- 15 Temmuz 2016
- 7.871
- 13.109
Ufakmi ne ufagi zaten bu kadar canım yanmasaydi belki bu kadar olmicakti kafamızı duvara vurur du banyo terligiyle vura vura uyandırır üstüne et yiyemedim işkence olsun diye eti zorla yedirdi bana 3 dört gün bekleyen eti üstüne demir sopayla döverdi vücudunda hala izleri duruyor ağzım patlar burnumdan kan. Gelir öyle bırakırdı dövmeyi banyoya geçer yıkardim burnumu hıçkıra hıçkıra ağlamaya bile tahammülü yoktu ağlamak dahi yasaktı bunlar yaşadıklarım arasında en hafifi desemHepimiz annemizden zamaninda ufakta olsa dayaklar yemişizdir bence ama üvey olunca demekki daha çok zoruna gidiyor insanın çünkü öz anne gene dayanamıyor kiyamiyor . Unutmayarak kendine kötülük yapıyorsun onun kulağı bile duymuyor belki gülerek anlatıyor az dayagimi.yemedi diye o yüzden kafanı dağıtacak farklı şeyler hobiler edinmek iyi gelir boş vaktin oldukça .. geldi ve geçti şuan herşey güzel diye dusun
Yok ben zaten öz anne için kasttetm ufak diye . Acımasız kadın Allah bildiği gibi yapsın bu nasıl vicdan nasıl merhamet .Ufakmi ne ufagi zaten bu kadar canım yanmasaydi belki bu kadar olmicakti kafamızı duvara vurur du banyo terligiyle vura vura uyandırır üstüne et yiyemedim işkence olsun diye eti zorla yedirdi bana 3 dört gün bekleyen eti üstüne demir sopayla döverdi vücudunda hala izleri duruyor ağzım patlar burnumdan kan. Gelir öyle bırakırdı dövmeyi banyoya geçer yıkardim burnumu hıçkıra hıçkıra ağlamaya bile tahammülü yoktu ağlamak dahi yasaktı bunlar yaşadıklarım arasında en hafifi desem
Keşke herşey güzel gitse bir eşimden yana şanslıyım dedim oda aldattı bilmiyorum hayatıma giren her insan benden birşey koparıp gidiyor ona rağmen çocuklarım ve kendi ruh sağlığım için cabalicamHepimiz annemizden zamaninda ufakta olsa dayaklar yemişizdir bence ama üvey olunca demekki daha çok zoruna gidiyor insanın çünkü öz anne gene dayanamıyor kiyamiyor . Unutmayarak kendine kötülük yapıyorsun onun kulağı bile duymuyor belki gülerek anlatıyor az dayagimi.yemedi diye o yüzden kafanı dağıtacak farklı şeyler hobiler edinmek iyi gelir boş vaktin oldukça .. geldi ve geçti şuan herşey güzel diye dusun
Sen çok güçlü bir kadınsın hayran kaldım bunca kötü şey yaşayıp çocuklarına güzel bakışına sevgi ile buyutmene . Kendin gibi sevgi dolu çocukların var Allah bağışlasın. Umarım artık hayat seni yormaz üzmez nazik davranır çok dua et inan ferahlarsn kuran oku dinle bu dünya son değil herkes herşeyin hesabını verecek insaAllahKeşke herşey güzel gitse bir eşimden yana şanslıyım dedim oda aldattı bilmiyorum hayatıma giren her insan benden birşey koparıp gidiyor ona rağmen çocuklarım ve kendi ruh sağlığım için cabalicam
Manevî yönden herşeyi tam yapmaya çalışıyorum günlük okumalarım var tam tesettür dediğimiz şekilde giyiniyorum dua ediyorum hamdolsun ne diyeyim şuan için ileriye dönük olarak üniversiteyi kazanıp ayaklarımın üzerinde durup çocuklarımla güzel bir hayat için geç değil insAllahSen çok güçlü bir kadınsın hayran kaldım bunca kötü şey yaşayıp çocuklarına güzel bakışına sevgi ile buyutmene . Kendin gibi sevgi dolu çocukların var Allah bağışlasın. Umarım artık hayat seni yormaz üzmez nazik davranır çok dua et inan ferahlarsn kuran oku dinle bu dünya son değil herkes herşeyin hesabını verecek insaAllah
Bin masaAllah. Yolun yarısında değil başındasn herşey çok güzel olacakManevî yönden herşeyi tam yapmaya çalışıyorum günlük okumalarım var tam tesettür dediğimiz şekilde giyiniyorum dua ediyorum hamdolsun ne diyeyim şuan için ileriye dönük olarak üniversiteyi kazanıp ayaklarımın üzerinde durup çocuklarımla güzel bir hayat için geç değil insAllah
Keşke herşey güzel gitse bir eşimden yana şanslıyım dedim oda aldattı bilmiyorum hayatıma giren her insan benden birşey koparıp gidiyor ona rağmen çocuklarım ve kendi ruh sağlığım için cabalicam
Keşke musallat olabilsem inan o potansiyel yok bende aksine kadın takıyor bana hep bağırıp konuşuyor çay yapmam ayrı dert oluyor kendi öğle yemeği yapmaz ben yapıp yesem ayrı dert misafir olduğum halde durulabilecek bir yer olsa niye aldatan eşin olduğu eve geri döneyim ki yatacak oda bile yok ona göre bizi bir yere sigdirmiyor bir türlü ben biraz mahremiyet konusuna önem veririm sırf ben gelrcem diye odanın perdesini çıkarmış saklamış ben nasıl durabilirim ki babama açık açık dedim basım belaya girse de bosansam da kadın sığınma ya giderim gene sana gelmem dedim sırf karın yüzünden dedim ağzını açıp ta tek kelime etmedi.Tabi üstüne aldatılmanın travması eklenince yaralar kanadı konu açtın
Aslında al çocuklarınıda yanlarına yerleş başına musallat ol baban çıkınca bas sopayı
Babanız istemiyor mu yani? Karısını mı destekliyor?Keşke musallat olabilsem inan o potansiyel yok bende aksine kadın takıyor bana hep bağırıp konuşuyor çay yapmam ayrı dert oluyor kendi öğle yemeği yapmaz ben yapıp yesem ayrı dert misafir olduğum halde durulabilecek bir yer olsa niye aldatan eşin olduğu eve geri döneyim ki yatacak oda bile yok ona göre bizi bir yere sigdirmiyor bir türlü ben biraz mahremiyet konusuna önem veririm sırf ben gelrcem diye odanın perdesini çıkarmış saklamış ben nasıl durabilirim ki babama açık açık dedim basım belaya girse de bosansam da kadın sığınma ya giderim gene sana gelmem dedim sırf karın yüzünden dedim ağzını açıp ta tek kelime etmedi.
Hayır ama karısından çok korkuyor deli diyor ne edeyim oldureyimmi sabret diyorBabanız istemiyor mu yani? Karısını mı destekliyor?
Kimseye yük olmak istememe halini geçmişin yarası gibi görüp, geçmişe yönelik üzüntünüzü arttırmayın. Yapıyla ilgili olabilir. Ben de yaşıyorum aynısını, bahsettiğiniz tipte bir travmam olmadığı halde. Elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum. Çünkü diken üstünde hissetmem yük olmamdan daha çok rahatsızlık veriyor insanlara:)Merhaba arkadaşlar buraya içimi dökmek istiyorum küçüklüğümden beri çok zor şartlar altında büyüdüm üvey anne dayağı dövmesi küçük düşürmesi ve daha neler neler 17 yaşıma kadar böyle devam etti dayanamadım en sonunda kaçtım oralara girmek istemiyorum çok karmaşık neyse şimdi hamdolsun iki çocuğum var kimsede bulamadığım sevgiyi çocuklarımı sevgiyle büyüterek bulmaya çalışıyorum oğlum küçücük ama bol bol öpüyor sarılıyor bana öyle alistiriyorum ama maalesef bu çocukken yaşadığım şeylerin kalbimdeki ve bilincaltimdaki sorunu çözmüyor geceleri yada mutsuz olduğum zamanlar kabus gibi çöküyor üstüme anılarım daha doğrusu kabuslarim ve ağlama krizine giriyorum hep sorguluyorum neden böyle oldu neden kimse ses çıkarmadı herkes biliyordu neden babam bu kadına müsade etti vb bunlar aslında artık basit geliyor bana en büyük sorun ise komşu olsun yada bir yere gittiğimde hep kendimi bir yükmusum gibi görüyorum ve rahat edemiyorum hep mahçup hissediyorum kendimi kimse benim yüzümden rahatsız olsun istemiyorum buda üvey annemin küçükken bizi hep ezdiginden galiba ve hala bu sorunu çözemedim en büyük özlem ise bu yaşıma gelmiş olsamda ara ara annemi çok özlüyorum ( öldüğünde küçüktüm hatırlamıyorum) hatırlamadığım halde ağlıyorum en ufak bir anne sahnesini göreyim hemen gözüm doluyor hemen eski kötü kabuslarim aklıma geliyor bir piskologa görünmeyi düşünüyorum ama hiç kimse bilsin istemiyorum . Bunlar galiba ömür boyu kalıcı şuan üvey annemin yüzünü dahi tahammül edemiyorum yalandan babamın yanında bizi seviyor gibi görünmesine birde konu açılınca ben sizi terbiye için dövdüm demesine şuan kızı var ama ona bize yaptıklarının hiç birini yapmadı öyle zoruma gidiyor ki onu el üstünde tutuyor buda ona olan nefretimi ikiye katlıyor bizim neyimiz farklıydı da o kadar acıyı çektik diye bu arada çok merhametli biriyim herkesi çabuk afederim ama benden çocukluğumu çalan birini asla affedemiyorum.
Babanızdan sorun hesabı
Hiç bu yönden bakmamıştım teşekkür ederimKimseye yük olmak istememe halini geçmişin yarası gibi görüp, geçmişe yönelik üzüntünüzü arttırmayın. Yapıyla ilgili olabilir. Ben de yaşıyorum aynısını, bahsettiğiniz tipte bir travmam olmadığı halde. Elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum. Çünkü diken üstünde hissetmem yük olmamdan daha çok rahatsızlık veriyor insanlara:)
Üvey anneniz çok kötü bir insanmış. Affedeceğim diye zorlamadan onun geçmişteki davranışlarını kişiselleştirmemeyi başarırsanız huzur bulabilirsiniz. O öyle kendi kaderini kötü bir insan olarak yaşıyor ve siz olsanız da olmasanız da kötü olmaya, başka alanlarda kötülük yapmaya devam edecekti. Onun gibi bir sürü var. Onun size özgü olan tek özelliği, sizinle tek bağı; bir dönem hayatınızın kesişmiş olması. Artık kendi yolunuzu çizmişsiniz. İmkanınız varsa, savunmasız zamanınızda size kötü günler yaşatan veya kötü günler yaşamanıza izin veren insanları hayatınızdan çıkarın. Haketmedikleri değerler vermeyin, haketmedikleri halde zihninizde, bu günüzde yer kaplamalarına izin vermeyin. Bir de geçmişte yaşadığınız kötü günlerin sizi çocuklarını anlayan, sevginin, merhametin değerini bilen bir insan yaptığını düşünün. Geçmişin verdiği zararlara değil de, karakterinize ve dünya görüşünüze kattıklarını farketmeye çalışın.
Bu anlattıklarınız dayak değil ki işkence resmen.Dayak diye hafifletmeyin lütfen.Baba görmedi mi bunları.Akrabalar neredeydi.Bu kadın nasıl bir kadınmış.Bunları neden şimdi söyleyip hesap sormuyorsunuz.Herkesin içinde bize küçükken çok işkence yapıldı diye başlayıp anlatacaksınız.Ufakmi ne ufagi zaten bu kadar canım yanmasaydi belki bu kadar olmicakti kafamızı duvara vurur du banyo terligiyle vura vura uyandırır üstüne et yiyemedim işkence olsun diye eti zorla yedirdi bana 3 dört gün bekleyen eti üstüne demir sopayla döverdi vücudunda hala izleri duruyor ağzım patlar burnumdan kan. Gelir öyle bırakırdı dövmeyi banyoya geçer yıkardim burnumu hıçkıra hıçkıra ağlamaya bile tahammülü yoktu ağlamak dahi yasaktı bunlar yaşadıklarım arasında en hafifi desem
Herkes biliyor du anneanem de dahil 7 dayım vardı onlar da dahil herkes üç maymunu oynadı sadece anneannem derdi ki bu kadından ya okuyarak yada evlenerek kurtulabilirsiniz derdiBu anlattıklarınız dayak değil ki işkence resmen.Dayak diye hafifletmeyin lütfen.Baba görmedi mi bunları.Akrabalar neredeydi.Bu kadın nasıl bir kadınmış.Bunları neden şimdi söyleyip hesap sormuyorsunuz.Herkesin içinde bize küçükken çok işkence yapıldı diye başlayıp anlatacaksınız.
Korkmayın burası babamın evi o yıllar geçti ben bunları hiç içimden atamıyorum ve yarın ölürken hakkımı da helal etmeyeceğim diyeceksiniz herkesi içinde.
Dik durun önce korkmayın o utansın çekinsin sizden.Terbiye vb için derse bu yaptığın dayak değil işkenceydi diyeceksiniz ve sizin yüzünüze bakamayacak.Babanız biliyor mu bu detayları.Mutlaka bilmeli...
Teşekkür ederimben şu affetmeden iyileşemezsin fikrine hiç katılmıyorum. kötüye kötü, göte göt demek lazım. demediğimiz için zaten tepemize çıkıyorlar. hissettiklerinizi de anlayabiliyorum. öfkenizi sağlıklı bir şekilde yaşamanın yolunu bulmalısınız ki daha fazla zarar vermesin size. terapiye zaman ve para ayıramıyorsanız kitaplar okuyun, videolar izleyin. ama çoooook fazla sarlatan var, o şarlatanlar bu forumda da çok tavsiye ediliyor. o yüzden video falan izlemeye başlamadan gerçekten bilimsel temeli olan psikoloji kitapları okuyabilirsiniz. "hayatı yeniden keşfedin", "zor ailede büyümek" kitabını ve o serilerdeki diğer kitapları tavsiye edebilirim.
Baban dahil herkes suçluHerkes biliyor du anneanem de dahil 7 dayım vardı onlar da dahil herkes üç maymunu oynadı sadece anneannem derdi ki bu kadından ya okuyarak yada evlenerek kurtulabilirsiniz derdi
Merhaba öncelikle çok üzüldüm. Bende annemi çok özlüyorum ve asla geçmeyen bir acı bir duygu. Ama ne güzel bir anne olmuşsunuz çocuklarınıza annenizin sizi bakmasını istediği gibi güzel bakmışsınız. Anlattığınız kadarıyla bence psikoloğa görünün kimseye de yük değilsiniz emin olun. Tek suçlu sizin üvey anneniz değil,suçlu babanızda çünkü sessiz kalmış,etraftaki insanlar da hepsini affedin. Onları affeden kendini özgür bırakır emin olun affedici rahatliyacaksiniz. Bir rüyaydı diye farz edin. Psikolojik destek alın en azından rahatlarsınız.Merhaba arkadaşlar buraya içimi dökmek istiyorum küçüklüğümden beri çok zor şartlar altında büyüdüm üvey anne dayağı dövmesi küçük düşürmesi ve daha neler neler 17 yaşıma kadar böyle devam etti dayanamadım en sonunda kaçtım oralara girmek istemiyorum çok karmaşık neyse şimdi hamdolsun iki çocuğum var kimsede bulamadığım sevgiyi çocuklarımı sevgiyle büyüterek bulmaya çalışıyorum oğlum küçücük ama bol bol öpüyor sarılıyor bana öyle alistiriyorum ama maalesef bu çocukken yaşadığım şeylerin kalbimdeki ve bilincaltimdaki sorunu çözmüyor geceleri yada mutsuz olduğum zamanlar kabus gibi çöküyor üstüme anılarım daha doğrusu kabuslarim ve ağlama krizine giriyorum hep sorguluyorum neden böyle oldu neden kimse ses çıkarmadı herkes biliyordu neden babam bu kadına müsade etti vb bunlar aslında artık basit geliyor bana en büyük sorun ise komşu olsun yada bir yere gittiğimde hep kendimi bir yükmusum gibi görüyorum ve rahat edemiyorum hep mahçup hissediyorum kendimi kimse benim yüzümden rahatsız olsun istemiyorum buda üvey annemin küçükken bizi hep ezdiginden galiba ve hala bu sorunu çözemedim en büyük özlem ise bu yaşıma gelmiş olsamda ara ara annemi çok özlüyorum ( öldüğünde küçüktüm hatırlamıyorum) hatırlamadığım halde ağlıyorum en ufak bir anne sahnesini göreyim hemen gözüm doluyor hemen eski kötü kabuslarim aklıma geliyor bir piskologa görünmeyi düşünüyorum ama hiç kimse bilsin istemiyorum . Bunlar galiba ömür boyu kalıcı şuan üvey annemin yüzünü dahi tahammül edemiyorum yalandan babamın yanında bizi seviyor gibi görünmesine birde konu açılınca ben sizi terbiye için dövdüm demesine şuan kızı var ama ona bize yaptıklarının hiç birini yapmadı öyle zoruma gidiyor ki onu el üstünde tutuyor buda ona olan nefretimi ikiye katlıyor bizim neyimiz farklıydı da o kadar acıyı çektik diye bu arada çok merhametli biriyim herkesi çabuk afederim ama benden çocukluğumu çalan birini asla affedemiyorum.