Gelin evine ceyizi kim dizer?

Valla bizde ve genel olarak arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla memleketin heryerinde erkek tarafı evi temizler, eşyaları taşır, kız tarafıda eşyaları yerleştirir. Kayınvalideniz mi yerleştirecek donlarınızı ne alaka?! Büyük saçmalamış. Allah size sabır versin...

Burda ne kadar şanslı arkadaslar varmış okudukca ne kadar gariban oldugumu bir kez daha anladım. Eşimin arabasina kargolar geldikce koyardım ceyiz eşyalarını (internetten aldım bir cogunu) o da eve götürürdü kolileri. Koskoca evde oturdum ilk evlendigimde tek başıma temizlettim kolileri tek başıma açtım yıkadım ve yerleştirdim giysileri mutfak dolaplarini portmanto konsol ne varsa sonra da boyun fıtığı oldum zaten yanımda annem bile yoktu

biz de çeyizi almaya gelirler ama sonrasını kız tarafı halleder erkek tarafından kimse yoktu hepsını kız tarafı dızdı erkek tarafıda yemek yaptılar bızde
Yemeği bizden beklediler bende ınat ettim bisi vermedim. O kadar çok esyayi görünce kutuları ile dolaba koyup gittiler

Yok biz ev temizledik biz herşeyi aldik onlar yerleştirdi sanki onlar kız tarafi biz erkek tarafı gibi olduk

Esya sizin ev sizin onlar ne alaka diziyorlarmis niye nisanlinla konussana ailenle tarttisacagina onlarla tartis hadsizler yaaa ayyy kafalarini kirarim valla benim isime karisacak adamin siz de cikarin sesinizi ona karisacak kadar baskilamislar sizi

Esya sizin ev sizin onlar ne alaka diziyorlarmis niye nisanlinla konussana ailenle tarttisacagina onlarla tartis hadsizler yaaa ayyy kafalarini kirarim valla benim isime karisacak adamin siz de cikarin sesinizi ona karisacak kadar baskilamislar sizi
Ailemle tartışmadık onun ailesi ile benim ailem ve ben tartıştık benim ailem karismiyo sen istedin bu aileyi diyo çünkü ogullarindan yana bi sıkıntı yok ama ailesi bize çok çok zit saygısızlık yapma gönüllerini kırma diye diye benim sinirlerim boşaldı artık kovdum hepsini zaten

Bizde çeyizi kız tarafı serer erkek tarafı bakmaya gelir. Çeyizi almaya herkes gelmemişti bende toruna kadar gelmeye ne gerek var ev kurulur görmeye gelenler sizden rica edip gorur.

Ama şimdi kızlar istemiyor ve haklilar bence de gereksiz bir adet. En ozeline varana kadar görülmesi.

Olan oldu artık yapıldı bitti moralim bozuldu tabiki bundan sonra zaten düğüne kadar bir araya gelmeyiz

Ay saçmalamayın ya kendinizi üzersiniz bu arabesklikle yapmayın güzel ablacım. Kendinizi niye şanssız görüyorsunuz. Insanların çoğu sizin durumunuzda zaten. Çeyiz dizme denilen şey mi kaldı; sallayın ya.

Yok ben olayin adet gelenek kısmında değilim zaten bir anne cocuguna sormaz mi geleyim mi yardima diye. Birseye ihtiyacin varmi diye.. O açıdan şanssızım galiba ..

Nasıl kovdunuz?

kızkardeşim 4 aylık evli.. sadece nişanlısıyla kendisi dizdi kimseyi istemedi.

eski usul derseniz kız tarafı dizer erkek tarafından en yakın bir kaç kişi kaynana varsa görümce vs olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…