gebelikte premesis bulantı hapı

arkadaşlar merhaba 5 haftalık hamileyim 4 gündür bulantı nedeni ile hiç bişey yiyemiyorum doktor daha kalp atışlarını duymadığı iç,in bebeğin ilaçda veremiyor bi öneriniz varmı ne yapabilirim

arkadaşlar merhaba 5 haftalık hamileyim 4 gündür bulantı nedeni ile hiç bişey yiyemiyorum doktor daha kalp atışlarını duymadığı iç,in bebeğin ilaçda veremiyor bi öneriniz varmı ne yapabilirim
aç kalma tuzlu kraker falan yemeye çalış yada ekmek peynir ben bir süremi böyle geçirmiştim ilk başlarda

kizlar bende 11.haftama girdim yaklaşık 5 haftadır siddetli bulantilarim var hergün uyuyana kadar hatta uyanıp kusuyorum yani her yedigimi cikariyorum başından beri hiç kilo alamadim doktorum serum yazdı haftada bir serum taktiriyorum tam 3 saat suruyo o iki üç gün idare ediyo ama diğer günler yine aynı zofran dil üstü tableti önerdi doktorum istanbulda bulabildim ancak zararlidir diye çok tereddüt ettim ama zararı olmaz deyince 3 kez kullandım gerçekten çok yararini gördüm yinede çok kusmuyosam dışarı cikmayacaksam yatarak idare etmeye calisiyorum.. metpamid de vermişti ilk zamanlar bi kere kullandm acillik oldum çok ağır geldi bana aşırı yan etkileri var onu asla tavsiye etmem ama bulabilirseniz zofran en iyisi en azından artık aciktigimi hissedebiliyorum ve yiyebiliyorum tabi yine kuru seyler

canim bende 9 haftaya girdim ne yaparsan yap gecmiyo da sadece miden tok tut anca öyle biraz daha rahat oluyo 12 haftaya kadar suruyo diyolar bakalım sabredicez artık :):)

Merhaba Kızlar

Yemek yiyemiyorum. Herseyden tiksindim. Oyuzden doktor premesis verdi bana. Ben solgar folık asıt kullanıyorum. Bundada 400 pg folık asıt varmıs. Bir zararı olur mu acaba bilginiz var mı?

Ben 10 gündür kullanıyorum premesisi. Bana çok faydalı oldu. 5. haftamdan itibaren herşeyden tiksinmiştim; günde 3 kere kusuyordum. Şimdi çok iyiyim. Sadece sabahları hafif bulantım oluyor. Bazı yiyeceklerden hala tiksiniyorum (yumurta, balık gibi)

7 haftalık hamileyim yaklaşık 2 haftadır bulantılardan ve kusmadan ne mutfağa adım atabiliyorum nede yediğim midemde duruyor doktorum bu ilacı yazmış bana plus olanını içinde prospektüs çıkmadı korktum içip içmemekte tereddütteyim ne yapmalıyım bilemedim sizlerinkinden prospektüs çıkmışmıydı

Kizlar benimde cok bulanti ve kusmalarim oluyo doktor bu ilaci verdi. Gunde 3 kere yazmis ama prospektuste gunde 1 defa kullanilir yaziyo. Siz nasil iciyosunuz.? Gunde 3 kere zararli olurmu?

Ben 1 kez kullanıyorum yeterli oluyor 3 kez kullanmam doğru olmaz çünkü içinde filim asit var ve onun belli bir gramda alınması lazim vücuda 3 kez çok olur bence

Bana da doktorum plusini verdi gunde 2 kere al dedi daha kullanmadim idare ediyorum simdilik. Bunda 400 folik asit var oyuzden bu ilaci aldiginda folik asit alma dedi. Zaten kullandigimiz folik asitler de 400 mus cogu baktim. Bir de bu hap zencefilliymis zencefili ayri da alip cayini suyunu icerek mideyi rahatlatabiliriz.

Ben kullandım ve hiç bir işe yaramadığını düsünüyorum. Ve hatta hicbir devlet hastanesi doktorunun bunu yazmayacagını düsünüyorum. İcerigi cok da özel değil. Bildiginiz b vitamini ve folik asit. Bir artı ya da eksisi yok. B vitamini eksikliginin gebelerde bulantı yaptıgına dair kesinlesmemis araştırmalar var. Ona dayanarak böyle bir ürin çıkartıp elli lira gibi rakamlara satmayı düsünmüşler. Ha icimi kolay olur, koku yapmaz elevit türevlerine göre bir artısı olur anlarım da açıkcası hem kullanan hem de isin icinde bir insan olarak para tuzağı oldugunu düsünüyorum. Evdeki kutu da duruyor. Devletin ödediği folic asit dururken bariz bir artısı yokken bazı doktorların bunu neden seçtiği merak konusu.

Reactions: nix
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…