Geçmiş, hatalar pismanlik...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aklıma Games of thrones daki "shame, shame" sahnesi geldi. Hani kadının saçını kesip, çıplak şehirde gezdiriyorlar ve arkasından bir kadın "Utanç! Utanc!" diye zil çalarken, millet kadını yuhluyor ve çöp felan atıyor üstüne. Sizin kendinize yaptığınız tamda o. Ve işin acı kısmı zamanında kendi iradenizle verdiğiniz kararların arkasında, baskalarin gözlerinden bakarak bugün duramıyorsunuz. Bugün o yaşadıklarınız size göre yalnis olmuş olabilir. Cünkü siz ve hayat bakış açınız değişti. Ama bildiğim kadar her din pişman olani affeder, ama insanlar işte yuhlamayi ve taşlamayi sever. Bence yaratildiktan cok yaratana inanmak lazim. Siz hayatınızı bundan sonra istediğiniz gibi yaşayın. Hangi değerlere göre size kalmış. Ama kendinize başka zamanin kararlari yüzünden b* gibi davranmayi birakin

Evet gerçekten kendimi hiç birşeye değer görmüyorum ...Hadi diyelim herşeyi bir kenara bıraktım evlendim diyelim çocuklarımın yüzüne nasıl bakacağım onları bu psikolojiyle zaten buyutemem...

Bir çocuğa, bir cana, canlıya, bile isteye zarar versem. Hırsızlık yapsam misal, devlete ihanet etsem falan bunlar için azap duyarım. İnançlıyım, tesettürlüyüm ama ilişki yaşadım diye böylesi pişman olmam, tövbe ederim sonrası için dikkat ederim. Bol bol dua edin, tedaviyi asla yarım bırakmayın, sıkıldıkça buraya yazın, biz dinleriz, dertleşiriz..

Tövbe kapısı her daim açık unutmayın . Kimi insan bundan rahatsızlık duymaz kimi duyar saygı duyarım . Kimi için onemsizdir kimi için hayat meselesidir. Siz rhatasizlik duymussunuz yönünüzü degistirmissiniz bazı şeylerin farkına varmissiniz . Hiçbir şey icin geç değil bulunduğunuz yolda kalın terapinize devam edin zaten Allah a sigininca umudu olur der daim insanın . Geçmişte yaşadığınız olumsuz şeyleri sindirip kabul edin ve üzerine bembeyaz bir sayfa açın . Yeni hayatınıza başladınız ona göre bir rota çizin cisginizden çıkmayın . Evleneceğiniz insan da sizi çok severse her şekilde kabul eder zaten. Yolunuz her daim açık olsun :)

Ahh ne olur emdr yöntemi sizde ise yardımı şimdi nasılsiniz hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyormusunuz? Tekrarladı mi sonradan skntilariniz

Desteğiniz için teşekkür edeirm

Kişilik bozukluğunuzdan ötürü ara ara böyle düşüncelere girmeniz normal. Mindfullness denen bir meditasyon egzersizi var. Deneyin mutlaka faydası olur. Bunlar gelip geçici şeyler. Sürekli olumsuz düşüncelere herkes ara ara giriyor. Bir çok insan aileden aldığı pozitif düşünme eğitimi ile gündelik hayatını daha iyi yaşıyor. Siz zaten sürekli negatif düşünmeye ve suçlu hissetmeye alıştırmışsınız beyninizi. Farklı düşünme teknikleri mümkün.

Evet gerçekten kendimi hiç birşeye değer görmüyorum ...Hadi diyelim herşeyi bir kenara bıraktım evlendim diyelim çocuklarımın yüzüne nasıl bakacağım onları bu psikolojiyle zaten buyutemem...
Hayır hayır. Isın dini yönünden bakınca da böyle yapmanızın faydası yok. Okuyun, göreceksiniz o affın sınırı yok. Kalbiniz ferahlar inşallah.

Çok teşekkür ederim ben çok zor bir süreç geçirdim tesetture bu duygularımın en yoğun olduğu dönemde girdim ilk defa kuranı mealinden okudum okudukça kendimden utandım namaz kılmaya basladim sürekli dualar salati tefriciye ler vs hergün um zikir ve dua namazla geçti sonra birden kendime çok yüklediğim fark ettim maneviyati çok yükledim herhalde ondan bu hallerim dedim namaza ara verdim bu seferde buna da pişman oluyorum kaldım arada... şimdide sürekli intihar düşünceleri var aklımda

Bizim aile sürekli negatif ... Pek de geçimli değil ... Eskiden çok asiydim şimdi öyle duruldumki annemle babamda yeni yeni anlıyorum ... keşke o kadar baskı yerine gözümün içine bakıp sevgiyle bazı şeyleri anlatsalardi

Kendimle barışmam lazım kısacası ... becerebilsem keşke ...

Geleceğe dair umudunuzdan bir miktar bende istiyorum

Hayat çoook güzeel. Böyle yazinca hayatinda birsey yaşamamiş gicik sevgi umut kelebegi gibi gorunuyor sanki ama oyle degil yani benim de umutsuzlugum, mutsuzlugum oldu ama oturup devamli bunlari kafaya takip hayati zehir etmedim hiç.

Benim de sacma iliskilerim, sacma yakinlasmalarim, sacma utanc verici anlarim oldu tabi ki :) simdi olsa bazi kisileri hayatima almaz, bazi seyleri yapmazdim. Ama bunu kafaya takmadim gayette evliyim, hayatima devam ediyorum. Dunya sizin kucuk muhafazakar cevrenizden ibaret degil uyanin artik ve iyi hissedin. Kendini yedigin şey asiri gereksiz ve takmaya degmez

Hatasız kul olmaz. Ayrıca kendinizi bu kadar basit görmeyin. Yani bir kandan ve bacak arasından ibaret değilsiniz, hiçbir kadın değil. Geçmişi geçmişte bırakın ve sizi siz olduğunuz için sevecek birini bulmaya çalışın. O zaman vicdanınızda rahat olur ve bu gereksiz kuruntuları yapmazsınız:)

Pişman olmanız başlıbaşına ileri bir adım zaten.Pişmanlığınızın tam tersi yönünde kocaman kocaman adımlar atmışsınız. Affedin kendinizi. Ahla vahla vakit harcamayın.

Adanalı iki genç aklıma geldi hırsızlık yapmışlar gayet güzel poz vererek hiç pişman değiliz keşke daha fazla yapsaydık demişlerdi Akıllarıda halà yapamadıklarında

Ahh ne olur emdr yöntemi sizde ise yardımı şimdi nasılsiniz hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyormusunuz? Tekrarladı mi sonradan skntilariniz
Emdr bana çok iyi geldi 5 sene geçti en son seans üzerinden çok iyiyim hala şükürler olsun. Bende ilk 3 seansta biraz patlama yaptı duygular ama sonra gün geçtikçe soğudu duygular. Pişmanlıklarımdan ders aldım ve yaptıklarım için kendimi affettim. Mutlaka devam edin Allah’ın izniyle sizede iyi gelir inş

Son çarem emdr inşallah sizde olduğu gibi bana da iyi gelir ...

Teşekkür ederim insallah sizin gibi yeni bir hayat kurabilirim kendime

İhtihar mı oda nedir
Sen güçlüsün kendine gel
Senin kalbin nasıl güzelmişki böyle vicdan azabı yaşıyorsun.. geçicegine inan ve tekrardan sarıl namazına şeytana izin verme seni dürtüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…