gelin adayı

Çirkin vs fark etmez yeter ki insan huyu güzel olsun

Ama su bir gerçek ki aileler farklı ise yetişme tarzı farklı ise ve birbirlerini taşıyamaz durumda iseler çooook zor oluyor çooook.

Benim Annem hâlâ ağlıyor meselâ... bizimki gibisini düşman başına bile vermesin yani...

Babamdan bekliyor herseyi
ozaman baban konuşacak madem evlenmeyi istiyorsaun evini geçindirebilmesin diye bak nasıl vazgeçiyor tövbe tövbe ayranı yıok içmeye...ayrıca haklısın insan parçası için en iyisini ister bazen insanlar göremeyebilir...onlara göstermek lazım ilerde boşanmaları dahamı iyi olacak balık baştan kokar fizikende önemli yoksa sonradan kafaya dank ediyor geçen biri konu açmıştı eşimi beğenmiyorum diye öyle olur sonra gözü hep dışarda kalır

Birde evli 2 çocuk annesi insansınız. Sizde gün geçirmiş olmalısınız. Cidden bu yaklaşımınız ne kadar doğru?
Sen de gelinsin aynısı sana yapılsa?!!

Koskoca bireyler onlar artık hayatlarında söz hakkına sahip olmamalısınız bu kadar. Tapulu malınız değil onlar da insan ,fırıldak gibi nereye çekerseniz gelecek mi sanıyorsunuz.

kız öldü öldü yeter yazık vurmayın..

"bir de karşı tarafı dinleyelim"ciler gelmiş mi diyecektim ki gelmişler valla :KK53:

neyse;
konu sahibi kızın güzel - çirkin olmasına takılmayın.. ancak elbette ki aile onayının olması gerektiğine de inanırım.. nasıl ki kız ailesinin "onaylamama" hakkı var aynı şekilde erkek ailesinin de onaylamama hakkı var.. 24 yaş çok ama çok erken bir erkek için.. siz "biz evlilik için çok erken olduğunu düşünüyoruz.. askerlik, iş kurması, evini alması için en azından 3-4 seneye ihtiyacı var hemen evlenmeyeceksiniz" diye kuralınızı belirtin.. böylece bir kaç sene daha zaman kazanırsınız.. bu seneler içinde anlaşırlarsa evlensinler zaten, ama yine haklı çıkarsanız bir yanlıştan dönülmüş olur..

şimdi eğri oturup doğru konuşalım,herkes evladının yanına yakışan bir gelin / damat ister..elbetteki huyu güzel olsun mesleği iyi olsun,aileler biribirne benzer olsun,çevreleri benzer olsun vs gibi şeyler ister..
ama ben kardeşinizin evlenme sebebini de anlamadım,neticede işi gücü yok sanırım,babadan bekliyor herşeyi,aşk yok diyorsunuz,eee neden evleniyor o zaman??annenizin de içi ısınmamış..başka bir sbeep olabilr mi,onu araştırın bence öncelikle..
bir de annenizin ısınmama sebbeplerini anlıyorum ben aslında,siz modernsinizdir,kız tarafı tutucu bir ailedir,okullar külütr yetiştirme farklıdır vss...sadece siz tam örnek vermediğiniz için herkes sudan sebeplerle istemediğinizi düşünüyor.

Görüs farkliligi,aile yapisi,yetistirilme tarzi hepsi farkli..
Kiz fizikende hic uygun degil...
Yinede görusmek istedi annem...
Belki görunce farkli hisederim...
Sicakkanli olur,sempatik davranir,oturmasi kalkmasi vs dedi...
Ama hic bi sekilde isinamadi,,,
Giderken de dua ediyodu..
Allahim ins ben haksiz cikarim diye..
Ama simdi dedigim gibi üzumtuden kadin yiyip,icmiyor bile

Eşimin ailesinde böyle bir gelin var.
9 yılın ardından evlenmeye karar vermişler.
Aile hiçbir şekilde kızı istememiş.
Kızın annesi babası ayrı, arkadaşlarıyla yaşıyor, çalışıyor, aynı zamanda fiziken de beğenmemişler.
Her şekilde karşı çıkmalarına resmen evlilik sürecinde de burunlarını her şeye sokmalarına rağmen evlenmişler.
Ben son 1 yıldır tanıyorum bu gelini ve şöyle söyleyebilirim, dünyada tanıdığım en hanımefendi, en güzel kalpli, en yardım sever insanlardan biri.
Şuan aile de çok memnun, bir görseniz sanki onlar değil istemeyen.
Bir sorun olduğunda oğullarını dışlayıp, gelini tutuyorlar.
Eşine, ailesine, akrabalarına olan saygısını bir görseniz nutkunuz tutulur, hala böyle insanlar var mı yer yüzünde dersiniz...
O sebeple, önyargılı davranmamak gerek kimseye.
İki kişinin mutlululuğuna da gölge düşürmemek gerek.

Son düzenleme:
2 kişi anlaşmışken üçüncüye yol almak düşer.
Yani tabiki fikrinizi söyleyebilirsiniz fakat bu kadar da yemeden içmeden kesilinecek bir durum değil anlattığınız.
Sonuçta siz değil, kardeşiniz evleniyor.
Herkesin kararlarına saygı duymayı ne zaman öğreneceğiz çok merak ediyorum :KK51:

yapmayın lütfen;burda biri konu açsa ailem eş adayımı beğenmiyor diye,aileyi ezip geçme bir bildiği vardır der herkes..şimdi konu sahibi dürüstçe kardeşimin yanına yakıştırmadım diyince neden herkes alevlendi?
kardeşi aşık değil birşey değil..yaşı daçok genç..annesi kardeşine de kızı savunduğu falan yok..öyle olsa eyvallah dersin,aşık olmuş seviyor yuva kurmak istiyor vs ..ama öyle bir durum da yok..

demek ki burda kv görüöce konuları böyle insanlar sebebiyle çıkıyor. Dert etmeyin düşünmeyin o zaman. Onlar uyumlu olduklarına karar vermişlerse başkalarına laf düşmez.

Bukadar müdahale etmeyin gözünüzü sevim, kardeş insanın her an arkasında olmalı destek olmalı, verdiği kararlara saygı duy ve kabul et, O ONUN HAYATI, senin ve annenin değil.

konu sahibi evlenmesine asla izin vermeyiz,şöyle böyle dememiş ki..bende öyle cadı görümce kaynana imajı çizmedi hiç..henüz ortada birşey yok,ne yapalım demiş o kadar..

Anlamıyorum ya bu anneler neden herşeye müdahale etmek isterler doğru veya yanlış bırak yaşayarak görelim değil mi..Mutlu olup olmayacağına yola devam ederk karar verelim.Hangi çağda yaşıyruz ya şu kv den bıktım ya bırakın ya didik didiklemeyi siz bulunca noluyor 4/4 lük mü iyi aile kızımı elin kızlarını niye harcıyorsunuz ? Ortada emekler varkene değil mi ya.Erkekte bitiyoor iş ben onu beşi bilmem istiyorum dip herkesin ağıznı kapatacak annecinden isticek .Fizik ve mezhepse sorun çok önyargılsınız ,hayatta kimin ne olduğu belli olsada kimn ne olcağı belli olmaz .Sevenlerin arasına girip neden mutsuzluk yaratırlar anlamam bırak doğru ya da yanlış yaşayıp görelim.İyi gez gez kızla beğenmedm oğlum almasın yok ya bence anneniz karışmasın üstüne düşen görevi evladınn mutlu olmasını istiyorsa yapsın.

Bence annenin icine sinmemis guzellik bahane
Kadin isinamamis vardir bundada bi hayir
konu sahibi evlenmesine asla izin vermeyiz,şöyle böyle dememiş ki..bende öyle cadı görümce kaynana imajı çizmedi hiç..henüz ortada birşey yok,ne yapalım demiş o kadar..
Aynen kizlar ya..
Yanimda olsaniz bi sarilirdim size..
Zaten stres yapiyorum..
Ne yapacagimi sasirdim..
Ben evlenirken..
Herkes o kadar mutluydu ki...
Gule oynaya yaptilar herseyi..
Yine oyle olsun istiyorum...
Mesele guzellik degil sadece...
Burdakiler o kisma takilmayi sevdiler sadece..
Aannem aynen oyle onun gunahini almak istemiyorum..
İsınirim ins diye diye gitti diyorum...

Allah Allah!! kızcağızın nesini gördünüz pardon? daha tanımıyorsunuz bile. bir kere görüşmüşsünüz henüz?? demek ki kardeşinizin görüp sizin göremediğiniz özellikleri var ki, kardeşiniz onunla ciddi düşünüyor. sinirlendim yeminle. kızcağız da hakkında düşünülenlerden habersiz çok sevdim onları demiş. yazık üzüldüm kıza. hayır yani ortada elle tutulur bir sebep de yok. bir de fiziken uygun değil demişsiniz. hey Allahım.

Kardeşiniz ev geçindirebilecek mi? Askerliğini yaptmı? Eğer bunlara verilen cevaplar olumsuzaa ilk önce kardesinize evlilik için bunları şart koşun bunlar size 2 yıl kazandırır. Eğer hala beraberlerse ses çıkarmayın destek olun . Ayrılırlarsa zaten gerçek sevgi değildir. Birde angelina jolie annenize söyleyin kızın dış görünüşüne yorum yapması büyük günah öteki tarafta hesabı ağır sorulur

Görüs farkliligi,aile yapisi,yetistirilme tarzi hepsi farkli..
Kiz fizikende hic uygun degil...
Yinede görusmek istedi annem...
Belki görunce farkli hisederim...
Sicakkanli olur,sempatik davranir,oturmasi kalkmasi vs dedi...
Ama hic bi sekilde isinamadi,,,
Giderken de dua ediyodu..
Allahim ins ben haksiz cikarim diye..
Ama simdi dedigim gibi üzumtuden kadin yiyip,icmiyor bile
Annen mi evlenecek kizla?
Yani bunlarin hiç biri geçerli sebepler değil. Çok bencilsiniz anali kizli.

Ben annemi islemeye calisiyorum..kendileri bilirler tabi diye ama..
3 günlük hevesle de 1 ömür sürmüyor evlilikler iste..
Icimdende zorla sevmek zorunda degil diyorum doğrusu...
Evet, zorla sevmek zorunda degil tabii ki. Ama kardesinin ne istedigine onem verse ve saygi duysa iyi eder. Sonunda annen de zararli cikabilir... Kimseyi bir tercih yapmak zorunda birakmayin.

X