Geçmiş, hatalar pismanlik...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendimle barışmam lazım kısacası ... becerebilsem keşke ...

Öz sevgiden önce bence öz saygı gelir. Siz kendinize olan saygınızı kaybetmişsiniz, çünkü başkalarının gözlerinden bakarak sevgiye layık olmadığını düşünüyorsunuz. Ama bu sizce doğru mu? Şöyle bir gerçekte var: bizim toplumda bir cok ailede çocuklara küçüklükten irtibaren belli kurallar verilir. Biz annemizin babamızın sevgisini her zaman kazanmak isteriz onun için kurallara boyun da egeriz çünkü itaat ettiğimiz kadar sevildiğimizi düşünürüz. Bu bir cok ailedede gerçekten öyle. Geçenlerde tanıdığım biri bana çocukken tacize uğradığını anlattı. Adamın öz saygısı bu sebepten dolayı zedelenmiş. Öz sevgisi de çok az. Ailesine anlattığında aile durumu örtbas etmiş. Buda üstüne tuz biber olmuş. Bu adam sizcede değersiz mi? Bence değil. Ona sorsanız değersiz, çünkü ailesi onu "korumaya değer görmemiş" onun gözünde. Bu örneği neden veriyorum: Sizin kendinize bu kadar öfkeli olmanızın sebepleri ne kadar kendinizden geliyor ve ne kadar dışardan iyi ayırt etmeniz lazım. Yarın sizin çocuğunuz olup size gelseydi "Anne ben hatalar yaptım" diye, siz ona anlayış gösterip yolunu bulmaya mi yardım ederdiniz, yoksa sizde mi yargilardiniz?

Ben yuva kurup aile olacağımı düşünemiyorum ki ... Benim annem benim gözümün içine bakıp hiç öğüt vermedi ki anca korkuttu korkuttugu içinde hataya meyilli oldum derdimi hiç bir zaman ona anlatamadım ... Ben regl olduğumda bile ondan köşe bucak kaçtım ... tamam onunda belli sebebleri var oda gormemis kendince annelik yaptı ama en azından korkutmasaydi belki böyle olmazdı ... Çok karışığım psikolojik anlamda ... Beni hayata hazirlamadilar yada ben onların çabalarını göremedim ...

Bizdede farklı değildi. O kadar dışarı kapılı yetiştirildik ki dünyadan haberimiz yoktu resmen. Annemiz babamız iyi yapıyorlar zannediyorlardi, ama insanların ne kadar iki yüzlü, ne kadar fırsatçı olduğunu hic bikmedik. Iyi niyetimiz sonra çok kullanıldı. Korkutmak da bunun tabi bir parcasiydi. Elalem değilse, cehennem ateşleri, onlar değilse kötü evlat felan. O konuda sizi çok iyi anlıyorum. Ama bunlardan arinmaniz lazim. Gerekirse profesyonel yardım alın bu konuda.

Hatası ve pişmanlıkları olmayan birisi var mıdır acaba? Allah'a sığın.. Unutma ki samimiyetle Allah'a sığınıp tevbe ettiğin zaman Allah'ın affetmeyeceği bir günah yoktur.. Pişmanlıkların seni sen yapan geleceğini düzenleyen yaşanmışlıkların olduğu için unutamazsın.. Ama geçmişi geçmişte bırakıp kendine yepyeni güzel bir hayat kurabilirsin.. geçmişi geçmişte bırak ve mutlu olmaya çalış..

Yardım alıyorum ama herşeye çok geç kaldığımı düşünüyorum ... Bu hataları yapmadan evvel bir yardım edenim olsaydı belki bu kadar büyük dertlerim olmayacakti

Eksiledim cünkü tesettüe girdim falan deyip dini indirgemissiniz neyse bunun hakkinda yorum yapmak yasak. Namussuzluk olarak değerkendirmissiniz sizin diyemediginizi acık acık söyleyeyim ben. Ben de benzer hatalar da bulundum. Ama bunların suclusu biz değiliz ailen bir sevgilin olduğunda seni korkutmak yerine daha farkli bir tutum izleseydi bunları yaşamayacaktınız. Yasadınız diye de "namussuz""size yakısmayan davranışlar" yapmış olmadınız. Yaşadığınız coğrafya aileniz size böyle düşündürüyor. Cinsellik öcü değildir. Kendinizi affedin hatalarinizla güçlü olduğunuzu farkedin eğer gecmiste onları yaşamasaydın şu an cok daha ağırlarını yaşıyor olabilirdin.

Yardım alıyorum ama herşeye çok geç kaldığımı düşünüyorum ... Bu hataları yapmadan evvel bir yardım edenim olsaydı belki bu kadar büyük dertlerim olmayacakti

Hicbirseye ne geç nede eksik kaldınız. Simdi başkaların ne düşüneceğini bir kenara bırakın ve kendinize empati yaparak bir göz atın.

Herkesin hataları vardır benim de oldu yaş genç bir sürü cahillik yapıyor insan, cevremde gençken ufak tefek hırsızlık yapan mi dersin, özel hayat hataları, anneye yada başka kişilere aşırı kötü davrananlar, kendi hatalarım da vardı bende hata olduklarını anladığında yaptıklarımın, başıma kötü ne gelse hep günahlarımdan hatalarımdan diyordum,, çok dua ettim tövbe ettim, snr kendimi affetmek için meditasyonlar yaptım ve sonun da kendimi affettim yani asla ve asla bu kdr bırakma kendini hatasız günahsız insan yoktur hele ki bu devir de arada sabah programı izle millet evde çocuklarını bırakıp netten tanistiklarina gidiyo, namazlı abdestle adamlar mal için kardeşini ana babasını öldürüyor yani hatasız kul yok ...

Merhaba ben ve kuzenim depresyon tedavisi gördük ikimiz dede mani ye sebeb oldu günlük ilişkiler falan ben atlattım artık iyiyim kanun dışı şeyler yapmadıysan üzülme

Geçmişte unutamadığım hiçbir pişmanlığım yok. Doğru veya yanlış yaptığım her şeyin arkasındayım. Hayat geçmişte yaşanmayacak kadar kısa. Geriye dönme imkanınız yok öncelikle bunu kabullenin. Olan oldu artık yaptığınız her şeyin arkasında durun. Bu şekilde yaşamının size bir faydası olmazZ

Benim yillar once su an ki aklim olsa kafami cevirip bakmayacagim birini sevmistim. Onun icin cook agladim sinavlarimi aksattim. Ne gerek vardi diyorum.
Siz de kendinize yüklenmeyin. Hata lar olabiliyor.

Simdi ablacim pismanlik duymani gerektiren bir durum yok, cunku yaptiklarin borderline hastaligin yuzunden. Yani elinde degil.

Yine de kotu hissetmeni anliyorum ama elinde olan bir durum degil. Ilaclarini kullan, doktoru ihmal etme.

Hatayı geçmişte değil bu gün yapıyorsun. Ne olmuş sevgililerin olmuşsa? Asıl İlk birlikte olduğun insanla evlensen ya da hiç kimseye şans vermeseydin hata olacaktı... Geçmişinde yaşadıkların geleceğine ışık olsun. Hatalarını affet. Tecrübelerinden ders al yoluna koyul. Hepimiz gibi. Kimse günahsız kusursuz değil. Şu an düşündüklerin (geçmişinde bir cinayet falan işlemediysen) bana çok sağlıklı gelmedi. Yardım alman yerinde olmuş.

Hiii ben daha berbatım. İdam edilmem,taşlanmam falan lazım. Çünkü sevgilimle 2 senedir aynı evde yaşıyorum. Onu çok seviyorum,herşeyi yaşadım falan. Çok kötüyüm. Aileme ve kendime yakışmayan şeyler yaptım çok cahilim.

Bu metinde yazarın ne demek istediğini bulunuz.
Burada bahsedilen yanlış nedir? Birini sevmen ve ondan yanlışlık görmen mi? Sevgilinin olması mı? İnternette birisiyle konuşman mı? Cinsellik yaşamak mı?

Hepsi...

Ayrıca o metindekilerin hepsi gerçek-cahilim kısmı hariç- (yaptıklarımdan utanmıyorum ve arkasındayım,utanılacak birşey olduğunu söyleyenin de alnını karışlarım)
Aslında seni de suçlamıyorum. Aşağı yukarı aynı yaştayız. Sen de ben de genciz. Aile yapısıyla ilgili herşey. Çoğu aile bedenin sadece o kişiye ait olduğu fikrini ve bireysellik konusunu aşılamıyor. Kızın sevgilisi olduğu zaman kız bunu leke gibi görüyor. Hepimiz dürtüleri olan varlıklarız ve bence ülkemizde şiddetin artma sebebi ise duygularımızın baskılanması.
Bana göre asıl leke,dayının 16 yaşındaki yeğenini kaçırması,mini etekli olduğu gerekçesiyle(!) 19 yaşındaki kızın vahşice öldürülmesi,din kisvesi altında çocukların taciz edilmesi,ensestlik,tecavüz,cinayetler.
Kendini sakın suçlama,utanılacak hiçbirşey yok. Kan döküleceğine insanlar birbirini sevsin artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…