• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmiyor ne yapsam da ( mide bulantısı )

Çevremde ki herkes serum taktir diyor doktora söylüyorum gerek yok demir ilacı kullan diyor bazen hiç bir şey yapamıyorum yatmaktan boynum tutuluyor gerçekten sürekli devam ederse doguma kadar eziyete dönecek hamilelik :KK43:
Dahiliyeye gidin. Benim farklı bir sıkıntım vardı. Kadın Doğum doktorum sürekli normal derdi bende sonunda dahiliyeye gittim ki düşünün o beni kardiyolojiye yönlendirdi. Adım gibi eminim dahiliye Demir serumu takacaktır. Bu arada idrar yolu enfeksiyonu bakıldı mı? Aşırı kusma nedeni o da olabilir?

Dahiliyeye gidin. Benim farklı bir sıkıntım vardı. Kadın Doğum doktorum sürekli normal derdi bende sonunda dahiliyeye gittim ki düşünün o beni kardiyolojiye yönlendirdi. Adım gibi eminim dahiliye Demir serumu takacaktır. Bu arada idrar yolu enfeksiyonu bakıldı mı? Aşırı kusma nedeni o da olabilir?
Tamam gideceğim randevu alıp çok sağolun :( evet hepsi bakıldı idrar idrar kültürü temiz çıktı hiç bir enfeksiyon yok çok şükür. Ben hemen randevu alacağım.

Cok sevindim annenizin yakin olduguna ,kuzunuza ve size bakabildigine.Benim kızıma iş arkadaşlarım akşamları dönüşümlü yemek birakiyorlardi:anne:Allah razı olsun onlardan. Bana çubuk kraker ,leblebi iyi gelmedi.Ekmek kenarı,az az ekşi yeşil elma bunları yiyebiliyordum.Bir de akşamları cacık yiyebildigimde çok sevinmiştim.Sen ye de sonrasında kusarsan kus,bir iki vitamin bile olsa vücuda girer meraketme.Sana soyle soyleyeyim bulanti ilacini dahi cikardigim icin fitil verildigi ve halisinasyon gorsugum icin onun da biraktirildigi gunler yasadim.Ama simdi dunya guzeli iki kizim var.Az kaldı bak ...bu yıl evinizde ki sevgi ,mutluluk iki katına çıkacak.:KK36:Bebeginiz doğunca poposuna bir kez vurursunuz anneye neler yaptın diye:emir_bebek:

Bende iki hamileliğimde kustum
Çok zor birşey ama bana doktorun söylediği suyun çok iyi ve kaliteliyse bulantı çok olur yani kötü birşey değil
Zofer en etkili ilaçlardan biri bende onunla idare ettim dördüncü ayda geçti
İnşallah hafifler sizinki de

Cok sevindim annenizin yakin olduguna ,kuzunuza ve size bakabildigine.Benim kızıma iş arkadaşlarım akşamları dönüşümlü yemek birakiyorlardi:anne:Allah razı olsun onlardan. Bana çubuk kraker ,leblebi iyi gelmedi.Ekmek kenarı,az az ekşi yeşil elma bunları yiyebiliyordum.Bir de akşamları cacık yiyebildigimde çok sevinmiştim.Sen ye de sonrasında kusarsan kus,bir iki vitamin bile olsa vücuda girer meraketme.Sana soyle soyleyeyim bulanti ilacini dahi cikardigim icin fitil verildigi ve halisinasyon gorsugum icin onun da biraktirildigi gunler yasadim.Ama simdi dunya guzeli iki kizim var.Az kaldı bak ...bu yıl evinizde ki sevgi ,mutluluk iki katına çıkacak.:KK36:Bebeginiz doğunca poposuna bir kez vurursunuz anneye neler yaptın diye:emir_bebek:
İnsanın yardım alacağı insanları olması bence büyük nimet :) dün eşime diyorum doğsun poposunu ısırıcam diye o da gülüyor :)

Bende iki hamileliğimde kustum
Çok zor birşey ama bana doktorun söylediği suyun çok iyi ve kaliteliyse bulantı çok olur yani kötü birşey değil
Zofer en etkili ilaçlardan biri bende onunla idare ettim dördüncü ayda geçti
İnşallah hafifler sizinki de
Ben de zofer içince 3 4 saat etkisiyle az da olsa yiyorum etki geçince yediklerim herşey çıkıyor geri :(

4 aylık hamileyim 2. Çocuğum olacak nasipse. Gecmeyen bir bulantim var kızımda da yaşadım 5 ay sürdü ama en azından herşeyi yiyordum kussam da rahatsız olmuyordum ilaç bile kullanmadım.

Bu hamileliğim de maalesef ağzıma lokma girmiyor canım hiç birşey istemiyor yemek yesem sanki taş oturuyor mideme anında dışarı çıkartıyorum. Kan değerim demir eksikliği 5.5 e düşmüş günde 2 demir ilacı d vitamini günde 1 defa 20 damla verdi hepsi tok karna ama ben sürekli aç geziyorum zaten canım da hiç birşey istemiyor ilaçları 1 gün kullandım ölüyorum zannettim.

İnanın hayattan soğudum bütün yaşam kalitem düştü. Doktor zofer verdi en fazla 3 4 saat etki ediyor yemek yiyorum ilacın etkisi geçince yediklerim çıkıyor :KK43:

Sabahları az az kan kusmaya başladım bunu doktora söyledim normal dedi idare edeceksin dedi. Hem içimi dökmek istedim hem de belki yaşayanlar tecrübesi olanlar şunu yaptım bunu denedim ise yaradı diyenler önerilerinizi lütfen esirgemeyin benden şimdiden teşekkür ederim okuyan yorum yapan herkese.

Bende 4 aya kadar bu şekilde mide bulantısı yaşadım.
Ama çorba meyve gibi şeyler yedim.
Kusacağımı bile bile zorladım yani.
Bence kusmaktan korkma. Ben onu aştığım için yiyip ardından kusuyordum :))
En azından güçsüz kalmıyorsun.
Yeşil elma mide bulantısına iyi gelir.
Bol bol meyve ye hiç birşey yiyemiyorsan.
Elmayla bebek bisküvisini rendeleyip ye. Veya sütle karıştır bebe bisküvisini.
Sebze çorbası yap karışık.
Az kaldı zaten 5 ay olunca geçer muhtemelen. Yemedikçe daha kötü olursun inadına üstüne gidersen geçer. Ekmek kızartması da iyi geliyor veya beyaz peynirli tost :)

Ben de zofer içince 3 4 saat etkisiyle az da olsa yiyorum etki geçince yediklerim herşey çıkıyor geri :KK43:
Aynen öyle oluyor
Yüzde yüz geçiren bişey yok malesef
Geçici bir dönem öyle düşünün
Benim birde yaza gelmişti su bile içememiştim
Suya bakıp ağladığımı , holde kovaya istifra edip halının üstünde uyuyakaldığımı bilirim
Geçti gitti şimdi bebeğim iki aylık
Ben evimden de huylanmıştım
Heryer kokuyor gibi geliyordu
Evi temizletince psikolojik olarakta kendimi iyi hissettim
Sonra sonra azalarak bitti zaten

Aynen öyle oluyor
Yüzde yüz geçiren bişey yok malesef
Geçici bir dönem öyle düşünün
Benim birde yaza gelmişti su bile içememiştim
Suya bakıp ağladığımı , holde kovaya istifra edip halının üstünde uyuyakaldığımı bilirim
Geçti gitti şimdi bebeğim iki aylık
Ben evimden de huylanmıştım
Heryer kokuyor gibi geliyordu
Evi temizletince psikolojik olarakta kendimi iyi hissettim
Sonra sonra azalarak bitti zaten
Ya ciddi misin ben de evden çıkınca bi rahatlıyorum sanki düzeliyorum eve girince fena oluyorum oturduğun koltuk bile mide mi bulandırıyor :(

Gebe kalmadan önce vitamin değerlerine bakılıp eksik olan vitaminler alındıktan sonra hamile kalmalı. Çünkü vücuttaki eksik vitaminler hamilelikte bulantı kusma vs gibi şeylere sebep oluyor.
Maalesef geçirecek bir şey yok kendinizi zorlayacaksınız. Geçmiş olsun.

Ya ciddi misin ben de evden çıkınca bi rahatlıyorum sanki düzeliyorum eve girince fena oluyorum oturduğun koltuk bile mide mi bulandırıyor :KK43:
Kusura bakmayın geç gördüm mesajınızı
Bi deneyin isterseniz imkan varsa birini tutun temşzliğe yada yardım alın tanıdıklarınızdan
Bulantıdan doğru düzgün temizlik düzen sağlanamıyor doğal olarak
Bu da insana negatif elektrik veriyor
O koltuk kokmasını bilirim bende de oldu
bu evde hayvan ölüsü var arayın bulun diye ortalığı birbirine katmıştım
Dip köşe temizlik koku hassasiyetini azaltıyor
Beyaz sirke kullanın bol bol temizlik için

Yiyememekten demirin dusmus olabilir ama demir ilaclari daha cok mideni bulandirir
Biraz ilaclara ara ver yemeye calis cok zor biliyorum ama sabretmek gerekiyor.
Ayrica gunde 20 kere falan kusuyorsan hastaneye yatirilip tedavi edilmelisin cunku Allah korusun mide kanamasi yapiyormus fazla kusmak.

Ben 7.hafta da başladım doğuma girdim ciktim kustum ve bitti kusmam..Dogum da doktor bi sıkıntın var mi dediğinde tek cevabim midem bulanıyor olmuştu..Zofer falan bana da hic fayda etmiyordu..:KK43: artik hafta sayıyordum doğuma gireyim bitsin bu çile diye..Yalnız 28.haftaya kadar boyle devam ederken kizim gayet iyiydi kilosu gelişimi..28.haftadan sonra yavaşladı.31.hafta da alınacaktı 34.haftayı bekledik..Gelişimi yavaş ilerliyordu,doktor suyun normalin cok cok altında kuvezde daha güvenilir demisti ..Suyumun atmama sebebi de beslenmemem..Insanlar yok cnm o kadar da olmaz deseler de ben 1 bardak su dahi içemiyordum.Aylarca aç gezdim.Folikasit bile kullanamadım.Vitamin ilaçları falan hak getire ztn ..Buzdolabını açsam beynim ilaçlar var kapakta bakma der gibi uyariyordu beni resmen ..3 gunde bir serum alıyordum anca o zmn toparlaniyordum..Size tavsiyem serum tedavisi görmeniz en azindan çocuğunuz gerekli vitaminleri sizden bu sekilde alir.Ben şimdi 2.gebeligim olsa ve ayni seylere yaşamaya başlasam inaninki her gün serum alırım.Bunun dışında turşu suyu midemi bastırırdı midem bulunacağı anda bi yudum alırdım baska hiçbirşeyin faydası olmadi.10 kilo verdim hamileleik boyunca..Ev tasimaya bile kalktik ev mi midemi bulandiriyor diye :) Kizim da 34.hafta 1570 gr doğdu 24 gün kuvezde kaldı ..Sebep benim beslenmemem:KK43:

Benim normalde midem bulansa kussam kustugumdan igrenip bidaha kusarim.. Sizi çok iyi anlıyorum Allah yardım etsin..

Bi arkadaşım gaviscon u kafasına dikip içiyordu.. Hamilelikten dolayı mide rahatsızlığı olmuştu. Doktorunun bitkisel olduğu için istediği gibi içebileceğini söylediğini belirtiyordu..

Cok gecmıs olsun beni anlattın sanki bende dort aya yaklaştım mıde bulantılarım sıddetle devam ediyor. Ben yine yemek yiyorum ama su kusmalar gecmek bilmedi. Ne keyfim kalıyor ne halsızlık Bı yere gitsem dayanamıyorum yoruluyorum hemen su an hayattan zevk almıyorum ama gecıcı Bı donem napalm gecmıs olsun bu arada

4 aylık hamileyim 2. Çocuğum olacak nasipse. Gecmeyen bir bulantim var kızımda da yaşadım 5 ay sürdü ama en azından herşeyi yiyordum kussam da rahatsız olmuyordum ilaç bile kullanmadım.

Bu hamileliğim de maalesef ağzıma lokma girmiyor canım hiç birşey istemiyor yemek yesem sanki taş oturuyor mideme anında dışarı çıkartıyorum. Kan değerim demir eksikliği 5.5 e düşmüş günde 2 demir ilacı d vitamini günde 1 defa 20 damla verdi hepsi tok karna ama ben sürekli aç geziyorum zaten canım da hiç birşey istemiyor ilaçları 1 gün kullandım ölüyorum zannettim.

İnanın hayattan soğudum bütün yaşam kalitem düştü. Doktor zofer verdi en fazla 3 4 saat etki ediyor yemek yiyorum ilacın etkisi geçince yediklerim çıkıyor :KK43:

Sabahları az az kan kusmaya başladım bunu doktora söyledim normal dedi idare edeceksin dedi. Hem içimi dökmek istedim hem de belki yaşayanlar tecrübesi olanlar şunu yaptım bunu denedim ise yaradı diyenler önerilerinizi lütfen esirgemeyin benden şimdiden teşekkür ederim okuyan yorum yapan herkese.

Portakal suyu sık icine bir kac damla limon. Kansizliga iyi gelir. Ilacin etkisi gecene kadar icmeye calir. D vitaminini ve demiri ayri ayri al. Baska bir sey diyemiyorum. Olmazsa hastane yatisi yapr belki serum iyi gelir. Az kalmis üzme kendini nasilsa gecici durum

Bende 11.haftanin icindeyim.2 3 gün önce çok feciydi.her sabah daha kahvaltiyi hazirlarken kusuyordum.bikac gündür günde 4 muz yiyorum.sabah hemen bi tane soyup yiyorum.ne zaman bulanti baslasa heme poseti getirip yiyorum.kesinlikle geciriyor.bana iyi geldi.sende dene istersen.

Ben hic mide bulantisi yasamadim. Ama istahsizlik yuzunden ilk 3 ayda 4 kilo verdim. Bulanti icin ne tavsiye edebilirim bilmiyorum ama o istahsiz donemlerimde süt, ayran, tuzlu cubuk gibi hafif seyler kurtaricim olmustu.

Sorma canım ben de 8 haftalık hamileyim. Bi haftadır mahfoldu m . İşin ilginç yanı bulanmasujs rağmen yemek yiyorum canım birşeyler çekiyor ama kusmuyorum. Sadece bulanıyor. Sabah başlıyor akşam kadar yemek yiyince geçiyor acikinca yine başlıyor. Bi arkadaşım tavsiye etti .Sade sodanın içine limon sık ic demişti . Denedim çok iyi geldi .çok içmiyorum asitli diye ama iyi geliyor.o da bir süreliğine. Bir de limin kolonyası çok iyi geliyor

Back
X