- 25 Aralık 2020
- 5.211
- 19.085
- 198
- 41
- Konu Sahibi ceycey0406
-
sanırım özel okul filan kafanızı karıştırıyorÖnceden çocuklar için büyükşehirde yasamak isterdim şimdi bir yere kıpırdaamıyoruz, pandemiden sonra normale döner mi bu durumlar?
200-250 ₺ arasi tahminim2 kg Domates, 1.5 kg erik, 800 gram mantar, 300 gram yeşil biber, 2 paket soda, 1 kg çay, 240 gram çekirdek, 2 paket çikolata, 500 gram tereyağ, makarna, 1.5 kg patates, 1 kg kabak, 700 gram nektar, 670 gram patlıcan, 1 litre süt, 1 kilo zeytin, 770 gram tavuk göğsü, ağda bandı, 2 cips, 1 litre marketin markası zeytin yağı.
Alınanlar bunlar, öyle Migros gibi bir yer de değil, uygun diye bilinen yerel marketlerden biri. Şuranın ne kadar tuttuğunu alıntılayarak tahminde bulunun bakalım.
gelince hemen aç da harçlığım yetmiyor konusunu ben de asgari ücretle ev aldım 2 bebe bakıyorum hemi de lüksss yaşıyorum diye döşeyeyimmm konuna.sebzelerden emin olamadim onlara ortalama bir seyler soyledim de ay cidden sok oldum ya. gecen gun twitterda gordum normal yedigimiz bir paket cips 7.5 tl. en son gecen yaz tatile giderken benzinlikten 7 liraya aldim da kendi kendime bunu normal marketten alsan 4 liraydi diye soylenmistim.
1 ay sonra turkiyeye gelicem bekleyin ben de bi konu acarim harcligim yetmiyor diye
Özel okul + lüks arabayı unutma jadjjahdhsgelince hemen aç da harçlığım yetmiyor konusunu ben de asgari ücretle ev aldım 2 bebe bakıyorum hemi de lüksss yaşıyorum diye döşeyeyimmm konuna.
sahi mi?bana yazıklarrr olsunn kapısından sokamadım kaç senedir çocuğu özel okulunÖzel okul + lüks arabayı unutma jadjjahdhs
Burada bi abla vardı asgari ücretle çocuuum özel okula gidiyo diyen noldu acaba ona akdjahdhs.
aynen arkadasım..3 bın asgarı gelırle en organık sekılde nasıl beslenıcekse mıllether gün tv de şu fiyattan aşağı bal olmaz peynir olmaz tereyağı olmaz sahtedir diye bas bas bağırıyorlar haberlerde de iyilerini nasıl alacağımızı söyleyen yok
Sadece özel okula gitse iyi, balığı ,muzu, kuruyemişi eksiksiz tüketiyorlardı.Özel okul + lüks arabayı unutma jadjjahdhs
Burada bi abla vardı asgari ücretle çocuuum özel okula gidiyo diyen noldu acaba ona akdjahdhs.
Valla kilosuna kadar yazdım, hatta atıyorum 1.3 kilo almışız 1,5 kilo yazdım onu, öyle yuvarladım, 425 maalesef.Simdi kiyaslamak istedim. Ramazan basında toplu gida aldik 500 civari tuttu. Bakliyat seker vb..2.5 kg ve 5 kiloluk urunler de vardi
Ay canım gel öpem senicevaplari okumadan yaziyorum 250 diyorum yani ben en son turkiyedeyken fiyatlar boyleydi sanki. 250den fazlaysa ben sok
425 maalesef200-250 ₺ arasi tahminim
şaka olmalı kapanma öncesi çocuğa az az siirt fıstığı beyaz leblebi kaju ve kuru üzüm aldım 138 tl tuttu .biz yemedik ama çoktan bitti.Sadece özel okula gitse iyi, balığı ,muzu, kuruyemişi eksiksiz tüketiyorlardı.
Onların hayatında asgari ücretin yanında fazladan bir 0 daha vardı herhalde.Sadece özel okula gitse iyi, balığı ,muzu, kuruyemişi eksiksiz tüketiyorlardı.
Aynen...vallahi katkısız organik filan onu da geçtim
şöyle büyükçe marketlere gitmediğiniz sürece (bi 3M filan olacak ya da ankaradaki Çağdaş gibi nispeten iyi sınıf olacak) Muğla için söyleyeyim doğru düzgün sebzesi olan bir yer yok.
vallahi Allah'ın kabağını patlıcanını brokolisini bir arada bulamıyoruz :) birkaç yerde manav var, o manava gitmek için de araçla hususi çıkmak lazım. mahallemdeki marketlerde bi' nane yok. (her iki anlamda da). pazar 3 tezgah. o da mandalina sadece mandalina yemek lazım herhalde.
neyse bari balık yiyorum diye avunayım.
ama bu genel olarak da böyle. mesela ben yurtdışında da yaşadım. yeni zelandadan şoklanmış olarak kuzu eti geliyordu ve ben paket paket aldığım için 1 kilo (yuhh) kuzu etiyle ıspanak (evet ıspanak!) pişirdiğimi biliyorum. öğrenciydim bir de...lükse bak! (misafirim vardı, yanlış anlaşılmasın 1 kilo etle sadece kendime yemek yapmam).
şimdi burada, kim ıspanağı kuzu etiyle pişirir Allah aşkına en fazla kavurur üstüne yumurta kırar.
hani diyorlar ya "türkiyede sebze meyve çok güzel" tamam güzel. üreticiye ulaşabilirsen güzel. ulaşamıyoruz ki. (ulaştığım istisna ürünü hemen yazayım: memleketimden kiraz, evet dünyada tek, bunu zaten kabul ederim).
Markette tek lüksümse enginar var burada taze taze- bunu da kabul ediyorum
ama vallahi benim yurtdışında yaşadığım sebze-meyve zenginliği burada yok. migrosta 15-20 liralarda filan olan soyulmuş paket ananası 1 euroya alıyordum la ben 1 nere 15 nere? kuşkonmazı, brüksel lahanası, 3-4 çeşit patatesi, 3-4 çeşit muzu oluyodu, tüm berry cinsleri ayrı ayrı oluyordu, paketle ahududu ben burada alamıyorum! vs. (ben kaydını tuttuğum için bilirim bir tek ayva tr'de bol bol olurken avrupada fazla bulunmazdı o kadar). oysa şimdi burada sıradan markette neredeyse hiçbiri yok. (o çocukluğumuzdaki pazarlar gibi çeşit çeşit mantarı çuval çuval yeşilliği, artık hiçbiri yok, ben çok iyi hatırlıyorum para üstü vermez bir poşet yeşillik verirdi pazarcı abiler, "abla al kalmasın" diye anneme biz de hep salata yapıldığı için alırdık). şöyle yenilir 5-6 çeşit yeşillik almak için hususi olarak 5m ya da makromarkete ya da büyük manava gideceksin. bu ülkede bu şartlar ne kadar acıklı...patates-havuç-domates-soğan-lüks de muz, bulduğunuza şükredin diyorlar resmen.
Ay ben bu Ülker Shop tavsiyesini havada kapmıştım ama şimdi baktım İzmir'de yokmuşAma evinde çocuğu olan abur cuburu çok seven üyelere tavsiyemdir çevrelerinde Ülker shop varsa Ülker shopa gitsinler. İçinde bütün ürünler var hemde market fiyatının çok çok altına, mesela cocostarıb tanesi 1.5 diyelim orada dökme kilo hesabıyla paketlenmiş olarak satılıyor biz 15-20 adet olarak paketlenmiş cocostarı 10 küsür liraya aldık. Tabi sadece abur cuburu yok, gofret, dondurma, makarna, kaşar, krem şanti, çorba çeşitleri de var çok çok ucuza satılıyor. Biz marketten 200 250 liraya alacağımız şeyleri 98 liraya alıp çıktık.
Öyle yazmıştı çok iyi hatırlıyorum. Balığını da tüketiyor, muzu da kuruyemişi de yazmıştı. Hatta bize de ver bu işin sırrını demiştim hangi konuydu hatırlamıyorum baya oldu.şaka olmalı kapanma öncesi çocuğa az az siirt fıstığı beyaz leblebi kaju ve kuru üzüm aldım 138 tl tuttu .biz yemedik ama çoktan bitti.
Sanırım öyle...Onların hayatında asgari ücretin yanında fazladan bir 0 daha vardı herhalde.
Asgari ücretin yettiğini kanıtlamak için çok sallamıştı aplamız, benim yaptığım 700lük alışverişte kuruyemiş olarak sadece çekirdek vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?