-
- Konu Sahibi papatyamm13
Bende bayasındır kola içmiyordum ice tea içiyordum canım çekti içdim bugünde mide biraz kötü olduBence kolayı tamamen bırakmayı dene. Ben de arada bir içiyordum bıraktım. Midemi mahvediyormuş bıraktıktan sonra farkı gördüm. Nasıl dersen birkaç ay içmedim ve sonra arkadaşlarla yemekte bir bardak nolcak içeyim dedim. Üç günde mide bulantım anca geçti. Bidaha tövbe :) ice tea içiyorum onun yerine dokunmuyor :)
Yalnız ben çalıştığım günler internete giremiyorum fazla. Öyle olunca cumartesi akşamı buraya yazarım. Mesela bu haftasonu pazar çalışıyorum, cumartesi akşamı yazarım burdan. Siz de yazınca listeyi koyarım yineçok pis gaza geldim başlıyoruz yarım bırakmak yok
Öncelikle hoş geldin aramıza arkadaşım
Bende de gastrit var ve aynı sorunları yaşıyorum. Ama son bir haftadır düzenli yemeye çalıştığımdan şikayetlerim biraz olsun azalmaya başladı. Tabi gastriti olanların yememesi gerekenleri yemiyorum abur cubur da tüketmiyorum, onlar gastriti iyice azdırıyor malum. Kalorisi yüksek ama sağlıksızlar işte mide de tepki veriyorGastrit kötüleşince iştah da iyice azalıyor.. sen abur cubur yiyor musun mesela
Yorumunuza cevap vermeden önce birşey sormak istiyorum. siz de kilo almaya mı çalışıyorsunuz yoksa yazmanızın başka bir sebebi mi var? Nick inize bakılırsa fitsiniz ve öyle bir ihtiyacınız yok?
F fitPervin esasında varmak istediğim konu şu.. Eğer zayıfsanız ve kilo almaya çalışıyorsanız buyrun aramızda size de yer var elbet. Yok normal kilodaysanız ama daha önce bizimkine benzer sıkıntılar yaşadıysanız, işe yarar tavsiyelerinizi ben şahsen can kulağıyla dinlemeye hazırım. Ama konuyla hiçbir ilginiz yok ve öylesine yazdıysanız kusura bakmayın ama çevremizde sanki hiçbirşey bilmiyormuşuz ve hiçbirşey yapmamışız gibi konuşup canımızı sıkan, bize boş boş tavsiyeler verip boş eleştiri yapanlar fazlasıyla var. Zaten burada buluşmamızın amacı da sadece bizi gerçekten anlayan insanlarla konuşup şu sorunumuzu birlikte çözebilmek. Moralimiz bozulmadan birbirimizi motive ederek istediğimiz sonuca ulaşmak. Zaten çoğumuz birsürü tahlil yaptırmış ve diyetisyene gitmiş fakat ona rağmen bazı sebeplerle kilo alamamış insanlarız. Umarım anlatabilmişimdir?...
Ocak ayına kadar izinliyim geliştirmek istediğim ne kadar şey varsa hepsini yapmak istiyorum ben de. Akşamdan akşama girsen iyi olur bence, şimdi planım evde yemek listesi yapmak onu burdan yayınlarım mesela, öğün listesi olarak. Cumartesi tartılıyoruz ama sabit disiplin için asıl başlangıç pazartesi olsun çünkü bu hafta adaptasyonla geçecek benim için.
Arkadaşlar merhaba hepinize birden cevap veriyorum. Hoş buldum. Yazmanın nedeni ben önceden çok zayıftım görenler sen yaşıyor musun diyorlardı. Ancak hiç bir çözümleri yoktu ya da ne bulursam yemem gerektiğini söylüyorlardı. Ben de internetten araştırmalar yaptım ve reklam olmasın diye site ismi söylemeyeceğim yasakmış sanırım. O siteden çok şey öğrendim. Orada mutlaka diyetisyene gitmem gerektiği yazıyordu, bir de tahlil yaptırılsa ve sonuçta bir şey bulunmasa bile parazit olabileceğinden bahsediliyordu. Ben birçok defa zaten tahlil yaptırmıştım ancak temiz çıkıyordu. Ancak ben kendimde o belirtilerin çoğunun olduğunu biliyordum. Sonunda eczacıya danışarak parazit ilacı içmeye karar verdim. Sonra ertesi sabah söylemesi ayıp tuvaletimi yaparken bir beyaz yaratık düştü. Yorgan iğnesi büyüklüğünde canlı, hareket eden ucu çatallı bir parazit düşürmüştüm. O günden sonra da öğün sayılarımı ve yediğim protein oranını artırdım. Şimdi istediğim kilodayım arkadaşlar. Kilo alamamanın nedeni parazitmiş ve onun yaptığı iştahsızlıkmış diye düşünüyorum. Ama doktor kontrolü olmadan ilaç kullanmayınız lütfen.
Yok canım hani bu hafta düzenli beslenmeye ancak alışırım diye pazartesi dedim pazartesiye kadar yemek saatlerini vs düzene soksam yeter. İzin süresini ailemin yanında geçireceğim, kendi evimde değilim bu yüzden biraz düzenim bozuldu. Mutfağa alışmam falan zaman alıyor biraz. Onun dışında hem okuyorum hem de çalışıyorum ve rutin bir hayatım var denilebilir ona geri dönsem iyi olur.Pazar dememin sebebi okuyor ya da çalışıyor musunuz seni ve diğer arkadaşı bilmiyorum pazar müsait olma ihtimali daha yüksek olur diye söyledim. Benim işimde hafta içi-hafta sonu farkı yok belli olmuyor o yüzden hangi gün olduğunun önemi yok. O halde pazartesi diyelim maksat adı belli olsun günün
Yok canım hani bu hafta düzenli beslenmeye ancak alışırım diye pazartesi dedim pazartesiye kadar yemek saatlerini vs düzene soksam yeter. İzin süresini ailemin yanında geçireceğim, kendi evimde değilim bu yüzden biraz düzenim bozuldu. Mutfağa alışmam falan zaman alıyor biraz. Onun dışında hem okuyorum hem de çalışıyorum ve rutin bir hayatım var denilebilir ona geri dönsem iyi olur.
Bende bugün hep çarşıdaydım bol kalori kaybettim aradada bişeyler atışdırdım tabi.bende fındık ezmesi aldım kalorisi yüksek olduğu için bakalım faydası olcakmıBugün ben de öğleden beri dışardaydım ve ara öğün yapamadığım gibi öğünlerim de yarım yamalak geçiştirilmiş oldu.. Şimdi de oturdum küçük bir kase karışık kuruyemiş yedim kalorisi yüksek olduğu için. Yatmaya üç saat falan var birşeyler daha yemeye çabalayacağım ve yatmadan ballı süt içeceğim elbette...
Sağlıklı karbonhidrat yağ ve protein olması gerek. Mesela yağ derken sıvı yağ ve margarin değil de zeytinyağı ve bulabilirsen doğal köy tereyağı tüketmek daha iyi. Karbonhidrat da yediğimiz çoğu şey zaten karbonhidrat ağırlıklı aslına bakarsan. Abur cubur kesinlikle olmamalı. Tatlı da evde kendi yaptığın olmalı mesela. Dışarıda ne koydukları belli değil mide bulantısı yapıyor bende ama aynı tatlıyı evde kendim yapınca hiçbişey olmuyor...
Bizim ailede de şeker hastalığı kanser tansiyon ne ararsan var o yüzden ben de dikkat etmeye çalışıyorum. Fastfood hemen hemen hiç tüketmiyorum kırk yılın başı anca... Çayımı çok şekerli içerdim ama kilo almak istememe rağmen ailedeki hastalıklar yüzünden sağlığımı korumak için şekeri bayağı azalttım ve kesmeyi hedefliyorum.
Şekerli gıda istemesem de tüketemem çünkü hem sevmiyorum hem de mideme ağır geliyor direk bulantı yapıyor. Bal tercih ediyorum genelde, bazen de pekmez... Sütü de ılık ya da soğuk sevdiğimden balın etkisi de ölmemiş oluyor
Tam buğdayı diyetisyen de tavsiye etti zaten listeyi paylaştığımda göreceksin. Aburcubur hiçbişey yeme dedi sağlıklı şeyler vardı tüm tavsiyelerinde. Kafama yattı yani. Kilo alayım derken sağlığını bozma dedi.
Listemi de yazıyorum hemen bekle canım
Sagol canım tavsiyeler içinsegazel cim naptın bakalım bugün güzelce beslenebildin mi neler yedin içtin
Senin tavsiyelerden sonra bugün de ben diyetisyenimin bana verdiği notları ve söylediği şeyleri paylaşayım istedim belki sana ve okuyanlara faydalı olur.
*Yemek öncesi ve esnasında, su ve sıvı içecekler tüketmeyiniz. Bunu bana özellikle vurguladı. Çok susasan bile yemek bitmeden kesinlikle birşey içmiyorsun dedi. (Dediği gibi yapmaya başladım ve gerçekten yediğim miktar arttı bu sayede. Çorbamı da iyice yiyip doyduktan sonra en son içiyorum ben hatta)
*Öğünleri atlamayınız. Bu çok önemli eğer öğün atlarsan sonuç alamazsın özellikle kahvaltıyı sakın atlama dedi.
*Süt, yoğurt, peynir ve et ürünlerinin yağlı olanları tercih ediniz. (Ben önceleri yarım yağlı süt alırdım mesela yazın ağır geliyor diye. Ama havalar da soğudu dokunmaz, direk tam yağlı alıyorum :) )
*Salatalarınızda bol yağ kullanınız.
*Çorba ve yemeklerde terbiye olarak bol un kullanınız.
*Çay ve sütünüzde bol şeker veya bal ilave ediniz. (Ben sağlıklı olması açısından mümkün olduğunca bal tercih ediyorum)
*Tatlılarınızda yumurta, yağ, kuru yemişler, kuru üzüm, susam bol ilave ediniz.
*Uyku düzeninize dikkat ediniz. ( Yine kilit noktalardan biri bu bence de.)
Bunların yanısıra biz özel olarak da dertleştik tanıdığım biri olduğu için. Bana ne olursa olsun stresten mümkün olduğu kadar uzak durmaya bak dedi. İçinden konuşup durma bırak ne olacaksa olur zaten sen her zaman engel olamazsın bazı şeylere dedi. Rahat ol biraz akışına bırak hayatı emin ol daha kolay kilo alırsın dedi ve çooook haklı stres direk benim iştahımı kesiyor gastritimi tetikliyor bulantıdan yemek yiyemez oluyorum...
Ayrıca yoğun çalışıyorum ara öğün yapmak sıkıntı dedim. Cebinde her daim kuruyemiş olsun ağzın boş durmasın atıştır sürekli dedi. Bu bile hiçbirşey yememenden iyidir dedi. Evde pasta kurabiye birşeyler yap yanında götür arada at ağzına ara öğün mutlaka olmalı dedi
Sabah kahvaltının üstüne ve gece yatmadan önce ballı süt içmemi tavsiye etti. Sütü tam yağlı olacak tabii
Kahvaltıda yumurta ve yağlanmış zeytini eksik etme bunlar mutlaka olsun dedi. Makarnayı çok sevdiğimi söyledim. onu da bol soslu ye ve sosta bol zeytinyağı kullan dedi.
Evde ders çalışır ya da tv izlerken yanında hep birşeyler olsun meyve kuruyemiş pasta meyveli yoğurt tatlı vs. canın ne isterse. arada bir iki lokma al boş durma dedi.
Yüksek kalorili bir diyet listesi verdi. Öğünler çok dolu dedim yiyebilsem zaten alırdım kiloyu benim sorunum iştah dedim. Öğünlerde yiyemediğin şeyleri aralara kaydır o zaman ama listeyi tamamlamaya gayret et dedi.
Aklıma gelen herşeyi yazdım inşallah faydası olur size de
Bende bugün hep çarşıdaydım bol kalori kaybettim aradada bişeyler atışdırdım tabi.bende fındık ezmesi aldım kalorisi yüksek olduğu için bakalım faydası olcakmı
Sabah: 1 su bardağı ballı süt
tulum veya kaşar veya ezine peyniri (yağlı peynir)
yağlı zeytin (10-15 adet)
1 adet haşlanmış yumurta veya omlet
3 yemek kaşığı tahin-pekmez
2-3 orta dilim ekmek (tam buğday)
Ara: 1 kase sütlaç
Öğle: 1 porsiyon et veya balık veya tavuk
1 porsiyon pirinç pilavı veya makarna
1 kase yoğurt
4-5 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase zeytinyağlı salata
2-3 dilim ekmek (tam buğday)
Ara: 1 adet gözleme ve ayran
Akşam: 1 porsiyon et veya balık veya tavuk
1 kase yoğurt
Ara: fındık-ceviz-badem gibi kuruyemişler
1 su bardağı ballı süt
1 dilim kek veya 1 adet kurabiye
Listeye itiraz ettim çok bunlar diye. Yiyemediklerini aralara kaydırarak tamamlamaya gayret et, zamanla iştahın da açılır daha yediğin miktar kendiliğinden artar ama zorla kendini dedi...
Sabah: 1 su bardağı ballı süt
tulum veya kaşar veya ezine peyniri (yağlı peynir)
yağlı zeytin (10-15 adet)
1 adet haşlanmış yumurta veya omlet
3 yemek kaşığı tahin-pekmez
2-3 orta dilim ekmek (tam buğday)
Ara: 1 kase sütlaç
Öğle: 1 porsiyon et veya balık veya tavuk
1 kase yoğurt
Ara: 1 adet gözleme ve ayran
Akşam: 1 porsiyon et veya balık veya tavuk
1 kase yoğurt
Ara: fındık-ceviz-badem gibi kuruyemişler
1 su bardağı ballı süt
1 dilim kek veya 1 adet kurabiye
Listeye itiraz ettim çok bunlar diye. Yiyemediklerini aralara kaydırarak tamamlamaya gayret et, zamanla iştahın da açılır daha yediğin miktar kendiliğinden artar ama zorla kendini dedi...