• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecekteki canım elticiğim

Bence eltinizden önce bi kendi tavrınızı da gözden geçirin. Ne yalan söyleyeyim okuyunca gözümün önünde canlanan fena elti değil de daha aileye girmeden gelin güvey olmuş, kendisine bilenecek birini bulmuş bir yeni gelin adayı canlandı. Hamilelik konusunda eğer eczaneden hamilelik testi alınmadıysa öyle tepki vereceğiniz bir durum değil. Sevgiliniz hastanede çalışıyormuş, yengesine randevu almış çok normal bence. Onun dışında henüz sizin varlığınızı bilmiyorken kız kardeşinden de bahsetmesinde sorun yok. Sevgiliniz sizdeb bahsettikten sonra devam etmiş mi kız kardeşinden bahsetmeye? Eğrr ettiyse sinirlenin normal ama öbür türlü bilenecek bir durum yok. Ayrıca sizin müstakbel kaynınızın karısına evin içinde nasıl davrandığını asla bilemezsiniz. Görümcenizin anlatması, sevgilinizin anlatması vs bir önemi yok. Sizin sevgiliniz sizle ilgilidir, ki ne güzel. Ama kaynınız karısına olan ilgisini başbaşayken gösteriyordur. Bu sizin lafını edebileceğiniz birşey değil bence.

Daha tanımadığınız, yüzyüze gelmediğiniz bir kadından bu kadar nefret edecek enerjiyi nasıl buluyorsunuz kendinizde şaştım. Az bi salın, rahatlayın. Bir de gerçekten kusura bakmayın ama söylemeden edemiycem yazım tarzınız gerçekten çok itici olmuş elticiğim, ponçiğim... falan

Olan kaynanaya ve kocasina olacak evlenince... Simdiden elti kislancligi basladiysa tamamdir bu iş ama simdi soyle bi dusunuyorum da kadin da her isini ona yaptiriyor. Garip bissi. Bizim de bi tanidik var gezmeye hastaneye hep kayni götürür yani o evlense karısı izin vermez götürmesine. Ben olsam ben de kizarm evlendikten sonra. Surekli goturulmesine tabi yoksa insanlarin işi dusebilir yardimci olmak lazim.. Aamaaan karisikmis ya.
Sahi cunup konusu ne bebisim hakkaten mi sordun?

hele bir evlenin de sonra bunları dert edin kendinize ...

Anladığım kadarıyla erkek arkadaşın hastanede çalıştığı için kadın doğum bölümünden randevu alıyor gidip eczaneden gebelik testi almıyor. Değil mi? Bunda anormal birşey yok. Sen fazla gıcık olmuşsun. Hem sevgilin birşey bilip etmeden yengesinin hamile olabileceğini neden hemen sana yetiştiriyor. Bunu da pek anlamadım.

Merhaba hanımlar,

Erkek arkadaşımla uzun yıllardır bir birlikteliğimiz var. Bu yıl evlenmeyi planlıyoruz. Kendi ailesi biraz kalabalık 2 ablası 3 abisi var. Hepsi ile güzel bir ilişkim var diyebilirim. Tabi her aileye fitne fücür birisinin dahil olması şart olması sebebi ile en küçük ponçik elticiğim (benden 2 yaş büyük) bana biraz fesat hissettiriyor. Tanıştığım diğer aile bireylerini genel olarak samimi buldum.

Şimdi en başından anlatayım. Bizim 7-8 aylık ilişkimiz varken kaynım ile elticiğim evlendiler. Kaynım yapısı gereği düğün alışverişine dahi gitmedi. Benim sevgilim, ablası, ponçik eltim ve kendi kız kardeşi ile birlikte gittiler. Kız kardeşi erkek arkadaşımdan hoşlanmış ama o dönem bişey belli edilmemiş. Neyse düğün oldu bitti (Ben düğünlerine gitmedim) albümlere bakılırken elticiğim erkek arkadaşıma (sevgilin var mı yok mu diye sormadan) kardeşim senden hoşlanıyor diyor. Neyse benden bahsediliyor falan filan konu kapanıyor. Buna bozuldum önce sorabilirdi diye ama çok üstelemedim.

Gelelim sorunuma görümceciğimin anlattığına göre bu elticiğimin kendi kocası ile ciddi sorunları varmış. Yapı olarak kıskançmış ve beklentilerinin hiçbirisi kocası tarafından karşılanmıyormuş. Kaynımın fikirleri olgun ama odun yani öyle çiçektir böcektir bilmeyen eve ekmek getireyim yeterli gören birisi. Adamın ruhunda yok romantiklik. Evliliklerinden önce de bir birliktelikleri olmuş yani görücü usulü değil adamı tanıma fırsatı olmuş ponçiğmin.

Neyse erkek arkadaşımın beni uzun yıllardır beklemesi sebebi ile (ailemden kaynaklı) ballı kaymağım canım eltim buna diyormuş ki “senin yerinde bir başkası olsa hayatta böyle anlayış gösterip beklemezdi.” Erkek arkadaşımda saf anlamaz art niyeti, övüldüğünü sanmış gelmiş bana anlattı. İyice gıcıklandım kadına. Kocasının onun için yapmayacağı bişey çünkü biliyor kıskandığından aramıza fitne sokmaya kalkıyor diye düşünüyorum.

Erkek arkadaşım hastanede çalışıyor. Aradan zaman geçti bu hamilelik testi için hastaneden benimkine randevu aldırıyor. Yani tamam normal bir hastalıkta aldırsın ama bu özel bişey ben kaynımdan utanırım bana bi randevu al diyemem şahsen. Neyse ilk hamile olduğunu kocasından önce kaynı öğrenmiş oldu yani. Çocuk hastalanır babanın umrunda değil erkek arkadaşım götürür hastaneye ponçiğimde tabi yanında. Şimdi yeni hamilelikten şüphelenmiş eczaneden test mi alacak ilaç mı alacak kocası yok erkek arkadaşıma aldırmış. Yahu tamam kadına baştan bu yana gıcığım kabul ama ayıp yahu ayıp.

Velhasıl kelam artık çocuk hastalandığında bile çocuğa merhamet edemiyorum anası yüzünden.

Ben mi hatalıyım bana bi söyleyin lütfen. Kadınla tek kelam etmişliğim yok gördüğüm yerde bi kaşık suda boğasım geliyor.

Erkek arkadaşımda hastanede çalıştığı için tabi ben ilgileneceğim diyor. Haklı, yeğeni yani gerçekten haklı ama kadına öyle uyuz oldum ki artık çocukla ilgilendiğini duyunca cinlerim kabarıyor.

Bana bir yol gösterin lütfen.
Yazım sekliniz yuzunden konunun sonuna zor geldim. Bence gicik olacak bir durum yok ortada.

Şu an dış kapının dış mandalı konumundasınız. İnsanlarla tanışmıyorsunuz bile, ama maşallah, ağzınızda elalemle ilgili 1 kamyon laf... size uymuyorsa döner gidersiniz, bu kadar basit. Kendi kendinize elticilik oymuyorsunuz, fitne fücur dediğiniz kadının sizden haberi bile yok, size ettiği bir şey de yok. İyi niyetli olmayan bizzat sizsiniz.

Onlar bir aile. O veya bu sebepten, sizin bilmediğiniz ve bilmeniz de gerekmeyen sebeplerden bu şekilde olmuş. Sevgiliniz bu çocuğun amcası. Yeğeni hatrına hastanesine koşsa, çocukla ilgilense ne olur? Bundan size ne? Bunun size ne zararı var? Babalığının bitmesi vs falan diye alttan alta lafınızı sözünüzü bilmeden konuşmuşsunuz bir de.
Çocuk her hafta acildeymiş de annesi bakmıyormuş da... bayılıyorsunuz bilip bilmeden insanların anneliğine dil uzatmaya. Bence siz o aileye hiç iyi gelmeyeceksiniz. Zaten ayrılmak istiyormuşsunuz, isabet olur.

Ayrıca bal kaymak, ponçik falan, bence de hitaplarınız çok itici. Ben sizin gibi insanlardan korkarım. Sizler yüze gülerken hakaret edebilen, tatlım canım derken alttan küfredebilen insanlarsınız çünkü. Kalsın.

Hah annesiyle sohbet alt tarafı. Sanki devlet erkanıyla toplantıda :) annecim bir saniye demek çok zor olmasa gerek. Size gelin gelen yandı
Bu kadar gozu kor asik olmayin. Neyse muhtemelen yas faktoru. Ileride anne olunca anlarsiniz. Devlet erkani da neymis? Bi anneden daha degerli ne olabilir? Hele de ölumun ucundan donmus buyuk hastalik atlatmis bir anneyse. O yuzden sizi cahil civelek dusuncenizle bas basa birakiyorum. Ve bize gelecek olan gelinin ne kadar hayirli bir evlatla evlenecegini bilerek kadir kiymet bilmesini diliyorum.

Back