gebelikte sigara

senin bırakma potansiyelin var gibi arkadaşım ne olur bırak.Ben bırakamadım kafayı yiyecek gibi oluyorum canım acayip sıkılıyor ama çok enteresan bir durum yapamıyorum. Pişmanlık desen anlatılamaz ama bırakamıyorum.Bende hamile olunca kesin bırakırım diyorum.Sürekli dua ediyorum Allahım tiksindir beni diye ama yapamadım yapamıyorum.

peki 2 fırt yetiyomu canım ya ben 2 fırt çekiyim devamını isterim gibime geliyo bugün hiç içmedim dur bakalım ne kadar dayanabilicem :)

Tatlım yetiyo inan bana 1-2 fırt aldıktan sonra tamam yeter de kendi kendine, dediğim gibi aklına her geldiğinde dikkatini başka yöne vermeye bak...

hamileliğinde sigara içen arkadaşlarıma hep şunu yapmışımdır, bebek doğar annenin kucağındadır bi nefes sigara çekerim (dışarda tabiki) gelirim bebeğin ağzına üflicek gibi yaparım.. oo napıyosun sen falan diye kıyamet kopar derim ki. ee hamilyeken senin yaptığım farklımıydı?

Sigara kullanmayan ve sigara kokusundan tiksinen biriyim. Size yorum yazmamin nedeni, bi Dr un söylediği söz... Bir hastasi günde bi iki tane icebilir miyim demiş, Dr da senin içine her cektigin duman, bebeğinin nefes almasini engelliyor. Onu bi kez veya birkaç kez boğmak istersen,sen bilirsin demiş.... Bebeklerimiz bizim canimiz,herseyimiz.kiymayalim onlara. Bizde esinle ayda, iki ayda bir nargile iciyoduk, bazen bikez ceksem mi diye dusunuyodum ama aslaaa.... İnş en yakin zamanda birakirsiniz. Eltimde yillardir iciyomus ama hamile oldugunu öğrendiği anda birakti, farisi tüm içenlerin basina
ne kadar doğru çok teşekkür ederim desteğinden ötürü inşallah bırakırım ama psikolo
İçmeye devam et. Nasılsa o çocukla hastanelerde sen de sürünecen.
Ben ablamla çok kavga ettim bu yüzden. Bazen küfrettim bazen hakaret. Ne hakla bunu o çocuğa yaparsınız. Anlamıyorum.
Keşke bir perde açılsa da görseniz ileriyi. Bilmeniz yetmiyor zira.
canım ne desen yeridir haklısın benim bazı nedenlerden dolayı psikolojim çok kötü çok gergin agresif bir yapım var eşimlede bazen anlaşamıyoruz sigarayıda üstüne bırakınca iyice delirdim ozaman neden gebe kaldın dersen bizim sağımız solumuz belli olmuyo bi çok iyi oluyoruz bi düşman kesiliyoruz Allah bana yardım etsin inan bazen çok karamsar oluyorum keşke içmesem bi gün içmiyorum ertesi gün içmeyince bide tartışmışsak deli oluyorum nikotin bir bağımlığı kadar pis bir bağımlılık yok:KK43:

Biz korunmayi yeni biraktik. Hamile kalinca birakirim diyordum. Gunde bir paket kesin iciyorum ama bunlari okuyunca daha da korktum ya bebegi ogrensemde birakamazsam diye :KK43:

arkadaşlar destekleriniz için teşekkürler ama bi takım problemlerim v
Biz korunmayi yeni biraktik. Hamile kalinca birakirim diyordum. Gunde bir paket kesin iciyorum ama bunlari okuyunca daha da korktum ya bebegi ogrensemde birakamazsam diye :KK43:
korkma canım bugün 1 tane içtim sadece :) inşallah tamamen bırakıcam çünkü bebeğime oksijen gitmesi lazım duman değil :KK43:

bence ılk önce sigarayı bırakma klınıklerıne gıt veya bırak ondan sonra çocuk dusun öyle yapmadığım ıcın o kadar pişmanım kı

İlk hamileliğimde hamile kalmadan bir ay önce bıraktım sigarayı.tedavi sürecimde
bu hamileliğimde ise regl dönemimden bir hafta önce bıraktım.
İnsan bırakamam sanıyor ama işin içine evlat girince gözüm kapalı bıraktım.

Evladımın sağlığı için ben herşeyi yaparım.
Allah göstermesin bir sakatlığı çıksa ömür boyu keşke içmeseydim dersiniz,ama iş işten geçmiş olur.

Ben gunde 1.5paket sigara icerdim hamile oldugumu ogrendigimde bircok kisi gibi birakamadim gunde 3e dusurdum daha sonrasinda tamamen birakicam dedim ama su an 7aylik hamileyim malesef burakacagima gunde 8e cikardim yani azaltip birakmak bos tamamen atmak lazim malesef ben bunu yapamadim umarim sen basarirsin
Ben de maalesef bırakamıyorum. 5,5 aylık hamileyim. Günde 4-5 tane içiyorum.o_O

Minicik bebeğinizi düşünmeli, ona olan sorumluluğunuzui içtiğiniz sigaranın onun hayatı boyunca sağlık problemleri yaşama ihtimalini düşünüp mutlaka bırakmalısınız.

O ufacık karnınızda büyüyen bebek size emanet ve en iyi şekilde korumanız gerekiyor, ben hayatım boyunca hiç sigara içmedim, hamileliğim sürecinde de sigaralı ortamda bile çok mecbur kalmadıkça bulunmuyor o havayı solumuyorum.

Sigara içip çocukluklarında ve çevresinde sıkıntı yaşayan arkadaşlarda yazmış zaten, umarım kendinize hakim olursunuz.

Bende günde bir paketten fazla içiyordum sigara. Ama evde ilk test yaptığımda pozitif çıktı ve o an eşime sigarayı bıraktım dedim vede bıraktım çok şükür. Eşim içtiği için zorlandım ilk zamanlar ama bir hafta sonra geçiyor hepsi. Şu an 19 haftalık hamileyim yaklaşık 10 gün öncede eşim bıraktı sükürler olsun. Kolay değil gerçekten ama imkansızda değil. Herşey beyinde bitiyor. O yüzden bebişlerimiz için bırakmalıyız öye değilmi :KK25:

Bende aktif sigara iciyorum evli degilim henuz
İki gun once paket almiycam dedim dun yine aldim . bugun cogunu arkadaslarima dagittim. Ve hadi gel bi sigara icelim teklifine daha sonra dedim
Ve bugun 3tane ictim sadece :)

Sigara azaltılabilen bir şey değildir. Günde 3e düşürürsün. Bir gün dertlenirsin, ya da arkadaşınla bir yere gidersin o içtikçe sen de içmek istersin. Ertesi gün yine günde bir paket içmeye başlamışsın. Bırakın gitsin bu kadar zor değil gerçekten de. Kıymayın bebeklerinize yazıktır günahtır. "ben yapamıyorum" bahanelerine sığınmayın, bebek sizin bebeğiniz. Canınızı verebileceğinizi söylüyorsunuz ya hani, can vermek nerde, sigara içmemek nerde..

Cocuk yasimdan beri iciyordum, hemde Gunde 1 paketten fazla. Yemek bile yemiyeyim ama sigaram eksik olmasin derdim. Bebisim icime dustugunden beri icmiyorum icmem de. Varsin zorlanayim varsin kriz gecireyim gerekirse. beynimin vucudum uzerinde yaptigi psikolojik oyunlar karnimdaki melegimden onemli olamaz...

Bende 15 haftalık hamileyim ve 20 yıldır 2 paket sigara içiyordum ve 10 saat dışında hiçbir zaman sigarayı bırakamamıştım geçen haftaya kadar da hem vicdan azabından ağlıyor hemde sigara içmeye devam ediyordum geçen psikiyatristimden bir doktor ismi aldım sigarayı bırakmak istiyorum diye ve vakit kaybetmedende doktorla iletişime geçtim hipnoz ve akupunktur karışık bir tedavi uyguladı bana hipnoz iradeni kuvvetlendirecek canın sigara istesede içmeyeceksin akupunkturda baş ağrısı sinir gibi etkileri aza indirecek dedi aslında bugüne kadar bir gün bile sigarayı bırakamamış olduğum için çokta inanarak gitmemiştim ama şuan iki gündür sigara içmiyorum ve hipnozla doktorumun kafama yerleştirdiği bedenimi ve bebeğimi sağlam istiyorum ve o yüzden bu zehirden uzaklaşıyorum cümlesi aklımda dolandığı için sigaraya yaklaşamıyorum ve en azından şuna eminim artık bebişimi kucağıma alana kadar sigaraya elveda ve çok mutluyum belki birilerine faydam olur diye biraz erken yazdım ama ben eğer iki gün sigarayı bırakabiliyorsam ve hala içmeyeceğimi söyleyebiliyorsam umarım bu yöntemlerin sizlerede faydası olur

Bende 15 haftalık hamileyim ve 20 yıldır 2 paket sigara içiyordum ve 10 saat dışında hiçbir zaman sigarayı bırakamamıştım geçen haftaya kadar da hem vicdan azabından ağlıyor hemde sigara içmeye devam ediyordum geçen psikiyatristimden bir doktor ismi aldım sigarayı bırakmak istiyorum diye ve vakit kaybetmedende doktorla iletişime geçtim hipnoz ve akupunktur karışık bir tedavi uyguladı bana hipnoz iradeni kuvvetlendirecek canın sigara istesede içmeyeceksin akupunkturda baş ağrısı sinir gibi etkileri aza indirecek dedi aslında bugüne kadar bir gün bile sigarayı bırakamamış olduğum için çokta inanarak gitmemiştim ama şuan iki gündür sigara içmiyorum ve hipnozla doktorumun kafama yerleştirdiği bedenimi ve bebeğimi sağlam istiyorum ve o yüzden bu zehirden uzaklaşıyorum cümlesi aklımda dolandığı için sigaraya yaklaşamıyorum ve en azından şuna eminim artık bebişimi kucağıma alana kadar sigaraya elveda ve çok mutluyum belki birilerine faydam olur diye biraz erken yazdım ama ben eğer iki gün sigarayı bırakabiliyorsam ve hala içmeyeceğimi söyleyebiliyorsam umarım bu yöntemlerin sizlerede faydası olur
tebrik ederim, çok iyi yapmışsın. 2 gün çok kısa bir zaman, ancak ilk adım olması açısından da çok önemli. Zaten İlk günü atlattıktan sonra gerisi çok daha kolay. Eminim bu kararlılıkla aynı şekilde devam edebilirsin.
Benim arada bir canım isterdi, arada bir rüyama girerdi. Bir nefes çekmiş olsaydım başlayabilirdim, yapmadım, bir nefes bile çekmedim. İnsan sigarayı bıraktıktan sonra dönem dönem kendisini sigaraya daha yakın hissedebiliyor. Bırakmak gibi tekrar başlamamak da önemli.

X