gebelikte sigara

Teşekkür ederim evet süre daha çok kısa ama belki benim gibi olup çok vicdan azabı çeken arkadaşlarım varsa onlara destek olurum diye hemen yazmak istedim çünkü ben gerçekten çok üzülüyordum iki gündür kuzumu bana teşekkür ediyormuş gibi düşünüyorum inşaallah bende senin gibi başlamadan devam edebilirim

Amacım kimseyi sigaraya teşvik etmek değil ama kızıma hamileyken bende çok sorunlu bir dönemden geçiyordum günde 3 tane içtim Allaha şükür sağlıklı doğdu şimdi 12 yaşında okul birincisi çok şükür.. Oğluma hamileyim şimdi içmiyorum sigara, arada eşim dalga geçiyor kızın zekası sigaradansa oğlan aptal olacak diye şaka bi yana Rabbim bilir en iyisini ama siz yinede içmeseniz daha iyi..

Bende hamile kalmadan once gunde bir pakete yakin iciyordum, ilk ogrendigimde birakmak icin cok zorlandim gunde 6 taneye dusurmeye calistim ama icim rahat degildi . Sonrasinda bulantilarim basladi, bende bu bulantilari degerlendirdim şöyle ki, ne zaman midem bulansa canim su bile istemezken alip bi sigara yakiyodum. Zaten o bulantiyla icim almiyodu ve sonduruyodum. Bir hafta boyle gecti sonrasinda sigaradan oyle bir tiksindim ki bir daha omrum boyunca icebilecegimi sanmiyorum :)

yaptığın şey Pavlov'un köpeklerine yaptığı şey, yani klasik koşullanma. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem. Çok zekice, iyi ki yapmışsın. Artık sigara içmeye çalışınca aklına hep bulantı gelecek.

Aynen canım. Sosyoloji mezunuyum neredeyse psikolojiye ait tüm dersleri aldık. Hatta bilişsel psikoloji en sevdiğim konulardan biriydi :) öğrendiklerimi hayatımdan hiç çıkarmadım :)

Merhaba arkadaşlar hiç sigara kullanmadım ama eşim 1.5 sene önceye kadar günde bir paket içiyordu. Bir kaç arkadaşı ile aynı anda anlaşıp bıraktılar. Kimi ilaç ile kimi kendiliğinden. Eşim kendiliğinden bıraktı hiç bir destek almadı. Ne zaman kaç yıl geçerse geçsin canın mutlaka içmek istiyor diyor bana. Bir takım sıkıntılar hepimizin hayatında oluyor olacak da ancak sigara kurtuluş değil bunun arkasına sığınmamalısınız. Hele ki ucunda tertemiz mis kokulu canınızdan bir parça varsa. Savaşın direnin ve bırakın derim. Bu iş beyinde bitiyor. Bir kerede bırakılıyor. Yaşamınızı kalitesizleştirmekten başka bir şey değil. Şuan anlayamıyorsunuz ama dışarıdan içmeyen insanlar için o kadar iğrenç geliyor ki kokusu. Bir de içinizde yaşama tutunmaya çalışan bir can varken onu ne kadar zor bir sınava sokuyorsunuz. Lütfen bırakın bu vücut bize Allah' ın emaneti unutmayın...

valla ben bırakamadım içiyorum günde 2 pkt sigara içen ben şu anda 5 yada 6 tane içiyorum bıtrakabilirmiyim sanmıyorum kaçak kuçuk içiyorum valla

valla ben bırakamadım içiyorum günde 2 pkt sigara içen ben şu anda 5 yada 6 tane içiyorum bıtrakabilirmiyim sanmıyorum kaçak kuçuk içiyorum valla
Bence destek tedavi deneyebilirsin bende senin gibiydim hiç umudumda yoktu ama aynı zamanda vicdan azabı duyuyordum şimdi on beş gündür hiç içmiyorum arada iki kere eşimin sigarasından bir iki nefes çektiğimi saymazsak şimdi o da bıraktı

Selam kizlar bende doktorumla konustum hic icmiceksin dedi. Ama bu cok zor geliyor günde 3 tane iciyorum daha önce ictigim sigaralarin sayisi yoktu. Esimle beraber birakmayi düsünüyorum oda artik icmek istemiyor insallah bana destek olur bu konuda ve beraber birakiriz.

eşin de bırakırsa çok kolay olur. Zaten sigarayı bıraktıktan sonra insan sigara kokusundan nefret ediyor, içenlere pek yaklaşmıyor. Annemi öpmek dahi istemiyorum ben sigara kokuyor diye.
Günde 3e düşmüşsen bırakırsın da, neden olmasın. Çocuğunun akciğerleriyle ilgili bir sorun olursa her hastaneye gidişinde kendinden nefret edersin, bu pişmanlığa değmez emin ol.

Sigara olayında eşin içmemesi çok büyük destek.Benim eşim seneler önce bırakmış ben de nişanlıyken çok denedim bırakamadım.Evlendik ben içmeye devam ettim o içmedi ağzına dahi sürmedi iradesi çok kuvvetli.Sonra bebek düşünmeye başladık.Geceleri artık öksürmekten zor uyuyordum.Saçlarıma parmaklarıma sinen sigara kokusu eşimi rahatsız etsede bana kokuyorsun demiyordu utanıyordum.Baktım o çok sağlıklı o çok rahat uyuyor o çok mutlu sigarasız hayatından.BEBEK DÜŞÜNÜYORSAN VÜCUDUN ARTIK TEMİZLENMELİ dedi . Son sigaramı içip bu iş bitti dedim.Cep telefonuma sigara bırakma programları indirdim.Büyük motivasyondu.bir gün oldu üç gün oldu zor tabi hem de çok zor.Ama bebek istiyordum vucudum ciğerlerim berbattı zaten gurbetteydim kimsem yoktu burda çok canım sıkılıyordu ama o temiz bir vücudu hakediyordu.Sigara bırakma programlarını her gece açıp bakıyordum bugün 20 gün olmuş dediğim de eşim artık sen bu işi hallettin diye sarıldı.Sonra Rabbimin mucizesi geldi ve onun için çok iyi beslenmeliydim.Sigarayı bırakmak verdiğim en mükemmel karardı.Şuanda programda yazanları size okuyayım içilmeyen sigara sayısı 272 sigara içilmeyen gün 68 kazancım 112 tl ama bebeğimin sağlığı paha biçilemez.Bukadar uzun uzadı yazdım canım arkadaşım ama biz bu hayatta ne edersek önce kendimize ediyoruz bir de karnımızdaki bebişimize.Ben sizin bebeğinizi ne çok sevdiğinizi tahmin edebiliyorum siz bebeğinizi düşünmeseydiniz böyle bir başlık açmazdınız ama günde 3 tane ile 5 tane ile halledilmez oturun bebeğiniz için çok büyük karar verin ve artık noktalandırın sizin sağlığınızı ve bebeğinizin sağlığını içtiğiniz sigaralar geri getirmez siz buna karar vermezseniz kimse size sigarayı bıraktıramaz elinizi karnınıza koyun ve doğmamış bebeğiniz için bu zorluğa katlanın siz bunu başaracaksınız ben inanıyorum

bu konu gerçekten çok önemli. hamile kalmadan önce günde 1 pakete yakın sigara içiyordum. hamile olduğumu öğrendiğimden beri ne kadar bırakmak istesem de tam bırakamadım. her yemekten sonra ve bazen aralarda 1 nefes çekip atıyorum. toplam 5 nefes yani yarım sigara içiyorum günde. yine de vicdanım hep rahatsız. umarım bu illetten herkes kurtulur.

ben 18. haftadayım.Günde 2 paket sigara rahat içiyordum.Hep hamilelikte bırakacağım dedim.Bırakamadım.Hergün vicdan azabı öldürüyordu beni.Ama ilk öğrendiğimde eşimle sadece mutfakta içme kararı aldık.İlkin on tane ye düşürdüm ama dün sanırım çok içtim tiksindim ve eşime de sigara bırakma bana dedim.Bugünden itibaren hiç içmeme kararı aldım umarım uygularım da bir daha hayatıma asla almam. Bebeğime de ömür boyu minettar kalırım.

merhaba bende 6 aylık hamileyim hamile olmadan önce günde 2 pakete yakın içiyordum şimdi ise 1 paketten az sayılır sigarayı yakıyorum yaktığım anda içme isteğim kayboluyo ama yaktım diye 2 3 nefes çekip atıyorum kendime çok kızıyorum içmemek için uğraşlar veriyorum olmuyo ayrıca gebeliğim çok stresli geçiyo bebeğim bile ben sinirlenince üzülünce daha çok hareket ediyo ne yapmam gerekiyo bilmiyorum benim yüzümden bebekte etkileniyo oysa ne hayallerim vardı hamilelikle yanı hiç bir türlü bırakamıyorum şu lanet sigarayı (

ay olmaz mı arkadaşım bize de söyle hastane/ doktor adını biz de gidelim

merhaba arkadaşlar,iyi ki bu topiği açmışsınız,teşekkür ederim.ben 5 haftya önce tüp bebek tedavisine başlamıştım sebepsiz infertiliteden ve neredeyse 2 paket içtiğim sigarayı yumurtalarım gelişsin,tedavi başarısız olmasın diye 4-5-6 ya düşürdüm,üstelik normal ,içtiğim sigaramı da bıraktım onun yerine davidoff- kent in 1mg zifir olan en hafiflerinden içtim.tabiki sigra içmiş gibi beni tatmin etmiyordu ama en azından içme isteğimi karşılamış oluyordu.Şu an Allah'ın izniyle çok şükür hamileyim ama hala bırakamadım.evet çok azalttım eskiye göre günde 4 filan ama bu bile beni deli ediyor.daha azına da inemiyorum. artık hipnoz filan ne varsa denemek istiyorum bebeğimi çok zor buldum kaybetmek istemiyorum. bana da destek oluırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

Stres yaşadığımızda, kaygılandığımızda veya korktuğumuzda adrenalin salgılanır ve bu da bebeğin daha hareketli olmasına neden olur.
Bir hayli azaltmışsın, çok güzel. Neredeyse bırakmışsın, son bir adım daha atacaksın sadece. Bu konuyu düşünmemeye çalış, aklına her sigara geldiğinde ya bileğine taktığın bir paket lastiğini çekip bırak ya da su iç. Akşamları yürüyüş yap, bir kursa yazılabilirsin, ben hamile yogasına gidiyorum ve çok faydasını gördüm.

Bir iş yaparken, elimiz doluyken sigarayı nasıl unutuyoruz? Aynı mantıkla bakalım, kafayı güzel etkinliklerle dolduralım meşgaleler bulalım ve sigarayı unutalım. Umarım eşin de bırakır, eşinin içmemesi de unutmanı kolaylaştıracak çünkü.

evet canım azaltım amacım tam bırakmak ama iş stresı zorluyo yıne tavsıyelerin için çok teşekkur teselli oldu inan

Bende ayni durumdayim arkadaslar malesef. Gebe klmadan once hamile kaldigim an birakirim diyordum. Ama yapamadim.ucbucuk aylik hamileym gunde 10 taneye yakin iciyorum.midem bulaniyor yine iciyorum. Gunde ikiye dusursem yatip kalkip dua edicem. Deniyorum yapamiyorum. Allah tiksindirsin hepimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…