gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

Zengin kismet buldum diye 3 ayda evlenirsen olacagi bu. Yok kuzenime sunu aldilar bunu taktilar, benim de hakkim vs vs
Ilk konundan itibaren o kadar maddiyatcisiniz, o kadar kotu dusuncelere sahipsiniz ki ailenle inanamiyorum.
Evlendigin adamla arada sevginin s’si yok zaten. Ayrica karsi taraf arsiz ve yalanci. Bence iki aile birbirine cok yakismis sakin bosanmayin.

C

Canım bak adamın annesi babası ayrı.Şimdi kayınpederinin eşi evet baskı yapıyor olabilir adam elinden geldiğince yaparım ederim demiş.Ama senin baban ev araba alacaktınız demiş.Böyle şeyler söylenmez yapılırsa yapılır yapılmazsa yapılmaz adama bunun hesabını sorarsanız adam kötü niyet sezer.Sonuçta yapmak zorunda değil size hesap vermek de zorunda değil.Siz de az değilsiniz kusura bakma.Tülbentlere 5 liralık oyasız falan demen senin küçük şeylerden mutlu olmadığını senin de yapılan şeyleri küçümsediğin anlamına gelir.İşi ticarete dökmeyin evlilik para üzerine kurulan bir şey değil.Adam ailesiyle kötü mü olsun illa azarlasın mı...Benim anladığım şu...siz onların üzerine gitmişsiniz şu bizim adetler bu bizim adetler...ee onlar da sıkılmış madem öyle takım elbiseyi alsaymış demiş halası...yani benim oğlana da yapılsın demiş...oğlan istememiş olabilir yapsaydınız madem...Bilmiyorum sen yanlış kulvardasın ailen de öyle...karşı taraf da bir değişik.Şimdi sen boşansan yeni biriyle olsan ondan da isticeksiniz bunları..belki de hep aynı şeyleri yaşıcaksın bu kafayla

1 seneden önce anlaşmalı boşanma olamaz.1 seneden sonra ancak anlaşmalı boşanma olabilir.1 seneden önce şiddetli geçimsizlik,zina vs sebeplerle hakimin takdiriyle boşanma olabilir.Kişi 1 seneyi dolurmayı beklemeli zira bu karar beraber yaşayıp anlaşıp anlaşmadıklarını anlamaları için alınmış bir karar.Hakim çiftin beraber yaşayıp anlaşıp anlaşamadıklarına bakmalarını ister.
Evlilik iptali diyen arkadaşları ise hayretle okudum.Mutlak butlanla sakat olunmadığı sürece evlilik iptal edilemez.Sanırım kulaktan dolma bilgiler bunlar.

Biraz daha araştırıp yazarsak konu sahiplerini yanlış bilgilendirmemiş oluruz.Nikahla ilgili bildiklerinizi unutun.

onca küfüre onca hakarete rağmen mi?daha evlenmeden ... canım bence siz ayrılın bu evlilikte ne saygı kalır ne sevgi

5 ayda bir insani, özellikle uzakta yasayan birisini taniyamazsiniz bence. Siz karsi tarafin maddi gücüne güvenip bu evliligi yapmissiniz gibi geldi bana acikcasi.

yurt dışında yaşıyor diye tanımadığınız adamla evlenmeye kalkarsanız olacağı bu...
umarım bundan sonrası için akıllı adımlar atarsınız nikah yeni kıyılmadığı için iptali olmaz ama bir arada yaşamadığınızı ispatlarsanız ki bu şu an olağan hemen boşanırsınız.

Aynen öyle kendisi aldıklarının markalarına fiyatlarına kadar yazmış hem kendisinin hem karşı tarafın sonra da insanlar paracısın diyince kaldıramıyor çok enteresan.
Bende onu diyorum eğer eleştirileri kaldıramayacaksan konu açma.

Ohh hem yurtdışına gideyim, hazır ev alınsın, hazır araba alınsın diye apar topar nikah kıyarsan olacağı buydu. Evet karşı taraf vaatlerde bulunmuş ama siz de az değilsiniz

Valla ben mal alırken bile daha çok düşünüyorum. Siz beş ayda evlenmeye karar vermişsiniz. Sonuna kadar okumadım ama siz de fenasınız. Yurt dışından adamı iki kez kız istemeye cagirmalar falan nedir allah aşkına. Binbir gece masalı mi bu. Ayrıca adet edevat mi kaldı adetlerimiz ağırdır yazmışsın. Iki eşek kadar insan evleniyor ceremesini aileler çekiyor. Adam hem ev alacak, hem araba siz de bi çeyizle gideceksiniz. Oh ne güzel iş. Iyi yere dükkan açılmış yani. Adam da patlamıştır bir süre sonra.

Ben aslında adamcağıza üzüldüm çok. Düşünsene evlilik gerçekleşmiş ve bi de sizinle boşanabilmek için dünya küfür yiyecek

Senin vasfin ne peki?
Sen ne is yaparsin?
Isin gucun var mi mesela?
Anca adet gelenek gorenek.
Nasil bu adamlara gozu kapali bel bagliyorsunuz.
Tuhaf gercekten cok tuhaf

40 bin liraya pike yaptırdım , siz onla evınızı duzerdınız demıs konu sahıbı. 40 bın lıra pıkeye veren babanında evı döşemek ıcın 100 bını vardır herhalde, dımııı?
Bende bunu yazacaktim o kadar parayı pikeye yatıran adam niye o parayla ev dizmeyip esya icin kavga ediyor
O zaman pike yapmayip esya alsaydı

Adamlarda hakli ben ev alip araba alıyorsam birde kızını okutucaksam dsende evin içini diz o zaman derim

Siz birkaç hafta önce benzer konu açmıştınız ve herkes uzak durun onlardan demişti. Durmamış/duramamışsınız, şimdi nasıl bir çözüm üretebiliriz bilemiyorum. Sırf hazırlıklarımız boşa gitmesin diye işi sonuna götürmek istemişsiniz ama olmuyor işte...

Benim bir arkadaşımın da başına gelmişti aynı şeyler. Okuyunca bi an o mu yazdı diye düşündüm. Nişanda takılan bilezikler hariç herşeyi geri yollamışlardı. Bileziklerle de boşanma davası masraflarını karşılamıştı. Boşanması 1 senesine mâl olmuştu çünkü karşı taraf baya dişliydi boşanmamak için ellerinden geleni yaptılar. Bilemedim başka ülkedeki insanlara ailecek bu kadar kısa sürede nasıl güvenebildiniz. Daha düğüne aylar var nasıl nikah kıyabildiniz. Babanızın ev işi noldu gibisinden sorması da çok abes olmuş. Onların sizin ailenize tavrı da. Diyeceğim o ki iki taraf da birbirine denk değil. Umarım kısa sürede boşanabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Senin vasfin ne peki?
Sen ne is yaparsin?
Isin gucun var mi mesela?
Anca adet gelenek gorenek.
Nasil bu adamlara gozu kapali bel bagliyorsunuz.
Tuhaf gercekten cok tuhaf

Tek vasfi genc ve bakire bir kadin olmak ve bu onemli vasiflarini henuz kaybetmemisken olabilecek en iyi sekilde degerlendirmek istiyor. Universiteyi evlendikten sonra kaynatasinin ona alacagi arabayla okumaya gidecekmis, uzerine ev yapilacakmis, 300bin tl lik altin alacaklarmis, evide onlar doseyeceklermis l, hanimefendi zaten 40.000!tl lik pike almis daha napsinmis. Fenalik basti icimi yazarken.

İyide görünen köy klavuz istemez ki,en başından beri bu şekilde davranmışlar zaten,nikah sonrası değişseler haklısınız diyeceğim ama o da yok.
Bu insanlar size değer vermemişler ve hep saygısızca davranmışlar,alttan alıp idare edeceğinize,birde üstüne nikah kıyacağınıza, nişanı atmalıydınız.
Üzgünüm ama buradan bakinca aman zengin aile,aman yurtdışına gelin gidecek diye diye hep alttan aldığınız ve ev almayacaklarını öğrendiğinizde sorun çıkarttığınız aşikar.
Nikah iptali olabiliyordur muhtemelen onu araştırın artık boşanmak yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…