Geçmişe dönmemin ve köpek gibi pişmanım diye serzenişlerimin nedenlerini buldum.

:) aynen, ben de bi an su damlası başka nickle geldi sandım. kızım var vs deyince anladım.

sudamlasını bende biliyorum..hatta konusuna bakın.. ona çok güzel yorum yaptım.. benimki sadece yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim.. o adamın adını bile anmak hata.. bunu bugun yazdıklarımı hatırladıklarımı düşününce kendimden tiksindim.. o adam suçlu değildi.. yok anası.. yok ben.. yok dırdrıım vs... artık kendime gülüyorum.. kızıyorum.. o adam iğrenç pislik bir herişin teki... ilk defa nja pislik diyorum.. hepde içim acımadan.. benim şu anki problemim... yeni bir düzen kurmam..ailemi yanıma getiridm..sorumluluklarını ben aldım.. kiralarını ben ödüyorum.. boşanmış kardeşim var ona üzülüyrum.. ve bunları yapamayacağım zaman sıkıştığım zaamn o nalet adamı boşamasaydım bunlarla da uğraşmöazdım diyorum.. ama inanın sabaha kadar hangi kadının koynunda acaba diyip beklemektense yokluk içinde ölürüm..ailemin tüm sorumluluklarınıda üstlenirim.. yinede o pislik için pişman olmam artık...

Anneci aileci bi adam varmış
Markete bile annesiz gitmezmiş
Bu adama benzer cisim konu sahibin kocasıymış

Konu sahibiyle ayrı semtte ev beğenmişler taşınacağız diye seviniyomuş kadın
Tapu alınacağı gün kocasını aramış ne oldu tapu işi tamam mı demiş
Biz başka ev beğendik annemle orayı aldık demiş mesela

Yıllar böyle geçerken
Bu dert devede kulak kalmış
Kadın hatta kadınlar girmiş araya
Konu sahibi de kah kendi nişan yüzüğünü kadınlardan geri almış, kah bıçak çekmiş, kendi yatağından kovmuş o kadınları
Bunların çözüm olmayacağını anlamamış herhalde ki hepsi 3 kuruşluk kadınlar diyor
Kocası daha ucuz eder bence
Neyse..

Sonra boşanmışlar
Adam tak 2 ay sonra köyden bi kızla nişanlanmış
Bu kız ne eşya ne bişey beğenmemiş, kayınvalide yönetimini kabullenmemiş
Boruları bu kıza ötmeyince
Konu sahibiyle geri barışmış adam
Konu sahibi dünden razıymış ikinci çocuğu da yapıp tekrar evlenmişler

Yine olmamış
Yine kadınlar Elif, Gülten bilmem kim..
Sayılarını sonradan öğrenmiş
Sebep ne kayınvalide ne konu sahibinin dırdırıymış, ben kendimi kandırıyorum demiş konu sahibi
Yine boşanmışlar

Adam bu kez sade nişan değil bi de nikah kıymış başkasıyla
Ve ne hikmetse o kadından da memnun değilmiş
Kah Kıbrısta o kadını aldatıp, kah konu sahibine de bak bunu da aldatıyorum ama eski yaşantımızı da özledim senle diyomuş
Bkz: Maymun iştahı

Konu sahibi yine yelkenleri suya indirip evli olan eski eşiyle yazışmış çizişmiş
O kadını boşamasını bekliyormuş ki
Kadın 2 aydır annesinin evindyeken bir dönmüş, adamla tekrar barışmışlar
Konu sahibi avucunu yalamış
Bence iyi olmuş
Yoksa bu kısır döngü bitmez, gitsin her halt yesin, gelsin konu sahibi yine affeder

Sonracıma maddiyata geçmiş konu sahibi 3500 maaş 500 nafaka 4000 var
Eski sucuk salamlar yok kahvaltı da
Ailem de geçimden anlamıyor, bende anlamıyorum
Eski eşim olsa iyi yönetirdi diyo
Hala o adama ihtiyaç duyulması çok enteresan olsa da konu böyle işte

Ben çocuklara üzüldüm
Özeti bile destan gibi oldu, eh işte merak edenler buyursun

diğer kadın önce zeki çıkmış maaş kartını vermemiş, ailesine dik gitmiş falan sorun yaşamışlar kadın çekip gitmiş. bu da bekliyor ki adam dönsün. o da dönücem falan diyor . velhasıl evli olduğu kadın geliyor. adama maddi yardımlar da bulunup bir de maaş kartını verince arası düzeliyor.
konu sahibi de çıldırıyor. ortada da 2 kız çocuğu var .
ayrıca ben de çok geriliyorum. artık bu arkadaşın konularını okumamayı düşünüyorum.

evet..dün ağladım..yine pişmanım dedim.. baktım çok problemli bir aile.. bir de erkek kardeşim çantasını ve 3 yaşındaki kızını almış o da annemin yanına gelmiş.. ben çıldırdım o zaman.. evde zaten boşanmış bir kızkardeşim var.ve onunda iki çocugu var. ve o çocuklarıda alacak. ona da annem bakacak.. bir an delirdim ve pişmanım dedim.. nefes alamadım.. bugunde geçmişi sonkez... sonkezz yazdımki hatırladımki.... unutmayayım deidmki ne olursa olsun o psilik adamı iyiki boşadım.. pişman olma... dedim kendime... ama çok haklısınız..geçmişi yazıya dökmek bile değil aklımdan silmem lazım... kabullenme aşamasını geçtim artık.. iyiki boşadım ..şimdi yeni düzenim ve planlarım önemli... harcamalarım tutumluluğum.. neler yapacağım önemli... çok haklısınız.. ailemede gerektiği kadar.. hiçbirine gücüm yetmez.. isyan etmek te yok.. evet kardeşlerimizin kaderi böyleymiş.. ama güçlü olmak lazım... bu tür sorunlar o adama itmemeli..o adamı aratmamalı..çünkü orası daha kötü bir bataklık idi.....güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Sizi hatırladım, daha önce de konu açmıştınız.Kocanızın döneceğini düşünüyordunuz ama dönmedi işte...
Yaşadığınız kötü şeyler, ailenizin içinde bulunduğu durum, fazla sorumluluk altında olmanız pişman hissettiriyor.
Ama adam size resmen cehennem azabı yaşatmış okurken ne zaman "öldüm" diyeceksiniz diye bekledim...
Şu an iyi bir hayatınız olsa aklınıza bile gelmeyeceğine eminim..
Öncelikle üzerinizdeki sorumlulukları atarak başlayın işe. Ailem ailem diyorsunuz da, anne baba hadi muhtaç olabilir ama kardeşleriniz eli kolu tutan insanlar siz neden bu kadar yardım edip onların borcunu ödüyorsunuz anlayamadım? İşe girsin çalışsın ödesinler size ne oluyor? Kimse sizi düşünüyor mu? Neden üstünüze vazife olmayan sorumluluklar üretiyorsunuz kendinize? Üstelik alıştırmışsınız da.Sizin önceliğiniz çocuklarınız. Anne babanızdan bile önce çocuklarınız gelir. Sizin gibi iki çocuk sahibi boşanmış bir kadının çok bencil olması gerekir, kimse sizi düşünüyor mu ki de siz düşüneceksiniz??
Bence öncelikle sorumluluklarınızı atın üstünüzden emin olun siz yardım etseniz de etmeseniz de kimse acından ölmez. Siz nasıl çalışıp cabalayıp çareler üretiyorsanız onlar da üretir.
Hayatınızı sadeleştirin , kendinize ve çocuklarınıza odaklanın, bu kısa hayatta milletin yükünü çekmeyin.

artık o adamı asla aramıyorum... pişmanda değilim... yorum için teşekkürler..
yeni düzenimde zorluklarla mücadelemde her karşıma çıkan zorlukta o adamı aramışım.. pişman olmuşum.. bunu anladım.. ama pişman olmak ne demek.. iyiki boşadım....diyorum zaten :))

okyanus canım bak boşanmakla iyi yaptın.anneni al yanına bırak kardeşlerin çalışsın baksın kendine .ya da çocuğunu ver kreşe aileyle maddi bağın olmasın.tekar terar yazıyorum boşanmakla iyi yaptın o adamdan bir cacık olmaz.onla hala evli kalan o kadınının da klını seveyim.
güvenilmez pinti pislik bir adam .bunlar düzelmenin sancıları olsun

Bu adam dönerse
Konu sahibi kesin barışır
İnşallah yeni karısı adamı boşamaz ne diyeyim

Onlar birbirini bırakmaz bence, adam pinti kadın da paralı zengin imiş, kadın bıraksa da adam bırakmaz, kaldı ki kadın aldatıldığı halde bırakmamış.
Maaş kartını vermiş sonunda
Bence de bunlar birbirini bırakmaz
Ama adam aldatmaya devam eder, hatta konu sahibine de yine yazar
Maymun iştahlı

öncelikle yorum için teşekkürler.. pişman değilim artık.. kendime çok kızıyorum.. zorluklar çıkınca ben oynamıyorum diyiroum hemen.. evet çocuklarım ailemle ..onlar bakıyorlar.benim ayrı evim var. ama gün boyu ordalar.. orda huzurlu bir ortam olmadığı için bazen pişman oluyorum.. dünde erkek kardeşimde kızıylan çantasını alıp gelmiş boşanıyoruz diye.. deliye döndüm..keşke boşanmayaydımda..düzenim bozulmasaydı dedim.. dün dedim.. ama o çaresizlikle.. bir an hem hiranaz hem kızım hemde boşanan kızkardeşimin çocuguna hemde iki çocuk o bakacak diye deliye döndüm.. pişman oldum.. ama geçti.. iyiiki boşadım... ben başaracağım... hepsi gececek...tekrar tekrar yazdımki yaşadıklarımı ..kendim için..ne olursa olsun..hayatın daha öncekinden kötü olamaz dedim.. ve boşanma nedenimizi suçlusu hem elalem dedim.kendim dedim.kayınvalidem yüzünden boşandık dedim.. ben dırdır ettim o ana kuzusu oldu.beni savunamadı.. bunalıma girdi.. kadına kıza gitti. deidm.. ama o pisliğin teki artık.. bunu biliyorum... pislik... ve ben pişman değilim.. sadece ailece çok zor günler geçiriyoruz.. hepsi üst üstte mi gelir Allahım.. Sabır..Bol dua edeceğiz..Başka çare yok..

çok benziyolar.
adamlar adam olsa içim yanmaz.
ikisi de kusura bakmasın.
ikisinin eşi de rezilin önde gideni.
hani ağladıkları adam değse haklılar dicem.
Allah akıl fikir versin cidden ikisine de.

öncelikle yorum için teşekkürler.. pişman değilim artık.. kendime çok kızıyorum.. zorluklar çıkınca ben oynamıyorum diyiroum hemen.. evet çocuklarım ailemle ..onlar bakıyorlar.benim ayrı evim var. ama gün boyu ordalar.. orda huzurlu bir ortam olmadığı için bazen pişman oluyorum.. dünde erkek kardeşimde kızıylan çantasını alıp gelmiş boşanıyoruz diye.. deliye döndüm..keşke boşanmayaydımda..düzenim bozulmasaydı dedim.. dün dedim.. ama o çaresizlikle.. bir an hem hiranaz hem kızım hemde boşanan kızkardeşimin çocuguna hemde iki çocuk o bakacak diye deliye döndüm.. pişman oldum.. ama geçti.. iyiiki boşadım... ben başaracağım... hepsi gececek...tekrar tekrar yazdımki yaşadıklarımı ..kendim için..ne olursa olsun..hayatın daha öncekinden kötü olamaz dedim.. ve boşanma nedenimizi suçlusu hem elalem dedim.kendim dedim.kayınvalidem yüzünden boşandık dedim.. ben dırdır ettim o ana kuzusu oldu.beni savunamadı.. bunalıma girdi.. kadına kıza gitti. deidm.. ama o pisliğin teki artık.. bunu biliyorum... pislik... ve ben pişman değilim.. sadece ailece çok zor günler geçiriyoruz.. hepsi üst üstte mi gelir Allahım.. Sabır..Bol dua edeceğiz..Başka çare yok..

Kendine ayrı bir ev tutup pekalada bakıcıyla idare edebilirsin.Küçük kardeşininde bir masrafını sen yüklenirsin.Psikolojik destek yeni düzen yeni uğraşlarla yoluna bakabilirsin.Çokta zor değil.Hayatta insanların başına neler geliyor da kalkıp devam ediyorlar.Sen kötü bir kocaya denk gelmişsin.Bu senin talihizliğin olmuş.Ama 2.3.4......ler talihsilik değil senin suçun.

Diğer konuna da geçen gün rast gelmiştim.Kendini her koca aynıdır.Kötü günlerini ben çektim iyi günlerini başkası yaşıyor.Kariyerli zengin şu bu....avutuyorsun.Kariyer,karakter için yetmiyor.Adamın iyi günü mü var.Bir küs bir barışık.Böyle insanların evlenip baba olması bile sorun.Bir de erkekleri siz biraz pohpohlayıp hatalarından ders almak yerine şımartılmasına sebebiyet veriyorsunuz.

Ya at arkana önüne bak.Neyse ne.Bu da benim mtihanımdı de yürü.Allah büyük dert vermesin.Dünyada milyonlarca insan boşanıyor.Paşalar krallar gibi kendi ayakları üzerinde duruyorlar.Karşındaki insanı bu kadar yüceltme.

kreşe verdim olmadı.. saatleri uymuyor.. mesaiye kalıyorum arada. bir kızım 13 diğeri 4 yaşında.. tek başlarına kalamıyorlar.. babalarına gitmek istemiyor büyük kızımda.. çok zor .. ailemi en son çare getirdim yanıma.. zaten pişmanlşığım problemli bir aile diye.. ama onlarında kaderli böyleymiş..suçları yok.. diğer kızım ilk okula gidinceye kadar belkide bilmiyorum.. şu an ne yapmalıyım sizce.. kadın tutayım desem.. çok pahalı.. yatılı birini alsam kimsesiz bulsam.. güvenilirmi.. bilmiyorum.. aslıda yazımı tamamen okumak tabiki mümkün değil ama arkadaşlar hala pişmanım zannediyorlar.. aslında asıl sorunum bunlar... bunlarda geçer diye bekliyorum..

Başına gelen her şeyin tek sebebi sensin başkası değil, boşa kaderine isyan etme.
Senin tedavine devam etmen gerekiyor çünkü adamı saplantı haline getirmişsin.
Yas süresi 1,5 yıldır, sen bu süreyi çoktan aşmışsın ve başına kötü bir şey geldiğinde, hayatının her kısmında tek odak noktan hala o adam.Bu psikoloji çok tehlikeli, durumun melankolik.
Bu şekilde zaten çocuğuna en güzel imkanları sunsan da bişey ifade etmez çünkü mutsuzsun ve intihara meğillisin.Çok tehlikeli durumun yani.
Düzenimi bozmak istemezdim diyosun, canım senin bi düzenin yok ki iyi de?
hiç olmamış zaten belli ki.
adamın sende hiçbi zaman gönlü olmamış ki.
bizim toplum olarak sevgi anlayışımızda bi sorun var bence zaten.
itilip kakılmayı,hükmedilmeyi,yönlendirilmeyi sevgi sanıyoruz.bu çok hastalıklı bi durum.

Yani adamın seni sevmediğini kanıtlaması için daha başka ne yapması gerekiyodu ki zaten?
ayrıca da dul olmak böyle onursuzca yaşamaktan bin kat iyidir, kıyaslanamaz bile.
siz mazoşist olmuşsunuz, çektiğiniz acıyla besleniyo ruhunuz.

Son kısma da gelince, herkes kendi başının çaresine bakacak.
Al çocuğunu bi de bakıcı tut ya da kreşe ver.
Nafaka arttırma talebiyle dava aç masrafları bölüştür o adam müsvettesine.
Kimsenin kahrını çekmeye kalkma, kaldıramazsın zaten bi an önce çık ailenin yanından.
Uzaklaş bi süre herkesten.

Seni hatirliyorum eski kocnin canini yakmak icin baskasi ile evlenmeyi dusunuordun . Tabi ozmn bu anlattiklarini bilmiyordum bence pisman olucagin sukret kurtulmussun ne guzel eski kocanida allaha havale et.dier kdinada bkma resmen kisiliksiz gurursuz.birde maasin evlatlarini hydi hydi iyi sartlrda yetistirmeye yetecek bir miktar. Bence erkek kardesini ve kardesleini dusunme. Kucuk kizkardesini dusunebilirsin ama kizin kadr dusunemezsin sonucta onunda annesi babasi vr bosanmis bile olsa baban ona bakmakla yukumlu. Sen artik kendini ve cocuklarini dusun .ve dimdik gururla ayakta dur ...

yorum için teşekkürler.. tedavim devam ediyor.. iyiyimde zaten sadece ailemle ilgili çok problem var.çocuklar sağlıklı ortamda değiller....pişman değilim artık.. kendime çok kızıyorum.. zorluklar çıkınca ben oynamıyorum diyiroum hemen.. evet çocuklarım ailemle ..onlar bakıyorlar.benim ayrı evim var. ama gün boyu ordalar.. orda huzurlu bir ortam olmadığı için bazen pişman oluyorum.. dünde erkek kardeşimde kızıylan çantasını alıp gelmiş boşanıyoruz diye.. deliye döndüm..keşke boşanmayaydımda..düzenim bozulmasaydı dedim.. dün dedim.. ama o çaresizlikle.. bir an hem hiranaz hem kızım hemde boşanan kızkardeşimin çocuguna hemde iki çocuk o bakacak diye deliye döndüm.. pişman oldum.. ama geçti.. iyiiki boşadım... ben başaracağım... hepsi gececek...tekrar tekrar yazdımki yaşadıklarımı ..kendim için..ne olursa olsun..hayatın daha öncekinden kötü olamaz dedim.. ve boşanma nedenimizi suçlusu hem elalem dedim.kendim dedim.kayınvalidem yüzünden boşandık dedim.. ben dırdır ettim o ana kuzusu oldu.beni savunamadı.. bunalıma girdi.. kadına kıza gitti. deidm.. ama o pisliğin teki artık.. bunu biliyorum... pislik... ve ben pişman değilim.. sadece ailece çok zor günler geçiriyoruz.. hepsi üst üstte mi gelir Allahım.. Sabır..Bol dua edeceğiz..Başka çare yok..

çok teşekkür ederim. o güzel yorumlarınız için.. bana yazmak derteşmek konuşmak iyi geliyor.. ama 8 kardeşiz.. herkesin sıkıntısı var.. burayı seçtim kendime..
benim kendime ait evim var.. ayrı evde yaşıyorum.. sadece çocuklarıma annem baksın diye annemi yanıma taşıdım..semt oalrak uzaklardı.. kirlaarını ben ödüyorum..ve boşanan kardeşimde var... vs.. problemler işte.. annemden başkasıda olmadı çocuklar için..kreşe verdim..saatleri uymadı.. aslında sorunum bir türlü düzen kuramadım... inşallah..sabır.. şu 8 ay borç ta bitsin..belgemi de aldım.. başka yerlere gitsem 7500-8000 Tl maaşım var.Ama burda 17 yıldır çalışıyorum.kurumsal bir firma.. ayrılmayı üdşünmüyorum.. evet o adam neler yaşattı bana.. ve hep beni suçladı aileside kendine..keşke sabretseydin..erkekler yapr diyip durdular..zaten öncedende değermi verdiki.. hep annesi önemliydi..neyse ..geçmişi nutualım.. yeni düzenimizi nasıl kurucaz... onu düşünmem lazım.. zorluklar beni o adama itmemeli..tek sıkıntı bu...güçlü olmam lazım.. Allah güç kuvvet versin hem aileme hem bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…