Ayni durumdayim dogumdan sonra bana lutfen ozellikle mesaj at cocukta sorun varmi diyeBen gunde 1.5paket sigara icerdim hamile oldugumu ogrendigimde bircok kisi gibi birakamadim gunde 3e dusurdum daha sonrasinda tamamen birakicam dedim ama su an 7aylik hamileyim malesef burakacagima gunde 8e cikardim yani azaltip birakmak bos tamamen atmak lazim malesef ben bunu yapamadim umarim sen basarirsin
Kac tane iciyosunAyni durumdayim dogumdan sonra bana lutfen ozellikle mesaj at cocukta sorun varmi diye
Gunde 10 falan..ucbucuk aylik hamileyimKac tane iciyosun
Ohoo artik benim icin cok gec o zamanIlk 4ay cok onemli demisti drum ilk 4ay sadece 3tane ictim odaa 0.1mg nikotin olankardan 10uazalt biraz sigaranuda en hafif olandan al
Ayni durumdayim dogumdan sonra bana lutfen ozellikle mesaj at cocukta sorun varmi diye
Cok haklisin da iste bizim irademizin zayifligindan cocugumuz zarar goruyor.halbuki azicik agir bisiy kaldirsam ya bsiy olursaÇocuğun zarar görmemesi diye bir ihtimal yok. Kimi çocukta bebeklik astımı gibi (çok daha korkunç sendromlar var sigaraya bağlı ama ayrıntılandırmasak daha iyi) hastalıklar olabiliyorken, kimileri erken doğuyor. Kimi çocuk düşük kilolu doğuyor. Kimisi çok sağlıklı ve canlı görünüyor ama hayatta karşısına çıkabilecek hastalıklara karşı dirençsiz, savunması zayıf... Bebeğin sağlam görünmesi, sigaradan zarar görmediği anlamına gelmez.
Mevzu "rakı içen ölüyor da su içen ölmüyor mu"ya dönmemeli. Örneğin kanser hep sigara ile ilişkilendirilir. Sigara içmeyen insanlar da kanser hastası olabilir. Ancak (sigara içmediği halde hasta olan) bu insan sigara içseydi hastalığı daha erken ortaya çıkabilir, daha hızlı ilerleyebilir, iyileşmesi daha güç olabilirdi. Böyle bakmak lazım, gerçeklik bu yönde.
Cok haklisinÇocuğun zarar görmemesi diye bir ihtimal yok. Kimi çocukta bebeklik astımı gibi (çok daha korkunç sendromlar var sigaraya bağlı ama ayrıntılandırmasak daha iyi) hastalıklar olabiliyorken, kimileri erken doğuyor. Kimi çocuk düşük kilolu doğuyor. Kimisi çok sağlıklı ve canlı görünüyor ama hayatta karşısına çıkabilecek hastalıklara karşı dirençsiz, savunması zayıf... Bebeğin sağlam görünmesi, sigaradan zarar görmediği anlamına gelmez.
Mevzu "rakı içen ölüyor da su içen ölmüyor mu"ya dönmemeli. Örneğin kanser hep sigara ile ilişkilendirilir. Sigara içmeyen insanlar da kanser hastası olabilir. Ancak (sigara içmediği halde hasta olan) bu insan sigara içseydi hastalığı daha erken ortaya çıkabilir, daha hızlı ilerleyebilir, iyileşmesi daha güç olabilirdi. Böyle bakmak lazım, gerçeklik bu yönde.