gelin adayı

Görüs farkliligi,aile yapisi,yetistirilme tarzi hepsi farkli..
Kiz fizikende hic uygun degil...
Yinede görusmek istedi annem...
Belki görunce farkli hisederim...
Sicakkanli olur,sempatik davranir,oturmasi kalkmasi vs dedi...
Ama hic bi sekilde isinamadi,,,
Giderken de dua ediyodu..
Allahim ins ben haksiz cikarim diye..
Ama simdi dedigim gibi üzumtuden kadin yiyip,icmiyor bile
Nasipten öteye yol gitmez kaderde kim yazilmissa onunla olur. Benim kayinvalidemde k.. ni yirtti ama Allah evlenmeyi bize nasip etti. Bi cok kisi kendini yirtti yedi bitirdi evlenmesinler diye ama ne oldu.. Rabbimin yazdigi kaderden öteye gidemediler simdi herkes yuzumuze gülücükler saciyor mutluluk diliyor yalandan.

Iyi de, kiza gelinceye kadar burda daha onemli bir konu var, anladigim kadariyla sizin kardesinizin yeterli maddi gucu yok,24 yasinda ustelik neyle gecinecekler??

Bence kiza gelinceye kadar daha buyuk bir problem var burda.

Iyi de, kiza gelinceye kadar burda daha onemli bir konu var, anladigim kadariyla sizin kardesinizin yeterli maddi gucu yok,24 yasinda ustelik neyle gecinecekler??

aynen karşı taraf işsiz güçsüz 24 yaşına gelmiş bir adamı benimsemiş daha sevinecekleri yerde içlerine sinmemiş :KK14:

24 yasinda, bir aile gecindirecek maddi gucu yok ve evlenmeyi mi dusunuyor? Kusura bakmayin da bu kafada biri Brad Pitt olsa ne olur? O yanina yakistirilmayan kizin ailesi de muhtemelen bu sizin yakisikli kardesi begenmeyecek... Yani ben olsam, aday adayi bile olarak gormezdim :KK48::KK48:

yapmayın lütfen;burda biri konu açsa ailem eş adayımı beğenmiyor diye,aileyi ezip geçme bir bildiği vardır der herkes..şimdi konu sahibi dürüstçe kardeşimin yanına yakıştırmadım diyince neden herkes alevlendi?
kardeşi aşık değil birşey değil..yaşı daçok genç..annesi kardeşine de kızı savunduğu falan yok..öyle olsa eyvallah dersin,aşık olmuş seviyor yuva kurmak istiyor vs ..ama öyle bir durum da yok..
Beğenmeme sebebi önemli sadece çirkin diye bi insan bu kadar yargilanmaz. Ha bir de kime göre çirkin?
Güzellik göreceli bir kavramdir.

evet benim de aklıma o geliyoro_O ister istemez gözümün önüne EnHarbiKiz EnHarbiKiz profil fotosu geliyor :KK70:

allahımm ürperdim :KK53:

konu sahibi, valla cesaretinden dolayı tebrik ederim.. bu kadar gelin arasına açılır mı bu konu, hele hele çoğunluk istenmeyen gelinken.. Timsahların arasına düşen minik bir tavuk gibisin :KK53:

Kiz cirkin degil allahim ya..
Cirkin mi dedim..
Normal guzellikte bi kiz...isinamadi...
Ondan once cok daha onemli meseleler var

allahımm ürperdim :KK53:

konu sahibi, valla cesaretinden dolayı tebrik ederim.. bu kadar gelin arasına açılır mı bu konu, hele hele çoğunluk istenmeyen gelinken.. Timsahların arasına düşen minik bir tavuk gibisin :KK53:
ya öyle elalemin kızını sevmiyorum dersen allah böylesini verir de görür değil mi :KK48: aynen yürek yemiş görümce abla :cool:

Annem düşünmekten yemek bile yiyemiyor kadıncağız..
Kime anlatsam bilemedim
Böyle bi durumda nasıl aklı basinda hareket edilir kızlar..
Bi akıl verin.ne diyecegimi sasirdim
Durum şu
Kardesimin uzun yillardir arkadasca görustugu bi kiz var
Son 6 aydir bu kizla ciddi olarak düsunmeye baslamislar
Kiz bi yakinini kaybediyor..bu muhtemelen daha cok birbirlerine baglanmalarina sebeb oldu
Biz bi vesileyle görustuk.annem ve ben..en basindan beri istemiyor annem..fotograflarindan biliyordu.
Acikcasi hic bi yönden birbirlerine uygun degiller..
Gittik..çok duzgun davrandik..kizcagizin bi suçu yok.,.
Arkadan bizi cok sevdigini söylemis,bayildim ikisinede demis..
Ama annem hic bi sekilde istemiyor..
Kardesim de ne bizi silip atiyor,dusuncemize onem veriyor gibi duruyor,
Ne de dedigimizi yapacak gibi durmuyor...psikolojisi garip yani..
Zamanla alisacagimizi düsunuyor sanirum..
Aralarinda soyledigine gore aşk yok...
Annemin düsuncelerini paylasiyorum doğrusunu söylemek geekirse bende...
Ama ortaligi alevlendirmek istemiyorum,susuyorum..
Bizsiz gidip evlenecek bi cocuk degil..
Ama bizim kizcagiza karsi bu hissiyatimiz devam ederse..
Karsilikli 2 tarafta da sorunlar olur...
Kime ne diyecegimi ,nasil davranacagimi sasirdim...işin daha çok başindayiz..
Ne yapmak nasıl davranmak lazim..
keşke gelinleri kuma gibi görmekten vazgeçseniz... kız size bişey yapmamış. saygısızda değil. sırf oğlunuz o kızı seviyo diye istemiyosunuz.

Kızla daha yeni tanışmışsınız
Şahsen ben yeni tanıştığım kişilere kendimi tam açamam
Kızda öyledir belki?

Kardeşiniz onda bir şey görmüş sizin görmediğiniz olamaz mı?
İlk cümlenizden de biz muhafazakarız onlar değil gibi sezdim
En sinir olduğum insan tipidir
Cidden seviyorlarsa inşallah size inat evlenirler
Annenizi de merak etmeyin
İnsan açlığa susuluğa o kadar dayanamaz
İllaki yer

Kıza üzüldüm ama işi çok zor
Daha kendisini tanımadan dış görünüşünden ötürü istemeyen kayganası ve görümceği var

Cirkin mi dedim..
Evet, haklisin, cok daha onemli meseleler var. En onemlisi kardesinin herseyi babandan beklemesi, kendi basina ailesini gecindirebilecek maddi guce sahip olamamasi. Once kendi ayaklari ustunde durmayi ogrenmeli, ondan sonra evlenmek icin bir adim atmali. Sizin de kardesiniz bu kadar yetersizken, kizi bu kadar elestiemniz cok yersiz olmus. Bir de kizin ailesi acisindan dusunun. Sizce kizin ailesi kardesinizi begenir mi bu durumda?

Cirkin mi dedim..

fiziken uymadı ne demek?
çirkin değilse şişman mı? üzerinize bi oturur görürsünüz valla :KK70::KK70::KK70:

şaka bir yana ondan önce daha önemli meseleler varsa konu başlığın ; gelin adayı değil
sorumsuz kardeşimin evlenmek istemesi olmalıydı.:KK51:

elin kızını dert edeceğinize kardeşinizi adam etmeye bakın bence.:KK43:24 yaşında daha o güzel yüzü alın teri ile terlememişse çok şımarık yetişmiş demektir.

Evet, haklisin, cok daha onemli meseleler var. En onemlisi kardesinin herseyi babandan beklemesi, kendi basina ailesini gecindirebilecek maddi guce sahip olamamasi. Once kendi ayaklari ustunde durmayi ogrenmeli, ondan sonra evlenmek icin bir adim atmali. Sizin de kardesiniz bu kadar yetersizken, kizi bu kadar elestiemniz cok yersiz olmus. Bir de kizin ailesi acisindan dusunun. Sizce kizin ailesi kardesinizi begenir mi bu durumda?

Dimi ama?
Şu şartlarda kızın ailesi istemez anlarım
Annem bunlar ev geçindiremez evliliğe hazır değiller diye üzülüyor demiyor da kızı sevmedi diye yemekten kesildi diyor. Müstehak...

Ama oğlan anaları kendi oğullarını paşa prens kral sAnıyor ya kıl oluyorum
Pardon da sizin kardeşiniz ne?
Ne gibi insanüstü bir özelliği var da kızı layık görmediniz?
Hiç dönüp kardeşinize baktınız mı?
Daha sorumsuzmuş babasından istiyormuş herşeyi
Bu sizi rahatsız etmedi de kızın fiziği mi etti ??
Sizin kardeşiniz hangi yerin dükü ? Kralı?

Annemin oğlu yakisikli evet..
Malesef..
Bahs ederken biri birine anlatirken..
Hani şu yakisikli cocuk vardi ya gelmisti der vs
Yani biz oyle gormuyoruz
Kardesime kizdigimiz cok nokta var..
Onu goklere cikartmiyorum ben merak etmeyin
Ari ırk yaratmaya mı çalışıyoruz? Çirkin kadınlar yakışıklı erkeklerle evlenmeye layık değil mi?

Umarım gelin adayının buraya üyeliği vardır ve nasıl bir aileye geleceğini farkeder. Kızı geçtim asıl yakışıklı kardeşinize yazık ediyorsunuz.

Cirkin mi dedim..

Ya açıkça anlatsana daha da önemli meseleleri. açık yazdığın tek cümlen fiziken de uygun değiller di. E doğal olarak herkes bu cümlen den yola çıktı.

Aileler uygun değil diyorsun nedir bunu içeriği ? Bir aile mutaasıp bir aile serbest mi mesela ? Bir aile sol görüşlü bir aile sağ görüşlü mü mesela? Gelir seviyeleri mi eş değil.
Kız okumuş işi gücü var mı? Kardeşinin bir baltaya sap olabilme kapasitesi var mı? Yoksa hep her şeyi babandan mı isteyecek?
Mehsep farkı mı var. Kızın arkadaşken saygısızlığını mı gördünüz? Kıskanç mı kardeşin daha 24 yaşında olduğuna göre 18 yaşından beri arkadaşlar kızın başka ilişkisimi oldu? Kardeşine çok mu çektirdi.
Bi tutturmuşsun annem ısınamadı diye. Yüzeysel anlatıyosun e sonra herkes tabiki kızın fiziğine takıyor normal olarak.

Ha bu yukarda saydıklarımın hiç biri elle tutulur sebepler değil o ayrı. Hepsi hallolabilir konular. Sizin bukadar kati tepki vermenizi gerektirmez.

Ama diyorsanki bukadar senedir arkadaşlar bi şey olmadı aralarında da acaba kardeşim aşık olmadan evlenmeyi düşünecek kadar bişey mi yaptı kıza o zaman durum farklı. Alın kardeşinizi yargılamadan adam gibi konuşun. Benim aklıma gelen tek geçerli sebep bu oldu açıkçası diğerleri fasa fiso.

Birde bunun dışında kardeşiniz zaten ev geçindirebilecek konumda değilse annenizin kıza ısınamamasını falan boşverin açıkça adam gibi sen sorumluluk alabileceğini bize ispatla sonra yapalım düğününzü derneğinizi deyin olsun bitsen. Gitsin iş bulsun çalışsın para biriktirsin sizde o zaman arkasında durursunuz.

sanki anneniz evlenecek

X