Teşekkür ederim evet süre daha çok kısa ama belki benim gibi olup çok vicdan azabı çeken arkadaşlarım varsa onlara destek olurum diye hemen yazmak istedim çünkü ben gerçekten çok üzülüyordum iki gündür kuzumu bana teşekkür ediyormuş gibi düşünüyorum inşaallah bende senin gibi başlamadan devam edebilirimtebrik ederim, çok iyi yapmışsın. 2 gün çok kısa bir zaman, ancak ilk adım olması açısından da çok önemli. Zaten İlk günü atlattıktan sonra gerisi çok daha kolay. Eminim bu kararlılıkla aynı şekilde devam edebilirsin.
Benim arada bir canım isterdi, arada bir rüyama girerdi. Bir nefes çekmiş olsaydım başlayabilirdim, yapmadım, bir nefes bile çekmedim. İnsan sigarayı bıraktıktan sonra dönem dönem kendisini sigaraya daha yakın hissedebiliyor. Bırakmak gibi tekrar başlamamak da önemli.
Amacım kimseyi sigaraya teşvik etmek değil ama kızıma hamileyken bende çok sorunlu bir dönemden geçiyordum günde 3 tane içtim Allaha şükür sağlıklı doğdu şimdi 12 yaşında okul birincisi çok şükür.. Oğluma hamileyim şimdi içmiyorum sigara, arada eşim dalga geçiyor kızın zekası sigaradansa oğlan aptal olacak diyemerhaba be 2 aylık gebeyim daha önce sigara kullanıyordum ve duyunca bırakmaya çabaladım yalnız yapamadım çok sinir stres yaşadım eşimle uğraşıyordum o yüzden günde sabah bir akşam bire düşürebildim ama çok pişman olup vicdan azabı çekiyorum doktorlarda hiç bırakamayanlara günde 3 tane içebilirsin diyormuş böyle kendimi avutsamda hiç mutlu değilim içmeyincede çok stres benim durumumda olanlar var mı acaba((
Bende hamile kalmadan once gunde bir pakete yakin iciyordum, ilk ogrendigimde birakmak icin cok zorlandim gunde 6 taneye dusurmeye calistim ama icim rahat degildi . Sonrasinda bulantilarim basladi, bende bu bulantilari degerlendirdim şöyle ki, ne zaman midem bulansa canim su bile istemezken alip bi sigara yakiyodum. Zaten o bulantiyla icim almiyodu ve sonduruyodum. Bir hafta boyle gecti sonrasinda sigaradan oyle bir tiksindim ki bir daha omrum boyunca icebilecegimi sanmiyorum :)
Aynen canım. Sosyoloji mezunuyum neredeyse psikolojiye ait tüm dersleri aldık. Hatta bilişsel psikoloji en sevdiğim konulardan biriydi :) öğrendiklerimi hayatımdan hiç çıkarmadım :)yaptığın şey Pavlov'un köpeklerine yaptığı şey, yani klasik koşullanma. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem. Çok zekice, iyi ki yapmışsın. Artık sigara içmeye çalışınca aklına hep bulantı gelecek.
merhaba be 2 aylık gebeyim daha önce sigara kullanıyordum ve duyunca bırakmaya çabaladım yalnız yapamadım çok sinir stres yaşadım eşimle uğraşıyordum o yüzden günde sabah bir akşam bire düşürebildim ama çok pişman olup vicdan azabı çekiyorum doktorlarda hiç bırakamayanlara günde 3 tane içebilirsin diyormuş böyle kendimi avutsamda hiç mutlu değilim içmeyincede çok stres benim durumumda olanlar var mı acaba((
merhaba be 2 aylık gebeyim daha önce sigara kullanıyordum ve duyunca bırakmaya çabaladım yalnız yapamadım çok sinir stres yaşadım eşimle uğraşıyordum o yüzden günde sabah bir akşam bire düşürebildim ama çok pişman olup vicdan azabı çekiyorum doktorlarda hiç bırakamayanlara günde 3 tane içebilirsin diyormuş böyle kendimi avutsamda hiç mutlu değilim içmeyincede çok stres benim durumumda olanlar var mı acaba((
Bence destek tedavi deneyebilirsin bende senin gibiydim hiç umudumda yoktu ama aynı zamanda vicdan azabı duyuyordum şimdi on beş gündür hiç içmiyorum arada iki kere eşimin sigarasından bir iki nefes çektiğimi saymazsak şimdi o da bıraktıvalla ben bırakamadım içiyorum günde 2 pkt sigara içen ben şu anda 5 yada 6 tane içiyorum bıtrakabilirmiyim sanmıyorum kaçak kuçuk içiyorum valla
eşin de bırakırsa çok kolay olur. Zaten sigarayı bıraktıktan sonra insan sigara kokusundan nefret ediyor, içenlere pek yaklaşmıyor. Annemi öpmek dahi istemiyorum ben sigara kokuyor diye.Selam kizlar bende doktorumla konustum hic icmiceksin dedi. Ama bu cok zor geliyor günde 3 tane iciyorum daha önce ictigim sigaralarin sayisi yoktu. Esimle beraber birakmayi düsünüyorum oda artik icmek istemiyor insallah bana destek olur bu konuda ve beraber birakiriz.
ay olmaz mı arkadaşım bize de söyle hastane/ doktor adını biz de gidelimBende 15 haftalık hamileyim ve 20 yıldır 2 paket sigara içiyordum ve 10 saat dışında hiçbir zaman sigarayı bırakamamıştım geçen haftaya kadar da hem vicdan azabından ağlıyor hemde sigara içmeye devam ediyordum geçen psikiyatristimden bir doktor ismi aldım sigarayı bırakmak istiyorum diye ve vakit kaybetmedende doktorla iletişime geçtim hipnoz ve akupunktur karışık bir tedavi uyguladı bana hipnoz iradeni kuvvetlendirecek canın sigara istesede içmeyeceksin akupunkturda baş ağrısı sinir gibi etkileri aza indirecek dedi aslında bugüne kadar bir gün bile sigarayı bırakamamış olduğum için çokta inanarak gitmemiştim ama şuan iki gündür sigara içmiyorum ve hipnozla doktorumun kafama yerleştirdiği bedenimi ve bebeğimi sağlam istiyorum ve o yüzden bu zehirden uzaklaşıyorum cümlesi aklımda dolandığı için sigaraya yaklaşamıyorum ve en azından şuna eminim artık bebişimi kucağıma alana kadar sigaraya elveda ve çok mutluyum belki birilerine faydam olur diye biraz erken yazdım ama ben eğer iki gün sigarayı bırakabiliyorsam ve hala içmeyeceğimi söyleyebiliyorsam umarım bu yöntemlerin sizlerede faydası olur
merhaba bende 6 aylık hamileyim hamile olmadan önce günde 2 pakete yakın içiyordum şimdi ise 1 paketten az sayılır sigarayı yakıyorum yaktığım anda içme isteğim kayboluyo ama yaktım diye 2 3 nefes çekip atıyorum kendime çok kızıyorum içmemek için uğraşlar veriyorum olmuyo ayrıca gebeliğim çok stresli geçiyo bebeğim bile ben sinirlenince üzülünce daha çok hareket ediyo ne yapmam gerekiyo bilmiyorum benim yüzümden bebekte etkileniyo oysa ne hayallerim vardı hamilelikle yanı hiç bir türlü bırakamıyorum şu lanet sigarayı(
evet canım azaltım amacım tam bırakmak ama iş stresı zorluyo yıne tavsıyelerin için çok teşekkur teselli oldu inanStres yaşadığımızda, kaygılandığımızda veya korktuğumuzda adrenalin salgılanır ve bu da bebeğin daha hareketli olmasına neden olur.
Bir hayli azaltmışsın, çok güzel. Neredeyse bırakmışsın, son bir adım daha atacaksın sadece. Bu konuyu düşünmemeye çalış, aklına her sigara geldiğinde ya bileğine taktığın bir paket lastiğini çekip bırak ya da su iç. Akşamları yürüyüş yap, bir kursa yazılabilirsin, ben hamile yogasına gidiyorum ve çok faydasını gördüm.
Bir iş yaparken, elimiz doluyken sigarayı nasıl unutuyoruz? Aynı mantıkla bakalım, kafayı güzel etkinliklerle dolduralım meşgaleler bulalım ve sigarayı unutalım. Umarım eşin de bırakır, eşinin içmemesi de unutmanı kolaylaştıracak çünkü.