• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

boş corsa manuel 175 bin tl olmuş ya allahın corsa sı zengin arabası olmuşşşş :kızgın:

sepeti salla geleyim diyeceğim de arabam malumm.benim koca da asla arabasını vermez bana :KK70:
Bizim ev feci abluka yahu, yasak oldu mu burnumuzu çıkaramıyoruz, 100 metre ötede polis kontrol noktası, şuan balkondan görebiliyorum😂
Millet komşuculuk oynuyor, biz kırmızı mavi ışık altında yaşıyoruz😂

Zaten konu ironi olarak açıldı, hayat pahalılığında kıssadan hisseler tadında.
Elbette geçiniyoruz en azından hepimizin kursağından yemek geçiyor, başımızı soktuğumuz evimiz ve buraya girecek cihaz ve internetimiz var.
Ama geçinmek bu mudur işte, 2020 yılında dünya nimetlerinden en en az hatta kıt kadar bir şekilde yaşam döngüsünde kalmak geçinmek midir, yoksa buraya yazan hepimiz gayet güzel geçiniyoruz da, güzel yaşıyor muyuz muamma...
aslinda bende ironi olarak yazdim yoksa yetkili mercii degilim elbette. tabiki su an hersey cok kotu belki de sirada daha kotu gunler vardir bilemiyoruz. icinde bulundugumuz durum bizi oyle karamsarliga itti ki..

Bizim ev feci abluka yahu, yasak oldu mu burnumuzu çıkaramıyoruz, 100 metre ötede polis kontrol noktası, şuan balkondan görebiliyorum😂
Millet komşuculuk oynuyor, biz kırmızı mavi ışık altında yaşıyoruz😂
ara 155 i canım salataya banmak için ekmek istedi de getirsinler o zaman

aslinda bende ironi olarak yazdim yoksa yetkili mercii degilim elbette. tabiki su an hersey cok kotu belki de sirada daha kotu gunler vardir bilemiyoruz. icinde bulundugumuz durum bizi oyle karamsarliga itti ki..
Bir yandan pandemi bir yandan geçim sıkıntısı çok fena.
Bu dönemde evde oturabilmenin lüks olduğunu düşünenlerdenim, o sebeple ‘ay çok sıkıldık’ diyenlere fazlaca öfkeleniyorum.
İnsanlar işsiz, insanlar aç!
Pandemide bile ne iş bulursa yapan, ek mesai ya da ikinci iş diye tırmalayanların çokluğundan öte dev sektörler bitti.
Eğlence, hizmet, ulaşım, düğün organizasyon ve daha sayamadığım niceleri.
Bu kadar insan pat diye işsiz yahu, asgari ücretle geçinmek hokkabazlığın alası iken yoklukla yaşamaya çalışıyor insanlar.
Durum çok çok kötü, yaşamasak da göz görüyor yahu..

biz deliliğe şakaya vurduk artık pandemi de .evet aç açık değiliz karnımız doyuyor evimiz sıcacık ama nelerden kısarak yaşıyoruz onları yazmıyoruz birbirimizi bildiğimiz için.çocuğum istediğim eğitimi alamıyor mesela.geleceğinden endişeliyim .bu da benim fakirlikten şikayetim gibi gibi.herkesin kıstasları başkadır ve bana göre sadece aç olmamak geçinmek demek değil
hepiniz cok hossunuz 😊 cok adaletsiz bir dunyadayiz. benimde ufak bir kizim var bende isterim 3 4 dil konussun. muzik aleti kullansin. bir sanatla sporla ilgilensin elimizden geldigi kadar destekleyecegiz elbette ama bu sartlarda ne kadar olursa. bizim cirpinarak yaptigimiz bazi seyler de baskalari icin cok basit ve cocuklarimiz malesef o cocuklarla ayni yarisin icine girecekler.

a
Bir yandan pandemi bir yandan geçim sıkıntısı çok fena.
Bu dönemde evde oturabilmenin lüks olduğunu düşünenlerdenim, o sebeple ‘ay çok sıkıldık’ diyenlere fazlaca öfkeleniyorum.
İnsanlar işsiz, insanlar aç!
Pandemide bile ne iş bulursa yapan, ek mesai ya da ikinci iş diye tırmalayanların çokluğundan öte dev sektörler bitti.
Eğlence, hizmet, ulaşım, düğün organizasyon ve daha sayamadığım niceleri.
Bu kadar insan pat diye işsiz yahu, asgari ücretle geçinmek hokkabazlığın alası iken yoklukla yaşamaya çalışıyor insanlar.
Durum çok çok kötü, yaşamasak da göz görüyor yahu..
biz de hizmet sektorundeyiz ve durumu cok yakindan biliyorum su an eve kapanmaktan mutlu olan tek kesim yatarak maas alan memurlar ayda 3 gun ise giderek hayatlarindan cooook memnunlar

hepiniz cok hossunuz 😊 cok adaletsiz bir dunyadayiz. benimde ufak bir kizim var bende isterim 3 4 dil konussun. muzik aleti kullansin. bir sanatla sporla ilgilensin elimizden geldigi kadar destekleyecegiz elbette ama bu sartlarda ne kadar olursa. bizim cirpinarak yaptigimiz bazi seyler de baskalari icin cok basit ve cocuklarimiz malesef o cocuklarla ayni yarisin icine girecekler.
şartlar çok eşitsizce en azından benim kızım kendi odasında canlı derse katılıyor ama tv de gördüm çocuklar internet çeksin diye köylerinin uzağında bir tepenin üstüne baraka yapmışlar 3 çocuk aynı telefondan derse katılıyorlardı :cry:

a
biz de hizmet sektorundeyiz ve durumu cok yakindan biliyorum su an eve kapanmaktan mutlu olan tek kesim yatarak maas alan memurlar ayda 3 gun ise giderek hayatlarindan cooook memnunlar
yatarak ne demek anlamadım .memurlar mı istedi pandemiyi öğretmenler mi istedi evden ders vermeyi.mesela bizim öğretmenimiz en az okuldaki kadar emek veriyor çocuklara sağolsun.varsın evde yatsın sizin deyiminizle

şartlar çok eşitsizce en azından benim kızım kendi odasında canlı derse katılıyor ama tv de gördüm çocuklar internet çeksin diye köylerinin uzağında bir tepenin üstüne baraka yapmışlar 3 çocuk aynı telefondan derse katılıyorlardı :cry:
evet ve benim aklimdan evine internet alamayip komsunun internetinden kablo cekmek icin catiya cikip olen baba cikmiyor

yatarak ne demek anlamadım .memurlar mı istedi pandemiyi öğretmenler mi istedi evden ders vermeyi.mesela bizim öğretmenimiz en az okuldaki kadar emek veriyor çocuklara sağolsun.varsın evde yatsın sizin deyiminizle
ogretmenlerden bahsetmedim aslinda su donemde daha cok yorulduklarindan eminim. daha farkli kademelerde memurluk yapan tanidiklarim var ve gercekten uzaktan yaptiklari hic bir is de yok.

a
İnsanlar bitti, tükendi.
Şu dönemde işi olan herkes çok ama çok mutlu olmalı, artık o devirdeyiz.

Şahsen kocamla benim bir işimiz yok, kocamın işi zaten iki sene önce batmıştı, ülkede kriz varken üzerine pandemiyle tavan yapan ekonomik buhran fecaat durumda.
Ben hep söylüyorum bunu, bana giren çıkan yok kaba bir tabir ama öyle, kira gelirleriyle yaşayan insanım, o çıkar öbürü gelir.
Ama öyle kiracılarımız kaç senelik dükkanlarını kapattı, aklınınız hayaliniz almaz.
Market kapatıyor dükkanı, şu dönemde market batar mı, battı.
10 sene önce şu günden iki katı fazla ciro yapıyormuş ve çıktı gitti.
Bu demektir ki insanlar artık gıda bile alamıyor.
E oradan ekmek yiyen en az 20 çalışan vardı, ne oldu onlar, pastanın hangi dilimindeler, şu süreçte iş bulabildiler mi ve en kötüsü de hala gerçekten ayda bir kere et kıyma ya da türevi yemeği ‘geçiniyoruz’ zannediyorlar.

Ya eğri oturup doğru konuşalım daha iki gün önce vardı heyet raporu konusu, devlet dairelerinin hali ortada.
İdealist şekilde çalışan bir kurumda 10 kişi varsa, 30 u çay çorba takılıyor ve bu pandemiden önce zaten böyle idi.

Ya eğri oturup doğru konuşalım daha iki gün önce vardı heyet raporu konusu, devlet dairelerinin hali ortada.
İdealist şekilde çalışan bir kurumda 10 kişi varsa, 30 u çay çorba takılıyor ve bu pandemiden önce zaten böyle idi.
pendemiden bağımsız haklısın çalışmayan memur tonla ülkemizde.ama pandemi de yatıyorlar sözü asla doğru değil yatan her zaman yatıyordu zaten .bunun sebebini de malum yazamayacağım burda

İnsanlar bitti, tükendi.

Şahsen kocamla benim bir işimiz yok, kocamın işi zaten iki sene önce batmıştı, ülkede kriz varken üzerine pandemiyle tavan yapan ekonomik buhran fecaat durumda.
Ben hep söylüyorum bunu, bana giren çıkan yok kaba bir tabir ama öyle, kira gelirleriyle yaşayan insanım, o çıkar öbürü gelir.
Ama öyle kiracılarımız kaç senelik dükkanlarını kapattı, aklınınız hayaliniz almaz.
E oradan ekmek yiyen en az 20 çalışan vardı, ne oldu onlar, pastanın hangi dilimindeler, şu süreçte iş bulabildiler mi ve en kötüsü de hala gerçekten ayda bir kere et kıyma ya da türevi yemeği ‘geçiniyoruz’ zannediyorlar.
evet aslinda bunlari gordugum icin yatan memurlar cok mutlu diye yazdim cunku hic gormediklerini dusunuyorum insanlarin halini.
biz istanbulun buyuk bi ilcesinde isletme sahibiyiz. ve gercekten akin akin insan olan bir yerdi.zincir isletmeler bile tek tek kapatti kira oldugu icin ve aylik en az 500 bin ciro yapan yerler.
buralarda ekmek yiyenler peki gunluk calisanlar bulasikcilik yapanlar, yemek tasiyanlar, muzisyenler sokaktaki saticilar bile issiz kaldilar. nasil gida alsinlar belki evlerinde elektrikleri yok su an.

pendemiden bağımsız haklısın çalışmayan memur tonla ülkemizde.ama pandemi de yatıyorlar sözü asla doğru değil yatan her zaman yatıyordu zaten .bunun sebebini de malum yazamayacağım burda
Yok, pandemiden yatan da çok ceyceycim, bildiklerim var.
Hiç açılsın istemiyorlar mesela bir şeyler, halbuki başka şubeler vs dönüşümlü de olsa işlerken onlar her şeye muhalefet.
Açılmasın isteyip fellik fellik de geziyorlar.
‘Memurlar’ çok genel bir başlık olmuş ama haksız diyemem.

Ahaha ondan kolay ne var, doğra bir domates, içine limon zeytiyağı nane pulbiber dök ye, mis gibi...
Domates dün bitti
Hazır almıyorum bahçemizden seramizdan geliyor iki gün var gelmesine 😔😔

Mor lahana havuç marul var aslında .
Keşke kısır yapsam bide bol yesilsoganli derkeeeeen yanına domates istiyo o da :KK61:

Domates dün bitti
Hazır almıyorum bahçemizden seramizdan geliyor iki gün var gelmesine 😔😔

Mor lahana havuç marul var aslında .
Keşke kısır yapsam bide bol yesilsoganli derkeeeeen yanına domates istiyo o da :KK61:
Biz kısıra domates koymayız, antakya usulü kısır seviyorum, öyle yap mis gibi olur.
Ohh valla ne güzelmiş bahçeden, özendim, büyük şans...

İnsanlar bitti, tükendi.

Filmdelisiii ben seninle senin eşini avukat sanıyordum seni kimle karistirdim ki habire karışıyor galiba bende .zaten prenses de sanıyordum seni

Back