• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmiyor ne yapsam da ( mide bulantısı )

Canım günde bir tane limon yemeyi denemelisin hem limon mide bulantısını da alıp, hem de bebek için de faydalı nette araştırabilirsin. Bir de zencefil çayı öneriliyor ☕

4 aylık hamileyim 2. Çocuğum olacak nasipse. Gecmeyen bir bulantim var kızımda da yaşadım 5 ay sürdü ama en azından herşeyi yiyordum kussam da rahatsız olmuyordum ilaç bile kullanmadım.

Bu hamileliğim de maalesef ağzıma lokma girmiyor canım hiç birşey istemiyor yemek yesem sanki taş oturuyor mideme anında dışarı çıkartıyorum. Kan değerim demir eksikliği 5.5 e düşmüş günde 2 demir ilacı d vitamini günde 1 defa 20 damla verdi hepsi tok karna ama ben sürekli aç geziyorum zaten canım da hiç birşey istemiyor ilaçları 1 gün kullandım ölüyorum zannettim.

İnanın hayattan soğudum bütün yaşam kalitem düştü. Doktor zofer verdi en fazla 3 4 saat etki ediyor yemek yiyorum ilacın etkisi geçince yediklerim çıkıyor :KK43:

Sabahları az az kan kusmaya başladım bunu doktora söyledim normal dedi idare edeceksin dedi. Hem içimi dökmek istedim hem de belki yaşayanlar tecrübesi olanlar şunu yaptım bunu denedim ise yaradı diyenler önerilerinizi lütfen esirgemeyin benden şimdiden teşekkür ederim okuyan yorum yapan herkese.
Oy kuzum geçmiş olsun. Benimde 2 ay oldu dogum yapali ve ayni sikayetlerim vardi. Hayattan sogumustum açim diye agliyordum hicbirsey yiyemez haldeydim. Ama 4.aydan sonra azalarak bitti. Seninde gecmek üzeredir. Ama herseyden önemlisi kan degerlerin. Lutfen ama lutfen ilaclarini al. Pekmez kuru uzum ye olmadi. Çünkü benim ameliyatimda beklenmeyen bi durum oldu ve kan kaybindan hayatimi kaybediyormuşum. Şimdi melegimi salliyorum. O günler hiç aklıma gelmiyor. Darısı tüm isteyen herkese...

Amin inşaAllah gecer biran önce :KK43:
Benim de 16.haftya kadar bulantı kusmam oldu neredeyse her gün kusuyordum haftada mutlaka 2 3 defa serum takılıyordu sudan bile midem bulaniyordu
Sonra dan bıçak gibi kesilip geçti çok şükür
Ama o zamanlar beni cacık rahatlatiyordu bir de ayran yoğurdun içine salatalığı büyükçe doğrayıp bol tuzlayip kuru nane serpip soğuk soğuk yiyordum çok iyi geliyordu belki size de faydası olur

canım bana sabah kalkınca yanı basımda cunuk kraler oluyorus o iyi geliyordu . cok sifdetli zmanlarımda serum alıyordum . ondan sonra biraz yemek yiyodum donra tekrar yaklasık 2 ay siddetli sürdü sonra hersabah kustum .

demiri içemediğini söyle kandan versinler. bebek gelişimi etkilenmez üzülme .

Çok aç kalmak da midemi bulandırıyordu benim o yüzden ara ara bişeyler yemeye çalışıyordum. Süt içebilirsiniz belki. Bi de midemin bulanacağını hissettiğim zaman naneli şeker atıyordum ağzıma işe yarıyordu.

4 aylık hamileyim 2. Çocuğum olacak nasipse. Gecmeyen bir bulantim var kızımda da yaşadım 5 ay sürdü ama en azından herşeyi yiyordum kussam da rahatsız olmuyordum ilaç bile kullanmadım.

Bu hamileliğim de maalesef ağzıma lokma girmiyor canım hiç birşey istemiyor yemek yesem sanki taş oturuyor mideme anında dışarı çıkartıyorum. Kan değerim demir eksikliği 5.5 e düşmüş günde 2 demir ilacı d vitamini günde 1 defa 20 damla verdi hepsi tok karna ama ben sürekli aç geziyorum zaten canım da hiç birşey istemiyor ilaçları 1 gün kullandım ölüyorum zannettim.

İnanın hayattan soğudum bütün yaşam kalitem düştü. Doktor zofer verdi en fazla 3 4 saat etki ediyor yemek yiyorum ilacın etkisi geçince yediklerim çıkıyor :KK43:

Sabahları az az kan kusmaya başladım bunu doktora söyledim normal dedi idare edeceksin dedi. Hem içimi dökmek istedim hem de belki yaşayanlar tecrübesi olanlar şunu yaptım bunu denedim ise yaradı diyenler önerilerinizi lütfen esirgemeyin benden şimdiden teşekkür ederim okuyan yorum yapan herkese.

İki hamileliğimde de 9 ay kusmuş biri olarak size vereceğim tek tavsiye serum bağlatın. En azından 4 -5 gün rahat ediyorsun. Geçen Pazartesi sezeryan oldum sabah kustum öğlen Doğum yaptım. Dr um yüzde 1 lik hasta grubundasın deyip durdu. Güzel yanı ne oldu hiç kilo almadan 6 kilo alarak Doğuma girdim su an eskisinden zayıfım. Sağlıcakla alın kucağınıza❤️

Hepinizden Allah razı olsun dediklerinizi tek tek uygulayacağım inşaAllah geçici bir süreçtir hiç bir kadın yaşamasın bu mide bulantisini çok zor yani gözüm korkuyor yani mide bulantisini da geçtim en azından karnım tok olsa belki tansiyonum şekerim de düzelir.

Bir kaç gündür sabahları tost yiyorum sabah bulantima iyi geldi biraz. Muz yediğim zaman mideme dokunuyor yeşil elma yedim o da dokundu. Limonlu soda içtim midem felaket yandı yanı artık deneye deneye geçirecek bir yol bulacağım inşaAllah :)

Hamileliğimde 9 ay boyunca kustum ilk zamanlar 4 kilo verdim toplamda da 6 kilo almıştım. İlk günler sürekli serum taktılar mecbur sonra belli bir süre zofer kullandım onu da tabi doktor bir müddet sonra kesiyor. Su bile içemiyordum 9 ay kustum her kusmam da ağlıyordum çok zor ve psikolojim hala bozuk hamile kalsam yine aynı şeyleri yaşayacağım diye korkuyorum. Ben 9 ay boyunca hiç bir çözümünü bulamadım inşallah düzelirsiniz ve doğuma kadar devam etmemiş olur

İnşaAllah Allah yardımcımız olsun kızım da da yaşadım ama 5 aylıkken geçmişti 5. Aydan sonra kilo aldım ben o güne kadar 6 kilo verdim. Hep diyordum anneme anne ben bi mide bulantısından bir de normal doğum sancisından çok korkuyorum diye korktuğum başıma geldi :(
Hamileliğimde 9 ay boyunca kustum ilk zamanlar 4 kilo verdim toplamda da 6 kilo almıştım. İlk günler sürekli serum taktılar mecbur sonra belli bir süre zofer kullandım onu da tabi doktor bir müddet sonra kesiyor. Su bile içemiyordum 9 ay kustum her kusmam da ağlıyordum çok zor ve psikolojim hala bozuk hamile kalsam yine aynı şeyleri yaşayacağım diye korkuyorum. Ben 9 ay boyunca hiç bir çözümünü bulamadım inşallah düzelirsiniz ve doğuma kadar devam etmemiş olur

2 aylik hamileyim kusma yok ama tiksinme var sulu yemek yiyemiyorum midem kalkiyor tost,simit oyle geciyor gunlerim rabbim herkese sifa verip saglickla almayi nasip etsin
Amin inşaAllah keşke ben de kusmasam kimse kusmasa ne güzel olur. Siz şanslı kesimsiniz :)

Hamileliğim aynı sizinki gibi aşırı bulantılı geçti. Bilirim ayakta duracak dermanı olmuyor insanın. Zofer kullanmıştım bende. Su bile içemiyordum. Şampuan deterjan aklına gelebilecek güzel veya kötü koku midemi allak bullak ediyordu. Kilo vermiştim. 4.aydan sonra azalarak geçti. Sadece ekşi elma yiyebiliyordum. Sonra yavaş yavaş arttı yiyebildiğim şeyler. Umarım sizinde geçer biranevvel.

Back
X