Geleceğime not...

ceycey yapma ekonomiden bahsetmemiş ki üye.
evet bende kibirli buldum benim gibi bir kadın vs söylemlerini o yüzden elalemin diline düşmek istemiyor zaten.
üye bana yakın çevreden hayatını biliyorum ben uzun zamandır yani övunmuyor aslında ifadesi yanlış anlaşılmış olabilir noop.çocukları da henüz çok küçük elini ayağını asıl bağlayanlar onlar .sassy de kibir li bulanlar var site de ben 2 üyeyide çok seviyorum reelden gıyabında tanıyorum da az çok .benim okulumun çevresindeki kızların evlılıkteki halleri bunlar .arkadaşlarımdan bazıları da aynı durumda okul hayatları boyunca el ustunde tutuluyorlar sadece belli steril çevrede yaşıyorlar aile parası da olsa ekonomik özgürlükleri var maddi manevi .istedıkleri yere giderler aile sorgulamadan fazla.ama evlılıkte bunları bulamayınca gırılen depresyon bu neden bennn nasıl bu hale geldim benin kızgınlığı öfkesi bu sadece emin ol .

konu sahibinin nesinde hangi yorumunda kibir buldunuz pardon anlayamadım.buradaki her üyeye akıllıca saygılıca yorumlar yapmıştır bunca zaman.ayrıca kadın reel hayatını anlatıyor yahuuu biraz daha eknomik olarak iyi yaşaması suç mu.ekonomisi orta halliden fazlaysa derdi sıkıntısı olamaz mı psikolojisi bozulamaz mı.öncelikle siz sindirin konu sahibini sonra ona atıfta bulunun
neyini sindireyim konu sahibinin? :) ekonomik durumunu anlattığı için kibir sahibi olduğunu iddia ettiğimi hatırlamıyorum. öyle bir ezikliğim yok çok şükür.

basbaya böyle mükemmel bir kadınken başına bunların gelmiş olmasını kabullenemediğini hissettim. bir de konu sahibine yazmıştım ben size değil.

neyini sindireyim konu sahibinin? :) ekonomik durumunu anlattığı için kibir sahibi olduğunu iddia ettiğimi hatırlamıyorum. öyle bir ezikliğim yok çok şükür.

basbaya böyle mükemmel bir kadınken başına bunların gelmiş olmasını kabullenemediğini hissettim. bir de konu sahibine yazmıştım ben size değil.
konu sahibi yakın arkadaşım konusunu görünce uzuldum belki yanlış okudum yazdıklarınızı birden kırmaya gerek yok birbirimizi hepimiz kadınız sonuçta şurda paylaşımlar yapıyoruz bırbırımıze yardımcı olmak için

üye bana yakın çevreden hayatını biliyorum ben uzun zamandır yani övunmuyor aslında ifadesi yanlış anlaşılmış olabilir noop.çocukları da henüz çok küçük elini ayağını asıl bağlayanlar onlar .sassy de kibir li bulanlar var site de ben 2 üyeyide çok seviyorum reelden gıyabında tanıyorum da az çok .benim okulumun çevresindeki kızların evlılıkteki halleri bunlar .arkadaşlarımdan bazıları da aynı durumda okul hayatları boyunca el ustunde tutuluyorlar sadece belli steril çevrede yaşıyorlar aile parası da olsa ekonomik özgürlükleri var maddi manevi .istedıkleri yere giderler aile sorgulamadan fazla.ama evlılıkte bunları bulamayınca gırılen depresyon bu neden bennn nasıl bu hale geldim benin kızgınlığı öfkesi bu sadece emin ol .

şimdi konunun benimle ne alakası var? benim bir konuda dahi çıkıp "benim gibi bir insan bu duruma düştü" dediğimi gördün mü? kimse kimsenin ekonomisine bir şey demedi o konu hakkında bir tane bile yorum yok. konu sahibinin kendini olduğundan daha yukarda gördüğünü evet ben de fark ettim ve ekonomik durumuyla ilgili değil bu. fazla özgüven vs diyebilirsin.

şimdi konunun benimle ne alakası var? benim bir konuda dahi çıkıp "benim gibi bir insan bu duruma düştü" dediğimi gördün mü? kimse kimsenin ekonomisine bir şey demedi o konu hakkında bir tane bile yorum yok. konu sahibinin kendini olduğundan daha yukarda gördüğünü evet ben de fark ettim ve ekonomik durumuyla ilgili değil bu. fazla özgüven vs diyebilirsin.
kibirli buldular bazı üyeler ben de reel hayatı bu nerde kibir yazdım özelden hakaret bile edıyorlar bazı üyeler burda ekonomisi ıyı olup ta sınıntılarını anlatanlara daha geçen hafta başıma geldi benim.yav zengin değilim ekonomik skıntı yaşıyorum bu aralar yazıyorum özelden kadın hadi ordan hava atma zengin kız defol yazmış bana.iyice bilendim galiba bazı üyelere ondan da doğru şeyler yazmadım bugun sitede .kusura bakmayasın sassy

Hanımlar,
sakin lütfen, kimse kimseyi örnek göstermesin ve polemiğe girmeyin rica ediyorum, filmdelisi'nin eşinin karakterindeki biriyle yaşam çok zor, ister istemez kendinizi de sorguluyorsunuz öyle bir insanla yaşayınca, kibir değil bir nevi kendini suçlama aslında.

Yok, olmuyorlar.
Kendisi nasıl bir karakter ise, iyi bir dost, süper bir evlat ve muhteşem ilgili babadır.
Biz bı akşam güle oynayanakşam yemeğimizi yedik, benim tabağım içi boş olan.
Çünkü onun suratına bakıp yemek yiyemem.
Sonrasında bulaşıkları ve masayı topladı, çocukların bezini değiştirdi.
Şen şakrak bugünki market alışverişini yerleştirdiler.
Benim sevdiğim şeyleri almış, çocuklara ‘bunu anneniz çok sever, hadi soyalım da beraber yiyelim’ diyor.
Meyveler yendi, saatlerce oyun oynandı vs.
Böyle bir ruh hastası kendisi, şuan evimizde başka bir insan olsa, ne güzel bir aile der.
Yaşadığım ikili hayat, bir gün benim beynimi yemesin diye çabam zaten.
Çok ürkütücü. Çok üzüldüm gerçekten hayal edince. Resmen hayatınıza tecavüz ediyor adam. Katlanmak zorunda değilsiniz. Babaysa yine baba. Aynı ev gibi olmayacak çocuklar için tamam, kabul. Ama bu kadar kendinizi yıpratmayın. Ne kadar ömrünüz varda böyle çar çur ediyorsunuz? Böyle mide bulantısıyla bi evde, bi yatakta nasıl yaşayabilirsiniz ki?

övünüyor diyen olmadı ki zaten.
sen yanlış anladın. yine ekonomi sosyal çevreden bakıyorsun.
kendine güveni kibirli.

Yanlış anlaşıldım ya da yanlış ifade ettim sanırım.
Elalem vıdı vıdısı şöyle; bunu ben bile yaşıyor ve kimseye hissettirmiyorsamdan kaynaklı bir durum.
Benim olduğum hiçbir ortamda bir kadına, küçük bir kıza vs laf edilemez.
En basiti ev ortamında bile eşine ‘çay koy’ diyen bir adama ‘az ye de uşak tut, haydut musun ne biçim sesleniyor, ne biçim bir şey istiyorsun sen’ diye çıkışırım.
Elalem meselesi, tam da bundan benim için bir sürümceme.
Bu ortamlara tabi ki eş kişisi de dahildi, beni tanıyan herkes bilir hassasiyetimi.

Ayrıca kendini ezdiren, bu lafları işitip de hayatına kaldığı yerden devam eden biri değilim.
Ne ağzım torba, ne de yaptırımlarım az sayılacak cinsten.

Amma velakin, ben dün yaşadıklarımdan sonra doldum ve taştım.
Evi terkettim, çocuklarım olmadan nereye gideceksem sanki, 2 saatliğine gittim ve düşündüm.
Bir insan boşanmak için ne gerekiyorsa hepsini söyledim, aşağıladım, damarına bastım, kovdum vs vs.
Sonuç yok, adam gitmiyor.
Başka adam olsa gerçekten tahrik edilip de ağzımın payını verirdi, o kadar ettim diyorum.
Ettiklerim kadar iğrenç şeyler de duydum.
Ben koca kişisi bana bunları yaşatıyor, susup oturuyorum diye ağlanmıyorum ki!
Kaldı ki bu kavgadan sonra utanmadan, yastığını yorganını ben içeri atmışken, bir güzel alıp yatağıma giriyor.
Sanki beynim bana oyun oynuyor, hepsi şaka gibi!

Ben bile çeşitli kaygılarla şuan bulunduğum şeyden kurtulamıyorum, bazı konularda yeterli olgunluğa sahip değilim ve bunlar benim hatam.
Zamanında şartlara güvenip de işi bırakmam, hamileyken yaşadığım sorunları ertelemem vs.

Hiçbir kadının gücünü ispat etmesine gerek yoktur, benim böyle bir iddiam da yok.
Sadece dik bir insanım, daima başı dik, fazlaca gururlu ve özü sözü bir.
Bununla övünmem de belki de, öyle bir insanla 4 buçuk senedir yaşıyorum ki, bugün karar verdiğine ertesi gün ailesiyle ya da çevresiyle konuşunca vazgeçen.
Bugün yanlış dediğine, sevdiği biri yaptığında aslında doğru diyen.
Benim çizgim belli, bu iş bitecek.
Bahanem yok, gerekçem çok.
Sadece akıllı davranıp bu sürede, boşanma sonucunda çocuklarımın hayat standardı değişmesin diye tüm çabam.
Serzenişim, kendime notum ise, şaka gibi yaşadığım hayatta aklım kurcalanır, direncim zayıflar ve kendimi sorgular ve affeder şekilde bulursam, gerçekleri göreyim diye.

Bu iş bitecek, ama 2 sene öngörüm.

Hayatim
Sorunda tam olarak bu zaten, o kadar guclu bir profil cizmis aslinda olamadigin bir kadin gibi davranmissin ki
Su yasadiklarini insanlarin ogrenmesi bunu dusunuyor olman seni inanilmaz sindirmis.

Dusunsene karisindan cay isteyen adama az yede usak tut diyorum sonra bir gun insanlar kocamin bana aslinda neler neleer soyledigini goruyor.
Orneklerini burada KK dada cok goruyoruz.
Oyle guzel atip tutan uyeler var ki
Bir konu aciyorlar hooop kal geliyor.
Bir kadina ozellikle mutsuz bir kadina sen guclu degilsin demek bana keyif vermiyor, madem gercekten ic dokuyorsun kendini de gercekten dogru tahlil et diye yaziyorum.

Ev den Kovuyorum diyorsun mesela yazdıklarından anlıyoruz ki o ev kendisinin olmasa da babasına ait gitmeyeceği gayet aşikar yani bu atmış olduğun bir adım olmuyor.

Evi terk ettim 2 saat sonra geri döndüm diyorsun dönmek zorunda hissediyorsun Burada da herhangi bir yaptırım yok.
Bu şekilde ailemin yanına Dönemem Zaten onlar da çocuklarıma bakacak durumda değiller diyorsun gerçekçi olmak gerekirse �iş hayatına Dönsen bile maddi olarak hem kendine hem çocuklarına yetebilecek durumda değilsin özellikle ülke ekonomisini düşündüğümüz zaman. Kira kres geçim bunların hepsini tek başına karşılayabileceğine gercekten inansaydin bu adimı zaten şu an atardın.
Kabul etsen de etmesen de aile desteğine ihtiyacın var. Bence artık olmadığın biri gibi görünmeyi birak ve ailene karsi acik ol. Gerekirse Evet yanlış bir evlilik yaptım çok mutsuzum diye bil.

Bu durumdan sürekli görünmeye çalıştığım gibi çok güçlü bir şekilde çıkacağım falan bunlari gec.
Senin de söylediğin gibi hiçbir kadın güçlü oldugunu ispat etmek zorunda hissetmemeli. Hepimiz insanız zayıfız.
Çok sevdiğim bir söz var tam hatırlayamadım ama bazen sıkı sıkı tutmak değil bırakmak gerekir diye.
Oyle iste.

kibirli buldular bazı üyeler ben de reel hayatı bu nerde kibir yazdım özelden hakaret bile edıyorlar bazı üyeler burda ekonomisi ıyı olup ta sınıntılarını anlatanlara daha geçen hafta başıma geldi benim.yav zengin değilim ekonomik skıntı yaşıyorum bu aralar yazıyorum özelden kadın hadi ordan hava atma zengin kız defol yazmış bana.iyice bilendim galiba bazı üyelere ondan da doğru şeyler yazmadım bugun sitede .kusura bakmayasın sassy

bak yukarıda yazmışsın ya çevre vs meselesi diye. birincisi filmdelisini ben de çoğu yorumundan biliyorum ve sen okulunuzu vs söyleyince de aynı şekilde kendime yakın bulmuştum. ama burada mesele o değil. atıyorum ülkenin en kötü üniversitesinden mezun olsa, bekarken ailesinin durumu olmasa vs yine bir şey değişmezdi. çünkü ben konuyu okuyunca sadece "benim gibi bir kadın nasıl bu hale düşer, ben hala dimdik duruyorum" diye kendini telkin eden ama aslında "tamam ben de kötü şeyler yaşayabilirim, bir yerde pes etmem gerekiyor, yeni bir hayat kurmam gerekiyor" demesi gereken bir kadın görüyorum. umarım o da bu psikolojik savaştan iyi şekilde çıkar ama ekonomiyle veya yetişme tarzıyla alakalı değil bu zerre kadar. pointi yanlış alıyoruz.
kusura bakacak bir şey yok tabi.

bak yukarıda yazmışsın ya çevre vs meselesi diye. birincisi filmdelisini ben de çoğu yorumundan biliyorum ve sen okulunuzu vs söyleyince de aynı şekilde kendime yakın bulmuştum. ama burada mesele o değil. atıyorum ülkenin en kötü üniversitesinden mezun olsa, bekarken ailesinin durumu olmasa vs yine bir şey değişmezdi. çünkü ben konuyu okuyunca sadece "benim gibi bir kadın nasıl bu hale düşer, ben hala dimdik duruyorum" diye kendini telkin eden ama aslında "tamam ben de kötü şeyler yaşayabilirim, bir yerde pes etmem gerekiyor, yeni bir hayat kurmam gerekiyor" demesi gereken bir kadın görüyorum. umarım o da bu psikolojik savaştan iyi şekilde çıkar ama ekonomiyle veya yetişme tarzıyla alakalı değil bu zerre kadar. pointi yanlış alıyoruz.
kusura bakacak bir şey yok tabi.
bu akşam benim de canım sıkkın galiba olayları farklı algıladım bu yüzden .demesi gerekeni o da biliyordur ama bir hayattan vazgeçip yenisine geçme süreci maalesef o kadar da kolay olmuyor kadınlar için .

Mevzuları biraz bilen üyesiniz.
O sebeple daha dikkatli okudum yazıklarınızı.
Söylediklerin su götürmez gerçek.
Tırnağımın kirini haketmeyen biriyle evlenmişim ben.
En çok buna, yani kendime kızıyorum.
Biz başaramadık ama evliliği değil.
İki insan olarak güzel bir yuva kurmayı başaramadık.
Çocuklardan önce böyle değildi hiçbir şey.
İlk çocukta da keza değildi, ama ikinci hamileliğimle vicdansızlıkları arttı.
Hamileyim, stres yapmamalıyım, ilgi bekleyen bebeğim var direyerek kenara ittim.

Sonuç olarak iki çocukla beceremiyoruz, tabi diğer bir değişken işsizlik.
Dolayısıyla ailesine daha bağımlı bir hale geldi.
Haftanın 4 günü görüşür, sabah kahvaltılara gider, akşam evimize yemeğe gelir oldu ve 10 senedir tanıdığım adamın üstüne gün be gün toprak attım.

Yoruldum, çıkmazımdan belki de her şeyi kimseye yük olmadan halledeceğim diye susmaktan yoruldum artık.
Çocuklar 30 ve 15 aylık daha.
Bana bağımlılar, tüm çıkmazım da bu zaten.
Cocugu olmayan veya cocuklari kucuk olmayanlar seni daha az anlayabilir diye dusunuyorum. IKi taneside cok kucukmus..

Burda biri vardi cocuklariyla bosanmisti sanirim, kocasi aldattigi icin.. demistiki: keske hic birseyden haberim olmasaydi keske gormeseydim bosanmasaydim. Simdi bi kadin bu cumleyi kurabiliyosa gurursuz oldugu icin mi? Bi dusunelim.

Bosanmakta ne varki? Bosanmayi yarin yaparsin, tek basina olsan! Ama tek degilsin.

Ben sahsensenin yerinde olsam sartlari olgunlastirip basarim tekmeyi, cunku ettigi sozlerin geri donusu yok bu saatten sonra..

Ha bi erkek 'sen kadin misin?' Diyorsa 2 cocuk veren karisina o adam pisliktir... adam olsaydi o erkek nasil karilik yapiyor olurdun simdi.

ceycey yapma ekonomiden bahsetmemiş ki üye.
evet bende kibirli buldum benim gibi bir kadın vs söylemlerini o yüzden elalemin diline düşmek istemiyor zaten.
Yok, benim gibi bir kadın ibaresi çokça anlam barındırıyor aslında.
Bu denli nasıl kendime ket vurduğumu, hamilelik sürecinde nasıl ertelediğimi, pişmanlıklarımı, yapabileceklerimi ve hepsinden vazgeçip, geleceği göremeyip sonsuz güvenmemi.
Böyle dik duruşlu, akıllı geçinen bir kadın, nasıl bugünleri öngörmedi serzenişi bu.
Kendime kızışım, bu kadar sonsuz güvenmem falan filan.

Ne çevre, dile düşmek falan umrumda değil ki.
Onun çevresinde dile düşsem, esamesi okunamaz hayatımda.
Ama bana yapılacak iftiralar canımı acıtır, ki Mune adeta tanıyormuşcasına güzel tespitlerde bılunuyor.
Bunları yaşayacak olmam o kadar aşikar.
Yani sizlerin yüzüme çarptığı şey değil beni inciten.
Benim bununla zaten aylar önce yüzleşmiş ve sorunu hiçbir şekilde maddi birikim olmadan aşamamış olmamdır.

bu akşam benim de canım sıkkın galiba olayları farklı algıladım bu yüzden .demesi gerekeni o da biliyordur ama bir hayattan vazgeçip yenisine geçme süreci maalesef o kadar da kolay olmuyor kadınlar için .
Hele de ortada çocuklar varsa, boşanma kolay bir süreç değil, maddi kaygıların yanısıra boşanma sırasındaki psikoloji anlatılamaz, tarifi mümkün değil yaşamayan bilemiyor ne yazık ki, en kötü eşten ayrılırken dahi kadınlar psikolojik olarak çok çöküyor, yılların yorgunluğu da oluyor, hele bir de filmdelisi'nin eşi gibi dışarıdan mükemmel eş profili olan birinden neden boşandığınızı çevreye anlatmak kolay iş değil.

filmdelisi, sizin bir mesleğiniz var sanırım, mesleğinizi çalışma hayatınızı evlenirken eşin talebiyle mi bıraktınız? Bu adamlar eşleri maddi bağımlı olsun isterler o yüzden çalıştırmaz, mesleğini bıraktırırlar eşlerine, o yüzden sordum.

Hele de ortada çocuklar varsa, boşanma kolay bir süreç değil, maddi kaygıların yanısıra boşanma sırasındaki psikoloji anlatılamaz, tarifi mümkün değil yaşamayan bilemiyor ne yazık ki, en kötü eşten ayrılırken dahi kadınlar psikolojik olarak çok çöküyor, yılların yorgunluğu da oluyor, hele bir de filmdelisi'nin eşi gibi dışarıdan mükemmel eş profili olan birinden neden boşandığınızı çevreye anlatmak kolay iş değil.

filmdelisi, sizin bir mesleğiniz var sanırım, mesleğinizi çalışma hayatınızı evlenirken eşin talebiyle mi bıraktınız? Bu adamlar eşleri maddi bağımlı olsun isterler o yüzden çalıştırmaz, mesleğini bıraktırırlar eşlerine, o yüzden sordum.
bu adamlar dışarda mükemmel insan olarak tanınırlar ki arkadaş çevreleri geniştir ailesini umursamayıp fazla onların her derdine koşarlar bir telefonla.bonkördürler çevrelerine akrabalarına o yüzden aranılan adamlardır .evde psikolojik şiddet gösterirler sadece dayak vs.yoktur ama o psikoloji bozukluğu aşağılanma hepsine bedeldir kadın ruhu için.bekarlık günleri artık geri gelemez bunun da bılıncındedir aslında kararsızdır kafası karışıktır kadınların

bu adamlar dışarda mükemmel insan olarak tanınırlar ki arkadaş çevreleri geniştir ailesini umursamayıp fazla onların her derdine koşarlar bir telefonla.bonkördürler çevrelerine akrabalarına o yüzden aranılan adamlardır .evde psikolojik şiddet gösterirler sadece dayak vs.yoktur ama o psikoloji bozukluğu aşağılanma hepsine bedeldir kadın ruhu için.bekarlık günleri artık geri gelemez bunun da bılıncındedir aslında kararsızdır kafası karışıktır kadınların
Zaten çizilen profilde gözleri garip garip bakan meczup biri akla gelmesin, dışarıdan bakınca saygın bir görüntüleri, iş çevreleri dahil girdikleri her çevrede itibarları vardır.

sitedeki kadınların yüzde doksanı derdini yazsa eşleri hakkında hepsi de boşanmalık durumdur aslında da biz kadınlar idare etmeyiii 3 maymunu oynamayı taaaa ergenliğimizde öğreniyoruz bu ülke de

Hayatim
Sorunda tam olarak bu zaten, o kadar guclu bir profil cizmis aslinda olamadigin bir kadin gibi davranmissin ki
Su yasadiklarini insanlarin ogrenmesi bunu dusunuyor olman seni inanilmaz sindirmis.

Dusunsene karisindan cay isteyen adama az yede usak tut diyorum sonra bir gun insanlar kocamin bana aslinda neler neleer soyledigini goruyor.
Orneklerini burada KK dada cok goruyoruz.
Oyle guzel atip tutan uyeler var ki
Bir konu aciyorlar hooop kal geliyor.
Bir kadina ozellikle mutsuz bir kadina sen guclu degilsin demek bana keyif vermiyor, madem gercekten ic dokuyorsun kendini de gercekten dogru tahlil et diye yaziyorum.

Ev den Kovuyorum diyorsun mesela yazdıklarından anlıyoruz ki o ev kendisinin olmasa da babasına ait gitmeyeceği gayet aşikar yani bu atmış olduğun bir adım olmuyor.

Evi terk ettim 2 saat sonra geri döndüm diyorsun dönmek zorunda hissediyorsun Burada da herhangi bir yaptırım yok.
Bu şekilde ailemin yanına Dönemem Zaten onlar da çocuklarıma bakacak durumda değiller diyorsun gerçekçi olmak gerekirse �iş hayatına Dönsen bile maddi olarak hem kendine hem çocuklarına yetebilecek durumda değilsin özellikle ülke ekonomisini düşündüğümüz zaman. Kira kres geçim bunların hepsini tek başına karşılayabileceğine gercekten inansaydin bu adimı zaten şu an atardın.
Kabul etsen de etmesen de aile desteğine ihtiyacın var. Bence artık olmadığın biri gibi görünmeyi birak ve ailene karsi acik ol. Gerekirse Evet yanlış bir evlilik yaptım çok mutsuzum diye bil.

Bu durumdan sürekli görünmeye çalıştığım gibi çok güçlü bir şekilde çıkacağım falan bunlari gec.
Senin de söylediğin gibi hiçbir kadın güçlü oldugunu ispat etmek zorunda hissetmemeli. Hepimiz insanız zayıfız.
Çok sevdiğim bir söz var tam hatırlayamadım ama bazen sıkı sıkı tutmak değil bırakmak gerekir diye.
Oyle iste.
+100000
Üzerine ekleyecek bir şey bulamadım

sitedeki kadınların yüzde doksanı derdini yazsa eşleri hakkında hepsi de boşanmalık durumdur aslında da biz kadınlar idare etmeyiii 3 maymunu oynamayı taaaa ergenliğimizde öğreniyoruz bu ülke de
Bi cok insanda filmdelisi filmdelisi icin demis ya.. ben dahil.. hic bu kadar sorunlu degil gibiydi yasantisi.. ama iste ici beni disi seni yakar hesabi.. dedigin gibi cogu evlilik bencede sorunlu.. kimi anlatir kimide anlatmaz, ama bi gun patlar.

X