sayfa 10
Nurten kafeyi sabahın erken saatlerinde,elemanları gelmeden bizzat açmayı adet edinmişti kendisine.
Bu sabah da öyle oldu
Anahtar kilidini çevirirken kendi kendine söylendi :'Yine akşamdan kalan yemek artıklarını,malzeme fazlalıklarını sokak kedileri yesin diye kapının önüne bırakmış alık garson kız ! Kafenin önü panayıra dönmüş yine alıştırdılar bu hayvanları,müşterileri rahatsız ediyolar',
İçeri girdi kahve yapmak için su doldururken, kapının çan sesini duydu en kıdemli elemanlarından biri olan Osman girdi kafeye.
Her zamanki dalgın haliyle eline temizlik malzemelerini alıp işe koyuldu.
Osman'ın Nurten'i farketmemiş olması imkansızdı ama Nurten aldırmadı bile bu duruma.
Okulunu devamsızlık yaptığı için altıncı yıla kadar uzatmış,işin tuhafı bundan rahatsız olmayan,gocunmayan Osman'ın ne de olsa her zamanki halleri diye düşündü,bu yaşında bile depresif ergen ruh halinden kurtulamamış tavırlardı bunlar.
Nurten oturduğu masadan kalkmak üzereyken telefonunun çaldığını duydu.Saabahın bu saatinde arayan büyük ihtimalle muhasebecidir diye düşündü.Ama telefondaki ses yaşlı muhasebeci adamın tok sesi değildi.......
Poğaçalarla portakal sularını bir çırpıda mideye indiren kızlar, Yağmur’un odasında oyun oynamaya gider gitmez Gülsen birer Türk kahvesi yapıp getirdi ve Aylin’i sıkıştırmaya başladı, “Mithat aradı akşam, ne saçmalıyorsun Allah aşkına sen, yine mi sevilmiyorum tripleri, mektup falan bırakmışsın adama, saçmalama kızım, bu devirde hangi adam böyle sahip çıkar size, bir lokmacık çocukla bu şehirde zor yaşarsın, ben evlenmek için baskı yap dedikçe sen inadına bir de terk etmeye kalkıyorsun adamı…”
“Abla yapma, lütfen karışma, bilmiyorsun neler olduğunu, sana dışarıdan hoş gözüküyor, dayanamıyorum abla onun emir eri olmaya artık… Sen devamlı seni eleştiren, hiçbir şeyini beğenmeyen, köpeği kadar bile değer vermeyen bir adamla evlenir miydin… Eniştemden başka erkek bilmiyorsun da herkesi onun gibi sanıyorsun. Gerçi o da uzak yol kaptanı olmayıp hep senin yanında kalsa nasıl olurdu Allah bilir ya, 6 ayda bir görüşünce hep canım cicim tabii…”
“Onu bunu anlamam Aylin, ben Mithat’a söyledim, şimdi Tuğba bende kalıyor sen gidip bir güzel hazırlanıyorsun, akşam gelecek seni almaya, gidin bir yemek yiyin, özür dile adamdan; bana da şükret; ‘Aylin seni seviyor aslında, saçmalamış işte’ falan deyip yumuşatmaya çalıştım”
“Nee, abla n’aptın sen yaa… Hayır yemeğe falan çıkmam, abla onun benden özür dilemesi gerek, beni ne duruma düşürdün, yeter ama artık, karışmasana işime, hala bana küçük çocuk muamelesi yapıyorsun, benden 4 yaş büyük olman her şeyi senin bildiğin anlamına gelmiyor! Tuğbaaa, Tuğba hadi kızım gidiyoruz…”