Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Sayfanın en zayıfı benmişim gız anam sevindim ahaha😁 en dombiği olarak kapatmiyim de gebeliği bakim😂

@sewcanbjk ,@Pelusyastik ,@gamzisko ,@Torvi ,@Mermaid1991 ,@Manolya27c ,@Karagullu ,@toorudetobetrue ,@bynsyma , shannon shannon ,@mochaulatte ,@oxfordlu ,@ebse26 ,@Elif Ctr , Nurov Nurov ,@Mihmandar_34 arkadaşlar topigimizi biraz canlandiralim.Bu haftasonu ac karnina ve giysisiz halde tartilmak suretiyle :confused: güncel kiloları yazalım.Listede bazı arkadaşlarımızın eksik bilgileri de var onları da tamamlayalım.

Saglikli beslenme ,gebelik diyeti yapanlar bilgilerini,listelerini paylaşsınlar,birbirimizi motive edelim,deneyimlerimizi konuşalım..Sanki 2-3 haftadır her şeyi bıraktık.Ben de biraz telasliydim yazamadim.Gectigimiz 2 hafta da çılgınlar gibi yedim.Yeni bir aya giriyoruz pazartesiden itibaren herkesi toparlanmaya davet ediyorum.Ben de liste paylaşımı yapacağım.Herkese mutlu haftasonlari dilerim 😍
Güncel kilom 68 boy, 165 hafram, 26

Sayfanın en zayıfı benmişim gız anam sevindim ahaha😁 en dombiği olarak kapatmiyim de gebeliği bakim😂
Ben sizin kilonuzu en son ortaokulda geçerken gördüm 🤣 Merak etmeyin kilosuna normalde dikkat eden bayanların hamislikte de dikkat ettiği bilinen bir gerçek.10-12 kg alsanız gayet güzel.Ayni kiloda çıkarsınız hemen hemen.

Güncel kilom 68 boy, 165 hafram, 26
Içinde olduğumuz haftayı yazıyoruz canım.Sen.27.hafta içindesin diye o şekilde güncelledim.Bu arada çok iyi gidiyorsun.27.haftada +5 kg iyi bir sonuç bence.5-7 kg daha alırsın gayet sağlıklı bir şekilde tamamlamış olursun

Tabi ki.Hosgeldiniz.Sağlıklı mutlu bir gebelik diliyorum.Topigin başındaki paylaşımlarda sağlıklı beslenme listesi paylaşmıştım.Goz atmak isterseniz ilk yazismalarda mevcut.
Teşekkür ederim hosbuldum :KK36:
Gebelik olduğundan habersiz diyetisyen gitmeye başlamıştım şu anda beslenme listesi ile devam ediyorum. Ilk 3 ay kilo kaybı olabilir ondan sonraki aylarda 1 er kiloyla gidebiliriz demişti bende 3 ay devam etmeyi düşünüyorum sonrasına bakacağım artık.

Ben sizin kilonuzu en son ortaokulda geçerken gördüm 🤣 Merak etmeyin kilosuna normalde dikkat eden bayanların hamislikte de dikkat ettiği bilinen bir gerçek.10-12 kg alsanız gayet güzel.Ayni kiloda çıkarsınız hemen hemen.
Ayy inşallah kuzum, böyle sadece bebeğe kilo alanlar varya bayılıyorum onlara gerçi bizimkilerde öyleymiş ama bakalım bende öyle olcammı

Kızlar herkese günaydın.Bu haftasonu güncellemeleri tamamlıyoruz.Geçtiğimiz 2 haftayı çok stresli geçirdim oğlum taburcu olacaktı hastanede eğitim aldık,cihazları tamamladık ama yine solunum yetmezliği ve pnomoni (zatürre) yüzünden taburculuk isi olmadı.Tedavi bitince yeniden deneyecegiz.Tabi tüm hali perde vb evde hareket eden ve etmeyen herşey yıkandı sterilize oldu küçük bey icin.Bu süreçte de ne bulursak yedik.Ciddi şekilde kilo almışım.77 den direkt 78.5 a uçuş.Bugun hamile diyeti listeleri paylaşacağım.Diyetisyene gidenler var mı aramızda? Artık yeniden motive olma zamanı geldi.

Kızlar herkese günaydın.Bu haftasonu güncellemeleri tamamlıyoruz.Geçtiğimiz 2 haftayı çok stresli geçirdim oğlum taburcu olacaktı hastanede eğitim aldık,cihazları tamamladık ama yine solunum yetmezliği ve pnomoni (zatürre) yüzünden taburculuk isi olmadı.Tedavi bitince yeniden deneyecegiz.Tabi tüm hali perde vb evde hareket eden ve etmeyen herşey yıkandı sterilize oldu küçük bey icin.Bu süreçte de ne bulursak yedik.Ciddi şekilde kilo almışım.77 den direkt 78.5 a uçuş.Bugun hamile diyeti listeleri paylaşacağım.Diyetisyene gidenler var mı aramızda? Artık yeniden motive olma zamanı geldi.
Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin ben diyetisyen gidiyorum

Teşekkür ederim hosbuldum :KK36:
Gebelik olduğundan habersiz diyetisyen gitmeye başlamıştım şu anda beslenme listesi ile devam ediyorum. Ilk 3 ay kilo kaybı olabilir ondan sonraki aylarda 1 er kiloyla gidebiliriz demişti bende 3 ay devam etmeyi düşünüyorum sonrasına bakacağım artık.
Benim doktorum ilk 6 ay kilo kaybı olabilir demişti.Kilom fazla zaten depolardan kullanım olmuyor sanırım....Bununla birlikte almamız gereken kalori miktarına +300 kalori bebeğe yetiyor.Ben ilk haftalar -3 kg civarı gittim ama şu an hamile kaldığım kiloyu 500 gr geçtim.10+6 dayim.Kilo bildirim günümüz yarın olduğu için 11+0 dan 12 yazdım tabloya :olamaz: Pazartesi tekrar sağlıklı beslenme ile başlayacağım programa.Hamilelikte kilo alımı hassas bir konu ama bebek dengeli ve yeterli şekilde büyüyorsa annenin birkaç kilo vermesinde ve sağlığını korumasında bir sakınca görmüyor doktorlar..90 larla 100 lerle doğuma gitmek ben ve bebek için çok daha sakıncalı mesela..

Selam kızlar. Bende araniza katılmak istedim.

archimom archimom boy 1.63, başlangıç kilom 65,
5+1 olduk güncel kilom 63.
Ben de fazla kilo almadan doğum yapmak istiyorum.

Benim doktorum ilk 6 ay kilo kaybı olabilir demişti.Kilom fazla zaten depolardan kullanım olmuyor sanırım....Bununla birlikte almamız gereken kalori miktarına +300 kalori bebeğe yetiyor.Ben ilk haftalar -3 kg civarı gittim ama şu an hamile kaldığım kiloyu 500 gr geçtim.10+6 dayim.Kilo bildirim günümüz yarın olduğu için 11+0 dan 12 yazdım tabloya :olamaz: Pazartesi tekrar sağlıklı beslenme ile başlayacağım programa.Hamilelikte kilo alımı hassas bir konu ama bebek dengeli ve yeterli şekilde büyüyorsa annenin birkaç kilo vermesinde ve sağlığını korumasında bir sakınca görmüyor doktorlar..90 larla 100 lerle doğuma gitmek ben ve bebek için çok daha sakıncalı mesela..
10 12 Kilo alanlar var hamilelikte zaten 7 8 kilosu doğumda gidiyormuş geriye de çok ciddi bir fark kalmıyor ama önemli olan 10 12 Kilo ile tamamlayabilmek sonrasında da sütüm olsun diye tekrar kiloları artırmamak. Hamilelikte kilo stresi yaşamamak için sırf zayıflamak istiyordum ama biraz rahat davrandım sanırım :olamaz:

10 12 Kilo alanlar var hamilelikte zaten 7 8 kilosu doğumda gidiyormuş geriye de çok ciddi bir fark kalmıyor ama önemli olan 10 12 Kilo ile tamamlayabilmek sonrasında da sütüm olsun diye tekrar kiloları artırmamak. Hamilelikte kilo stresi yaşamamak için sırf zayıflamak istiyordum ama biraz rahat davrandım sanırım :olamaz:
Bu benim 3.gebeliğim.Bende 10 kg gidiyor.Hastaneden eve geldiğimde -10 oluyorum.Bebegin kendisi,suyu,artan kan hacmi,plesantasi,odemi direkt 10 kg. Ama benim ilk aylar kilo verip hamile kaldığım kilodan max.3-4 kg fazlasıyla tamamlamam lazımdı riskli gebeyim çünkü...Bu arada grubun en kilolosu da ben oldum son 2 hafta aldığım 1.5 kilo ile birlikte 😅 Umarım orta saflara yerleşebilirim zaman içinde

Kızlar ben ilk 1 hafta sağlıklı beslenme programı yapıp sonra gebelik diyeti programlarıma geçmiştim.Ama 2 hafta uyamadım ve kilo aldım.O yüzden bu hafta yine sağlıklı beslenme ile başlayacağım. Aşağıda paylaşacağım programlar tabi ki kişiye özel ama diyetisyene gitmeyen arkadaşlar eğer uygulamak isterlerse uygulayabilirler.Hiç çoktan iyidir diye düşünüyorum.Tabi olması gereken uzman bir diyetisyenin kan degerlerinize de bakarak size özel liste hazırlaması.Vucut kitle indeksine göre alınması gereken kalori miktarı,kişinin ihtiyaçlarına göre alınması gereken besin çeşitliliği değişiyor malum..Yine de çok ekstra bir durumunuz,meyveyi kısıtlı yemeniz, cok az şeker almanızı gerektiren gebelik şekeri vb bir durum söz konusu değilse aşağıdaki listeler normal bir gebenin alması gereken ortalama yeterli / dengeli kalorileri içeriyor.

Eklentiler

• 20200627_114321.jpg
    20200627_114321.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 56
  • 20200627_114330.jpg
    20200627_114330.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 54
  • 20200627_114304.jpg
    20200627_114304.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 48
  • 20200627_114313.jpg
    20200627_114313.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 53
  • 20200627_114257.jpg
    20200627_114257.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 46
  • 20200627_114256.jpg
    20200627_114256.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 50
Kızlar günaydın,sizlerle ilk olarak sağlıklı beslenme programimizi paylaşıyorum.Ekte besin değişim tablosu olacak.Saatleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz ama şu şekilde ;örneğin kahvaltıyı 10 da yaptınız,12 de ara öğün yapmanız gerekir ama 11.30 olarak esnetebilirsiniz.Ogunler arası genellikle 2 saat ve bu kurala uymaya çalışın.Eger çok geç kahvaltı yaptıysanız akşam yemeğinin gece 11 lere sarkmaması için yarımşar saat düşürebilirsiniz öğün aralarını.Ya da duruma göre çok erken kalktıysanız yarımşar saat arttırabilirsiniz.Ama saatli ve aralıklı yemek vücut dengesi acısından önemli

Bu program vücut kitle indeksi 24-26 aralığında biri için hazırlanmış yani ortalama 1600 kalori değerinde.Az sonra aynı programın ortalama 1800 kalori olanını yanı vücut kitle indeksi 27-29 gibi olanlar için olanını paylaşacağım.Meyve sevmeyeler ara öğünü badem/ceviz/fındıkla değiştirebilir.Ya da 1 ara öğünde ayran,1 ara öğünde meyve 1 ara öğünde badem türü tercih edebilirsiniz.Ben genelde böyle yapıyorum Sürekli meyve yenirse şeker yüklemesi fazla oluyor

1600 KALORI SAGLIKLI BESLENME
08:30 Kahvaltı =
1 dilim beyaz peynir
1 adet yağsız haşlanmış yumurta
2 adet ceviz
6 adet zeytin
Domates+salatalik +yeşillik
1 dilim esmer ekmek (kepekli,çavdarlı,tam bugday,cok tahıllı vb)

10:30 Ara Öğün =
1 porsiyon meyve

12:30 Öğle Yemeği =
Ana yemek (6 yemek kaşığı sebze yemeği veya 4 köfte kadar et/tavuk/balık 120 gr veya 6 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği )
Salata (1 YK zeytinyağlı )
1 çay bardağı kadar yogurt veya 1 su bardağı ayran
1 dilim ekmek veya 4 YK pilav/makarna

14:30 Ara Öğün =
1 porsiyon meyve veya 6 cig badem/6 cig findik/2 ceviz

16:30 Ara Öğün =
1 su bardağı ayran

18:30 Akşam Yemeği =
Ana yemek (6 yemek kaşığı sebze yemeği veya 4 köfte kadar et/tavuk/balık 120 gr veya 6 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği )
1 su bardağı kadar yogurt veya ayran

20:30 Ara Öğün =
1 porsiyon meyve veya 6 cig badem/6 cig findik/2 ceviz
Evet arkadaşlar aşağıdaki saglikli beslenme listesi de benim gibi kilosu daha doğrusu vücut kitle indeksi fazla olan arkadaşlar için mesela 27-30 aralığında olanlar için Vücut kitle indeksi 30 'un üstünde olanlar obez sınıfına girer ve bir beslenme uzmanı ile görüşmeleri ve kişiye özel diyet almaları tavsiye edilir.
Bu program yaklaşık olarak 1800 Kaloriliktir.Yukaridaki 1600 kalorilik sağlıklı beslenme programı ile hemen hemen aynı olmakla birlikte porsiyon ve ara öğünlerde 1 grup daha fazla besin gibi farklılıkları bulunmakta.Bilmeyenler için açıklama yapmam gerekirse vücut kitle indeksiniz arttıkça almanız gereken kalori miktarı artar.Cunku vücudunuz ağırdır ve daha fazla enerjiye ihtiyacı vardır.Bu mantıkla kilo verdikçe almanız gereken kalori miktarı da azalır.
Programdaki ara öğünlerde kendinize göre oynamalar yapabilirsiniz.Yaz olduğu için ben meyve grubunu daha çok tercih ediyorum ama hamile olduğumuz için protein grubunu fazla almakta da fayda var.Yani ara 4 öğünde meyveye yüklenmeyin ayran ve badem harika bir ikili.Asagidaki sağlıklı beslenme programını gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

1800 Kalorilik Sağlıklı Beslenme Programı
08:30 Kahvaltı =
1 dilim beyaz peynir
1 adet yağsız haşlanmış yumurta
2 adet ceviz
6 adet zeytin
Domates+salatalik +yeşillik
2 dilim esmer ekmek (kepekli,çavdarlı,tam bugday,cok tahıllı vb)
1 porsiyon meyve veya 1 bardak süt

10:30 Ara Öğün =
1 porsiyon meyve +
6 cig badem/6 cig findik/2 ceviz

12:30 Öğle Yemeği =
1 su bardağı kadar yogurt veya 2 su bardağı ayran
2 dilim ekmek veya 5 YK pilav/makarna

14:30 Ara Öğün =
1 porsiyon meyve +

16:30 Ara Öğün
1 su bardağı ayran

18:30 Akşam Yemeği
1 su bardağı kadar yogurt veya 2 SBayran

20:30 Ara Öğün =
1 porsiyon meyve +

(Bu 2 grup besini tercihe göre değiştirebilirsiniz örneğin 1 su bardağı ayran + badem ceviz grubu

1 su bardağı ayran veya süt + meyve gibi
Bunlar da sağlıklı beslenme programlarımız

Eklentiler

• 20200523_084542.jpg
    20200523_084542.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 49
Bu benim 3.gebeliğim.Bende 10 kg gidiyor.Hastaneden eve geldiğimde -10 oluyorum.Bebegin kendisi,suyu,artan kan hacmi,plesantasi,odemi direkt 10 kg. Ama benim ilk aylar kilo verip hamile kaldığım kilodan max.3-4 kg fazlasıyla tamamlamam lazımdı riskli gebeyim çünkü...Bu arada grubun en kilolosu da ben oldum son 2 hafta aldığım 1.5 kilo ile birlikte 😅 Umarım orta saflara yerleşebilirim zaman içinde
10 Kilo çok iyiymiş herkeste farklı oluyordur sanırım ben sanıyordum ki kalacak kilolar nasıl mantiksa bebek çıkacak tabi 😂

Ve besin değişim tablosu
10 Kilo çok iyiymiş herkeste farklı oluyordur sanırım ben sanıyordum ki kalacak kilolar nasıl mantiksa bebek çıkacak tabi 😂
Yok canım. Zaten çıkınca - 5 oluyorsun, birkaç gün sonra - 10.Eğer sütün kaliteli beslenme ve bol su ile çoğaldığını bilen, süt olsun diye çevreden duyulan süt yapıcı olduğu iddia edilen aşırı kalorili yiyecekleri hunharca tüketmeyen bilinçli bir anneysen de 🤣🤣🤣 emzirerek birkaç ayda kalan kiloyu da veriyorsun olup bitiyor. Ben ilk çocuğumu 27 ay emzirdim. 20 kilo verdim çünkü emzirerek 300 ila 500 kalori yakıyorsun

X