• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sigara !!!!!!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani kusura bakmayında, bir suç işliyorsunuz ve bunun farkındasınız, illaki bir nebze olsun içinizi rahatlatacak bir şey arıyorsunuz. Aynı bağımlılığa sahip olmak bile empati kurmak için yeterli değil emin olun. Böyle ahkâm kesmeyin farklı şeylerle sınanırsınız….
Aynen biz sınanırız o sizi ilgilendirmez daha karnındayken bebeğini koruyamiyorsun bunu mu duymak istiyorsun yazik ;)

Valla bende kullanıyorum arkadaşlar yalan yok içiyorum amma velakin hamile olduğumu öğrenince 6 haftalıktı bıraktım kafada bitiyor herşey kim ne derse desin seni motive edecek şeylere odaklanınca aklına bile gelmiyor yada sakız fındık fıstık gibi şeylere yöneldim doğurdum 2.5 sene emzirdim işe başlayınca tekrar başladım içmeye doğruya doğru

Bunun iç rahatlatacak yanı yoktur bin tane yandaş gelse de size içiniz rahatlayamaz zaten rahatlıyorsa daha fena. İçiyorsunuz ok için kimse bişey diyemez,kimse size karışamaz cocuk sizin cocuğunuz ama benim gibi içen daha cok insan varmış içim rahat artık diyemiceksinix zaten zaralı mı zararlı bu kadar basit aldığınız sorumluluğa kimse karışamaz.
Vardır arkadaşım vardır. Bin tane korkundan en azından bi kaçı azalır. Sizi anlamıyorum ya, bilmediğiniz yaşamadığınız durumlara ne kadar da rahat atıp tutuyosunuz. Zaten endişeliyim diyen birine daha çok negatif basmak niye ? Sizin gibilere söyleyecek söz bulamıyorum. Gelip bana sigaranın faydalarını sıralayın dememişim. Benim gibi olan ve sağlıklı doğum yapmış varmı demişim. Cidden susmak zormu?

Sen millete beddua edeceğine o karnındaki zavallı bebeğin hakkına tecavüz etmeyi bırak, kaçacak yeri yok ona gönderdiğin kanı zehirlemeye hakkın yok. Hamileyken sigara içenler şikayet edilebilmeli, bu ne vicdansızlık
Sen nesin ya ödüllü ana filan mı ? Cümlelere bak. Cidden içinizin pisliği akıyor yazılarınıza

Vardır arkadaşım vardır. Bin tane korkundan en azından bi kaçı azalır. Sizi anlamıyorum ya, bilmediğiniz yaşamadığınız durumlara ne kadar da rahat atıp tutuyosunuz. Zaten endişeliyim diyen birine daha çok negatif basmak niye ? Sizin gibilere söyleyecek söz bulamıyorum. Gelip bana sigaranın faydalarını sıralayın dememişim. Benim gibi olan ve sağlıklı doğum yapmış varmı demişim. Cidden susmak zormu?
Negatif basmıyorum size anlamıyorsunuz ki. İçerseniz için birileri gelipte ben sağlıklı doğurdum diyince içiniz rahatlayacak mı gerçekten destekçi aramanıx çok saçma diyorum. Ben içtim bişe olmadı dendiğinde korkunuz mu azalacak gerçekten azalacaksa ben söyliyim evet içipte sağlıklı doğuran cok kadında var huzurla içebilirsiniz. Ama her halükarda doğumda olmasada ileri dönemlerde ortaya çıkan hastalıklarla uğraşan aileler de cok. Astım,alerji,dirençsiz zayıf bünye bunların en masumları.

O kadar kötü niyetli bir cümleki şu, hamile halimle dua ediyorum, yaktığınız candan beter yansın canınız ! Rezilsiniz…
Hopppp hoppp hayırdır sana
Sen utanmıyor musun karnında bebeğinle millete beddua etmeye unutma dönüp dolaşıp yine seni bulur ağzından çıkanı kulağın duysun beni çıldırtma burda haddini bil kendine gel

Yani şöyle ben 5 içiyorum ama mesela yakıyorum söndürüyorum, bir sigarayı 3 defa yakıyorum 😂 gün içinde bir iki fırt. Bir kerede içmiyorum tüm sigarayı. O şekilde yapsam aralarda gene krize girerim 😞
Bu bir süreç öyle düşün bugun 5 yarın 4 diğer gün 3 yavaş yavaş üstesinden gelirsin ve gelmelisinde çünkü artık önceliğin bebek 👼🏻 onun için sağlıklı şeyler yiyip içmelisin kii o da sağlıklıı olsun kendine alternatifler bul en sevdiğin atıştırmalıklardan ye canın sigara istediğinde at ağzına zaten bu dönem çok nazlı olduğumuz için eşimiz gözlerimizin içine bakıyor 😂 ondan isteyin canınız ne çekerse canııım🥰😂 en güzel zamanların bu konuda da kendini stres yapmamaya çalış ve üstesinden gelmeye bak ne kadar az stresli olursam bebeğinde o kadar huzurlu olur ve ne kadar güzel beslenirsen de bebeğin o kadar sağlıklı olur🌸

Negatif basmıyorum size anlamıyorsunuz ki. İçerseniz için birileri gelipte ben sağlıklı doğurdum diyince içiniz rahatlayacak mı gerçekten destekçi aramanıx çok saçma diyorum. Ben içtim bişe olmadı dendiğinde korkunuz mu azalacak gerçekten azalacaksa ben söyliyim evet içipte sağlıklı doğuran cok kadında var huzurla içebilirsiniz. Ama her halükarda doğumda olmasada ileri dönemlerde ortaya çıkan hastalıklarla uğraşan aileler de cok. Astım,alerji,dirençsiz zayıf bünye bunların en masumları.
Aynen bunu duymak istiyorum ve aynen kendimi sadece en kötü senaryoya değil, ama bi umut
Hopppp hoppp hayırdır sana
Sen utanmıyor musun karnında bebeğinle millete beddua etmeye unutma dönüp dolaşıp yine seni bulur ağzından çıkanı kulağın duysun beni çıldırtma burda haddini bil kendine gel
allah allah karşındaki hamile diye tabir ettiğin bin tane korkusu olana yazdıklarına ne diyeceksin ? Nesiniz siz çetemi baştan demişim zaten sizin gibiler gelmesin diye. Kin kusacak yer arıyorsunuz mükemmelllll analaaar

Aynen bunu duymak istiyorum ve aynen kendimi sadece en kötü senaryoya değil, ama bi umut

allah allah karşındaki hamile diye tabir ettiğin bin tane korkusu olana yazdıklarına ne diyeceksin ? Nesiniz siz çetemi baştan demişim zaten sizin gibiler gelmesin diye. Kin kusacak yer arıyorsunuz mükemmelllll analaaar
Yazıkkkk gerçekten hemde çok yazıkkk

Birşeylerden korkuyor olsaydın ilk önce bebeğin için o zıkkımı bırakırdın gelmiş vicdan rahatlatıyorsun burda

Mutlaka olumlu örnekler de var olumsuz örnekler de var. Sigara içip çok sağlıklı bebek doğuranlar da var, tam tersi sağlıksız bebek doğuranlar da var. Size iki türlü yorum gelecek. İçinizi rahatlatması açısından bir faydası olmaz yani. Dua edin kurtulun bu illetten.

Valla bende kullanıyorum arkadaşlar yalan yok içiyorum amma velakin hamile olduğumu öğrenince 6 haftalıktı bıraktım kafada bitiyor herşey kim ne derse desin seni motive edecek şeylere odaklanınca aklına bile gelmiyor yada sakız fındık fıstık gibi şeylere yöneldim doğurdum 2.5 sene emzirdim işe başlayınca tekrar başladım içmeye doğruya doğru
bende içiyorum ilkine hamile kaldım kestim doğdu vs tekrar başladım derken ikinciye peş peşe hamile kaldım onda da hemen kestim gitti. Doğdu 1 sene içmedim ve yine içiyorum ama hamileyken hayır yani savunulacak yanı yok.

Diyelim 10 kişi çıkıp "ben içtim ama bebeğim sağlıklı doğdu" dedi ve vicdanınız rahatladı, ne olacak sonra?
Rahat rahat günde bikaç tane içmeye devam edeceksiniz.
Ama sizin bebeğiniz o 10 bebekten biri olmayabilir.

Bebeğiniz ve kendi sağlığınız için bi süre sigarayı bırakmanız ;ömür boyu hem vicdan azabı çekmenizden hem de yavrunuzun ömür boyu hastalıklarla uğraşması yanında küçük kalır emin olun.

Bu zıkkımı bende içiyorum. Oğluma hamile kaldığımda bıraktım emzirme de dahil hiç içmedim. İkinci gebeliğimde 2 hafta içtim sonra bıraktım ama 10 haftalıkken kaybettim. Doktora göre sebebi sigara değildi ama hala o 2 hafta içmeseydim devam eder miydi diye düşünüyorum.
İçtikten sonra pişmanlık duyuyorsun, bence bırakmalısın günde 5 tane içiyormuşsun zaten sigara krizin geldiğinde dışarı çık yürüyüş yap kafanı dağıt kriz 5 dk sürüyor zaten. Başarabilirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back