Geçmeyen çocukluk travmalarim.

O kırılma anı o evden paramparça çıkış bunlar çok çok derin izler Allah kolaylık versin Büyüdükçe daha fazlasını görmeye başlarsın daha derinleşir bundan dolayı ne kadar erken terapiye gidersen o kadar iyi. Aslında kimse öğrenmesin değilde asıl konu affetmeyi kabullenmek ama Terapideki affetme durumu çok başka bir affetme aslında anlama bile diyebiliriz.

Birde telkin çok işine yarayacak
Böyle birini nasıl affedeyim ki bana en büyük iftirayı atan kv yi bile en ufak kızım değişinde affeden insanım ama ona karşı buzum nefret doluyum

Çok çok üzüldüm sizin için.
Annesi ölmüş küçük bir çocuk ne istedin be kadın.
Benim de eşimin oğlu var, annesi hayatta ama ne olursa olsun can ya.
Nasıl kiyabilir insan, hangi vicdanla vurabilir.
Babanız çok pasif kalmış maalesef.
Umarım evlatlarinizla sağlıklı, mutlu uzun ömrünüz olur 🙏🙏

Sunu da eklemek isterim: magdurlara "affetmen lazim" deniliyor ama ben buna katilmiyorum. Benim iyilesmem icin onlari affetmeme gerek yok. Allah sorsun hepsinden. Ama bunu da magdurlara yüklememek lazim
Aslında affetmek yanlış kelime. Büyük bir kibir içeriyor. Kabullenmek doğrusu. Ve mağdur olan kişi kabullendiğinde artık dert etmiyor. Karşı tarafın yerine karar vermiş olmuyor veya onu rahatlatmış olmuyor sadece kendisi yoluna devam edebiliyor. Konu sahibininde kabullenip yolu devam edebilmesi dileğiyle 🍀

Simdi yetisik bir kizsiniz. Zamaninda cocukken kendinizi koruyamadiniz, ama simdi koruyabilirsiniz. Böyle birine sac bas girisilse bile "ahh nasil vurur" demem. Enistemi üvey annesi baba evde yokken hortumla dövüyormus mesela. O kadin bugün geberip gitse zerre acimam
Bence o baba da geberip gitse üzülmemek lazım. Bilmeme ihtimali yok çünkü. O izin verdiği için olmuş bunlar. İzin vermese olmazdı. Yazık ya elleri kırılsın

Bence o baba da geberip gitse üzülmemek lazım. Bilmeme ihtimali yok çünkü. O izin verdiği için olmuş bunlar. İzin vermese olmazdı. Yazık ya elleri kırılsın

Enistemde üvey anne cocuklara santaj yapmis babaniza söylerseniz sizi gebertirim diye. Morarliklari baba görmesin diye hep uzun kollu kıyafet giydiriyormus. Yazin sicakliginda bile

Aslında affetmek yanlış kelime. Büyük bir kibir içeriyor. Kabullenmek doğrusu. Ve mağdur olan kişi kabullendiğinde artık dert etmiyor. Karşı tarafın yerine karar vermiş olmuyor veya onu rahatlatmış olmuyor sadece kendisi yoluna devam edebiliyor. Konu sahibininde kabullenip yolu devam edebilmesi dileğiyle 🍀

Insallah

Enistemde üvey anne cocuklara santaj yapmis babaniza söylerseniz sizi gebertirim diye. Morarliklari baba görmesin diye hep uzun kollu kıyafet giydiriyormus. Yazin sicakliginda bile
Ne kadar acı ya. Enişteniz nasıl bir insan oldu? Bunca sevgisizliğe rağmen. Çok üzüldüm neler yaşamış. Şu yaşımda şiddete uğrasam neler hissederim küçük yaşta neler görmüş. Konu sahibi de öyle. Ama allah yanlarına bırakmaz bugün ya da yarın. Elbet çıkar

Hesabını sorun ama bunlardan da kurtulun. Emin olun birçok çocuk üvey annesinden ya da öz annesinden dayak yiyerwk büyüdü bizim nesilde. Takılmayın artık hepsi geçti gitti

Hesabını sorun ama bunlardan da kurtulun. Emin olun birçok çocuk üvey annesinden ya da öz annesinden dayak yiyerwk büyüdü bizim nesilde. Takılmayın artık hepsi geçti gitti
Haklısınız ama inanın öyle normal dövme değildi bizimkisi burnumuzdan kan akar kafamızı duvara vurur kafamızda saç komazdi banyo terligiyle uyandirir di şuan bile ayağımda kalıcı paspas sopasıyla vurduğu izler var duruyor hemde demir sopayla bunlar hiç daha neler neler okula gittiğimde okuldaki çocuklar gözüm sistigi için alay ederlerdi bugün box macimi oynadin der gulerlerdi

Ne kadar acı ya. Enişteniz nasıl bir insan oldu? Bunca sevgisizliğe rağmen. Çok üzüldüm neler yaşamış. Şu yaşımda şiddete uğrasam neler hissederim küçük yaşta neler görmüş. Konu sahibi de öyle. Ama allah yanlarına bırakmaz bugün ya da yarın. Elbet çıkar

Kendisi cok iyi bir baba. Ama genel anlamda baksak yasadiklari onu cok kontrolcü yapti. Hersey planli ve kontrol altinda olmasi gerekiyor. En basit örnek tatile gitse herseyini detaylica planlamasi gerekir. Birsey satin almadan önce detayli arastirir. Cevresine karsi cok cömert biri, ama insanlarin hatalarina karsi hic tahammülü yok. Birini siliyorsa o insanin hayatina tekrar girme sansi yok. Kisacasi herseyi kontrol altinda tutarak kendinde güven alani yaratiyor. Bu tutumu besleginde ama basarili olmasini sagladi.

Çok çok üzüldüm sizin için.
Annesi ölmüş küçük bir çocuk ne istedin be kadın.
Benim de eşimin oğlu var, annesi hayatta ama ne olursa olsun can ya.
Nasıl kiyabilir insan, hangi vicdanla vurabilir.
Babanız çok pasif kalmış maalesef.
Umarım evlatlarinizla sağlıklı, mutlu uzun ömrünüz olur 🙏🙏
Herkes evlenmemeli işte vijdan merhamet sahibi insan az ama tüm kalbimle söylüyorum böyle kadın dünyaya bir defa gelir merhamet vijdan sıfır cimri çirkef görseniz insan onun yüzünden bile korkar içinin çirkinliği resmen yüzüne vurmuş gibi birşey ben tek demiyorum gören herkes sevmiyor bir adım geriye gidiyor

Mesele üvey anne değil biliyor musun. Sevilmemiş, sevgi görmemiş insanlar nasıl seveceğini bilmiyor. Bir çok öz anne kız var bunları yaşayan. İstediğin kadar haykır, yüzlerine vur, hiç bir şey değişmiyor. Tek yapabileceğin o küçük kıza sarılmak.. Kendini önemsemek, kendini çok sevmek.
Belki birinin çıkıp özür dilemesini, vicdan azabından ölmesini bekliyorsun ama öyle olsa da bir şey değişmiyor emin ol. Bazen bi ses bazen seninle hiç alakası olmayan bir kavga bile anıları tek tek önüne serecek. Ama kendini seversen, kendinle tüm hesaplaşmalarını bitirirsen canını eskisi kadar yakmayacağını göreceksin. Kendin için bir şeyler yap. Kendini sevdikçe ve yaş aldıkça geçecek göreceksin♥️

Hepimiz annemizden zamaninda ufakta olsa dayaklar yemişizdir bence ama üvey olunca demekki daha çok zoruna gidiyor insanın çünkü öz anne gene dayanamıyor kiyamiyor . Unutmayarak kendine kötülük yapıyorsun onun kulağı bile duymuyor belki gülerek anlatıyor az dayagimi.yemedi diye o yüzden kafanı dağıtacak farklı şeyler hobiler edinmek iyi gelir boş vaktin oldukça .. geldi ve geçti şuan herşey güzel diye dusun

Merhaba arkadaşlar buraya içimi dökmek istiyorum küçüklüğümden beri çok zor şartlar altında büyüdüm üvey anne dayağı dövmesi küçük düşürmesi ve daha neler neler 17 yaşıma kadar böyle devam etti dayanamadım en sonunda kaçtım oralara girmek istemiyorum çok karmaşık neyse şimdi hamdolsun iki çocuğum var kimsede bulamadığım sevgiyi çocuklarımı sevgiyle büyüterek bulmaya çalışıyorum oğlum küçücük ama bol bol öpüyor sarılıyor bana öyle alistiriyorum ama maalesef bu çocukken yaşadığım şeylerin kalbimdeki ve bilincaltimdaki sorunu çözmüyor geceleri yada mutsuz olduğum zamanlar kabus gibi çöküyor üstüme anılarım daha doğrusu kabuslarim ve ağlama krizine giriyorum hep sorguluyorum neden böyle oldu neden kimse ses çıkarmadı herkes biliyordu neden babam bu kadına müsade etti vb bunlar aslında artık basit geliyor bana en büyük sorun ise komşu olsun yada bir yere gittiğimde hep kendimi bir yükmusum gibi görüyorum ve rahat edemiyorum hep mahçup hissediyorum kendimi kimse benim yüzümden rahatsız olsun istemiyorum buda üvey annemin küçükken bizi hep ezdiginden galiba ve hala bu sorunu çözemedim en büyük özlem ise bu yaşıma gelmiş olsamda ara ara annemi çok özlüyorum ( öldüğünde küçüktüm hatırlamıyorum) hatırlamadığım halde ağlıyorum en ufak bir anne sahnesini göreyim hemen gözüm doluyor hemen eski kötü kabuslarim aklıma geliyor bir piskologa görünmeyi düşünüyorum ama hiç kimse bilsin istemiyorum . Bunlar galiba ömür boyu kalıcı şuan üvey annemin yüzünü dahi tahammül edemiyorum yalandan babamın yanında bizi seviyor gibi görünmesine birde konu açılınca ben sizi terbiye için dövdüm demesine şuan kızı var ama ona bize yaptıklarının hiç birini yapmadı öyle zoruma gidiyor ki onu el üstünde tutuyor buda ona olan nefretimi ikiye katlıyor bizim neyimiz farklıydı da o kadar acıyı çektik diye bu arada çok merhametli biriyim herkesi çabuk afederim ama benden çocukluğumu çalan birini asla affedemiyorum.
ben bu affetmek saçmalığına aşırı gıcığım.
affetme ya hu
affetmek zorunda değilsin
senden çocukluğunu çalan sana eziyet eden merhametsiz vahşi bir yaratığı neden affedecekmişsin.
bolca nefret edebilirsin. et kime ne
kimseyi sevmek ve affetmek zorunda değilsin
etme de zaten
sadece yüzünü şeytan görsün de
hayatından uzak tut ve onun yüzünden hayatı kendine zindan etme
sen artık o küçük çaresiz çocuk değilsin
iyi gelecekse psikoloğa da git tabi
o kadının da canı cehenneme

X