- 26 Kasım 2018
- 239
- 123
- 103
- Konu Sahibi Carpe Diem Angel
-
Evet inanılmaz zor geçiyor günlerimÇok geçmiş olsun,çok yıpratıcı,çok üzücü biliyorum ama geçecek.Dilerim sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız.Ben de dış gebelik geçirdim,korunma sürem yeni bitti sayılır 2aydır denemeye korktum erteledik bu ay cesaret ettim umarım tekrarını yaşamam.Malesef dış gebelik süreci çok yorucu sonrası daha da beter stresini,kaygısını her gün yaşıyorum.Rahim filmi çektirmedim beklemedeyim.Sizin iki dış gebelik de aynı tüpte mi gerçekleşti ve diğer tüpün durumu nasıl ?rahim filmi daha önce çektirdiyseniz bile tekrar çektirin.Ve genetik test yaptırın.
Evet bir kez oldu ve ilk gebeliğimdi düşündüğümüz ay hemen oldu diye sevinmiştim ama neler geldi başıma.İki doz metotreksat ile tedavi oldum canım sağ tüpümdeydi benim.Tatildeyim eğlenip,kafamı rahatlamaya çalışıyorum ama geceleri yine burada buluyorum kendimi,uyumak yerine bu saatte burada belki süreci olumlu sonuçlanan birilerine rastlarım da bana umut olur diye bakıyorum.Evet inanılmaz zor geçiyor günlerimikisi de sol tüpümdeydi, diger tüpüm icin guzel seyler soylemedi doktor, yamuk yumuk dedi sekil bozukluğu var, aynı seyi yaşayabilirsin, direkt tüp bebek yaptırın dedi. Evet mart ayında çektirmiştim, yine isterler heralde. Ben de gebe kalmaya korkuyorum artik, yaşayan bilir bu durumu, atlatması cok güç canım inşallah sağlıklı gebelik yaşarsın bu sefer. Senin bir kez mi oldu? Nasıl atlattin igne ile mi?
Değerin kaçtı ilk iğne vurulduğunda canim?Evet bir kez oldu ve ilk gebeliğimdi düşündüğümüz ay hemen oldu diye sevinmiştim ama neler geldi başıma.İki doz metotreksat ile tedavi oldum canım sağ tüpümdeydi benim.Tatildeyim eğlenip,kafamı rahatlamaya çalışıyorum ama geceleri yine burada buluyorum kendimi,uyumak yerine bu saatte burada belki süreci olumlu sonuçlanan birilerine rastlarım da bana umut olur diye bakıyorum.
Aslında ilk baktırdıgımda 3600 gibi bir değer çıkmıştı ama aynı gün farklı bir hastanede 2100 çıktı o değerde iğne yapıldı değer 7.günde fazlasıyla düşmüştü sonrasında tedbir amaçlı daha hızlı düşmesi için ilk iğneden sonra 15. Günde ikinci doz yapıldı bu da epey hızlandırdı düşmesini.Değerin kaçtı ilk iğne vurulduğunda canim?
Çocuk rahimde gorunduyse dış gebelik olmazDeğerleri düzenli yükselip daha sonra dış gebelik yaşayan var mı aranızda?
Canim öncelikle cok cok gecmis olsun dilerim en kisa sürede her sey düzelir. Ben de tüp bebek yaptrdim yumurta rezervimin az olmasi sebebiyle her sey cok guzel ilerledi. 10 temmuzda tek embriyo transferi oldum. 18 temmuzda ilk testi yaptik betahgc 12 çıktı. Deger cok düşük dedi takip etmeliydik. Sonrasinda 38(bu deger çıktı ertesi gün kanama basladi parca parca seyler geldi. Kimyasal gebelikten suphelendi doktor) sonrasinda degerler artti 88,162,520, 1072 oldu. Doktor keseyi görmek icin vajinal ultrason yapti kese yoktu. 1 gun sonra beta 1330 oldu kese yine yok. Son bir kez daha bakalim dedi. 2 gün sonra yani bugün beta 1412 cikti. Düzenli artis saglikli artis olmadi ve kese yine görünmedi. Dış gebelik tanisi kondu. Metotreksat 75mg bugün yapildi. 1 hafta icinde kanama olacsk dedi. Yüksek ihtimalle igneyle biter dedi. Senin kanama igneden ne kadar süre sonra oldu15.07 tarihinde ic kanamam başlamış ve sol tüpüm alındı açık ameliyatlamtx ignesiyle gebelik sonlanmamis büyümeye devam etmiş maalesef
Canim cok gecmis olsun öncelikle. Ben de bugün dış gebelik tanisiyla metotreksat ignesi oldum. 75 mg dozunda. Kanama ne zaman olur? Kanama olurken agri sanci oldu muAslında ilk baktırdıgımda 3600 gibi bir değer çıkmıştı ama aynı gün farklı bir hastanede 2100 çıktı o değerde iğne yapıldı değer 7.günde fazlasıyla düşmüştü sonrasında tedbir amaçlı daha hızlı düşmesi için ilk iğneden sonra 15. Günde ikinci doz yapıldı bu da epey hızlandırdı düşmesini.
Canım sana da cok gecmis olsun, rabbim boyle nasip etti demek ki bizeCanim öncelikle cok cok gecmis olsun dilerim en kisa sürede her sey düzelir. Ben de tüp bebek yaptrdim yumurta rezervimin az olmasi sebebiyle her sey cok guzel ilerledi. 10 temmuzda tek embriyo transferi oldum. 18 temmuzda ilk testi yaptik betahgc 12 çıktı. Deger cok düşük dedi takip etmeliydik. Sonrasinda 38(bu deger çıktı ertesi gün kanama basladi parca parca seyler geldi. Kimyasal gebelikten suphelendi doktor) sonrasinda degerler artti 88,162,520, 1072 oldu. Doktor keseyi görmek icin vajinal ultrason yapti kese yoktu. 1 gun sonra beta 1330 oldu kese yine yok. Son bir kez daha bakalim dedi. 2 gün sonra yani bugün beta 1412 cikti. Düzenli artis saglikli artis olmadi ve kese yine görünmedi. Dış gebelik tanisi kondu. Metotreksat 75mg bugün yapildi. 1 hafta icinde kanama olacsk dedi. Yüksek ihtimalle igneyle biter dedi. Senin kanama igneden ne kadar süre sonra oldu
Ben profesöre sordum 6 ay korunmam gerektiğini söyledi yavrumSordum kuzum 1 hafta icinde olur dedi. Hemen olmaz dedi. Canim peki igneden ne kadar süre sonra tekrar bebek yapma çalışmalarına basladiniz
Simdi nasilsin peki canımBen profesöre sordum 6 ay korunmam gerektiğini söyledi yavrum
15inde oldum ameliyatı, dikislerim ağrıyor biraz canım, psikolojik olarak diplerdeyim ama bu da gececek inşallah. Ben ilk dis gebeligimden sonra rahim filmi çektirdim, tertemiz çıkmıştı, beklemiyordum bir daha aynı seyi yaşamayı ama bir kez yaşayan maalesef bir daha yasama riski cok yüksekmiş, biliyordum zaten bunu ama rabbime bırakmıştım. Kışa doğru tüp bebek yaptircazSimdi nasilsin peki canım
Canim cok gecmis olsun Allahim sifa versin tez zamanda hayirli gebelik yaşarsın insallah icini ferah tut Rabbimin bi bildigi vardır. Tüplerde bir sey olmamasi cok cok iyi. Benim de tüp bebekte dış gebelik oldu. Olacağın önüne bir sey engel olamiyor. İnşallah sonu güzel olsun15inde oldum ameliyatı, dikislerim ağrıyor biraz canım, psikolojik olarak diplerdeyim ama bu da gececek inşallah. Ben ilk dis gebeligimden sonra rahim filmi çektirdim, tertemiz çıkmıştı, beklemiyordum bir daha aynı seyi yaşamayı ama bir kez yaşayan maalesef bir daha yasama riski cok yüksekmiş, biliyordum zaten bunu ama rabbime bırakmıştım. Kışa doğru tüp bebek yaptircaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?