• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Ben pandemide bıraktırdım 4 yaş olmamıştı, küçük de 2,5 yaşındaydı.
Aynı anda kestim bahar sonunda uykuyu yoksa dediğin gibi bu saatlere kadar oturuyorlardı.
Sabah 7 de kalkıyorlar, akşam 9 buçukta zor uyutuyorum öğle uykusu olmamasına rağmen.
benim kizda 1 ay önce birakti oglen uykusunu biraz daha uyusaydi keşke ☺️

10.30 yine iyi bir saat.
Sıklıkla 10 u görüyorum ben hele son 1 aydır yatır kaldır kafayı yedi çocuklar.
Uyuma numarası yapıyorlar, tam salona kuruluyoruz, duvar dibinde iki göz bizi izliyor ‘çok merak ediyoruz heyecanlanıyoruz, ne yapıyorsunuz’ diyorlar.
Bütün serüven bir daha, bir daha...

Öğlen uyuduklarında 11 buçuktu ortalama uyku saatleri ve bizim senelerdir hayatımız yokmuş, onu anladım ben.
O saatte uyut, mutfağı topla 12 oluyordu, e gece yarısı da kocam yatıyordu, resmen görüşmüyor ve bir hayat yaşamıyormuşuz.
Senin iki tane birbirlerini ayartıyorlar. Benimki garibim tek büyüğü olmayınca farklı bir seçenek olduğunu bilmiyor. Akşam diş fırçalar pijama giyer kitap okur uyuruz. Annemler de yatar kafasında. Ben delil bırakam salonda😂😂
Ben birde öğlen uyusa da aynı saatte yatağa yatırıyorum ya uykusu yoksa kalkayım demek aklına da gelmiyor. Dönüyor yatakta, anne uyuyamadım sırtımı kaşı falan diyor

Senin iki tane birbirlerini ayartıyorlar. Benimki garibim tek büyüğü olmayınca farklı bir seçenek olduğunu bilmiyor. Akşam diş fırçalar pijama giyer kitap okur uyuruz. Annemler de yatar kafasında. Ben delil bırakam salonda😂😂
Ben birde öğlen uyusa da aynı saatte yatağa yatırıyorum ya uykusu yoksa kalkayım demek aklına da gelmiyor. Dönüyor yatakta, anne uyuyamadım sırtımı kaşı falan diyor
ya bana bu ara acayip bi 2.cocuk hevesi geliyor 🥺

A101 den 2 cikolata 1 kekspir aldım 13 TL Gene A101 den 1 bitter çikolata 3,25 Yumurta 14 TL
Tatlıcıdan 10 TL tulumba 🤔 bugün giden Para hep tatlı 🙄

ya bana bu ara acayip bi 2.cocuk hevesi geliyor 🥺
Dur, anlatayım da kaçsın.
Benimkilerin tek farkı 6cm falan boyları.
Kıyafetlerine, eşyalarına varana kadar aynı alıyoruz yoksa kavga çıkıyor.
Ama ayakkabıları doğal olarak ayrı, 1 numara fark var ve tombiş küçüğün ayakları.
Büyük oğlan her dışarı çıkışta küçüğün ayakkabısını giyeceğim diye kavga çıkarıyor, ayağı sığmıyor ama bir şekilde giyiyor.
Küçük ise abisinin ayakkabısına etten dolayı sığdıramıyor ayaklarını ve ring kuruluyor, yumruk yumruğa kavga.
Birinin dudağı kanar, birinin gözü çizilmiş ve her ikisi de ‘anneeeee’ diye böğürerek ağlıyor ve ayırmak için yediğim tekmelerden, dövüldüğümden bahsetmeyeyim.

Bence kaçmıştır, hala var dersen hevesin geceleri benim popoma pış pış yap diye çıkan kavgaları anlatayım😂

😂 😂 😂 😂 Evi tatlıya boğdum ne yedin diye sorsalar bitter çikolata nın azını yedim tulumba tatlısın dan 2 tane aldım bitti gitti bütün iştah
Biz de son zamanlarda american cookie ye taktık kafayı.
Bittikçe yeniden yapıyorum, tatlı ihtiyacını gideriyor ve daha masum diye sürekli yiyoruz.

Dur, anlatayım da kaçsın.
Benimkilerin tek farkı 6cm falan boyları.
Kıyafetlerine, eşyalarına varana kadar aynı alıyoruz yoksa kavga çıkıyor.
Ama ayakkabıları doğal olarak ayrı, 1 numara fark var ve tombiş küçüğün ayakları.
Büyük oğlan her dışarı çıkışta küçüğün ayakkabısını giyeceğim diye kavga çıkarıyor, ayağı sığmıyor ama bir şekilde giyiyor.
Küçük ise abisinin ayakkabısına etten dolayı sığdıramıyor ayaklarını ve ring kuruluyor, yumruk yumruğa kavga.
Birinin dudağı kanar, birinin gözü çizilmiş ve her ikisi de ‘anneeeee’ diye böğürerek ağlıyor ve ayırmak için yediğim tekmelerden, dövüldüğümden bahsetmeyeyim.

Bence kaçmıştır, hala var dersen hevesin geceleri benim popoma pış pış yap diye çıkan kavgaları anlatayım😂
ne bileyim ya bugun tutsa oteki dogana kadar evdeki zaten 4 yasinda olacak ki benim tutmasi cok cok zor 🥺
yani oyle kavga dogus olaylari pek olmaz heralde ama kucuk cocuk bebek gorunce icimde bi kucuk bebek hasreti oluyo,
kizimda acemilikten stresten hic bir sey anlamadim ama daha bunlari buraya yazarken tekrar mi 2 yaş sendromu tekrar mı uykusuz geceler vs diyorum icimden ama dedigim gibi icimde bi kucuk cocuk hasreti olustu, esim faktoru ar tabi birde ne bu adami 2.kez baba yapabiljrim nede o ailesiyle baglarimi 2.bir cocukla sahlandirabilirim 😐
birde kimsemiz yok film ya, herkes bir yerde yapa yalniz bu hayatta ne yapar bu cocuk 😳

ne bileyim ya bugun tutsa oteki dogana kadar evdeki zaten 4 yasinda olacak ki benim tutmasi cok cok zor 🥺
yani oyle kavga dogus olaylari pek olmaz heralde ama kucuk cocuk bebek gorunce icimde bi kucuk bebek hasreti oluyo,
kizimda acemilikten stresten hic bir sey anlamadim ama daha bunlari buraya yazarken tekrar mi 2 yaş sendromu tekrar mı uykusuz geceler vs diyorum icimden ama dedigim gibi icimde bi kucuk cocuk hasreti olustu, esim faktoru ar tabi birde ne bu adami 2.kez baba yapabiljrim nede o ailesiyle baglarimi 2.bir cocukla sahlandirabilirim 😐
birde kimsemiz yok film ya, herkes bir yerde yapa yalniz bu hayatta ne yapar bu cocuk 😳
Ben her zaman için kardeşten yanayım.
Eşle ilgili devasa sorunlar ve maddi yetersizlik olmadıktan yani babalığıyla alakalı kusuru olmadıktan sonra gerekirse boşanırsın yani dert değil, spermlik kullanırsın adamı😂

Benim bu şahsi görüşüm, herkese göre değişir.
Annem tek çocuk bir kadın ve biz mesela hayatımızda kalabalık aile bilmedik, kuzenlerimiz ya da akrabalarımız olmadı.
Dedem ben küçükken öldü, anneannemde lisedeydim ve annem 40 larında yapayalnız kaldı.
Her zaman bize öğüdüydü ‘ben ailemi toprağa gömerken sarılacak bir omuz aradım beni anlayan, a’ diye.

Ha kardeş olur düşmandan beterdir, bilemem ama benim ailemden önce ablam gelir.
Bu hayatta bir evlatlarım iki ablamdır, daima.
Küçük annem desem yeri, anlatmıştım kaza yaptığımda başka şehirde yaşayan ablamı aradım ilk halbuki ailemle yaşıyorum.
Böyle bir dağ, böyle bir güç olamaz.
Başıma ne gelirse gelsin, dünyanın öbür ucuna bir telefonumla geleceğini varını yokunu verebileceğini biliyorum ve inan bedeli yok bunun.

Ben her zaman için kardeşten yanayım.
Eşle ilgili devasa sorunlar ve maddi yetersizlik olmadıktan yani babalığıyla alakalı kusuru olmadıktan sonra gerekirse boşanırsın yani dert değil, spermlik kullanırsın adamı😂

Benim bu şahsi görüşüm, herkese göre değişir.
Annem tek çocuk bir kadın ve biz mesela hayatımızda kalabalık aile bilmedik, kuzenlerimiz ya da akrabalarımız olmadı.
Dedem ben küçükken öldü, anneannemde lisedeydim ve annem 40 larında yapayalnız kaldı.
Her zaman bize öğüdüydü ‘ben ailemi toprağa gömerken sarılacak bir omuz aradım beni anlayan, a’ diye.

Ha kardeş olur düşmandan beterdir, bilemem ama benim ailemden önce ablam gelir.
Bu hayatta bir evlatlarım iki ablamdır, daima.
Küçük annem desem yeri, anlatmıştım kaza yaptığımda başka şehirde yaşayan ablamı aradım ilk halbuki ailemle yaşıyorum.
Böyle bir dağ, böyle bir güç olamaz.
Başıma ne gelirse gelsin, dünyanın öbür ucuna bir telefonumla geleceğini varını yokunu verebileceğini biliyorum ve inan bedeli yok bunun.
bende abimle oyleyim, simdiye kadar hep kuzenleri var vs diye kendimi kandirdim ama kendi kuzenlerimizle ne kadar bir kardeş gibi olabiliyoruz ki?
kaldiki kuzenleri baska sehirdeler zaten nasil sıkı bir bag kurabilirler orasıda muallak.
maddi durumumu az cok biliyosun,ailelerinde destegi kizimda hep oldu eminim yine olur, açıkçasi bu seneye kadar kizima kiyafet dahi kendim almadim nerdeyse bana hic sira gelmedi cunku yaz geldi yazligini dizdiler kış geldi kışligini dizdiler, bezine mamasina cebimden kuruş harcamadim.
hic el atmasalar madden zorlarmi evet biraz zorlar prima degilde can bebe kullanirim vs.
özel okula degilde devlet okuluna giderler zaten 2.cocuk olmasasa ozel okul benim icin cok uc bir durum olur sanirim bu ortamda.
baba cocuguna asla kotu bir baba degil, elinden geldigince biseyler yapmaya calisiyor vs.
bilemedim muallaktayim tedavi goremem tekrar belki ama evde kendi imkanlarimla denemeye deger mi sence?

bende abimle oyleyim, simdiye kadar hep kuzenleri var vs diye kendimi kandirdim ama kendi kuzenlerimizle ne kadar bir kardeş gibi olabiliyoruz ki?
kaldiki kuzenleri baska sehirdeler zaten nasil sıkı bir bag kurabilirler orasıda muallak.
maddi durumumu az cok biliyosun,ailelerinde destegi kizimda hep oldu eminim yine olur, açıkçasi bu seneye kadar kizima kiyafet dahi kendim almadim nerdeyse bana hic sira gelmedi cunku yaz geldi yazligini dizdiler kış geldi kışligini dizdiler, bezine mamasina cebimden kuruş harcamadim.
hic el atmasalar madden zorlarmi evet biraz zorlar prima degilde can bebe kullanirim vs.
özel okula degilde devlet okuluna giderler zaten 2.cocuk olmasasa ozel okul benim icin cok uc bir durum olur sanirim bu ortamda.
baba cocuguna asla kotu bir baba degil, elinden geldigince biseyler yapmaya calisiyor vs.
bilemedim muallaktayim tedavi goremem tekrar belki ama evde kendi imkanlarimla denemeye deger mi sence?
Gebelik mi düşünüyorsun canım?

Eğer istiyorsan arayı çok açmadan çalışmalara başla bence

Ben bu yaş aralığını tehlikeli buluyorum.
Şöyle, benim canım çıktı mı, evet çıktı.
Çünkü iki bebek, bir çocuk ve bir bebek, iki çocuk hakkında bilgi sahibiyim gelişimleri sürecinde.
Beni en zorlayan dönem 1 çocuk ve 1 bebek durumudur.
2 yaşa kadar fark beraber büyürler, aynı jenerasyon ve aynı ilgi alanı ama daha fazlası olunca işler karışıyor.
Şuan hamile kalsan yaş farkı 4 olur.
Arkadaşlarımın 3 yaş farkla çocukları var, beraber oynamak bir kenara aynı odada bulunamıyorlar, ilgi alanlarının bambaşka olduğu dönemler.
Parka gidiyorlar, biri saklambaç oynamak istiyor, öbürü salıncakta sallanmak.
Dolayısıyla emin ol liseye kadar herhangi bir ortak noktaları olmayacak, hatta lisede bile ergenlik vs yine zor, üni arkadaşı olurlar ancak.
Bence kızın anasınıfına başladığı dönem düşünmelisin çünkü yine aynı olacak aslında yaşantı ama tam zamanlı olarak artık bir okul hayatı olan, bağımsız bir çocuk ve bir bebek olacak evde.
Ben eğer seçim yapma şansım olsaydı büyük çocuğun okula başlamasını yani 5 yaşını bekler, farklarını 6 ya çıkarırdım.

Ben bu yaş aralığını tehlikeli buluyorum.
Şöyle, benim canım çıktı mı, evet çıktı.
Çünkü iki bebek, bir çocuk ve bir bebek, iki çocuk hakkında bilgi sahibiyim gelişimleri sürecinde.
Beni en zorlayan dönem 1 çocuk ve 1 bebek durumudur.
2 yaşa kadar fark beraber büyürler, aynı jenerasyon ve aynı ilgi alanı ama daha fazlası olunca işler karışıyor.
Şuan hamile kalsan yaş farkı 4 olur.
Arkadaşlarımın 3 yaş farkla çocukları var, beraber oynamak bir kenara aynı odada bulunamıyorlar, ilgi alanlarının bambaşka olduğu dönemler.
Parka gidiyorlar, biri saklambaç oynamak istiyor, öbürü salıncakta sallanmak.
Dolayısıyla emin ol liseye kadar herhangi bir ortak noktaları olmayacak, hatta lisede bile ergenlik vs ne zor, üni arkadaşı olurlar ancak.
Bence kızın anasınıfına başladığı dönem düşünmelisin çünkü yine aynı olacak aslında yaşantı ama tam zamanlı olarak artık bir okul hayatı olan, bağımsız bir çocuk ve bir bebek olacak evde.
Ben eğer seçim yapma şansım olsaydı büyük çocuğun okula başlamasını yani 5 yaşını beklet, farklarını 6 ya çıkarırdım.
6 yaş çok, asıl o zaman zıt dönemler. 4 daha iyi. İdeali 3 diye düşünüyorum. Birinin altını bezden ayırıp ötekini dogurmak daha makul. Okula giden çocuk beni postalayıp başka bebek yaptılar psikolojisine giriyor :)

Bu arada çocuğumun zor olmasından mı kaynaklı ya da tecrübesiz annelikten midir, nedir, annelik neymiş ikincide tattım ben.
Bunu her arkadaşım da böyle ifade ediyor.
Bilgileyle donanmak, tecrübe kazanmak herhalde keyfini çıkarmamıza olanak sağlıyor.

Back