• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

su olayı 1 hafta denesem benimde yemek yeme problemim cozulecek sanki, kizik cunku yedigini iyi yer ama yemekte secer
kiyabilsem 2 yemek arasi hic bisey vermesem belki oda yer
Ben de kurallar işe yarıyor açıkçası. Büyük bir teyzem var yaşlı, ona gidince mesela o aman yemesin al kek var der mesela. İnan orda dilim dilim kek yer bildiğin yemeklere bakmaz. Evde ama keki sadece yemeği düzgün yediğinde ara öğün olarak veriyorum. Aç oturunca da yiyor.

Eşinle sen de mi yemiyorsun ki?
Benim kuzenin oğulları asla yemez, kocası inanılmaz zayıf yemekten hoşlanmayan bir adam. Sevip yediği yemek yok. İştahsız biri. Çocuklar da biraz babayı örnek alıyorlar sanırım.
Ben şanslı mıyım bilemiyorum ama bende yemek saatinde yemek yemezse arada bir şeu vermem. Kek yiyemez, süt içemez. Aç yatar. Kahvaltıda da öyle yerse yer yemezse öğleni bekler. Ondan belki de pek seçmez. Ne pişmişse yer.
Aynı ben😅
Ben aç da bıraktım, tüm sülale devreye girdi yapma etme diye ama yok, yemiyorlar.
Zaten öyle zor şeyleri hiç denemedik bile.
Baba gayet iştahlı, yemediği nadir birkaç şey vardır, brokoli bamya ve karnıbahar.
Başka ne olsa yer ki ben çocuklara bunları bile yapamadım zaten, evde kendime yapınca koyuyorum ıhh mıhhh.
Yahu mercimek çorbası içiremiyorum, her Allahın günü yoğurt çorbası.
Sebzeyi falan geçtim yani, çorba çeşitlense ya da sulu yemek yeseler dünyanın en mutlu annesi olacağım.
Dün evimde 8 ayrı çeşit yemek vardı, yok arkadaş birini bile yemediler kavga dövüş gırla, kaldırdım sofradan aç yattılar.
Bazı günler makarna ya da patates kızartmasını bile yalvar yakar yediriyoruz, o derece rezil durumdayız.

su olayı 1 hafta denesem benimde yemek yeme problemim cozulecek sanki, kizik cunku yedigini iyi yer ama yemekte secer
kiyabilsem 2 yemek arasi hic bisey vermesem belki oda yer
2 yemek arası mı, ben biberon maması dışında hiçbir şey vermedim tam iki gün.
2,5 yaşındaydı, karşısında yedik işkence gibi gene de vermedim ona, o tabağındaki semizotunu yiyene kadar.
En son gidip çöpe döktü😂

Allah sabır versin yemeyen çocuk da zordur eminim
Zor denmez ona, cehennemin dünya ayağı gibi bir şey.
Son birkaç aydır yeni yöntemimiz, onları masamıza almıyoruz, ikea masalarında yiyorlar güya kendileri.
Yemedikleri gibi oyun oynuyorlardı nimetle, bu masa ayırma da çare olmadı, halıya yere oturtacağım yakında herhalde.
Yemek yemeği öğrenene kadar bizimle oturamazsınız desek de nafile, midem gerçekten almıyor, günün en kötü saati akşam yemeği benim için.

2 yemek arası mı, ben biberon maması dışında hiçbir şey vermedim tam iki gün.
2,5 yaşındaydı, karşısında yedik işkence gibi gene de vermedim ona, o tabağındaki semizotunu yiyene kadar.
En son gidip çöpe döktü😂
bizimki homili girtlak ama bilemedim 😂😂

Aynı ben😅
Ben aç da bıraktım, tüm sülale devreye girdi yapma etme diye ama yok, yemiyorlar.
Zaten öyle zor şeyleri hiç denemedik bile.
Baba gayet iştahlı, yemediği nadir birkaç şey vardır, brokoli bamya ve karnıbahar.
Başka ne olsa yer ki ben çocuklara bunları bile yapamadım zaten, evde kendime yapınca koyuyorum ıhh mıhhh.
Yahu mercimek çorbası içiremiyorum, her Allahın günü yoğurt çorbası.
Sebzeyi falan geçtim yani, çorba çeşitlense ya da sulu yemek yeseler dünyanın en mutlu annesi olacağım.
Dün evimde 8 ayrı çeşit yemek vardı, yok arkadaş birini bile yemediler kavga dövüş gırla, kaldırdım sofradan aç yattılar.
Bazı günler makarna ya da patates kızartmasını bile yalvar yakar yediriyoruz, o derece rezil durumdayız.
ne yiyo bunlar sadece corbami

Yok arkadaşım yok, vallahi bu akşam spagetti yesin diye kavga dövüş tehdit ediyorduk en son ya.
Makarna yahu, makarna köfte yemeyen çocuk mu olur, var işte.
bizimki direk fast food besleniyo corbalari saymazsa tavuk kofte balik makarna patates kizartma kek haslanmis tereyagli kayseri mantisi birde puding yogurt baska bisey yok

Ben de kurallar işe yarıyor açıkçası. Büyük bir teyzem var yaşlı, ona gidince mesela o aman yemesin al kek var der mesela. İnan orda dilim dilim kek yer bildiğin yemeklere bakmaz. Evde ama keki sadece yemeği düzgün yediğinde ara öğün olarak veriyorum. Aç oturunca da yiyor.
ya benimki yedirme duzenimden mi yemiyor bilemedim ac kalmiyor pek, aksam yemegine sira gelene kadar 3 ogum yemis oluyo, arada birde havuz ceviz badem vs.

ne yiyo bunlar sadece corbami
Şehriyeli yoğurt çorbası
Pilav
Bulgur pilavı (küçük yer bunu büyük yemez)
Makarna
Patates kızartması
Et kavurma(ama mini minnacık tantuni gibi doğranacak ve yumuşacık olacak ayrıca sebzesiz)
Köfte zorla o da
Tavuk(bunu büyük yer küçük oğlan yemez)
Balık(bunu da büyük yer küçük zor bela)
Börek(biri patatesli biri kıymalı)

Evdeki yemek kısır döngüsü bu.

Şehriyeli yoğurt çorbası
Pilav
Bulgur pilavı (küçük yer bunu büyük yemez)
Makarna
Patates kızartması
Et kavurma(ama mini minnacık tantuni gibi doğranacak ve yumuşacık olacak ayrıca sebzesiz)
Köfte zorla o da
Tavuk(bunu büyük yer küçük oğlan yemez)
Balık(bunu da büyük yer küçük zor bela)
Börek(biri patatesli biri kıymalı)

Evdeki yemek kısır döngüsü bu.
bizimde hep bi kisir döngü işte

ya benimki yedirme duzenimden mi yemiyor bilemedim ac kalmiyor pek, aksam yemegine sira gelene kadar 3 ogum yemis oluyo, arada birde havuz ceviz badem vs.
Bizde iki öğün ve ara öğünler.
Bugün sabah kahvaltıda tost yediler, öğlen kuruyemiş saatinde pancake diye kandırdılar beni ve o yendi sütle beraber.
Akşam da 2 köfte, spagetti ve yoğurt çorbası.
Arada hiçbir şey vermedim ki akşam yensin diye, pancake olmasaydı salatalık havuç kapya biberden oluşan bir tabak, bir saat sonra karışık meyve tabağı yiyeceklerdi.

bizimde hep bi kisir döngü işte
Vallahi bıktım ya.
İki çocuğum aynı kiloda, ikisi de 18 kilo.
Biri 4,5 yaşında öbürü 3, şaka gibi.
Yapmayan anne olsam neyse, çeşit çeşir binbir umutla yesinler diye o makarnayı bile sebzeli kemik sularına yapıyorum, kokusunu bastırsın diye ev yapımı salça, gözleri görmesin diye sarımsak kapya havuç falan rendeleyip ayrı pişirip, salçaya döküyorum.
Allahın makarnasına 1 saat emek veriyorum.

Bizde iki öğün ve ara öğünler.
Bugün sabah kahvaltıda tost yediler, öğlen kuruyemiş saatinde pancake diye kandırdılar beni ve o yendi sütle beraber.
Akşam da 2 köfte, spagetti ve yoğurt çorbası.
Arada hiçbir şey vermedim ki akşam yensin diye, pancake olmasaydı salatalık havuç kapya biberden oluşan bir tabak, bir saat sonra karışık meyve tabağı yiyeceklerdi.
bizimki bugun kahvaltisini yapti, öglen yogurt icine biraz ekmek, sonra saat 3 gibi tarhana corbasi, 6 da makarna 2 kofte ve ayran , sonra kendi sut icmek istedi, saat 8.20 de puding yedi yatti, gun icinde bi ara 3 5 tane ceviz badem yedi okadar.
instada bir bayan takip ediyorum allahim maasallah bebesi bi ara kelle paca iciyodu ne verse yiyo hicmi bisey secmez bir cocuk, çok isterdim yemek secmeyen bir cocuk olmasini

Vallahi bıktım ya.
İki çocuğum aynı kiloda, ikisi de 18 kilo.
Biri 4,5 yaşında öbürü 3, şaka gibi.
Yapmayan anne olsam neyse, çeşit çeşir binbir umutla yesinler diye o makarnayı bile sebzeli kemik sularına yapıyorum, kokusunu bastırsın diye ev yapımı salça, gözleri görmesin diye sarımsak kapya havuç falan rendeleyip ayrı pişirip, salçaya döküyorum.
Allahın makarnasına 1 saat emek veriyorum.
bizimki de keşke yese hergun baklava borek ac sarma sar dese usenmez sararim ya yeterki yesin, gozunun icine bakiyorum bir sey istesin diye, kucugun kilosu cok iyi aslinda, zayif olan buyuk cocuk

Şaka mı bu?
Çocuk terlikleri mi yoksa normal yetişkin mi?
Yakında yok ama yürüyerek yollarım kocayı gitsin 10 km😅
Valla görsele göre kocaman kocamanlar ama çocuk bile olsa bedava. Yüzde doksana yakın indirim. Ama işte benimki de araçla gidilecek mesafe, avm içinde. Avmye hayatta gitmez kocam. Ben kaçırdım siz kaçırmayın

Back