• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecek kaygısı

Emily19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
451
399
33
Son zamanlarda sürekli gelecek kaygısı yaşıyorum . Lise son sınıfım sınava da az kaldı ama hala okuyacağım bölümü seçemiyorum. İşsiz kalacağım diye korkuyorum. Ne yapacağım gerçekten bilmiyorum . Köyde yaşıyorum ve üniversite benim son şansım yoksa bu köyde sıkışıp kalacağım . Farklı yerler görmek istiyorum hayatım boyunca bu köyde yaşamak istemiyorum . Allah aşkına bana bor tavsiye verin eşit agirlikciyim ama sözelden girmeyi düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz bölümler var mi? Birde hedefim İTÜ ODTÜ gibi üniversiteler son 2 aydır çok boşladım dersleri yapabilir miyim onu da bilmiyorum . Gelecek vaat eden tavsiye ettiğiniz bölümler var mı? Gastronomi istiyordum ama çok kararsızım.

Son zamanlarda sürekli gelecek kaygısı yaşıyorum . Lise son sınıfım sınava da az kaldı ama hala okuyacağım bölümü seçemiyorum. İşsiz kalacağım diye korkuyorum. Ne yapacağım gerçekten bilmiyorum . Köyde yaşıyorum ve üniversite benim son şansım yoksa bu köyde sıkışıp kalacağım . Farklı yerler görmek istiyorum hayatım boyunca bu köyde yaşamak istemiyorum . Allah aşkına bana bor tavsiye verin eşit agirlikciyim ama sözelden girmeyi düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz bölümler var mi? Birde hedefim İTÜ ODTÜ gibi üniversiteler son 2 aydır çok boşladım dersleri yapabilir miyim onu da bilmiyorum . Gelecek vaat eden tavsiye ettiğiniz bölümler var mı? Gastronomi istiyordum ama çok kararsızım.
İTÜ’de sözel bölüm yok ki sözelden sınava girip İTÜ’ye nasıl giriceksin? Bana ders çalışmamanın yanında fazla kararsız ve bilgisizsin gibi geldi. Ortaya okul atıyorsun ama girmeye çalıştığın puan türüyle almıyor. Meslek ne seçsem diye foruma yazıyorsun. Bence otur biraz düşün bu konuyu, kendine bir liste çıkart. Danışman desteği al mümkünse. Bu sene olmaz seneye girersin. Şu an zaten sadece okumakla iş sahibi olunmuyor, ekmek aslanın ağzında. Ortalık mezun işsiz dolu

Geleceğin ve şimdinin mesleği yazılım. Yazılım konusunda kendini geliştirebileceğin bölümler seçmelisin. Odtü Bilgisayar mühendisliği olabilir.
Eşit ağırlıkçıyım sözelden girmeyi düşünüyorum diyor. İyi bir lisede full sayısal çalışan birinin anca girebildiği bir yere bu şekilde giremez

Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türkçe Öğretmenliği.

Alanına göre bunlari önerebilirim.

Gelecekten umudum yok deme. Hiçbir bölümün geleceği yok diye düşünme. Şu an her şey karanlık olabilir ama güneş doğacak. Her doğum sancılıdır. Sancı çekiyoruz, çok zorlanıyoruz ama sonucunda mutlu olacağız. Inan bana bebeğim.

Ders çalışmaktan başka bir şey düşünme canim benim. Şimdi tek sorumluluğun bu. Yerleştirme sonuçlarının açıklandığı anı hayal et. Kim bilir ne kadar havalara uçacaksın.🥰

Geleceğin ve şimdinin mesleği yazılım. Yazılım konusunda kendini geliştirebileceğin bölümler seçmelisin. Odtü Bilgisayar mühendisliği olabilir.
Eşit ağırlık okuyor sözelden de girecek. Odtu bilgisayar mühendisliği nasıl olacak?

Elektronik ve bilgisayar müh. için ilk 500e grimek gerekiyor, hem de sayısalda. O iş tutmaz bence:KK15:

Konu sahibesi bence gastronomi olabilir, ilgin ve becerin varsa neden olmasın... ehrkes doktor mühendis olacak diye bir şey yok asla, yeteneğin neyse onu yap. Sevdiğin işi yapmak hem büyük zevk, hem de bir noktadan sonra çok para.

Elektronik ve bilgisayar müh. için ilk 500e grimek gerekiyor, hem de sayısalda. O iş tutmaz bence:KK15:

Konu sahibesi bence gastronomi olabilir, ilgin ve becerin varsa neden olmasın... ehrkes doktor mühendis olacak diye bir şey yok asla, yeteneğin neyse onu yap. Sevdiğin işi yapmak hem büyük zevk, hem de bir noktadan sonra çok para.
Gastronomide yeteneği olan çok iyi kazanıyor. Annemlerin komşusunun kızı istanbulda MSA’da eğitim aldı çalışırken para biriktirip, boğazda çok iyi yerde güzel maaşa çalışıyor. 6 ayda bir bir avrupa seyahati var kızın

Kimse kızmasın ama öğretmenlik hiç cazip bir alan değil bence, pek kariyer olanağı yok. İleri gitme, evrilme, daha fazlasını yapma olanağı pek yok sonsuza kadar aynı işi, aynı şekilde yapıyorsun en sıkıcı yer de burası bence. Her yıl aynı şeyi öğretiyorsun :KK51: Konuya geleyim gastro gayet güzel, güney otellerinde staj yapardım ben olsam hepsinden değişik şeyler öğrenme olanağı var. İstanbul bir derya zaten, kebabı, suşisi, fine diningi, otel mutfağı ... neyde kendini geliştirmek istiyorsna tonla olanak var naçizane fikrim budur öpücük :KK200:Bunu okuyan öğretmenler işinden soğumasın sakın bırakmayın bebeleri o işi de birinin yapması gerek:dua:

Gastronomide yeteneği olan çok iyi kazanıyor. Annemlerin komşusunun kızı istanbulda MSA’da eğitim aldı çalışırken para biriktirip, boğazda çok iyi yerde güzel maaşa çalışıyor. 6 ayda bir bir avrupa seyahati var kızın

Valla ben de fine dininge giderim her hafta, şefin havasından geçilmiyor ama helal olsun. Şef mi sen mi Cherry deseler tabi ki şef derim adam beni besliyor çok güzel şeyler yapıyor yerim yutarım:halay:

Sözel bölümden girmek istediği için özel eğitim öğretmenliği olabilir diyorum. Işleri çok zor ama kazanç olarak fena değil. Ayrıca şu anda ciddi bir açık var. Ileride kendi işini kurmak isterse kazançlari daha da artıyor. Şu anda oğlumun tek seansı için 550 TL ödüyorum ki bazı yerlerde çok daha fazla bu ücret.

Kimse kızmasın ama öğretmenlik hiç cazip bir alan değil bence, pek kariyer olanağı yok. İleri gitme, evrilme, daha fazlasını yapma olanağı pek yok sonsuza kadar aynı işi, aynı şekilde yapıyorsun en sıkıcı yer de burası bence. Her yıl aynı şeyi öğretiyorsun :KK51: Konuya geleyim gastro gayet güzel, güney otellerinde staj yapardım ben olsam hepsinden değişik şeyler öğrenme olanağı var. İstanbul bir derya zaten, kebabı, suşisi, fine diningi, otel mutfağı ... neyde kendini geliştirmek istiyorsna tonla olanak var naçizane fikrim budur öpücük :KK200:Bunu okuyan öğretmenler işinden soğumasın sakın bırakmayın bebeleri o işi de birinin yapması gerek:dua:
Aslında miss Doğan Hoca nın kitabın da okuduğum gibi geçim için öğretmenlik ve gelişim için öğretmenlik var
Öğrencileri malzeme olarak düşünürsen her cesit lezzetli yemekler yapabıleceğin sonsuz kaynak var

Gercekten hakkıyla yaparsan acayip güzel bir meslek
Şekillendireceğin yoğurabıleceğin tertemiz sevgıyle bakan küçük insanlar ve bunların büyüyüp iyi yerlere geldığını görmek çok güzel
Hepsınden öğreneceğin çoğu şey oluyor bu sayede gelişebiliyorsun da

Ama ben de gastronomi seçerdim çünkü velilerle uğraşması zor🤷‍♀️

ODTÜ itu hedefleyip, gastronomi istemek ne alaka?

Netlerin nasıl? kaç net yapıyorsun şimdiye kadar oturmuş olması lazım ODTÜ İTÜ hedefi için ki bu ünilerdeki sözel ea dil bölümleri sayısalcılar tarafından kapılır. Önce bi sıralama yap ondan sonra bölüm seçersin mezuna kalmak istemiyorsan.

Türkiye de yaşıyorsunuz. O yüzden neyi seviyorsanız onu seçin diyenleri dinlemeyin. Nerede para varsa onu seçin. Ben idealist oldum. Öğretmenlik yazdım. Eşim ben yapmam dedi yazılıma yöneldi. Ben evdeyim. O paraya para demiyor. 30uma geldim şimdi yazılım öğreniyorum 😀

Eskiden memurluk garantiydi. Memurken ev araba alabiliyorlardı. Şimdi geçinmek zor.

Özel eğitim Öğretmenliğinde kendi yerini açarsan para var
Geçen psikoloğa gittim. SSeansı750 lira ve yeni mezun. Orada sa para var.
Yazılım da öyle.
Akılcı davranın

Öğretmen değilim ama öğretmenlikte hep aynı iş yapılsa da karşısındaki kişi değişir. Burda hedef zaten karşındakini geliştirmek. Çok idealist kültürlü ve kendini yetiştirmiş öğretmenler var ilgi alanları geniş, öğrenmeyi de öğretmeyi de hayatlarına ömürlük yerleştirenler var. O işi de biri yapsın dediğiniz iş bir nesil yetiştirmek 🤷🏻‍♀️ İstanbul da artık bir Derya değil içinden geçtiler, kaç kuşak istanbulluyuz, muhtemelen hiçbir kuşak böyle saçma bir dönem görmemiştir. Konu sahibini burda depresyona sokarlar. Kafası zaten çok karışık, sözel isteyip ODTÜ İTÜ diyor

İTÜ, ODTÜ girilmesi çok zor olan okullar ve siz dersleri boşladım bayadır diyorsunuz. Bölüm konusunda da kararsızsınız. Hedefinizi düşük okullardan yana belirleyin ki sonra hayal kırıklığı uğramayın derim ben.

Bir sene deli gibi çalışan ve temeli zaten iyi olan biri olarak odtü işletme geliyordu bana. Az çalışan birinin bu tarz okulları kazanması pek mümkün değil. Gastronomiyi ise eğer gerçekten seviyorsanız seçin çünkü iş hayatında çalışma şartları ve saatleri çok ağır.

Back