• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişana davet edilecekler sorunsalı

Bence bildiginden sasma. Cok insan gelsin diye kalitesiz birsey yapmaktansa, az insan gelsin, kaliteli ve daha sicak bir ortam olsun. Benim nisanimda toplasin 50 kisi vardi (söz ile beraberdi) ve çok eglenceliydi. Sadece çok iyi tanidigimiz, ailem diyecek insanlar vardi.

Bana sorarsan salonda nisan yapmak biraz abes duruyor. Bide gelin çogu zaman nisanlik olarak renkli bir gelinlik giyiyor. O zaman dügünün ne anlami var diye düsünüyorum. Herkes giyinmis kusanmis, taki var, pasta var, iyi kötü yemekte var.. Ne bilim, bana gereksiz geliyor. Tipki is arkadaslarin, komsularin bir nisana gitmesi gibi.. gereksiz yani..

Böyle olunca nişanın düğünden ne farkı oluyor biri bana anlatabilir mi?

Tabii ki herkesin tercihi ama nişan için büyük salon tuttuktan sonra -ki ben nişan olayına tamamen karşıyım- nikah memurunu da çağırıveririm.

valla biz net olarak söylüyoruz. "nişan ne zaman" diyorlar, "kısmetse mayısta. salonu tuttuk ama aile arası küçük bi şey olacak, çok açılamayacağız kusura bakmayın, düğüne inşallah." diyoruz. bence insanların küsmeye hakkı yok.

Böyle olunca nişanın düğünden ne farkı oluyor biri bana anlatabilir mi?

Tabii ki herkesin tercihi ama nişan için büyük salon tuttuktan sonra -ki ben nişan olayına tamamen karşıyım- nikah memurunu da çağırıveririm.

düğünü erkek tarafı yapıyor, haliyle goç gibin oğlan everen kayınvalidelerimiz her şeye müdahil oluyor Hoppa

ama nişan öyle mi? kız anaları çifter çifter doğurduğundan "sen nasıl istersen öyle yapalım yivrııım" diyorlar.

pek çok kızın düğünü içine sinmiyor, onlar da heveslerini nişandan alıyorlar.

Son düzenleme:
150 kişiyle nişan 1000 kişiyle düğün yaptım. Hiç bi sıkıntı olmadı nişana sürekli görüşülen yakın çevre çağrıldı. Hem eğlenceli hem kaliteli hemde güzel oldu

Merhaba arkadaşlar...6 yıllık güzel bir ilişkinin ardından nihayet nişanlanıyoruz. Sorun ise şu: Nişanımız 30 ocakta bir kafeteryada yemekli olacak, müzikli. Yer tutuldu. Kafeterya 100-120 kişilik. Aslında nişanı ben evde yapmak istiyordum sözle bir arada. Ancak ailem tek kızımız var, nişan yapmak kız tarafının şanındandır dedikleri için bu şekilde yapmaya karar verdik. En yakınlarımız gelir, beraber yemek yer eğlenir kutlarız diye düşündüğüm için ben de bu fikre ısındım. Gelgelelim ailem şimdi davetli sayısı çok az, çağırmak istediklerimiz daha fazla, acaba daha büyük bir salon mu tutsak demeye başladılar. E keşke başta bunu söyleseydiniz dediğimde ise şimdi mantılı düşününce akrabalara sen gel sen gelme diye ayırım yapılmaz, evde yapsaydık biz bize yaptık der çıkardık işin içinden ama şimdi mekan tutulup insan ayrımı yapılırsa ayıp olur diyorlar. Çevreleri de geniş. Rahatça herkesi davet ederiz kimse gücenmez diyorlar ama tabii insan sayısı artınca yemekli olmayacak. Pasta meşrubat verilecek ki ben böyle klasik havada geçsin hiç istemiyorum. Az kişi olsun ama daha elit olsun, davet şeklinde olsun istiyorum. Daha çok kişi demek daha fazla takı demek bir de, bizde nişanda da takı takılır. Bilemiyorum, sizce nişanı az kişiyle sınırlı tutup sadece yakın akraba ve arkadaşları çağırmak ayıp mı? Düğüne gelirler diğerleri de ne olacak diyoru ama düğünü erkek tarafı yapıyor nişanı biz. Nişana çağırmamak bizm ayıbımız olur diyorlar. Yer de tutuldu çoktan, şimdi bir daha daha büyük bir salon aramak vs vs..İçim daralıyor. Siz olsanız ne yapardınız, ne yaptınız?
Ben nişamı az kişi ile yemekli bir ortamda yapıcam. Neredeyse aile arasında ve en sevdiklerimle olacak, kimsenin kırılmaya hakkı yok bu bütçe işi. Büyük salonda, aynı düğün gibi geçen nişanlardan iğreniyorum desem yeridir. Düğünde de bir tek gelinlik giyip nişanının aynısını yaşıyorsun. O yüzden farklı olmalı. İlk fikir bence iyidir :) Şimdiden mutluluklar dilerim..

Kafetarya da elit mi oluyo neyse...
İlla yemekli olsun diyosan daha büyük biyerde yine yemekli yapın, nişan takılarınla aradaki farkı sen karşıla.

evet gayet elit oluyor.
dahiyane fikir için teşekkürler ama yemekli olduğu takdirde kişi sayısını arttırınca fiyat farkı oldukça fazla oluyor. Kişi sayısı artınca kokteyl tarzına dönüştürmekten başka çare kalmıyor.

Back