Gece misafiri

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
391
Kızlar yarın saat 9 on civarı misafirim gelicek.aksam yani 21_22 civarı ve uzun yoldan 17 saatlik yoldan yani.

Nasıl bir menü hazırlamalıyız sizce?
Karar veremedim

Kızlar yarın saat 9 on civarı misafirim gelicek.aksam yani 21_22 civarı ve uzun yoldan 17 saatlik yoldan yani.

Nasıl bir menü hazırlamalıyız sizce?
Karar veremedim
O saatte hafif yaz yemekleri olabilir, taze fasulye , domatesli pilav, çoban salata, yoğurtlu bir meze, mücver, karpuz olabilir. Tabi en önemlisi çay, tiryaki olduğum için yolculuk sonrası çay her şeyden önemli.

Ben geçen gün şunları yaptım gece 22de yoldan gelen misafirlere, çok yakın arkadaşımdı tabi benimkiler.
Çay, börek, domates, salatalık, peynir,zeytin, karpuz kurabiye bir de sarma
Ben kendim de gece yoldan gelince kahvaltılık şeyler yemeği seviyorum çünkü, o yüzden kendim yiyecek gibi hazırladım valla😆

Bence o saatte kahvaltı yapıp yatsınlar. Çay koy, domates salatalık dilimlersin, yumurta vs yaparsın ya da menemen. Hafifce kahvaltı yapar yatarlar. O saatte gerçek ana yemek yeseler, zaten yol yorgunular belki midelerine oturur, yaşları genç değilse
Ya ama 17 saatlik yoldan geliyorlarmis. Zaten yolda tost most hep kuru seyler tuketirler. Bence biraz sulu yemek yesinler 🥰

Corba yapardim salata yanina. Ek olarakta sofrada börek, salataliik domates böyle hafif kahvaltilik bulundururdum.agir olmayab seyler. Ama corbami kesinlikle yapardim. Kendim biliyorum , cok kez memlekete yolculuk yaptik. Arabaylada olsa ucaklada olsa insan bi icini isitan corbaya seviniyor. Cünkü yol boyu yenilecek illa kati seyler yanina alyio insan simit börek fln gibi. Ama sicak bisi cok iyi geliyo

Corba yapardim salata yanina. Ek olarakta sofrada börek, salataliik domates böyle hafif kahvaltilik bulundururdum.agir olmayab seyler. Ama corbami kesinlikle yapardim. Kendim biliyorum , cok kez memlekete yolculuk yaptik. Arabaylada olsa ucaklada olsa insan bi icini isitan corbaya seviniyor. Cünkü yol boyu yenilecek illa kati seyler yanina alyio insan simit börek fln gibi. Ama sicak bisi cok iyi geliyo
Teşekkür ederim galiba bende bu tarz bir şey yapicam

Ya benimde aklımdan geçti ama sabah kahvaltı yine aynı şey diye Vazgeçtim
Olsun ne bileyim o saatten sonra ana yemek insanı yorar. Arkadaşların dediği gibi bir çorba hazır edin isteyen için. Sabah kahvaltıya yumurta, sucuk, patates kızartması yaparsınız aynı olmaz ki:)
Ben son menümü paylaşıyorum:KK66:
Çorba, sarma, börek, domates salatalık rokalı bir salata, peynir, zeytin bir de tatlı sevenler için tatlı bir kurabiye ya da kek

Ya ama 17 saatlik yoldan geliyorlarmis. Zaten yolda tost most hep kuru seyler tuketirler. Bence biraz sulu yemek yesinler 🥰
Ben ne zaman gec saatte varsam evinde kaldığım kişi hep kahvaltılık hazirlar, sohbet eder çay içer yatarız 😇
Ama haklısın, yoldan sonra sıcak,sulu bir şeyler yeseler daha iyi olur

X