Geçmişe dönmemin ve köpek gibi pişmanım diye serzenişlerimin nedenlerini buldum.

valla çok şaşırtıcı gerçekten.
insan böyle bi manyaktan kurtuldum diye zil takar oynar.
konu sahibi gitmiş bi daha evlenmiş.
korkarım 3. ye tekrar dönecek adama.

zaten adam dönse kadın hazır. dönecek olan adam bence. kadın yalvarıyor evli adamı taciz ediyor, adamın karısını birlikte çekiştiriyorlar.. oo afedersin ama çirkeflikte sınır tanımıyorlar.

Kocan tam bir lagim cukuru.
Korkarim ki, kadin biraksa yine ona doneceksin.
Lagimin yaninda kalirken o pis kokusuna alismissin. O yuzden sana batmamaya baslamis.
Yoksa bu kadar igrenc iliskileri olan adam (ozellikle thailanda yalniz tatile giden bu adam) cekilmez tabii.
O kadin da bi cekememis iki cekememis alismis lagim kokusuna.
Kizlarinin babalari gibi bir kocaya boyun egmelerini ister miydin?

Senin eski koca ikinci şansı hak etmiyormuş ki bir şans daha vermiş ikinci çocuğu yapabilmişsin.
İnsanlar şu hayatta, kendilerine neyi layık görürlerse onu yaşarlar, siz bu adamın karısı olmaya kendinizi layık görmüşsünüz ve bunu yaşamışsınız. Yanlış anlaşılsın istemem, bazı şeyleri göremeyebiliriz ve elbette bazı şeyler bizim kontrolümüz dışında seyreder; her şey bir imtihan bizim için, ama şu yazıda gördüğüm şeyi şu cümle özetliyor:

"Kendi kendine ettiğin adem, bir araya gelse edemez cümle alem"

Sizi hastanelere kadar düşürebilen bir psikoloji içine iten adama nasıl yeniden güvenebildiniz... Nasıl kendinize bu kadar yenik düştünüz?

Çalışıyorsunuz, maddi olarak zorluklarınız da olsa, anneniz babanız hayatta ve yanınızdalar, daha ne? Beterin beteri var M mutluluk1982 , aşağının da aşağısı, dibin de dibi var. Sen bir annesin, iki çocuğun için ayakta kalacaksın, kalmalısın, gücüm yok deme lüksüne sahip değilsin. Geçmiş yükünü sal sırtından, taşıma geleceğine, bulaştırıp durma şimdine, saplantı yapma. Yazık ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
zaten adam dönse kadın hazır. dönecek olan adam bence. kadın yalvarıyor evli adamı taciz ediyor, adamın karısını birlikte çekiştiriyorlar.. oo afedersin ama çirkeflikte sınır tanımıyorlar.
ya tam okumadım ben.
okurken sinirlerim zıplıyo resmen:))
gerçekten öyle mi yani.
adam diğerinden kurtulsa bunlar tekrar mı evlenecekler.
inanamıyorum ya.
bu nasıl olur.
bir kadın bunu kendine çocuğuna nasıl yapar.
tek ti galiba çocuk.
iyi de maaşı var.
daha ne.
gül gibi geçinir giderler.
illa bu manyak heriften eziyet mi görmesi gerekiyo hayatına devam edebilmesi için.

İbretlik bir konu
Bir insan sevilmediğini, değer verilmediğini anladığında neden gitmez
Neden ısrar eder de daha beterlerini yaşayana kadar bekler
Ve hiç bişey fayda etmezin vücut bulmuş halisiniz maalesef

Ve inanamıyorum
Adam şu anki karısını başkalarıyla aldatıyor kıbrısa gidiyor ne naneler yiyor, size de duygusal mesajlar atıp anlatıyor
Siz hala dönse barışacaktınız öyle mi
Çüş yani

Çözüm : Psikolog

Yarısını okudum. Pişman olma nedenlerini yazmışssın ya hepsi o kadar saçma ki. Eşinden boşanan bir sürü insan var milletin ne dediğine bakacak olursan ohoo.. Çocuklarında dünyada ilk kez babasız kalan çocuklar değil. Ayrıca böyle bi babaları olcağına hiç olmasın daha iyi dedirttiriyor. Ya senden sonra ki kadınları BİLE aldattığını rahatça anlatabilen bi yaratığın adını bile nasıl anıyorsun nasıl ben anlam veremiyorum. Bi yanında aldatmadığı kalmış dicektim ki onu BİLE yapmış. PES !

Sizi hatırladım. Ama maalesefki şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bi girdapta gibi dönüp dolaşıp aynı yere geliyorsunuz. Bataklıkta gibi hareket ettikçe içine çekiyor. Ama bütüüüün bunları oluşturan sizsiniz. Yani aslında berbat, onur kırıcı, korkunç bir hayattan feraha çıkmışsınız. Ama bunu kabul edemiyorsunuz.

Aslında sizin probleminiz hep çalışmış olmanıza rağmen hayatınızı hiç kendiniz yönetmemişsiniz. Birileri ne derse onu yapmışsınız. Olmayan bir düzeniniz bozuldu diye böylesiniz. Ama artık hayatınızın kontrolünü elinize alın. İnsanlara hayır deyin. Kararlarınızın arkasında durun geçmişle hesaplaşmayın. Bitti gitti artık. Yaşandı oldu. Şimdi yaşanacaklar zamanı. Kendinize acımayın. Sırf dul diye insanlar size o gözle bakmaz. Yok öyle bi dünya. Dedem öldükten sonra babaannem biri iki buçuk, biri altı aylık iki çocuğuna Ankara'da tek başına bakmış. Kimsenin yardımı olmaksızın hemde 55-60 sene önce.

Acilen evlenmek isteyen, internetten koca bulmak isteyende sizdiniz değil mi?
İki kızının için güzel, kendi ayakları üzerinde duran, güçlü bir anne olmayı denediniz mi acaba hiç?
ciddi alamda tedavi olmanız gerekiyor.. terapileriniz devam ediyor mu?

yahu babaları şerefsiz çıkmış, bari siz kol kanat gerin yavrucaklara.
onlar içim ayakta kalma değmez mi? ben hergün anneme teşekkür ediyorum, ayaklarının altını öpüyorum.. bizden hiç vazgeçmediği için..

canım benim çok şeyler yaşamışsın

ama aldığın maaş çok güzel yüksek.

eğer ailenle aynı evde oturamazsan ki çok kalabalıksınız. bi kiraya çıkarsın

babaları da 500 nafaka veriyor .

sen de 4000 alıyorsun

nasıl yetişemezsin anlamıyorum.

yaparsın

hani çalışmazsın, asgari ücretle çalışırsın ya da . fabrika işçisi olursun. 2 çocuğun olur . annene baktırmak zorunda kalırsın anlarım da . 4500 gelirle nasıl olur da bu kadar zor duruma düşersin anlamıyorum.

8 ay geçsin . ayrı eve çık.

Allah annene de kuvvet versin.

bu maaşla annene bile yardım edersin bence. erzak vs alırsın .kardeşine üst baş alırsın.

yapma . salma kendini

eski kocan tam bi şerf..siz çok afedersin. nasıl böyle bi adamı boşamasaydım diyorsun . bak kadın bırakmıyor .ben bıraktım diyorsun. sana inanamıyorum. yatıp kalkmadğı kadın kalmamış. sana her türlü mikrobu bulaştırır . rahim ağzı kanserine sebep olan bi sürü mikrop var. kocanın da düşüp kalkmadığı kadın kalmamış arkadaşım. şükret haline sen.

yaşın genç . önce kendini bi toparla. inaçlı biri çıkar karşına .aldatmaz , saymaz , sövmez . evlenirsin.
ama doğru seçim yaparsin inşallah.

ablacım roman yazmışsın ya,

başlarda okuyayım dedim ama tiksinmeye başladım sonra. kocanı başka kadınların kucağından toplayıp toplayıp eve götürmüşsün sanırım.

maalesef( yazarak deşarz oluyorum. kusura bakamyın.. sadece pişmanlık nedenlerimi okuyabilirdiniz. yani dertli kadersiz sorunlu bir ailem var.çocukların babasız kalması. benim bu kirli dünyada tek başıma yapabilme korkum.. dul kalma korkusu insanların size dulsunuz diye bakış tarzları gibi.. ama asla... ne olursa olsun iyki boşadım diyorum..evliliğimizin ilk yıllarında kayınvalidemden dolayı boşandık ve eşim benim dırdırlarımdan gitti kadına dedim.. çünkü 8 yıl evliydik.8 yıl aldatmadı.. son 3-4 ayda yaşadım o oalyları.. ondan sonra ikinci kez evlendim.. tabi baktı tadına.. bir kere evlilk bitmişti kurtulmadı yani.. ama iyiki boşamışım diyorum ve kendimi şimdi hatta bugün daha iyi hissediyorum.çünkü dün yine ailemle ilgili bir sorun yaşamamdan dolayı kendi sorunları ama ben üzülüyorum ve gebere gebere ağladım pişmanım dedim.. ama bugün kendime geldim.. roman gibi yazıyorum ama en azından yazarak rahatlıyorum.. birilerinde bana yazınca daha çok kendimi iyi hissediyorum.. yinede teşekkürler...

Hepsini okudum konunun.
Ama büyük vakit kaybı oldu.
Sonra düşündüm de bu hayatı yaşamak nasıl bir zaman kaybıdır kim bilir.
Kendinize saygınız yok mu sizin?
Kocam yok başımda, yok çocuklarım onu yemedi bunu yemedi, onu giymediler bilmem ne.
Onursuz bir anneden daha berbat bir şey olamaz bir çocuğun hayatında.
Adam sizi aldatmış, karısını da sizinle aldatmış.
Hala kaynanayı anlatıyosunuz bir de.
Of ne midesizlik gerçekten daha fazla yazmaya gerek yok.

boşadım gitti.. sorun hayatla mücadele etmek zor geliyor idi.. o pisliği bıraktığım için pişman oluyordum ama iyi boşadım diyorum zaten.. bu günlerde geçeçek.. keşke sonlrı okuyabilseydiniz.. ailemle ilgili neler yapmam gerek.. asıl bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.. sadece yazmak çok iyi geliyor bana ...kusura bakamyın.hakkınızı helal edin...

ailenle ilgili hiçbirşey yapma..önce kendinsin hatta ..bak ne çocukların ne anne baban ne kardeşin..önce sne iyileşmezsen kimseye yardımın dokunmaz...

Maddi kısma gelince
3500 maaşınız 500 nafaka 4 bin az bi para değil
Varsın salam sosis olmaısn kahvaltıda zaten sağlıklı da değil
Siz bu adamı affetmek için bahaneler sıralıyorsunuz
Ki zaten affetmişsiniz de adam dönmemiş
Herşey para değil ayrıca hayatta, kendimi yönetemiyorum eski eş cimriydi o olsa bizi yönetirdi ne demek ya
Adam seni aldatmış al eline bi hesap makinesi o bile aynı görevi görür, o zamparanın bi tek hesabı iyiymiş
Biraz dik dur gururlu ol sen bi annesin
Ailem bilmiyor eşim bilirdi ne demek, sen kendine bak sen niye bilmiyosun geçmini
çocuklu koca kadınsın

ee ilk kısımları niye yazdın.
o defteri kapattıysan niye dönüp dönüp hatırlatıyosun kendine.
tmm yazmakla rahatlayabilirsin ama o kelimelerde pişmanlığın çok açık gözüküyor hala.
biz mi yanlış anladık.
sen bu adamı tamamen sildin unuttun mu.
eğer öyleyse dediklerimi geri alırım:))

kesinlikle aynen..hatta yazdım da sudamlasına.. ama iyiyim.. siz sonları okumuyorsunuz kii haklısınzda.. hakkınızı helal edin lütfen.. dün kötüydüm.ailemle ilgili sorunlar oldukça yada hayatta zorluk çektğikçe o adamı o pisliiği arıyordrum..dün bile.. ama bu kadar yazdım evet..destan gibi.. ama bana iyi geliyor..hatta yazımın başında sadece sonları okuyablirsiniz dedim.. tabiki o kadar uzunki mümkün deil ama bana iyi geliyor.. belki biri uzun uzun okur da beni anlar.. beni tanıyanlar çok ama..eski nıckım okyanus... bir çok kişi biliyordu.. iyileştim dahada iyi olacağım zaten.. sadece ailemle ilgil yeni bir düzen konusunda maddi olarak kendimi idare edemiyorum beceremiyroum bu tür sıkıntılarım var.bunlarda başarınca o adamın adınını bile anmamam lazım.. çok haklısınız... ve artık farkındayım... asla sabredeydim boşanmasaydım demiyroum..İYİKİ BOŞADIM... DENİZE DÜŞSEMDE YILANA SARILMAK YOK.. diyorum..teşekkürler yorumunuz ve ilginiz için..

aradım derken gerçek manada aramadın değil mi?????
duyan da adam sanki kötü günlerinden desteğindi dayanadağındı sanır yapma lütfen...
bi de 2 çocuk için 500 tl çok az nafaka..bence nafaka düzenlemesi için dava açmalsın adama..çocuklarının hakkı o...bir de tabi parayı çok seven pislik herife de hediye

hayat bu.
her daim zorluklar olacak ki.
her bunaldığında eski eşine mi saracaksın.
hepimiz hergün nelerle boğuşuyoruz.
borcun başedilmeyecek bir borç değil.
aile yapını tam bilmiyorum.
ailenle ilgili net sorunun ne bi ayrıca yazarmısın.
takdir edersin ki eşin gibi rezil bir adamın maceralarını okumayı mide kaldırmıyo.
sen de anma adını,yazma da.
ben yazarak rahatladığını da düşünmüyorum.
sen bunaldıkça pişman oluyosun.
belki hergün belki gün içinde milyon defa karar değiştiriyosun eminim.
tedavin devam ediyor mu peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…