Geçmeyen kafa karışıklığı

ben zaten düşünceli yorumlar yapıyorum en azından normal normal diyerek tutturmuyorum diğer doktor da sıkıntı yok dememiş illa otizmde özel eğitim yok? uzman değilim eğitim aldım uzman olan annem ve bu sayede ben de ondan çok fazla çocuk görme şansım oldu zaten konu sahibesi de oldukça uğraşıyor bu konu için 3 yaş çok küçük bir yaş değil otizm değilde bile ki bilmiyoruz dikkat eksikliği var bu da büyük bir sıkıntı değil midir? ordan eğitimle ilgili ilerlenecek yolla ilgili bilgi alınır destek alınır. Otizm olan çocukları eve kapatmıyorlar ilk başta kreş vs destek alıyorlar sonuçta. Ay kimseye laf anlatmak zorunda değilim. diğer yorumlara bakın inşallah düzelir vs. otizmde düzelme şansı yok tedavisi de yok özel bir çocuk olduğunu kabul edip insanlar yoluna bakar. zaten konu sahibi de çocuğu için uğraşıyor çoğu insan bunları görüp düzelir diyip bırakıyor çocuk için oldukça kötü nir durum. şuan yaşı küçük eğitimle çok şeyleri halledevek yaşta

Siz kendiniz laf anlamıyorsunuz ki anlatasanız. O zaman kendinizi düzgün ifade edeceksiniz, otizm değilse şu olabilir bu olabilir diye de yazabilirdiniz madem fikir vermek yardımcı olmak niyetindesiniz. Ama siz otizmli kabullenin yazmışsınız şimdi kendi yazdığınızı kıvırmaya çalışıyorsunuz.

doktor tanısı aldığı için dedim? doktor neden bu tanıyı koysun? şuan doktor üzerinden aldığı otizm tanısı üzerinden ilerliyorlar farkında mısınız bilmiyorum ama

doktor tanısı aldığı için dedim? doktor neden bu tanıyı koysun? şuan doktor üzerinden aldığı otizm tanısı üzerinden ilerliyorlar farkında mısınız bilmiyorum ama
Dikkat dağınıklığı var duyu bütünleme almalı dedi duyu bütünleme hocası ile görüştük benlik bı durum yok şimdilik kreşe verin bol bol sosyallessin dedi

Burda nerede kesin konmuş bir tanı var otizm için? Herkes farklı bir şey söylemiş.

Burda nerede kesin konmuş bir tanı var otizm için? Herkes farklı bir şey söylemiş.
rame gitmiş ardından farklı psikiyatra özel eğitime terapiye. zaten dikkat eksikliği otizm içinde verilen bir tanı silik atipik demiş konu sahibi ilk doktorun koyduğu tanı için gidip mesajları tek tek oku gör. ben kimsenin kötülüğünü istemiyorum konu sahibi her anne gibi kondurmak istemiyor kendini suçluyor yazmış bir kaç kere bunun üzerine yazdım sizin elinizde olan bir şey değil doğuştan diye.

Eee dikkat eksikliği otizmde de var diye illa otizmli mi oldu çocuk? İlk psikiyatr otizm demiş kabul edilmemiş işte, ikinci psikiyatr direkt otizm değil demiş. Siz nedense ilk psikiyatrın dediğini kesin doğru kabul etmişsiniz, diğer psikiyatr da doktor değil mi??? Kadın zaten burada benim çocuğumda otizm yok asla olamaz demiyor, ortada kesin olmayan bir durum var işte kadın öğrenmeye çalışıyor. Asıl ben size laf anlatamayacağıma karar verdim daha da yazmıyorum.

Devletin doktoru bence otizim olabilir Rama çıkın dede ram da 45 dakika gözlemlendi otizim diyemem ben neye dayanarak bunu demiş dedi şaşırdı bende şehrine yakın bı şehirde otizim konusunda tez yapmış bı uzmana çıktım o da uyaran eksikliği kesinlikle otizim değil kreş öneriyorum dedi. Siz bencede okuduğunuzu anlamıyorsunuz direk kabul edin özel eğitime başlayın dediniz benim çocuğumun taklit yeteneği çok güçlü başka özel eğitim de diğer çocukları taklit ederek otizm eğitimi alarak olmayan durumu var hale de getirebiliriz ben bunun kaygısındayim. Ben çocuğumu her şekilde kabul görüyorum zaten bu konuda beni uyarmak size kalmadı

madem bana kalmadıysa neden buraya konu açıyorsunuz anlamadım ama uzatmak istemiyorum açılan konuya yorum yapmakta özgürüm

Telaşınızı endişenizi anlıyorum. Benim kız kardeşim de 4 yaşına kadar düzgün kelime söylemezdi, mesela kitap için ilk heceyi söylerdi sadece, yürüyüşü balerin gibiydi. Annem baya endişe etmişti. Annem de ilgili bir anneydi, çalışmıyordu, hep bizleydi, ben büyük olduğum için kardeşim benim anaokuluma, ilkokuluma geldi, sınıftaki etkinlikleri katıldı. Ama her çocuğun gelişimi farklı. İşitme testi gibi bir sürü şeyle uğraşıldı, en son bir konuşma terapistine götürdüler. Terapistin seansları çok iyi geldi, iki seansa bizimki değişime uğradı. Gayet normal konuşmaya başladı kısa sürede. Çocuklara anne babalar istedikleri kadar eğitim versinler, bir eğitimcinin eğitimi farklı oluyor. Konuşma terapisti de aslında özel bir şey yapmadı, onunla masal kitabı okudu, hayvanları tanıttı. Ama daha sabırla, daha öğretici yolla öğrettiği için bizimkinde baya fark etti. Birde yabancıyla evden tanıdığı birine davranışları çok farklı oluyor çocukların.

Siz ya da evde babası, anneannesi seslendiğinde göz teması kurmak istememesi o an için normal. Siz çünkü evden tanıdığı birisiniz, kendince oyun bile oynuyor olabilir. Birde sizlerden çekinmez. Mesela size kısa yanıt verirken, gidecrğiniz terapiste uzun cümlelerle konuşup, sizi şaşırtabilir.

Otizm çok fazla genelleme yapılabilecek özelliklere sahip bir tanı, çeşitleri de var. İlk doktorun takip etmeden otizm demesi de normal. Ama 3 yaşına kadar, kız bebeğinde daha erken teşhiş edilebilir bir tanı. Yani siz değil ama çocuk doktorunuz fark ederdi diye düşünüyorum. Zaten ilk doktor otizm demese bile sizin aklınızdaki "acaba" şüphesi geçmezdi. Okula başlayıp, yaşıtlarından farklı olmadığını gözlemleyene kadar içiniz rahat etmezdi. Şuan buraya ne yazılsa, çocuğunuzun gelişiminin yaşıtlarına göre normal olduğunu kendiniz gözlemlemeden içiniz rahat etmez.

İşi bırakmayı da düşünmeyin, şuan için sizin iş bırakıp, ona bakmanıza ihtiyacı yok. Ama ilkokul sürecinde gelişim durumuna göre işe ara vermeyi düşünebilirsiniz.

Otizmin de çeşitleri var ama sizin çocuğunuz otizm gibi gelmedi bana .
Eşimin teyzesinin oğlu otizmli . Bakın asla dünya umrunda değil . Beş yaşında , hala bir kelime konusmuyor . Çişini kakasını hala beze yapıyor . İsmiyle seslenince bakmıyor . Kendi halinde koşuyor , etrafı dağıtıyor vs
Ama size doktor kreş önerisinde bulunmuş bronşit oldu diye bir dönem boyunca çocuğu kreşe göndermemişsiniz, işte bu büyük bir hata . Benım oğlum suan üç buçuk yaşında . Üç yaşında kreşe verdim . Bugüne kadar hasta olmadığı kadar hasta oldu . Ne bronşit kaldı olmadık ne ishal kusma ne öksürük ne grip . Doktoru dedi ki çocukların hastalığa ihtiyacı var böyle böyle bünyesi güçlenecek dedi . Yani kreşten almak bir çözüm degıl , bu dönem verdiğiniz zaman yıne hasta olacak .
Kreşte o kadar ılerleme kaydediyor ki çocuklar , benım oğlumda kelime olarak biliyor ama cümle kuramıyordu , ilk dönemi bitti suan susturamıyoruz maşallahı var o derece açıldı .
Sakın hasta oluyor vs dıye kreşe gitmesine mani olmayın çocuğun .

G gardenofx bence siz baştan okuyun anlamamışsınız o yüzden durduk yere sinirleniyorsunuz. Konu sahibine gelince içinize sinmiyorsa başka bir doktora götürün kesin ama bu gibi durumlarda kreş gerçekten çok etkili aynı zamanda evde de oyun hamurlarıyla falan oyun oynatarak destekleyin hem gözlemlemişte olursunuz zaten ilgili bir annesiniz belli.

Orizm, gibi glemedi bana elbette ki konunun, uzmanalrı daha iyi bilir. Tv durumunu tamamen kesin bol, bol, sosyalleşsin. Her çocupun gelişimi farklı sonuçta. Rabbim sizi feraha çıkarsın

Bu devirde çocuk olmakta zor. Hayal gücü geniş, kendi kendine oynayan bir çocuğun; doktor doktor gezdirilme riski de var.

Çocuk kendi kendine hayal kurup oyun oynuyor olamaz mı ? Sorun kızınıza, neden bir eli havada koşuyormuş; belki hayalinde bir şey yakaladı veya tutuyordur.

Birde
Birde gaps diyeti isi sanırım onu uygulayın. Beslenme çok çok önemli. Bir doktorun otizm teşhisi konan çocuğunu ertek twşhisten sonra beslenmesini Düzenleyerek iyileştirdiğini okumuştum. Sizde bir araştırısınız. Çok, faydası olur

Merhaba
Diz baş kafa ağrılarım için enfeksiyon doktoruna göründüm ve lyme teşhisi kondu. Sonra doktorumuza otizmli çocukların geldiğini gördüm. Lyme kaynaklı otizm olabiliyormuş. Özel laboratuvarlarda Lyme testi yapılabiliyor. İsterseniz bir araştırın derim. Ben istanbulda kartal umut hastanesinde yaptırdım

Otizm tanısı almamış ki doktor emin değilim demiş. Ne kadar acımasızca bir yorum.!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…