yok hayır kardeşim vazgeçmedim demedi istemiyorum diye resti çekti kız dünden beri arayıp duruyor msj atıp duruyor kardeşime zaten işte bizi rezil edecekler güya bu olayları anlatacaklarmış ben de bu olaydan biz değil onlar rezil olur bırakın çıkarsınlar o zaman dedim
Benim komşumda aynı şeyleri yaşadı. Kızı evlenirken, oğlunun sevgilisinin ailesi hemen gelin, isteyin, en azından adı belli olsun dediler. Komşum maddi yönden iki düğünü yapamayacağını söyledi. Kiz tarafi yinede ısrar etti. Isteme olsun, biz 1 sene bekleriz dediler.
Neyse komsum gitti kizi istedi, büyük nisan istediler. Kadın o maddi sıkıntıda birde oglunun nisanini büyük salonda yaptı.
Sonra 1 sene bekleyecegiz diyenler yine aynı sekilde nikah diye ısrar etti. O baskıya dayanamadi kadın 3 ay sonra nikah ve birkac ay sonra dügünüde yapti. Ama ne zorluklar yasadi.
Simdi nisandan sonra bekleriz demisler ama beklemezler. Inanmayin. Hem acil nisan istiyorlarsa beklentilerini sıfıra indirsinler. Yok altin, büyuk nisan istiyorlarsa bir kac sene beklesinler. Hem nisani kiz tarafi yapar.
Bu aile sizin başınızı yer hemde nasıl yer
Kaç kere ilişkiye girildiği maaile biliniyor. Bir de bu seviyeye nişan düğün mü konuşuluyor?
Evlendiklerinde kardeşinizi unutun. Bir daha yüzünü göremezsiniz. Düğün olana kadar da istemedikleri altın, eşya kalmaz.
Birisi anneme o... dese ve o kişi kardeşimin sevgilisi olsa kardeşimi de kızı da parçalarım. Çok evlenmek istiyorsa da gider kendi imkanlarıyla evlenir, başımıza sarmaya çalıştığı belanın cezasını kendisi çeker. Hala bu insanlarla akraba olma peşinde misiniz?
Son durum nedir konuştunuz mu ailece?
Zorla kendini aldirtiyor. Yedigi halttan utanmadigi gibi birde hakaret ediyorlar. Insanlarin ar damari catlamis valla.Düşünseydi bir çok defa birlikte olmazdı
Konuyu okudum cevap yazmaya fırsat bulamadım. Büyük konuşmayayım diyorum ama dayanamayacağım. Bekar kardeşim var, evleneceği aile benim anneme orospu dese gider evlerini başlarına yıkarım. Annem de engelleyemez beni. Rezil rüsva ederim tüm çevresine. Zerre acımam. Hoş, bana kalmaz kardeşim kızı doğduğuna pişman eder.
Benim eşim annesiyle hiç anlaşamaz. Bir araya gelmezler pek. Ben daha iyi anlaşıyorum o kadarını söyleyeyim. Buna rağmen nişanlıyken sinirli bir anımda talihsiz bir cümle kurdum diye delirdi nişanlım. Haklıydı, benim cahilliğimdi. Düşünün ki annesiyle bu denli anlaşamayan bir tip bile ona laf söylemesine tahammül edemiyor. Kardeşiniz Bostan korkuluğu mu? Birlikte olduysa oldu, sayısını bile bilen aile bunu dert etmez merak etmeyin. Gayet de sindirmişler. Kullanıyorlar bu konuyu sadece.
Biz de genç, bekar olduk. Sevgililerimiz de oldu. Ailem öpüştüğümü bile bilmez. Niye böyle ayrıntılar anlatılsın ki aileye? Tek amaç bu durumu kullanmak, o kadar.
Sizi nasıl rezil rüsva edebilirler? Zaten toplumumuzdaki zihniyete göre erkekler küçük düşmüyor bu konularda. Herkese normal geliyor, milletin gözünde rezil olan karşı taraf oluyor. Ulaşabilecekleri kişileri uyarın telefon numaralarını engellesinler, hiç uğraşmasınlar. Siz de aynı şekilde ailece telefon numaralarını engelleyin. Ne kadar aradaki muhabbet uzarsa ortalık karışır. İrtibatı kesin ve olay unutulup gitsin. Eğer kardeşinize ulaşmaya devam ederse de kardeşiniz, kızı ve ablasını suçlayıcı konuşsun. Özellikle ablasını. Evlilikle ilgili yaptığı planlardan ama artık umrunda olmadığından falan bahsetsin. Sömürmek neymiş, nasıl yapılırmış bir görsün.
Bu arada "o... anneni dinliyorsun" lafını kız değil ablası demiş olabilir ama abla bununla ilgili fikirleri nereden ediniyor??? Kim bilir ailenizin arkasından daha neler deniyor? Sakın bu kızla kardeşinizi evlendirmeyin, asıl rezillik o zaman...
Bu bir görümce adayının ağzından taraflı bir bakışş açısı
Emin ki emin dediğiniz kız buraya yazsa yarımızın ama sizde hatalısınız diyeceğini
Ben bu konudan şunu anladım bire bir biriyle bu dereceye gelmek kolay değildir
Eğer bu dereceye gelinmişse bu tek tarafında hatası değildir
haklısınızbence
Gercek yüzlerini erken görmeniz iyi olmus da hala ne yapmaliyiz diye düsünmeniz garip. Tabiki arkaniza bile bakmadan gideceksiniz. Bu cirkef aileyle akrabalik bagi kurmayi mi düsünüyorsunuz yoksa?
Hamile değilse ateşi başınamı vurmuş? Kusura bakmayın da ne ayıp.Sevişmeseymiş o zaman. Siz tatlı telaşlarınızla ilgilenin..
İnşallah muhattap olmamıstır da (kardesin)
Az akıllansın kız
Anlatsinlar rezil oluncaksa kendileri de rezil olurlar. Daha duymayan kaldiysa duyar kizlarini...
Malum toplumda erkeklere bu konuda hicbiseycik olmuyor. Kendileri zararli cikar. Adam gibi oturup bekleselermis madem. Boyle yapana, oyle yapilir.
Zorla kendini aldirtiyor. Yedigi halttan utanmadigi gibi birde hakaret ediyorlar. Insanlarin ar damari catlamis valla.
Anne babasıyla neden konuşmuyorsunuz ? Bu kadar hakarete bu kadar küfür edecek cesarete sahiplerse kızlarının ne mal olduğunu kızntarafıda bilmeli. Valla bizde böyle cümleler kuracaktı kan çıkardı
Her zaman susan eziliyor. Allah yardımcınız olsun ne diyeyimYa bizimkiler daha fazla olay mı çıksın istemiyorlar kızı mı düşünüyorlar anlamıyorum ama susuyorlar beni de tutuyorlar o mahalleyi onlara dar ederim biliyorlar hayır diyorlar belki benim nişanlı evime karşı mı acaba mahcup olmamak için tutuyorlar onu da bilmiyorum boşver o onların ayıbı diyorlar içlerinde çirkeflik yokbana bıraksalar keşke çirkefliğin alasıbnı gösteririm onlara
Olabilir biz bunlarla komşuyuz evlerimiz yakın maalesef eskiden uzaktık evimize rahat girip çıkıyordu ama yakın olduğu için girip çıkamıyor artık haliyle onun da sıkıntısı var ama yine de 4 ay daha beklemek zor değildir diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?