- 3 Haziran 2009
- 7.445
- 29.185
- 1.073
- 41
- Konu Sahibi chamallows
- #4.981
Benim kızlarımın arası 5 yaş. Küçük doğduğunda büyük ana sınıfına başlamıştı. Epey faydalı oldu diyebilirim. Büyüğün zaten kendine göre bir dışarı hayatı vardı. Hafta sonları da babayla dışarı çıkıyorlardı. Yeni doğan döneminde böylece büyük kızımın düzeni pek etkilenmedi.Ben bu yaş aralığını tehlikeli buluyorum.
Şöyle, benim canım çıktı mı, evet çıktı.
Çünkü iki bebek, bir çocuk ve bir bebek, iki çocuk hakkında bilgi sahibiyim gelişimleri sürecinde.
Beni en zorlayan dönem 1 çocuk ve 1 bebek durumudur.
2 yaşa kadar fark beraber büyürler, aynı jenerasyon ve aynı ilgi alanı ama daha fazlası olunca işler karışıyor.
Şuan hamile kalsan yaş farkı 4 olur.
Arkadaşlarımın 3 yaş farkla çocukları var, beraber oynamak bir kenara aynı odada bulunamıyorlar, ilgi alanlarının bambaşka olduğu dönemler.
Parka gidiyorlar, biri saklambaç oynamak istiyor, öbürü salıncakta sallanmak.
Dolayısıyla emin ol liseye kadar herhangi bir ortak noktaları olmayacak, hatta lisede bile ergenlik vs yine zor, üni arkadaşı olurlar ancak.
Bence kızın anasınıfına başladığı dönem düşünmelisin çünkü yine aynı olacak aslında yaşantı ama tam zamanlı olarak artık bir okul hayatı olan, bağımsız bir çocuk ve bir bebek olacak evde.
Ben eğer seçim yapma şansım olsaydı büyük çocuğun okula başlamasını yani 5 yaşını bekler, farklarını 6 ya çıkarırdım.
Şu an küçük 2 yaşını geçti ve ablanın oyuncaklarını istemeye başladı. Büyük ile asla paylaşılmayacak oyuncaklar kutusu oluşturduk, yukarı kaldırdık. Öyle olunca diğerlerine çok problem çıkarmıyor. Büyük özel oyuncakları ile oynarken çocuğu odasına kitliyorum küçük dalmasın diye:))
Bizimkiler beraber oynuyor çok şükür. Özellikle pandemide iyi ki küçük var dedim. Normalde tek çocukken büyüğü oylamak çok zordu. Şimdi takılıyorlar beraber.
Benim için 5 yaş ara çok iyi oldu. 4 yaş ta ideal bence ama benim kızım kafa 3 yaşında acaip bozuktu, cesaret edemedim.