- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.495
Sen de kaç tane var?
Aslında orada bir hayli çalışma imkanı bulabilirsin maaşlar düşük ama kalifiye eleman sıkıntısı var.gerci krizden sonra onların da ithalat ihracatlari yavaşladı ama ciddi firmalarda bile dil sıkıntısı olabiliyor. Export dept. İş bulabilirsin ama çevre istiyor tabi. Bir de ingilizce öğretmenliği olayı var. Orada ingilizce öğretmenliği karşılığında konaklama ve oturma izni ama sınavı var tabi. Değerlendir bari dili çok nankör dil.ben geçmiş zamanda İspanyolca öğrenmiştim ki çok çok kolay bir dil yazılması okunması aynı ki çok zevkli zaten.ingilizceden kolay.ama kullanmaya kullanmaya unutum gitti.Kuzu verdigim para 60.000 liraya ulasti .
Çinceyi söktüm de o da beni söktü.
Saclarim falan döküldü.
18 ay kaldim döndüm.
Yine bi firsatim olsa kosa kosa giderim ama :)
Ya esin istemesi de çok önemli. Mesela benim arkadaşın babası çok mülayim bir adamdı. O gün evdeydim ama varlığı yokluğu birdi adamın. Bir de hamilelikte falan sorun olur diye biliyorum.Dört tane var canım bende :) Gönül ister hepsine kucak açayım ama evde maximum bu kadar.
Aslında orada bir hayli çalışma imkanı bulabilirsin maaşlar düşük ama kalifiye eleman sıkıntısı var.gerci krizden sonra onların da ithalat ihracatlari yavaşladı ama ciddi firmalarda bile dil sıkıntısı olabiliyor. Export dept. İş bulabilirsin ama çevre istiyor tabi. Bir de ingilizce öğretmenliği olayı var. Orada ingilizce öğretmenliği karşılığında konaklama ve oturma izni ama sınavı var tabi. Değerlendir bari dili çok nankör dil.ben geçmiş zamanda İspanyolca öğrenmiştim ki çok çok kolay bir dil yazılması okunması aynı ki çok zevkli zaten.ingilizceden kolay.ama kullanmaya kullanmaya unutum gitti.
Ya esin istemesi de çok önemli. Mesela benim arkadaşın babası çok mülayim bir adamdı. O gün evdeydim ama varlığı yokluğu birdi adamın. Bir de hamilelikte falan sorun olur diye biliyorum.
Allahtan bacaklarını kesmiş sadece