranıyor burda da top eşinize düşer.
Bu sefer onun o çizgiyi çekmesi gerekir.
Bazı insanlarda şansız doğar ne yaparlarsa yapsınlar sevilmezler alıştım artık ya :)

bunun gorumce kayınvalıde eltı falan olmak ıle alakası yok
kısının kendısıyle alakası var kotu olan kotuluk yapan kısı sadece gorumce degıldır aynı zamanda kotu es kotu kardes kotu ıs arkadasıdır
kımsenın durduk yere dur ben su gelının sacını basını yolayım dıye dusundugunu sanmıyorum
kotu gorumceye degıl kotu ınsana denk gelmıssınızdır
ıkı eltım var bırı dunyanın en guzel en tatlı ınsanı canımın ıcıdır mesela
bende gelınım kayınvalıdem de var kayınpederım de gorumceyım gelınımızle ıyı anlasırım abımle konusmuyorum küsüm

bırseyler en bastan dogru gıtmezse bozulur ınsan ılıskılerı karsılıklı onemlıdır

bunun gorumce kayınvalıde eltı falan olmak ıle alakası yok
kısının kendısıyle alakası var kotu olan kotuluk yapan kısı sadece gorumce degıldır aynı zamanda kotu es kotu kardes kotu ıs arkadasıdır
kımsenın durduk yere dur ben su gelının sacını basını yolayım dıye dusundugunu sanmıyorum
kotu gorumceye degıl kotu ınsana denk gelmıssınızdır
ıkı eltım var bırı dunyanın en guzel en tatlı ınsanı canımın ıcıdır mesela
bende gelınım kayınvalıdem de var kayınpederım de gorumceyım gelınımızle ıyı anlasırım abımle konusmuyorum küsüm

bırseyler en bastan dogru gıtmezse bozulur ınsan ılıskılerı karsılıklı onemlıdır
Karşılıklı kesinlikle hep alttan al hep görmezden gel insan artık öyle bunalıyor ki

Karşılıklı kesinlikle hep alttan al hep görmezden gel insan artık öyle bunalıyor ki
sıze deger vermedıgını yanı ınsan olarak kısı olarak degersızmıs gıbı davrandıgını hıssettıgınız kısı kım olursa olsun bayramdan bayrama cenazeden dugunden dugune bır merhaba deyıp gecın hıc konusmayın bence

altdan aldıgınızda bunu normal sanıyor kotu ınsanlar ve yaptıkları her kotuluge mustahak goruyorlar
gorusmemek en ıyısı

sıze deger vermedıgını yanı ınsan olarak kısı olarak degersızmıs gıbı davrandıgını hıssettıgınız kısı kım olursa olsun bayramdan bayrama cenazeden dugunden dugune bır merhaba deyıp gecın hıc konusmayın bence

altdan aldıgınızda bunu normal sanıyor kotu ınsanlar ve yaptıkları her kotuluge mustahak goruyorlar
gorusmemek en ıyısı
KEndi çocuklarını bile bana karşı dolduruyor varın siz düşünün eşimle kv gitsek aaaa dayı geldi dayı gitti dayıya hoşgeldin de vs ben hiç yokum çocuğu üzerime çay döktü nası gülüyor ohhh iyi oldu dedi birde üstüne şok oldum

Gelin olmayı ya da görümce olmayı etiket haline getiren kadınların böyle problemleri oluyor bence. Dışarıda tanıdığınız bir insandan bir arkadaşınızdan ne farkı oluyor ki gelininiz veya görümceniz olunca bunun üzerine düşünün. Hadi eskiden olsa anlarım. Eskiden kadınların hayatı ve sosyal ortamları daha kısıtlıymış. Yalnızca aile içinde bir varlığının olmasına müsade ediliyormuş dolayısıyla kadınlar o küçücük dünyada her şeyi yaşadığından ve mecbur bırakıldığından çekişmeli birbirlerinin hayatına karışmalı sıkıntılar yaşıyormuş. Da yıl olmuş 2020. Gelinimiz de var benim görümcem sen var. İkisiyle de normal bir arkadaşlık ilişkimiz var. Ne görümcem bana çok çektirdi ne ben gelimize çok çektirdim :) böyle arabesk dertlerim olmadı şükür.

Ben hem evliyim hem görümceyim öncelikle 7-8 yıllık görümceyim gelinimiz uzak da başka şehirde hiç bi problemimiz olmadı gözümde ablamdan farkı yoktur hatta abim üzünce abime açıkça kızar sinirlenirim, kendi görümcemle de 7 yıllık gelinim bi kez bişey oldu o da ufak bişeydi yaşının küçüklüğüne cahilliğine verdim benden 5 yaş küçük onunlada arkadaş gibiyim çok şükür o konularda sıkıntı çekmedim

Gelin olmayı ya da görümce olmayı etiket haline getiren kadınların böyle problemleri oluyor bence. Dışarıda tanıdığınız bir insandan bir arkadaşınızdan ne farkı oluyor ki gelininiz veya görümceniz olunca bunun üzerine düşünün. Hadi eskiden olsa anlarım. Eskiden kadınların hayatı ve sosyal ortamları daha kısıtlıymış. Yalnızca aile içinde bir varlığının olmasına müsade ediliyormuş dolayısıyla kadınlar o küçücük dünyada her şeyi yaşadığından ve mecbur bırakıldığından çekişmeli birbirlerinin hayatına karışmalı sıkıntılar yaşıyormuş. Da yıl olmuş 2020. Gelinimiz de var benim görümcem sen var. İkisiyle de normal bir arkadaşlık ilişkimiz var. Ne görümcem bana çok çektirdi ne ben gelimize çok çektirdim :) böyle arabesk dertlerim olmadı şükür.
Yahu zaten bende ilk öyle yaklaştım baktım her lafım sonradan ordan burdan kulağıma geliyor sustum artık

2 görümcem var
Aynı anadan bukadr zıt olur insan.
Biri seker gibi.
Kötülük falan düsünmez
Öteki sinsinin önde gideni.
Kendi görümcesinden cekemiyor maalesef🤣
14 saat var aralarında ama yakın olsa da o sinsilikle kimse bisey yapamazdı ona.
Ama ilahı adalet isliyor.
Etme bulma dünyasını yasıyor.
Gelin görümce olmak değil mesele.
Kalbindekini yasıyor insan.

Selam hanımlar
Hep merak ettiğim bir konu bu görümceler bize hep ters davranıyor bizi istemiyor ellerinden gelen kötülüğü yapıyorlar ya ee onlarda evli misal benimki evli acaba onlarda görümcelerinden çekiyor mu benimki dışarıya karşı öyle bir profil çiziyor ki acaba diyorum probelm bende mi ya da demek ben kötüyüm vs vs gibi düşüncelere kapılıyorum hayır yani sonucta sende bir gelinsin değil mi anlaman lazım ama yok her türlü kötülüğü yapıyorlar şahsen ben korkuyorum gelin hanıma bir şey demeye aman diyorum ah falan eder benimde evim yuvam var neme lazım diye ama başkaları çatır çatır görümce 🤦🏻‍♀️

Benim görümcem bana karışmaz ben bizim geline karışmam,kalabalık aile toplanmalarında denk geldikçe samimi muhabbet ederiz onun dışında kimse kimseyi aramaz. Her görümce kötü değildir ya.

X