Anket GECEKONDU yıkımları hakkında ne düşünüyorsunuz?

GECEKONDU yıkımları hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Beni hiç ilgilendirmiyor.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    53

BenOzgurce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2007
2.870
11
116
50
İstanbul
Arkadaşlar biliyorsunuz hemen hemen her hafta bir gece kondu yıkımı heberi seyrediyoruz.Hepsi bol olaylı geçiyor.Ellerinde taşlar ve sopalarla karşı koymaya çalışanlar,yıkmaya kararlı zabıtalar,polisler,çatışmalar...
Siz ne düşünüyorsunuz hangi taraf haklı?:uhm:

en başta bunlara ellerinde tapuları olmadan oy uğruna bina yapma izni veren yerel yönetimler suçlu...
ancak her ne olursa olsun,başkaları size bu imkanı sunsa bile kanunsuz bir şey yapmamaktır meziyet.dolayısıyla belediyelerin göz yummuş olması bu insanların davalarında haklı olduğunu göstermez bence.
sen elinde tapu olmadan,kuruş vergi ödemeden,gel devletin arsasına kon.sonrada gecekondunu yıkınca devlet kıyameti kopar.senin olmayan yere ev yaparken aklın nerdeydi.
arsaya milyarlar döken,ev için vergi verenler enayimi.
kaldı ki devlet buna rağmen yıkarken ellerine bir mikytar para hatta bazen ev dahi veriyor.bence hiç hak etmedikleri halde...
dolayısıyla ortada o kadar kıyamet kopartacak bir durum görmüyorum ben:1closedeyes:
evleri yıkılanlar haksız

bencede biz yıllardır çalışıp çabalayıp arsa alıp ev yapmaya uğraşıyoruz ne kadar kolay dimi yok harama helale dikkat edelim arkadaşlar alın terimizle çalışıp helal kazanç sağladıkmı hiç kötülük olmaz devlet arazisi diyorsunuz .kendinizden pay biçin birisi kalksa gelse bahçenize yada arsanıza ev yapsa naparsınız yıkarsınız dimi .

arkadaşım iyi de sanki benim gece kondum varmış gibi niye yorum yapıyorsun.Kitlelere seslen, genel konuş lütfen:roflol::roflol:

öncelikle gecekondulaşmada hem halk hemde yerel yönetimde de suçluluk payı vardır....

yönetimler gecekondular üzerinden siyaset yapmışlardır....

halkda sonucunda feryat figan edeceğini bile bile sudan ucuz diye tapusu olmayan yerlere dikmiştir evlerini sonuç hem mazlum hemde suçlu olmuştur....
Kötü Kazen

Kesinlikle izin verilmemeli ve yıkılmalı!!! Ne güzel söyledin kronick: asıl meziyet suç olduğunu bile bile ev yapmamaktır oraya!!! Basit bir örnek vereyim size: adam gecekondu inşa edip yıllardır bedavaya oturuyor ve kapısına pek çoğumuzun binemediği Seat Leon marka araba çekiyor!!! Şimdi bu haksızlık değilde nedir? Biz karı-koca memur maaşıyla ay sonunu zor getirelim,kira ödeyelim ve bir evimizin olacağı günleri ancak piyangodan ikramiye çıkacağı zaman göreceğimizi bilelim bunlarda gelsin devletin arazisine konsun bir gecede ekmek elden su gölden yaşasın!!! Ne ala memleket! Ondan sonrada oylarıyla ülkeyi mahvetsinler diye kapılarına kömür götürülsün!!! Kötü KazenKötü KazenKötü Kazen Nefret ediyorum bu durumdan...Allah bizlerin hakkını gasp eden bu insanlardan sorsun inşallah!!!

biz salağız yaaa
boşu boşuna okadar kira vergi elektrik su faturası falan filan ödüyoruz
gidip konduramıyoruz bi arsaya ev
elektrik beleş (kaçak) su beleş kira yokkk ooohh gel keyfim gell

yıksınlar tabi ne diye yırtınıyolar yıkılırken o kadar
senin olmayan başkasına yada devletin arazisine ev yaparken akılları neredeydide yıkılırken isyan ediyolar :mymeka:

yeminle o kargaşaları seyrederken kendimi aptal gibi hissediyorumtatlicadiarzu

oh bee ne güzel istanbul, nefere katılıyorum yıllarca bedava otur, ordan artan parayla af cıkınca bina dik, araba çek, biz maaşlı geçinenler ayran budalası olup bakalım, biz doğma buyume buralıyız bi ağacımız yok daha, şalvarı çamurlular ağa oluyo haksız yere hemde, ne hakları var yıkılsın tabi ne demek oturmaları hata zaten... bi vergi öde dedin mi hepsi aç açık para mı var ajitasyonuna giriyorlar sanki bedava yaşam hakkıyla doğmuşlar herşey havadan gelsin devlet vergi almasın, kaçak elk. su parası abone olanın faturasına bi şekilde yansısın bunlar asalaklığa devam etsin...

Evet ya olay bu işte!!! Bizim maaşımızdan peşin peşin vergi kesiliyor sonrada bu uyanıklara yol yapılıyor,bizde eşek gibi bakıyoruz!!! Kimbilir ne zaman bir evim olacak belki çocuklarım bile kirada oturacak kimin yüzünden bu haksız yere ev yapan sonrada hizmet bekleyip alasını alan şerefsizlerin yüzünden!!!

tabiki yıkılmalı biz kemerleri sıka sıka bir ev sahibi olalım onlar babalarının tapulu malı gibi devlet arazisine kurulsunlar.üstüne bide benim vergimle yol su elektirik sahibi olsunlar.
şimdi bende keriz olayım oh ne alaaaaaaaaa

arkadaşım iyi de sanki benim gece kondum varmış gibi niye yorum yapıyorsun.Kitlelere seslen, genel konuş lütfen:roflol::roflol:
evet haklısın yanlış yazmışım herkes düşünsün herkes için geçerli sözüm bütün hepimiz için söylüyorum kendim içinde

Biraz daha dikkat lütfen.Köyle bir alakam olsaydı alınabilirdim diye düşünüyorum.Birileri alınabilir.a.sa.s

canım benım laf meclisten tabiki dışarı ama haberlerde görünen kürklü yada cemil ipekçi kıyafetliler değil o tarz insanların giyim şekli o, hem şalvarlı yada pazenli yolsuz ışıksız çamur içindeler ben sözü gerçek anlamıyla yazdım...

evvela çeyrek yüzyıldır bu ülkede terörle mücadele ediliyor ve bugün kentlerimizin çirkin, çarpık ve suç üreten yüzünü de en fazla terörden kaçan insanlarımızın kitleler halinde metropollere göç etmesine borçluyuz. ve herhalde bu yüzden kimseyi suçlayamayız ama aradan geçen on yıllarda bu gecekondu merkezlerinin siyasilerin elinde oy deposu haline getirilmiş olması ve mafyalaşmasına suç üretmesine göz yumulmuş olması bu bölgeleri çaresiz insanların barınağı olmaktan çıkartıp zenginleşme aracına dönüştürdü...kentleşme sorunlarımızın halli bağlamında bu çirkin yapılaşmalara izin verilemeyeceği çok açık fakat devletin de kent merkezlerinin dışında ve sosyalleşme kanallarına sahip alanlar yaratıp bu insanları sisteme adapte etmesi de önemli diye düşünüyorum

Devlet arazisini işgal ediyorlar,yıkılmasından yanayım.

hangi çağda yaşıyoruz ki?eskidenmiş o boş bi araziyi tellerle çevir sonra burası benim toprağım de yok yaaaa.... varmı öyle köfte.ben şahsen gecekondulara çok karşıyım.biz burada çalışıp kendi emeklerimizle alın terimizle birşeyler edinmeye bir ev bir arsa almaya çalışırken onlar hazıra konuyorlar.bu konuda devletin tarafındayım.hem nedirki önüne gelen istanbula önüne gelen istanbula bu memleketinde bi kapasitesi var.göz edenler memleketlerinde kalsın ki iş adamlara otaraflarada yönelsin oralarada iş alanları açılıp kalkınılması sağlansın.elinde üç beş kuruş parayla buraya geliyorlar o parayıda arsa mafyasına kaptırıyorlar gecekondu kuruyorlar devlet yıkıncada noluyo sefalet yazık değilmi çoluk çocuklarına.akıllansın artık millet artık bi okadar uygun ödemelerle ev sahibi olunabiliyor yasal yollarla birşeyler edinsinler akıllansınlar artık.
oh beee amma doluymuşum rahatladım.daha yazsam yazcam haaa... :roflol:
böyle bir konuya değindiğin için teşekkürler arkadaşım....

Balık baştan kokar misali..Örnekle anlatmak istiyorum..İzmir Karşıyaka çevre yolu yapılmadan önce arka dağda birçok gece kondu yapıldı, bunun gibi örnek çokta bu en yakın olanlardan biridir..Ne zaman yolu kullansak eşimle konuşuyorduk şuraya bak hala görmediler sonra burdan bir otoban geçer bu gecekonduları yıkarlar ama olay çıkar ve hepsine birer daire verirler!!!Hiç yanılmadık gün geçti otoban yapıldı yetmedi tabiki apartmanlar yapıldı gecekonduların olduğu bölgeye hepsine birer daire!!!
Tamam o insanların sokakta kalmasına kimsenin gönlü razı değil..Yapar yapmaz yıkılsaydı onları başka bölgelere yönlendirselerdi onca zaman yerleşik durumda olmasalardı!!
Peki ya bizim emeklerimiz?10 yıl bir ev almak için çalış çabala onların oturduğu apartman dairesindeki gibi bir ev anca alabil hoş alamayan çoğunlukta onların suçu ne!!!
Elektrik, suyunu, telini hiç aksatma katkımız olsun tabiki onlara değil mi?Yıllar geçtikten sonra değil anında müdahale olsun ..Allahın dağı deyipte bir çit çekip ev sahibi bu zamanda olunmamalı onca evsiz insanın emeğiyle hakkını alanın haklarına sahip çıkılmalı.. Bunun gibi daha ne haklarımız yeniliyor..
Üzlüyorum evet üzüldükçe daha bir çalışıyoruz,iyi bir evlat yetiştirmek haklı haksız kazancı anlatmak için uğraşıyoruz..Ben biryandan bunları yapmak için uğraşırken diğer yandan çocuklarımızın hakları yenmeye devam ediliyor..Ne diyebilirimki emeğin tadını Allah katmer katmer herkeze verir!!!!!!

güzelim memleketlerini birakip para kazanicam ümidiyle istanbula göc eden ailelerin cogu gece konduda yasiyoo
yazik memleketlerinde kalsalar daha iyi sartalarda yasayabilirler belki en azindan kendi topaklarini surerler
kadinlar kendilerini korumayi bilmiyolar surekli hamile
erkekler dogru duzgun bi is bulamayoo kahvede surda burda
sefalet diz boyu ordan burdan cala cırpa birseyler yapmaya calisiyorlar
devlet bu konuya insallah kesin bi cozum bulur
kimsenin sokakta kalmasini istemem ama bende yıkılmasından yanaym

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…