- 30 Mart 2018
- 2.906
- 6.754
-
- Konu Sahibi umutluyum_2706
Annecim annecim diyen evine alsin kvsini birlikte yasasinlarDese de dinleyen yok çünkü kız tatlı dilli daha ortada tanışma yök annecim annecim bense soguk nevale
Dese de dinleyen yok çünkü kız tatlı dilli daha ortada tanışma yök annecim annecim bense soguk nevale
30 35 kişi mi bütün sülale toplanmış ben olsam bende kovardım.Kızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Kalmadı evet sanki kendi düğünü olacakmis gibi kendi istediğini istemesinin kavgasını ettikİnanın bu konular artık çok sıkıcı geliyor yıl 2019 daha neyin kavgasını yapıyorsunuzki??
Çeyiz dizme mi kaldı
G.antepde ataması oldu başına birini aradıkları için diğer oglunu bian önce almaya çalışıyorlar ama bunu gormiyorlarAnnecim annecim diyen evine alsin kvsini birlikte yasasinlar
Kv sadece 1 havlu 1 patiklif ve başörtü getirdi onun haricinde hiçbişi getirmedi sandiktaÇeyizimi annemin evinden alıp kendi evinize elim götürdü. Zaten ufak tefek şeylerdi. Kayınvalidenin hazırladıkları eşyaları yine arabayla evimize bıraktılar . Ve gittiler. Bizde uygun zamanda teyzem kardeşim annem yeğenim yani ben kimi uygun gördüysem 3-4 kişi yerleştirdiler. Yerleştikten sonra kv gelip gezdi sadece. Ama bazılarında davul zurna kamyonet çeyiz almaya gidilir 30 -40 kişi ev yerleştirmeye çalışır ev yerleştirmek denirse ama bu eskidendi benim çocukluğumdaydı yani.şimdi kalmadı bu adetler
ben böyle insanları geren adetleri bu şekilde yorumluyorum. ritüel havasına sokuyolar ve bana göre ritüel. komik olduğunu düşünmüyorum düşünceminTasiyamazsiniz demedim. Ritüel komik olmuş dedim
Getirse de getirmese de farketmez. Eskide kaldı artık 30 kişiyle çeyiz yerleştirmek cidden ben hatırlıyorum 8-9 yaşlarındaydım ozaman bile garip gelmişti bana. İstemeyin müsade etmeyin.Kv sadece 1 havlu 1 patiklif ve başörtü getirdi onun haricinde hiçbişi getirmedi sandikta
Malesef geldiler kavga gürültü gittiler hiç istediğim gibi geçmedi mutlu olamadim.Getirse de getirmese de farketmez. Eskide kaldı artık 30 kişiyle çeyiz yerleştirmek cidden ben hatırlıyorum 8-9 yaşlarındaydım ozaman bile garip gelmişti bana. İstemeyin müsade etmeyin.
Aaa yerleşti mi çeyizin. Üzüldüm ama bu da sana ders olsun neticede hayatın boyunca bu insanlarla iletişim halinde olacaksın , istemediğin hiçbir şeyi kendine yaptırma. Net ol.yoksa hep böyle başkalarının kararlarını yaşayıp mutsuz olursun.Malesef geldiler kavga gürültü gittiler hiç istediğim gibi geçmedi mutlu olamadim.
Ayrıntılı yazar mısın merak ettimMalesef geldiler kavga gürültü gittiler hiç istediğim gibi geçmedi mutlu olamadim.
sizin bu anne ve eş ile işiniz iş, iyi cesaret varmış sizde, yürek yediniz sanırsam..Kimseyi dinlemeyen bi annesi olduğu için hicbisey diyemiyor. Arada onunla ben kalıyorum
Malesef öle sırada kına kargasasi var kına için aldim herseyi ben farketmeden evden almislar organisazyon onlardaymis ama buna musade etmicegimi soledim gerekiyosa çıkmam dedimAaa yerleşti mi çeyizin. Üzüldüm ama bu da sana ders olsun neticede hayatın boyunca bu insanlarla iletişim halinde olacaksın , istemediğin hiçbir şeyi kendine yaptırma. Net ol.yoksa hep böyle başkalarının kararlarını yaşayıp mutsuz olursun.
2 saatlik mesafede oturuyoruz en uzak yere tasindik benim işim dolayısı ile en fazla telefonunu acmam yapcak bisi yok. 1 gün iznim var zaten ayda 1 kere anca görürüm oda belkisizin bu anne ve eş ile işiniz iş, iyi cesaret varmış sizde, yürek yediniz sanırsam..
Hayır sormadılar kına malzemelerini ben kendim begenip aldim diye sorun oldu kendim dağıtmak için yaptigim hediyelere kadar aldılar. Ordulularin adetleri hicbitmiyorEşiniz inşallah düğünden sonra anneci olmaz. Bende evlenmeden önce eşim annesinin yaptıklarının hepsine şahit oldu, evlendikten sonra ayda yılda bir gideriz dedi, düğünden sonra haftanın 3-4 günü annesinin evinden çıkmaz oldu.
Ordu’da kına tepsisini erkek tarafı hazırlıyor kına yakılacak yere getiriyorlar. Size sormadılar mı kına malzemelerini götürürlerken