- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
Canım geçmiş olsun öncelikle. Sen gel ç.kale'ye ben sana bakarım :) ben de Ç.kalede okudum buraya evlendim burada yaşıyorum. İng. öğretmenliğinde okuyan oda arkadaşım vardı. Bölüm harika, hocaları çok tatlı üstelik ç.kale de arkadaşın varsa stressiz bir şehir. burada sorun yaşayacağını zannetmiyorum. Ayrıca bölüm hocalarınla da önceden rahatısızlığını belirtip anlatırsan bi sorun yaşatmazlar. hep hayallerini erteleme. Belki üstesinden gelirsin hastalığın. o değil sen kazanmış olursun :)
bu konuya daha öncede yazmıştım.. benimde baş dönmesi şikayetim var kaç aydır...
geçen nöroloji doktoruma tekrar bir görüneyim dedim... o bana psikiyatriye gitmemi söylemişti... tabi ben gitmedim... neyse işte tekrardan gittim nöroloğa..
bu sefer mr istedi benden.. çektirdim ama sonucunu daha almadım... kötü birşey çıkar korkuyorum... :18:
ama şuna dikkat ettim.. kafamı başka şeylerle meşgul ettiğim zaman birşey olmuyor... ama kendimi dinleyince tekrar başlıyor... stres, sıkıntının da çok etkisi var tabi. kafaya birşey takmamak lazım... relaxx
Canım cok qecmis olsun.
Bu sene ben okuluma baslıcam de we artık düsünme olurmu olmazmı diye.
Hastalıqını atlatmaya bak saqlıqın daha önemli.
Bu yaz tatilini iyi deqerlendir üzme kendini, okulunu düsünme simdilik.
Okuduklarım kadarıyla cok qüclü bi kızsın emin ol atlatırsın sen.)
Sanki simdiden qörüyorum eylulde kızlar sonunda okuluma, en cok istediqim inq öqretmenliqine basladım diye konu acmanı.))
inşallah canım ya inşallah :)
Canım doktorun dediklerinden uzak dur.
Kafana hic birsey takma..
Bol bol dua et.
ins istediklerine kawusursun.)
Allah yardımcınız olsun derdi veren Allah dermanını da verir siz azmedin başarın sakın pes etmeyin
Allah şifa versin
Allah şifa versin arkadaşım. Üzüntü, stress hastalığını tetikleyen durumlarsa bence okulu bırakma ki senin en çok istediğin şeymiş ingilizce öğretmenliği hem çok şükür ki hayati bi tehliken yok. perhiz olayına gelince seninle aynı dertten müzdaripim ben de. mide hastası olduğum için bana da çoğu şey yasak yediğim ya da içtiğim takdirde soluğu hastanede alıyorum çünkü dayanılacak bir ağrı ve bulantı değil. senin için Allahtan şifa diliyorum umarım bir an önce geçer
merhabalar burada sizinle dertleşip moral bulmak istedim çok şükür hayatımda rahatsızlığım dışında bir sorunum yok beni çok seven bir ailem ve sevgilim var...
yalnız 1 senedir çektiğim bir hastalık var...
konuyu şöyle gireyim 19 yaşındayım,geçen yıl ağustos ayında üniversite sınav sonuçları açıklanmıştı çanakkalede ingilizce öğretmenliğini kazanmıştım çok mutluydum ama ne olduysa 2 gün sonra oldu.birden baş dönmesi gibi,gemide giderken sallanıyormuşum gibi bir şey hissettim.ilk günlerde geçer diye önemsemedim ama sonra geçmeyince hastane hastane doktor doktor koşuşturmalarımız başladı...bir çok doktora gittim beyin, kulak mr larım çekildi,tomografim çekildi ama her şey temiz çıkıyordu...en sonunda bütün doktorlar psikolojik dedi ve eve yolladı bizi... bu süreçte okullar açıldı çanakkaleye gittim en fazla 1 hafta kalabildim derslerde bayılıcak gibi oluyordum,yolda zor yürüyordum mecburen eve döndüm... biraz araştırmalar sonucunda istanbulda kbb uzmanı prof. bir doktor bulduk(evimiz manisada) istanbul süreci başladı hastalığıma teşhis konuldu sonunda... iç kulaktan kaynaklanan denge problemiymiş hayati bir tehlikesi olmayan bir hastalık adı dizzinees vertigo tarzı bir hastalık ve perhiz yapmak dışında ilacı yok ... sadece perhiz yapıp bu hastalığı tetikleyen yiyecekler yemiyerek bu sallantı hissi en aza indirilebilirmiş ve çok sıkı bir perhiz olduğu için okulumu dondurmak zorunda kaldım(mayalı,yuzlu yiyecekler yemem yasak süt dışında bütün içeçekler yasak,hazır gıdılar yasak vs...)...1 yıl neredeyse böyle geçti şu anki durumum ilk günküne göre daha iyi çok şükür ama hala geçmedi hastalığım perhize devam etmek zorundayım, kalabalık ortamlara giremiyorum ve en kötüsüde ders çalışamıyorum biraz çalışınca hemen midem bulanmaya başlıyor ve yine o dengesizliği yaşıyorum okulların açılmasına 3 ay kaldı ve ben okuluma gidememekten çok korkuyorum bu koşullarda oraya gidip derslere ,sınavlara nasıl çalışıcağımı kara kara düşünüyorum... çevremde ki bazı kişiler senin sağlığın her şeyden önemli en kötü ihtimal okulu bırakırsın hayatına devam edersin napalım bu da senin imtihanındır diyorlar...ama ben bu ihtimali düşünmek dahi istemiyorum küçüklüğümden beri en büyük hayalim ingilizce öğretmeni olmaktı tam hedeflerime ulaşmama az kalmışken bu hastalık çıktı ve benim hayatımı eskisi gibi yaşamama engel oldu en kötüsüde okula gidememe sebep oluyor... hayatıma eskisi gibi devam edip bir şey yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum ama biraz yorgunlukta baş dönmesi gibi olan dengesizlik başlıyor ve her şey yine kötü oluyor...
kusura bakmayın uzun oldu ama anlatıp içimi dökmek istedim yaşadığım şeyler ağır geliyor hastalığımın geçmemesi beni üzüyor ve en kötüsü okuluma nasıl gidiceğimi bilememek beni çıkmaza sürüklüyor
aynı seyleri yasıyoruz sanırım..ben de okulumu dondurmak zorunda kaldım istanbulda okuyorum.hepsi 8 hafta önce bas dönmesi göz bulanıklıgıyla basladı birden kendimi kusarken sonrada acilde buldum..vertigo dendi ama gun gectkce kötüye gitti kbb a gittim beyin mrı cekildi boyun düzlesmesi cıktı ondAn olablcegi söylendi 10 gun ölü gibi yattm biraz geceye baslamıstıki adet dönemmde yine cıktı.baska mdoktora gittim o da denge sniri iltihabı olablcegni söyledi ama dün aynı atagı tekrar yasadm hala devam ediyo..fzik tedavyede gittim.artk hangi dra gdicem blmiyorum..yasama hevesim kalmadı sürekli içim dnüyo yer kayıyo..adet zmanlarımda artıyo..dün yine kusturdu acile gitmedm cnkğ hastane ortamnıa dayanamıyorum artık...itü gibi okulu kazanmısken dondurmak cok yıprattı beni....
Canım, vertigolarda epley ve semont manevraları diye adlandırılan, % 98 oranında başarı sağlanan bir tedavi yöntemi var, doktorun bunları uyguladı mı?
Geçmiş olsun ALLAH şifa versin..
Dipnot: 1 yılı aşkın bir süredir konuna bakmamışsın ama ben yinede bu manevralara değindim, bu dertten muzdarip başka arkadaşlara da hatırlatmak istedim..
ALLAH dert verip derman aratmasın..
manevra tedavisi görmedim canım ayrıca ilaçta kullanmadım sadece perhiz uyguluyorum bu dediğin yöntemleri doktorumla ilk görüşmemde sorucam bakalım,doktorum bu alanda çalışan çok iyi bir prof gerekse o yapardı gibime geliyor ama yinede aklımda kalmasın sormakta fayda var
çok geçmiş olsun canım rahatsızlığımız aynı mı bilmiyorum ama etkileri baya baya benziyor. yalnız o boyun düzleşmeside yaparmış bu dediğin etkileri kulaktan mı diye anlamanın en iyi yollarından biri dikkat et bakalım çınlama ve kulaklarında yükseklere çıkmışsın gibi basınç ve dolgunluk hissi oluyor mu ?eğer onlarda varsa iç kulaktan kaynaklanma ihtimali daha yüksektir..okul dondurmanın kazanmışken gidememenin ne olduğunu çok iyi bilirim ben o dönemde depresyon tedavisi görmüştüm okuluma gidemedim diye Allah herkese şifa versin sen şikayetlerini bana tam yaz az çok aynıysa ben sana kendi doktorumu öneririm numarasını falan veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?