- 13 Şubat 2020
- 47
- 20
- 3
- 32
- Konu Sahibi Birteselliver
-
Merhaba ,
Geçmişte yaşadığınız unutamadığınız pismanliklariniz varmi ? Vicdan azabinizi nasıl dindirdiniz? Nasıl ayakta kalmayı başarabildiniz? Tamamı ile unuttum artık acıtmıyor dediğiniz anılarıniz varmi ?
Ben çok çok çok pismanim aile baskısı , hormonlarım ve doktorumun dediğine göre borderline rahatsızlığım yüzünden birden fazla ilişkim oldu küçük yaşta başladı ailem muhafazakar kimseye ablama bile sevgilim olduğunu soylemedim hic .. Bulusmalarimda gizli saklı oluyordu yakinlasmalar oluyordu ama bunların bana zarar vereceğini ileride pişman olacağımı hiç düşünmedim manevi yönden zayıf ve cahildim ... hep terkedildim birisi bittiyse bi başkasında aradım sevgiyi hepte internetten buldum kısa sürede güvendim... Üniversitede daha da çok yanlışlar yaptım sonra hepsini atlattım zannettim ama baktım ki çevremde herkes evleniyor bense hiç evlilik hayali kurmuyorum neden böyle vs diye sorgularken çok yanlış bir yolda olduğumu anladım resmen gözümdeki perde indi ... Gerçeklerle yüzleşmek ağır oldu çok aşağılık hissettim kendimiAileme ve kendime yakışmayan şeyler yaptım kimsede benden beklemez ... Tesetture girdim maneviyata yoneldim hergün ama hergün gecmisi düşündüm sonunda uyku uyuyamaz is yapamaz hale geldim .... Bir türlü kendimi affedemiyorum bir türlü vicdan azabimi dindiremiyorum ...Hayatımı mahvettim . Keşke geriye dönme düzeltme imkanım olsaydı ;( şimdi en son çare psikologa gitmeye başladım emdr terapisine başladı bir çok kötü hatıra ve küçüklükte taciz olduğu için uzun bir süreç dedi ...
Keşke benimde bunun gibu bir derdim olsaydı ... Rabbim yardımcın olsun elbetteki zordur ama bak ne acılar var en azından seninki tekrar kazanilabilecek birşey ...Ben hayatımın hatasını yaptım işimden ayrılarak, 3 senedir bunun sıkıntısını ve pişmanlığını çok acı yaşıyorum.. dua et bana da
Hasta oldm zaten bir güne mutlu uyanamıyorum kalbimde derin bir sızı ile uyanıyorum hergünum zehir oldu ...Gecmıs, adı ustunde gecmıs.
Herkesin var hatırlayınca kendine kızdıgı dönemlerı olayları ama onlara bakıp yasamiyoruz.
Ben olaylara sızın gıbı bakmiyorum
Yasamak ıstemısım yasamısım ve bıtmıs.
Hata olarak ele almıssam konuyu bir daha yapmam ve yoluma bakarım.
Sizde yolunuza bakın, hasta olursunuz dusune dusune.
Gecmıstekı sevısmelere takılı kalmıssiniz sanırım.Hasta oldm zaten bir güne mutlu uyanamıyorum kalbimde derin bir sızı ile uyanıyorum hergünum zehir oldu ...
Haklısınız ama bir türlü uygulayamiyorum bunu ..Yaklaşık 6-7 aydır her gunum gecmisi düşünerek öyle olmasaydı böyle olsaydı vs gibı düşüncelerle geçiyor aklımdan bir türlü çıkmıyor hiç birşeye odaklanamiyorum işimi düzgün yapamıyorum her gunum ağlamakla geçiyorManeviyata yöneldiyseniz o zaman Allah’a güvenin ve affediciliğine sığının. İnsan öldürmediniz, isteyerek kimseye zarar vermediniz. Önemli olan şu andır.
Baban o gordugunde kınadıgı seyleri yapmasın Kafı. Babanın kınadıgı seyler adına senın utanman cok gereksiz gercekten sana eziyet.Haklısınız ama bir türlü uygulayamiyorum bunu ..Yaklaşık 6-7 aydır her gunum gecmisi düşünerek öyle olmasaydı böyle olsaydı vs gibı düşüncelerle geçiyor aklımdan bir türlü çıkmıyor hiç birşeye odaklanamiyorum işimi düzgün yapamıyorum her gunum ağlamakla geçiyorBunu tetikleyen çok şey oluyir mesela babam tvde vs biryerdi uygunsuz bir sahne veya bir haber görse yorum yapar nasıl hayatlar vs der bense yerin dibine geçerim
Geleceğe dair umudunuzdan bir miktar bende istiyorumHatalar yaptim bazi hatalarima fazla fazla üzüldüğüm de oldu ama suan kafama taktigim veya uzun yillar kendime eziyet ettigim bir pişmanligim olmadi.
Okul konusunda da biraz pişmanim mesela hayalimin pesinden yeterince koşmadim, sacma tercihlerle , hic alakam olmayan seyi okudum ve daha sonra da dogru durust calismadim bile. :)
27 yasimda olacagim yakinda ve karar verdim 15 yasimda yapmak istedigim meslek icin tekrar okuyacagım, bu saatten sonra calissam da calismasam da onemli degil ama okuyacagim yine de. :)
Sonuçta hayati biyerden kacirdik veya hata yaptik diye oturup kenarda kafayi yemek yerine ya takmayacaksin ya biyerden başlayacaksin. Oyun degil bu baştan başla diye bir olay yok.
İnşallahBirine zarar versem, canını yaksam, hırsızlık yapsam, cana kastetsem pişmanlık duyabilirdim. Ama sevgililerim oldu, yakınlaştım, elini tuttum, öpüştüm, seviştim diye hiç pişmanlık duymadım. Bunlar pişmanlık duyulacak şeyler değil. Tedavinize devam edin, umarım bu yaşadıklarınızın pişmanlık duyulması gereken şeyler olmadığını anlarsınız en kısa zamanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?