çocuk psikiyatri koyar tanım ram raporuna göre burda önemli olan psikiyatr. ben gayet anlıyorum bu işin içindeyim annem yıllardır özel eğitim uzmanı benim de psikoloji eğitimim var özel eğitimle ilgili eğitimler aldım. anneyi gayet iyi anlıyorum çocuğuna kondurmak istemiyor ama bakın aylardır var konuları zaten iyice geç mi kalsın? önerilere bakın yok tv izledi yok sosyalleştir bu mu normal? sosyalleşmek bazen özel çocuklarda geri teper. ram eğitimle ilgili daha çokÇocuk psikiyatrın değil RAM'ın dediği dikkate alınır. Bu yüzden psikiyatr oraya yönlendirir. RAM da otizm diyemeyiz demiş. Lütfen okuduğunuzu anlayarak yorum yapınız bir anneye!
bildiğim kadarıyla otizm kesin belirtileri olan tanısı konabilen bir durum,eğer öyle olsaydı inanın hiç tereddüt etmeden evet öyle derlerdi,demekki değil,siz rahat olun,her çocuk aynı değildir bi bakmışsınız 2 sene sonra yaşıtlarını yakalamış,farkı kapatmışÖncelikle herkese merhaba
Benim 3 yaşında kızım var daha önce konusunu açmıştım ama kısa bı ozet geçeceğim konuyu daha iyi açıklayabilmek adına.
Kübra 3 yaşında konuşmama şikayeti ile doktora gittik ( çocuk piskyatrsi) bize otizim denildi.. Ram ' a gönderdi.
Ram kararsız kaldı rapor vermekte otizm diyemeyiz uyaran eksikliği dikkat dağınıklığı olabilir kreş önerdi.
İçim rahat etmedi özel bı çocuk piskyatrsine daha çıktık uyaran eksikliği dedesi oda.
Kreşe verdim 3 gün gitti bronşit oldu ilk dönem göndermedim. 2. Dönem baslayacak bu arada dil terapistine başlıyacak pazartesi on görüşmede dil terapist hocamız. Dikkat dağınıklığı var duyu bütünleme almalı dedi duyu bütünleme hocası ile görüştük benlik bı durum yok şimdilik kreşe verin bol bol sosyallessin dedi. ( Tabi çocuğu gözlemledi bu kararı verdi.)
Ama beni kafam halen karışık
Örneğin; Kübra diye sesleniyorum Hıııhh diyo ama göz teması kurmuyor.( Oyun oynerken falan kuruyor ama) Başka odadan ismi ile cagiriyorum geliyor biliyo ismini ama hıh diyo bakmiyo.
Bazen de bakiyo canı isterse.
Ama göz teması yok diyemem oyun oynerken falan gayet güzel
Kelimesi çok meyvelerin ismini hayvanların ismini renkleri vs anne baba dede gibi 50 ye yakın kelimesi var ve anlamlı kullanıyor.
Ama bazı davranışları var
Kaşıkları catallari siraliyo sonra dağıtıyor.
Anlamsız koşması var. Üzerini giymek çıkartmak pek istemiyor ama sonra giyiyor
Dönen neslelere ilgisi yok. Oyuncaklarıyla amacına uygun oynar. İki bebeğini almış karşılıklı konuşturuyordu bu sabah mesela.
Bazen diyorum ki kesin bir şey var bazen diyorum ki yok.
Bir de koserken elini kaldırıyor o çok canımı sıkıyor.
Algısı açık komut alıyor ve ogreniyorda çok güzel taklit ediyor.
Acaba uyaran eksikliğinden mi kaynaklanıyor yoksa otizim mi bilemedim
Canım çok sıkıldı sadece yazmak istedim hepinize teşekkür ediyorum simdiden
Ya aslında bizi şüpheye düşüren 2 doktorun farklı şeyler söylemesi birisi bence otizm dedi diğeri kesinlik değil dediçocuk psikiyatri koyar tanım ram raporuna göre burda önemli olan psikiyatr. ben gayet anlıyorum bu işin içindeyim annem yıllardır özel eğitim uzmanı benim de psikoloji eğitimim var özel eğitimle ilgili eğitimler aldım. anneyi gayet iyi anlıyorum çocuğuna kondurmak istemiyor ama bakın aylardır var konuları zaten iyice geç mi kalsın? önerilere bakın yok tv izledi yok sosyalleştir bu mu normal? sosyalleşmek bazen özel çocuklarda geri teper. ram eğitimle ilgili daha çok
o zaman 3. doktora da görünün bence ve kendinizi suçlamayı bırakın babaanne büyüttüğü için böyle şüphe duyuyorsunuz ama babaanne eşinizi diğer çocukları da büyüttü sonuçta değil mi? elbet yaş olduğu için eski enerjisi yoktur. Ama 3 yaş tanı için normal bir yaş genelde 1-1.5 yaşında ortaya çıkıyor çünkü. İnternette araştırın doktorları size yakın sehirlerde sizin sehrinizde bir de onunla görüşünYa aslında bizi şüpheye düşüren 2 doktorun farklı şeyler söylemesi birisi bence otizm dedi diğeri kesinlik değil dedi
otizim tanısı tek şekilde koyulmuyor sadece psikiyatristin tek budur diyebileceği bir şey olmuyor çoğu zaman .Otizm tanısı almış neden daha fazla uğraşıyorsunuz anlamadım doktorlar bunun için eğitim alıyor sizden daha fazla bilgili doktora güvenmiyorsanız başka doktora gidin. bunun bir tedavisi yok düzelme şansı yok. Çok geç olmadan özel eğitim merkezleriyle görüşün bence. Tek çeşit otizm yok sonuçta
Onun yerine çocuğun olduğu yerde ekran maruziyetini sıfırlamalarını isteseniz?Evet kaldı ben çalışıyorum babaanne bakiyo sırf bu sebepten işi bırakmayı düşünüyorum
başka bir hekime götürmekten ziyade direkt yazdırabiliyorsaniz önerildiği gibi ara dönem kreşe başlasınYa aslında bizi şüpheye düşüren 2 doktorun farklı şeyler söylemesi birisi bence otizm dedi diğeri kesinlik değil dedi
bence bu mümkün değil babaanne kaç yaşında kadın , çocuğa o kadar uyaransiz tahammül edebileceğini sanmıyorum.Onun yerine çocuğun olduğu yerde ekran maruziyetini sıfırlamalarını isteseniz?
Kapattık zatenOnun yerine çocuğun olduğu yerde ekran maruziyetini sıfırlamalarını isteseniz?
23 yaşınızda doktora mı yaptınız bu alanda? Anneniz özel eğitimci olarak teşhis koymuyordur umarım olur da mesleğinizi icra ederseniz danışanıza 2 ayrı hekime gidip ayrı tanı almasına rağmen o otizmli diye uzaktan tanı koymazsınız umarım.çocuk psikiyatri koyar tanım ram raporuna göre burda önemli olan psikiyatr. ben gayet anlıyorum bu işin içindeyim annem yıllardır özel eğitim uzmanı benim de psikoloji eğitimim var özel eğitimle ilgili eğitimler aldım. anneyi gayet iyi anlıyorum çocuğuna kondurmak istemiyor ama bakın aylardır var konuları zaten iyice geç mi kalsın? önerilere bakın yok tv izledi yok sosyalleştir bu mu normal? sosyalleşmek bazen özel çocuklarda geri teper. ram eğitimle ilgili daha çok
Otizmse bile eğitimle çözülecek bişeydir. Çok normal gibi davranışları. Bi sürüde uzmana göstermişsin. İçini rahatlat ve salÖncelikle herkese merhaba
Benim 3 yaşında kızım var daha önce konusunu açmıştım ama kısa bı ozet geçeceğim konuyu daha iyi açıklayabilmek adına.
Kübra 3 yaşında konuşmama şikayeti ile doktora gittik ( çocuk piskyatrsi) bize otizim denildi.. Ram ' a gönderdi.
Ram kararsız kaldı rapor vermekte otizm diyemeyiz uyaran eksikliği dikkat dağınıklığı olabilir kreş önerdi.
İçim rahat etmedi özel bı çocuk piskyatrsine daha çıktık uyaran eksikliği dedesi oda.
Kreşe verdim 3 gün gitti bronşit oldu ilk dönem göndermedim. 2. Dönem baslayacak bu arada dil terapistine başlıyacak pazartesi on görüşmede dil terapist hocamız. Dikkat dağınıklığı var duyu bütünleme almalı dedi duyu bütünleme hocası ile görüştük benlik bı durum yok şimdilik kreşe verin bol bol sosyallessin dedi. ( Tabi çocuğu gözlemledi bu kararı verdi.)
Ama beni kafam halen karışık
Örneğin; Kübra diye sesleniyorum Hıııhh diyo ama göz teması kurmuyor.( Oyun oynerken falan kuruyor ama) Başka odadan ismi ile cagiriyorum geliyor biliyo ismini ama hıh diyo bakmiyo.
Bazen de bakiyo canı isterse.
Ama göz teması yok diyemem oyun oynerken falan gayet güzel
Kelimesi çok meyvelerin ismini hayvanların ismini renkleri vs anne baba dede gibi 50 ye yakın kelimesi var ve anlamlı kullanıyor.
Ama bazı davranışları var
Kaşıkları catallari siraliyo sonra dağıtıyor.
Anlamsız koşması var. Üzerini giymek çıkartmak pek istemiyor ama sonra giyiyor
Dönen neslelere ilgisi yok. Oyuncaklarıyla amacına uygun oynar. İki bebeğini almış karşılıklı konuşturuyordu bu sabah mesela.
Bazen diyorum ki kesin bir şey var bazen diyorum ki yok.
Bir de koserken elini kaldırıyor o çok canımı sıkıyor.
Algısı açık komut alıyor ve ogreniyorda çok güzel taklit ediyor.
Acaba uyaran eksikliğinden mi kaynaklanıyor yoksa otizim mi bilemedim
Canım çok sıkıldı sadece yazmak istedim hepinize teşekkür ediyorum simdiden
Doktorlar çocuğu görüp kararsız kalmış siz kk üzerinden tak diye tanıyı koydunuz bravo. Çocuk otizmlidir ya da değildir orasını bilemeyiz neden doktorların bile karar veremediği durumda çocuk kesin otizmli diye tutturdunuzözel eğitim hocası otizm değil deme hakkına sahip değil bu tanıyı doktor koyar. Anlıyorum üzülüyorsunuz ama bence kabul edin ve ne yapabilirim diye düşünmeye başlayın
Evet kaldı ben çalışıyorum babaanne bakiyo sırf bu sebepten işi bırakmayı düşünüyorum
tv ile alakası yok otizm tv olmadan önce de bilinen bir durum 1930lu yıllarda fark edilmiş. Doğuştan gelen bir durum
tuturmadım? farklı doktora da görünün içiniz rahat etsin kondurmak istemiyorsunuz dedim okuduysan başkasının çocuğunun otizm olmasının bana ne gibi yararı/ zararı olabilir? verilen örnekler tvden olmuştur sosyalleştir vs bunlar çok mu normal? ram tanı koyar diyorlar ram tanı koymaz ram eğitimle alakalıDoktorlar çocuğu görüp kararsız kalmış siz kk üzerinden tak diye tanıyı koydunuz bravo. Çocuk otizmlidir ya da değildir orasını bilemeyiz neden doktorların bile karar veremediği durumda çocuk kesin otizmli diye tutturdunuz
ben zaten tanı koyamam elli kere demişim özel eğitim öğretmeni de tanı koyamaz diye tanıyı koyan doktor farklı doktora görünün 2 yetmiyorsa 3.ye gidin diye. Otizmli demiyorum doktor yönlendirmiş sonuçta değil mi? böyle doktor tanısı aldığı halde ailesinin yedirmediği hayır dediği inat ettiği çok çocukla karşılaştım zaten konu sahibi elinden geleni de yapıyor ama bazı Yorumlara bakın normal çocuktur vs normal olsaydı doktorlar bu şüpheye düşer miydi ki 3 yaşında çocuk. siz mi biliyorsunuz peki23 yaşınızda doktora mı yaptınız bu alanda? Anneniz özel eğitimci olarak teşhis koymuyordur umarım olur da mesleğinizi icra ederseniz danışanıza 2 ayrı hekime gidip ayrı tanı almasına rağmen o otizmli diye uzaktan tanı koymazsınız umarım.
tuturmadım? farklı doktora da görünün içiniz rahat etsin kondurmak istemiyorsunuz dedim okuduysan başkasının çocuğunun otizm olmasının bana ne gibi yararı/ zararı olabilir? verilen örnekler tvden olmuştur sosyalleştir vs bunlar çok mu normal? ram tanı koyar diyorlar ram tanı koymaz ram eğitimle alakalı
Basbayağı tuttumuşsunuz işte, çocuk tanı falan almamış daha bi doktor otizm demiş rame yönlendirmiş, ramin dediğinin önemi yoksa doktor neden ordan görüş alsın hanımefendi? Başka bir doktor da otizm değil demiş direkt. Sizse gelip burda çocuğunuz otizm işte kabullenin yazmışsınız. Yaşınız doğruysa neyin uzmanlığını yaptınız bu yaşta da ben bu işlerin içindeyim biliyorum diyorsunuz. Evladı için uğraşan bir anneye yorum yazıyorsunuz az biraz düşünceli olun!Otizm tanısı almış neden daha fazla uğraşıyorsunuz anlamadım doktorlar bunun için eğitim alıyor sizden daha fazla bilgili doktora güvenmiyorsanız başka doktora gidin. bunun bir tedavisi yok düzelme şansı yok. Çok geç olmadan özel eğitim merkezleriyle görüşün bence. Tek çeşit otizm yok sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?