- 6 Ocak 2015
- 2.212
- 1.208
- 133
- 35
- Konu Sahibi Birteselliver
Merhaba ,
Geçmişte yaşadığınız unutamadığınız pismanliklariniz varmi ? Vicdan azabinizi nasıl dindirdiniz? Nasıl ayakta kalmayı başarabildiniz? Tamamı ile unuttum artık acıtmıyor dediğiniz anılarıniz varmi ?
Ben çok çok çok pismanim aile baskısı , hormonlarım ve doktorumun dediğine göre borderline rahatsızlığım yüzünden birden fazla ilişkim oldu küçük yaşta başladı ailem muhafazakar kimseye ablama bile sevgilim olduğunu soylemedim hic .. Bulusmalarimda gizli saklı oluyordu yakinlasmalar oluyordu ama bunların bana zarar vereceğini ileride pişman olacağımı hiç düşünmedim manevi yönden zayıf ve cahildim ... hep terkedildim birisi bittiyse bi başkasında aradım sevgiyi hepte internetten buldum kısa sürede güvendim... Üniversitede daha da çok yanlışlar yaptım sonra hepsini atlattım zannettim ama baktım ki çevremde herkes evleniyor bense hiç evlilik hayali kurmuyorum neden böyle vs diye sorgularken çok yanlış bir yolda olduğumu anladım resmen gözümdeki perde indi ... Gerçeklerle yüzleşmek ağır oldu çok aşağılık hissettim kendimiAileme ve kendime yakışmayan şeyler yaptım kimsede benden beklemez ... Tesetture girdim maneviyata yoneldim hergün ama hergün gecmisi düşündüm sonunda uyku uyuyamaz is yapamaz hale geldim .... Bir türlü kendimi affedemiyorum bir türlü vicdan azabimi dindiremiyorum ...Hayatımı mahvettim . Keşke geriye dönme düzeltme imkanım olsaydı ;( şimdi en son çare psikologa gitmeye başladım emdr terapisine başladı bir çok kötü hatıra ve küçüklükte taciz olduğu için uzun bir süreç dedi ...
Merhaba, sadece bu konuyu okudum yorumlara bakmadan yazıyorum.
Pişmanlık yaşamanız çok güzel bir şey, öncelikle sen Allah'a sığınmış kalbindeki boşluğu onunla doldurmayı seçmişsin. Bu en önemli adımdır. Zira "Kalpler yalnızca Allah'ı anmakla huzur bulur".
İkinci olarak şeytanın taktiklerinden birisi de kişinin kendini kötü, değersiz ve günahkar hissetmesini sağlamaktır. Ama hiçbir günah Allah'ın merhametinden büyük olamaz. Asla Allah'tan ümidini kesme. Sadece merhameti istemekte ısrarcı olmak lazım.
Son olarak tövbe etmekten vazgeçme ve şöyle bir dua et tövbelerin arkasından: "Allah'ım, çok günah işledim çok pişmanım, beni affettiğinde içime su serp bu pişmanlığımı dindir. Geçmişimi gündüzün geceyi örttüğü gibi ört ben bile hatırlamayayım."
Allahın izniyle selamete eresin inşallah.