- 3 Şubat 2018
- 25.741
- 110.738
- 598
- Konu Sahibi Birteselliver
Kendimle barışmam lazım kısacası ... becerebilsem keşke ...
Öz sevgiden önce bence öz saygı gelir. Siz kendinize olan saygınızı kaybetmişsiniz, çünkü başkalarının gözlerinden bakarak sevgiye layık olmadığını düşünüyorsunuz. Ama bu sizce doğru mu? Şöyle bir gerçekte var: bizim toplumda bir cok ailede çocuklara küçüklükten irtibaren belli kurallar verilir. Biz annemizin babamızın sevgisini her zaman kazanmak isteriz onun için kurallara boyun da egeriz çünkü itaat ettiğimiz kadar sevildiğimizi düşünürüz. Bu bir cok ailedede gerçekten öyle. Geçenlerde tanıdığım biri bana çocukken tacize uğradığını anlattı. Adamın öz saygısı bu sebepten dolayı zedelenmiş. Öz sevgisi de çok az. Ailesine anlattığında aile durumu örtbas etmiş. Buda üstüne tuz biber olmuş. Bu adam sizcede değersiz mi? Bence değil. Ona sorsanız değersiz, çünkü ailesi onu "korumaya değer görmemiş" onun gözünde. Bu örneği neden veriyorum: Sizin kendinize bu kadar öfkeli olmanızın sebepleri ne kadar kendinizden geliyor ve ne kadar dışardan iyi ayırt etmeniz lazım. Yarın sizin çocuğunuz olup size gelseydi "Anne ben hatalar yaptım" diye, siz ona anlayış gösterip yolunu bulmaya mi yardım ederdiniz, yoksa sizde mi yargilardiniz?